Ahmed Aboutaleb (PvdA) wil dat kabinet excuses maakt voor ‘slavernijverleden’

Screenshot_269

Het Nationaal monument slavernijverleden in het Oosterpark in Amsterdam.

Kabinet wil dat niet

Het kabinet maakt nog geen officiële excuses voor het slavernijverleden. De woorden van “diepe spijt en berouw” die het vorige kabinet uitsprak, “blijven gelden”. Het kabinet neemt de oproep van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) niet over.

Hij riep het kabinet zaterdag in de jaarlijkse herdenkingsdienst bij het Rotterdamse slavernijmonument op een stap verder te gaan en verontschuldigingen aan te bieden. De Rotterdamse burgervader vroeg om dit gebaar “voor het leed dat tienduizenden is berokkend. Om definitief een punt te zetten achter deze donkere bladzij uit de geschiedenis.” Wat toenmalig vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) in 2013 zei paste in de tijdgeest van toen, stelt Aboutaleb. “Het is nu tijd voor een volgende stap.”

Lees verder>>>
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, demoniseren, Hypocrisie, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marokkanen, meningsdictatuur, moralisme, Moslims, Nederland, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, PvdA, Rotzakken, Socialisten, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

58 reacties op Ahmed Aboutaleb (PvdA) wil dat kabinet excuses maakt voor ‘slavernijverleden’

 1. theresageissler zegt:

  Oh, “is het nu tijd voor een volgende stap?”
  Nou, om de dooie dood niet, knul!
  Hieraan zie je nu weer eens duidelijk, dat jij geen Nederlander bent en niet vanuit Nederlands perspectief denkt: Anders zou jij wellicht begrijpen, dat je de generaties, die ná jou komen, niet langer met een verleden mag opzadelen, waar ze part noch deel aan hebben, en nooit hebben gehad óók!
  Hoe dúrf je er trouwens mee aan te komen: Je bent zelf van geboorte Marokkaan, en jullie, de Turken, en het diverse Arabische gespuis hebben mooi wèl even een wat langere traditie wat betreft de slavernij, dan welke westerse generatie dan ook!
  Sodeflikker toch gauw op, hypocriet: Elke keer, dat ik wéér iets van je verneem, krijg ik méér de pest aan je, godvergeten wolf in schaapskleren!
  Jouw soort is verraderlijker dan de meest fanatieke baardaap in djellaba: Daarvan weet je tenminste op de eerste blik, wat je eraan hebt!
  En houd je gore rotsmoel over wat Nederlanders al dan niet zouden moeten doen: Als er één daar niets over te zeggen heeft, ben jij het, Klootzak!
  Tjesus, wat kan ik híer bloedlink over worden!

  Geliked door 4 people

  • Patriot 2.0 zegt:

   Ja, Theresa, de aap komt nu goed uit de mouw. Het kabinet zal het advies van Abou wel “meenemen”….

   Geliked door 1 persoon

  • Patriot 2.0 zegt:

   @Theresa
   Wiskunde uit de brugklas: x = 1.000.000

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Theres.
   Het is simpel.
   Die vent is zo oliedom.
   Hij ziet over het hoofd dat juist ZIJN land in het verleden de meeste zwarte slaven heeft gevangen en ter deportatie aan de Nederlanders op de Afrikaanse kusten aanbood.
   Niet verder over schrijven of discuteren…
   De man is gewoon een doelbewuste bedrieger die zo snel mogelijk moet worden opgeruimd…!
   Bovendien weet hij dat zijn volgelingen alles geloven.
   Waar het momenteel op aankomt is opruimen….

   Like

 2. Haksteeg Anton zegt:

  Wat een absolute idioot is die man.

  Like

 3. Peter zegt:

  De meeste klagende zeurnegers die we bij de herdenkingsdienst te zien krijgen genieten al jaren van de sociale uitkeringen,
  Luister morgen naar hun toespraken die niet in het ABN plaatsvinden maar vaak in het neger-engels.

