Wouter Bos wordt bankier-ambtenaar én gaat boven de Balkenendenorm verdienen

Screenshot_254

Oud-PVDA leider topman investeringsbank Invest-NL

Wouter Bos wordt topman van Invest-NL, een nieuwe investeringsbank in oprichting waar bedrijven terechtkunnen voor de financiering van vernieuwende projecten die gewone banken vaak links laten liggen. [webm.: dus niet winstgevend!?]. De overheid steekt € 2,5 miljard in Invest-NL en verwacht daarmee ook onder meer institutionele beleggers over de streep te trekken.

De voormalige PvdA-minister van Financiën is nu nog bestuursvoorzitter van het VUmc in Amsterdam. Hij begint eind oktober aan zijn nieuwe klus. Aanvankelijk doet hij dat als ambtenaar, omdat Invest-NL nog moet worden opgericht en de benodigde wetgeving nog door de Tweede Kamer moet.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Elite, establishment, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, PvdA, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, socialistisch idealisme, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Wouter Bos wordt bankier-ambtenaar én gaat boven de Balkenendenorm verdienen

 1. J. C. Th. Köhler zegt:

  ” …vernieuwende projecten die gewone banken vaak links laten liggen. [webm.: dus niet winstgevend!?].”

  Uiteraard, Webmaster. Ik zou bijna zeggen: per definitie. Als die projecten wel winstgevend zouden zijn, zouden de banken erom vechten.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

 2. spoorinmiddelsbijster zegt:

  Genept, genaaid en bedrogen worden wij, keer op keer. Wat het extra pijnlijk maakt is dat het meestal gebeurt door zogenaamde betrokken sociale mensen.
  En nog steeds heeft de overgrote meerderheid er nog geen genoeg van en blijven ze maar op dit soort misdadige mensen/partijen stemmen, onvoorstelbaar.

  Like

 3. Hovawart zegt:

  Als men dan toch geen burgemeester van Amsterdam word, heb je vrienden die je een lucratieve baan aanbieden nodig, een douceurtje voor bewezen diensten voor de kroon.

  Geliked door 1 persoon

 4. Elisah zegt:

  Typisch geval van links lullen en rechts zakken vullen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Marc zegt:

  Surprise, surprise!

  Like

 6. Thomasson zegt:

  Wouter Bos was een leuk uitziende kerel en een waardeloze minister van Financiën. Tijdens zijn ambttermijn had hij zonder schroom en op grote schaal met belastinggeld geknikkerd. Zoals gewoonlijk, moesten de hardwerkende Nederlanders het nodige geld ophoesten om de smerige spelletjes te dekken, die zijn makkers bij Ice Save hadden achtergelaten. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/heeft-wouter-bos-problemen-dankzij-icesave-~b024e7f1/
  De debacle rondom de overname van ABN-AMRO BANK https://www.hpdetijd.nl/2018-04-26/de-achtste-dag-niemand-lijkt-te-horen/ en de financiële crisis die begonnen was in 2008. De vraag is waarom moet Invest-NL in de tengels vallen van een waardeloze financiën-man die niets anders dan blunders had begaan? Zou deze Investeringsbank een particulier initiatief zijn, die geen rode cent uit onze portemonnee kost?…Prima!. Misschien vinden ze het leuk om met falende vakmensen te werken. Maar helaas, zoals gewoonlijk, steekt de overheid 2,5 miljard van onze belastinggeld in dit project. Net als altijd, zit de stank van corruptie en vriendjespolitiek al in de lucht nog voordat de bank is opgericht. Men kan deze slag toppolitici vergelijken met een groep meeuwen op een vuilnisbelt, die uit de stinkende vuilniszakken hun buit uithalen.

  Geliked door 3 people

 7. koddebeier zegt:

  Vreemd he, in de Old Boys baantjescarrousel ben altijd geschikt voor de functie, ze hebben overal “verstand” van.

  Like

 8. Guardiaangel zegt:

  Dit “sloopkabinet” sloopt alles……..behalve zaken voor zichzelf……dat weten ze veilig te stellen of elkaar een leuke job met groot salaris toe te schuiven.

  Like

 9. Hovawart zegt:

  Als de reguliere banken geen brood zien in een F1 circuit in Zandvoort, moet er toch een andere constructie bedacht worden om het risico van bevriende investeerders te kunnen dekken……..
  zomaar een suggestie natuurlijk…..

  Geliked door 1 persoon

 10. Blaffertje zegt:

  Als je bij de Bilderbergclub zit, zit je altijd op rozen.

  Like

 11. fleckie zegt:

  Weer een salon-socialist?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s