  Like

 4. Joannes den Hollander zegt:

  Die buitenlander dient zich niet met onze interne aangelegenheden te bemoeien. Als deze marokkaan het niet bevalt, per direct opdonderstralen naar de Riffijnen.

  Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   Abou al zichzelf wel een echte Nederlander noemen, maar o wee, wat zit er onder zijn huid…. U raadt het al.

   Like

   • theresageissler zegt:

    Als hij zich zo noemt, moet-ie hoognodig naar de geheugendokter! Hij kwam op z’n 15de nog eens naar Nederland, regelrecht vanuit het Rifgebergte. Het mag dan zo zijn, dat-ie zich de taal gauw eigen wist te maken, en een dosis natuurlijke ijver kan ‘m evenmin worden ontzegd, maar talenten op zichzelf maken iemand nog niet tot Nederlander: Als hij ze aanwendt om posities te bereiken, waarin hij de geboren Nederlanders de wet denkt te kunnen voorschrijven, zeg ik persoonlijk toch ècht: Sorry, maar zó zijn we niet getrouwd: Dan donder je maar weer snel op naar datzelfde Rifgebergte: Je moet het je bijna nog wel kunnen herinneren!

    Like

 5. Peter zegt:

  . Slachtofferschap is deels waar, maar de andere kant is ook dat vele ex-slaven minder zo slachtofferig waren dan we dachten.

  Ellen Neslo promoveerde op de gekleurde elite van Paramaribo
  Met grote zwier promoveerde Ellen Nelson op vrijdag 25 november 2016 – de 41ste verjaardag van de Republiek Suriname – aan de Universiteit Utrecht op haar proefschrift Een ongekende stilte; De opkomst van een gekleurde elite in koloniaal Suriname 1800-1863. Mr. Ellen Neslo is sinds 1999 werkzaam bij de Universiteit Utrecht. Haar promotieonderzoek werd begeleid door em. prof. dr. Dirk Kruijt en dr. Wim Hoogbergen.
  Tijdens de slavernijperiode bestond er in Paramaribo een gekleurde elite. Zij waren succesvoller dan tot nu toe werd gedacht. Ambachtslieden zoals timmerlieden en vroedvrouwen, konden goed in hun levensonderhoud voorzien. Meerderen van hen hadden hun ambacht geleerd en uitgeoefend toen zij nog slaaf waren. Zij investeerden hun geld in huizen en plantages en kochten ook hun familieleden vrij.

  In haar proefschrift onderzocht Ellen Neslo deze elite Deze vrije bevolking bestond uit de vrijgemaakte slaven en hun nakomelingen.
  Voor haar onderzoek maakte zij gebruik van meerdere archieven. Aan de hand van vele voorbeelden schetst zij hoe deze elite woonde en leefde. Zij beschrijft ook welke maatschappelijke posities zij bekleedden en hoe zij zich verhielden tot het slavernijsysteem en tot slaven. Het bleek dat hun sociaalmaatschappelijke rol al tijdens de slavernij invloedrijk was in tegenstelling tot de andere Caraïbische landen.

  Vrije gekleurden hebben ook slaven voor economisch gewin gehad. Het streven naar economische onafhankelijkheid maakte dat zij onderdeel van het slavernijsysteem werden. Gecoördineerde acties om slaven vrij te kopen bleven op een enkel geval na, uit. Alleen vrijgemaakte personen die in Afrika waren geboren hebben gecoördineerd, waarschijnlijk in netwerkverband, slaven vrijgekocht.

  Geliked door 1 persoon

 6. guusvelraeds zegt:

  Heeft hij dat ook aan de koning van Marokko gevraagd?

  Excuus voor de onmenselijke slavernij en slavenrooftochten die vanuit Marokko eeuwen lang georganiseerd werden op de Europese kusten, Scandinavische kusten tot aan IJsland toe.

  De Ottomaanse harems moesten met regelmaat aangevuld worden met blanke slavinnen want de Ottomanen en Arabieren waren verzot op blonde vrouwen met blanke haast doorschijnende huid en blauwe ogen.

  Dit omdat de koran de hoeri’s (maagden in het paradijs) min of meer ook als dusdanig omschreef.

  De islamitische mannen wilden alvast een voorschot nemen op de toekomstige seksuele lusten in het paradijs.

  https://www.trouw.nl/home/christenslaaf-moslimmeester~a70ee5f5/

  Geliked door 1 persoon

 7. hendrikush zegt:

  Eerst excuses voor de slavernij die door koran, sharia en hadith wordt gepredikt.
  Wat een ongelofelijke hypocriet is die Abouthaleb !

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Nou dat is hij natuurlijk ook.
   Maar in de eerste plaats een doortrapte leugenaar en geschiedvervalser!
   Rutte als zogenaamde ‘historicus”maat dat allemaal weten…!
   Goed om te weten…!

   Like

 8. Flo zegt:

  Ze komen nu zelf met miljoenen deze kant op ,wat lult die marokkaan nou .

  Like

 9. Frans Brassens zegt:

  Waar bemoeit zo’n Marokkaan zich mee?

  Like

  • Frans Brassens zegt:

   De Marokkaanse moslim Aboutaleb wil excuses horen van de Nederlandse regering.
   Vanwege de al ruim anderhalve eeuw geleden door Nederland afgeschafte slavernij.
   Iets waarvoor door Nederland al spijt is betuigd, al betreft het onze voorouders.

   Hij zou beter de nog altijd bestaande slavernij in een aantal islamitische landen kunnen veroordelen.

   Als dít zijn bijdrage is aan de integratie en acceptatie van moslims – met name ook Marokkanen – dan kunnen we constateren dat het beter zou zijn geweest als hij gewoon loodgieter was gebleven. Dat zou nog enig nut hebben gehad.

   Overigens: Wát een arrogantie van deze bedenkelijke PvdA-figuur!

   Like

 10. leefbarbaar zegt:

  Daar is de huismoslim weer van policor Nederland.
  In plaats van zich te verontschuldigen voor alle leed dat zijn familie en landgenoten ons aan doen, nu, iedere dag weer, wil hij dat we ons verontschuldigen voor de slavernij.
  Geen woord over de slavernij 2.0. Want moslims houden slaven, verkopen vrouwen als slaaf en hielden vroeger ook landgenoten als slaaf op hun schepen.
  Moslims deugen niet en Aboutaleb bevestigt dat iedere keer weer.

  Like

 11. Jan zegt:


  Until very recently, Morocco has succeeded in avoiding any public discussions about race, and more specifically, its ancestral ties to sub-Saharan Africa. The silencing that surrounds slavery, which lasted until early twentieth century, still haunts Moroccan public consciousness in ways that are tangible (color hierarchy) and non-tangible (customs, beliefs and culture). This talk examines Morocco’s national discourse on race, a discourse that exists in an ambivalent space between forgetting and remembering.

  https://events.la.psu.edu/event/maha_marouan_-_race_race_consciousness_and_the_trans-saharan_slave_trade_in_morocco#.WzhkEriaoR9

  Slave market Morocco c.1911
  http://shop.antislavery.org/includes/handlers/img.ashx?img=%2fimages%2fMorocco%2f109slavemarket72dpi.jpg&w=323&h=265

  Slavenmarkt, Marocco:
  https://www.gettyimages.nl/detail/illustratie/the-slave-market-in-marrakech-morocco-1907-engraving-stock-afbeelding/134359825
  https://www.alamy.com/stock-photo-morocco-slave-market-at-marrakesh-66004686.html

  Slavernij werd in Marokko officieel door BLANKEN afgeschaft, de Fransen

  Tripadvisor:
  “This little triangular square was the Slave Market back in the day.”

  ….
  https://www.tripadvisor.co.za/ShowUserReviews-g293734-d550588-r527666534-Rahba_Kedima_Square-Marrakech_Marrakech_Tensift_El_Haouz_Region.html

  Dus, lamstraal Abutaleb (je hebt nooit iets op eigen kracht bereikt maar gekregen van de Partij van de Arabieren), HOU JE BEK en steek je hand in eigen boezem en lazerstraal op naar Afrika

  Geliked door 1 persoon

 12. edwin vissers zegt:

  “Mensen die diep in de geschiedenisboeken graven op zoek naar zondes, zoeken niet naar de waarheid maar naar kansen om een bepaald volk te denigreren of om een slaatje te slaan uit het leed van anderen,”

  Like

 13. louis-portugal zegt:

  Aboutaleb kan zich beter eens gaan verdiepen in het slavernijverleden van zijn heer mohamed en zijn nakomenlingen den vroege geloofsgenoten.
  Die hebben al meer dan 1400 jaar slaven gevangen en gebruikt in Afrika en een groot deel van Europa.
  Ze schijnen het nog te doen met phillpijnen thaen enz.

  Like

 14. kampersrene zegt:

  Onozele Ahmed Aboutaleb…Hoeveel islam slavendrijvers zouden er niet geweest zijn met die naam .Misschien stond zijn opa op de slavenmarkt met mooie slaven en slavinnen in promotie.. De islamieten waren de grootste slavenhandelaars uit de geschiedenis. Nu zouden wij onze verontschuldigingen moeten aanbieden ,onozelaar ! Waarom toont het Vaticaan “geen diepe spijt en berouw” voor het folteren van ketters (oude benaming voor andersdenkenden ) de wrede dood van Jeanne Darck Het woord slaven heeft nu een andere naam gekregen “De Nederlandse hardwerkende belastingplichtende , die mede die troep ,zogezegde fluchtelingen moet onderhouden ….en die mogen niets te kort komen …..anders krijgen ze een blaam van de EU als racisten

  Like

 15. ildiko zegt:

  Aboutaleb moet maar eens in de spiegel kijken en veroordelen alle slaven( de meeste concubines) in zijn gerespecteerde Marokkaanse koningshuis. en waar is de gescheiden Marokkaanse Koningin? zeker tot levenslang opgesloten????

  Like

 16. Patriot 2.0 zegt:

  Tijd voor de volgende stap? Wat is de volgende stap van Abou?

  Like

  • Rick Vogelschrick zegt:

   Herstelbetalingen en schadevergoedingen…
   Uiteindelijk zal en moet ons dit geld gaan kosten!!
   Zal ze leren… Die verderfelijke blanken.

   Like

 17. Jackholland zegt:

  Hey wat opmerkelijk. Aboutaleb bevestigt hierbij dat hij terecht anti slavernij is. Dit is vreemd want Aboutaleb is een praktiserend moslim. Zijn grote held mo de pedo warlord maakte ook ( SEx) slaven. Aboutaleb zegt hiermee dus dat hij ook commentaar heeft op mo de pedo de modelmoslim. En wanneer jij commentaar hebt op de grote Mohammed dan ben je moslim-af. Gefeliciteerd Aboutaleb!

  Like

 18. J. C. Th. Köhler zegt:

  Da’s goed, Aboutaleb, maar wel gelijk oversteken. Wij maken excuses voor de 155 jaar geleden door ons afgeschafte slavernij. Maar dan maak jij ook excuses voor de onmenselijke praktijken binnen de islamitische wereld, die nog steeds niet afgeschaft zijn. OK?

  Hoezo, dubbele maatstaven?

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 2 people

 19. semper fi zegt:

  Als mijn voorouders slaven hadden gehad woonde ik nu in bloemendaal of wassenaar!
  Ik schaam me diep !(dat ik daar ik daar niet woon)

  Like

 20. reageerbuis zegt:

  Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam roept het Nederlandse kabinet op excuses aan te bieden voor het slavernijverleden. Hoe brutaal kun je zijn! Duizenden opvarenden van Nederlandse koopvaardijschepen op de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan zijn geketend en tot slaaf gemaakt door islamitische zeerovers. Het belangrijkste roversnest was de vestingstad Salé aan de Atlantische kust van Marokko. In de archieven van Nederlandse steden is te vinden hoe de burgers geld inzamelden om slaven vrij te kopen. Dat gold alleen voor de notabelen onder hen, de gewone schepelingen moesten hun leven lang ploeteren als slaaf zonder ooit hun familie weer te zien. Pas in 1851 kwam een einde aan de piraterij, toen de Franse vloot de vestingstad bombardeerde.
  Nooit heeft Aboutaleb de koning van Marokko opgeroepen excuses aan te bieden voor deze praktijken en geen enkel islamitisch land heeft dat gedaan. Bovendien is het verschil met de slavenhandel van de Nederlanders, dat zij de slaven kóchten – zeker niet goed te praten – terwijl de islamieten vrije mensen met geweld tot slavernij dwongen.

  Like

 21. Pieter zegt:

  Volgens mij hebben die marokkanen zelf iets meer om excuses over te maken….
  Die rif.apen waren veel grotere slavenhandelaats.
  Dus als die nou eerst ff excuses maken dan houden wij het nog ff in beraad.

  Like

 22. Cathja zegt:

  Aboutaleb vind ik niet der persoon die zich mag uitspreken over ‘ons’ slavernijverleden. De excuses die tot nu toe zijn gemaakt moeten voldoende zijn. Waarom moeten wij op onze knieën gaan voor wat anderhalve eeuw geleden door onze verre voorouders is misdaan?
  Nog even en dan komt er een figuur die er op staat dat Nederland alle nakomelingen financieel schadeloos moet stellen voor ‘geleden emotionele schade’ van verre voorouders….

  Kom op zeg….!

  Like

 23. Thoth zegt:

  Ach jéh, weer een links ideetje. Btw, tot op heden is 0,1% van de Marokkanen vandaag nog steeds slaaf:

  https://www.bladna.nl/slaven-marokko-verenigde-naties,08144.html

  Nu maakt die ene met een dubbel paspoort en natuurlijk de NOS, wederom veel kabaal. Kunnen de mensen alvast hun zakken gaan leegmaken voor een ‘tegenprestatie’ i.e. kapitaal die ze willen verstrekken aan de zielige negertjes hier.

  Wij moeten dan aan Spanje, Frankrijk Duitsland, etc. ook excuses gaan vragen voor de kolonie die ze in Nederland wilden oprichten.

  Like

  • Thoth zegt:

   Btw., slavernij is gewoon onderdeel van islam. Altijd zo geweest, en zal altijd zo blijven. Er staan niet minder dan 3.272 verwijzingen naar slaven in de soenna en 174 in de koran. Bv. in Mauretanië zitten nog steeds zo’n 10% slaven…

   Like

 24. T.Troubadour zegt:

  Hebben de Berbers al excuses gemaakt voor de slavernij van blanken,hebben de slavendrijvers uit vrnl.Islamitische landen al excuses gemaakt hebben de Britten al excuses gemaakt wat zij vele volken hebben aangedaan?
  Houdt toch eens op met die onzin

  Like

  • Rick Vogelschrick zegt:

   Wat te denken van de Rooms Katholieke kerk!??
   In hun naam zijn zo ongeveer alle oorspronkelijke bewoners van Zuid-Amerika over de kling gejaagd. Scheepsladingen met kostbare schatten zijn richting kerk gesleept.

   Geliked door 1 persoon

 25. koosv8 zegt:

  Gaat zo’n fundametalistische PVDA er ons hier effe meedelen dat er zouden moeten komen excuses omtrent het slavernij verleden. Bij ons is dit inderdaad uit een ver verleden. Dat is niet het geval bij de Islam, daar is het realiteit anno nu, maar dat zijn weer blinde vlekjes in de breintjes van deze geloofs fanaten. En dan nog, als één van mijn voorvaderen anderhalf of twee eeuwen terug iemand vermoord zou hebben, moet ik daar dan excuses voor maken…ONZIN!
  DAAR HEB IK FOLKERTJE v/d GRAAF ook nooit over gehoord. Wat een triest klein klopte landtje is het toch……. En het wordt al kinderachtige.

  Geliked door 1 persoon

 26. Elisah zegt:

  Off topic
  https://fenixx.org/2018/07/01/een-derde-van-de-bevolking-van-de-verenigde-staten-gelooft-dat-er-snel-een-burgeroorlog-uitbreekt/
  Een derde van de bevolking van de Verenigde Staten gelooft dat er snel een burgeroorlog uitbreekt
  Een totaal van 31 procent van de bevolking van de Verenigde Staten gelooft dat er een burgeroorlog zal uitbreken in de komende vijf jaar. Dit toont een recent onderzoek.

  Like

 27. koosv8 zegt:

  Gaat zo’n fundametalistische PVDA er ons hier effe meedelen dat er excuses zouden moeten komen omtrent het slavernij verleden. Bij ons is dit inderdaad uit een ver verleden. Dat is niet het geval bij de Islam, daar is het realiteit anno nu, maar dat zijn weer blinde vlekjes in de breintjes van deze geloofs fanaten. En dan nog, als één van mijn voorvaderen anderhalf of twee eeuwen terug iemand vermoord zou hebben, moet ik daar dan excuses voor maken…ONZIN!
  DAAR HEB IK FOLKERTJE v/d GRAAF ook nooit over gehoord. Wat een triest klein klote landtje is het toch……. En het wordt al kinderachtiger!

  Like

 28. Jules Vismale zegt:

  Dat Ahmed Aboutaleb met zijn idiote oproep iedereen tegen zich in het harnas maagd over het slavenverleden wijst uit dat hij van de gehele geschiedenis hierover geen snars verstand heeft! En dat wordt in dit verhaal goed duidelijk gemaakt:

  Hysterie over Aboutaleb’s oproep tot excuses voor slavernij is onterecht

  Vandaag werd ik wakker met het beeld op mijn netvlies dat veel mensen boos zijn vanwege de oproep van Aboutaleb om officieel excuses (hebben talloze andere landen dat ook eens gedaan zoals Frankrijk, Spanje, Duitsland, Rusland, China, Japan en talloze Afrikaanse en Aziatische landen?) aan te bieden. Eerst waren ze zeer positief over deze man en ineens is dat beeld omgeslagen (die vent praat, gelijk aan Mark Rutte e.a., met twee monden en dus zo tegenstrijdig dat men niet meer naar dat soort dwazen luistert!) vanwege deze oproep.
  Hoe dan? Hoe kan het nou dat ineens men verontwaardigd reageert (als je aan zelfverloochening en -bedrog doet ben je al een groot gevaar voor jezelf) terwijl deze man eigenlijk best goede punten maakt?

  Slavernij werd officieel afgeschaft op 1 juli 1863. Aboutaleb refereerde er fijntjes aan dat de tot slaaf gemaakten in de Nederlandse koloniën (weet hij soms ook dat de Russische communisten in de 20ste eeuw tientallen miljoenen Russen en niet-Russen tot slaaf maakten en daar vrijwel iedereen van lieten omkomen door honger, dorst, kou, ziektes, deportaties en executies?) daarna nog tien jaar verplicht onder contract moesten blijven werken bij plantagehouders.
  Die laatsten kregen uiteindelijk een ‘schadevergoeding’ van tot wel 300 gulden per slaaf. De voormalige slaven, ruim 30.000 mensen, “ongeveer evenveel als het aantal supporters in het Feyenoordstadion”, kregen niets.
  Aboutaleb zei naderhand in een toelichting dat de Nederlanders te weinig weten (zelfs niet eens verbazingwekkend als de linkse bondgenoten van Aboutaleb jarenlang het onderwijs zo hebben verknald dat ze bijna geen historische kennis meekregen!) over het slavernijverleden en dat het onderwijs daar verandering in moet brengen. “Als het gaat om slavernij doen we dat nog niet goed. Er is nog veel winst te behalen.”

  Heeft die nu echt zo ongelijk? Natuurlijk niet, het is eerder een volstrekt automatische negatieve reactie, omdat het naar ‘links’ riekt en wat links de laatste jaren heeft uitgevreten daar haat ik ze als de pest om! Het is helemaal niet links om voor deze excuses te zijn, maar common sense. Kan Nederland juridisch aansprakelijk worden gesteld? Waarschijnlijk niet.

  Daarnaast, volgens historische bronnen en berekeningen is het aandeel van de slavernij aan de Nederlandse welvaart (tijdens de Industriële Revolutie werden talloze autochtoonse Nederlanders en Europeanen ook in slavernij gehouden door de grootkapitalisten en het duurde nog tot de 20ste eeuw eer dat vrijwel werd afgeschaft!) helemaal niet zo groot.
  Dus kunnen we beter officieel ‘excuses’ aanbieden, want nu wordt het krampachtig tegengewerkt. Op een manier waarop het eerder lijkt alsof het bewust tegen wordt gehouden om de verkeerde redenen.
  De huidige generatie Nederlanders zijn juist, na WO II, ontzettend aardig en gastvrij geweest tegen allerlei gastarbeiders uit Turkije, de Molukken, China e.a. en dat bijvoorbeeld veel Marokkanen en Turken zich daar tegenover ontzettend ondankbaar tonen weet Aboutaleb vast evenmin!

  En nou is het toch zeker ook niet zo dat we de Duitsers, die WO II niet meemaakten, opeens allemaal af moeten rekenen wat hun (over)grootouders, ouders en overige familieleden fout deden hoewel talloze Europeanen de nazi’s hebben gesteund? Laat Aboutaleb anders maar eens het lef hebben om te verkondigen dat in WO I zeker 1.500.000 Armeniërs zijn omgekomen door toedoen van Turkije (in die tijd een bondgenoot van Duitsland!) maar daar heeft hij vast het lef niet voor!

  Like

 29. Roeland zegt:

  Toevallig heb ik mij nogal in het onderwerp “slavernij” verdiept. Als die burgemeester ( ik noem hem bewust niet bij naam ) zich zo schaamt voor het slavernijverleden van wie en ja van wat dan wel?
  Het moderne Nederland heeft geen slavernij gekend. Of je moet de tweede wereldoorlog erbij nemen. Toen waren o.a. veel Nederlanders slaaf in Duitsland en velen kwamen op gruwelijke wijze om het leven.
  Maar “goed”, terug naar de burgemeester. Die heeft zich duidelijk nooit echt verdiept in de geschiedenis. Wil hij ook niet. Hij is geen Nederlander ondanks zijn dubbele paspoort. Hij is een door blanke cultuurmarxisten neergezette excuus allochtoon (laat ik niet meer schrijven). Een gastarbeider en eigenlijk ook een moderne loonslaaf. Met wel een mooi salaris, dat wel.
  Laat ik het anders stellen. Ik vind , dat de autochtone Nederlander steeds meer slaaf wordt van de ons opgelegde multiculti maatschappij met die opgelegde euro en zo kan ik nog wel even doorgaan. Kortom als het over slavernij gaat moet die man zijn mond houden.
  De marxisten slaan steeds meer door. Zie Amsterdam. Zo worden “we” steeds meer overgenomen.
  Wanneer mogen wij ook twee paspoorten hebben? Waarom wordt er met twee maten gemeten? Waarom heeft de vreemdeling meer rechten dan de oorspronkelijke bewoner van dit land?
  Waarom krijgt de vreemdeling eerder een woning, voorrang op de arbeidsmarkt (zeker bij gemeenten)..Kan je ook nog burgemeester worden met twee paspoorten ! En die gaat ons even vertellen hoe wij moeten omgaan met het slavernijverleden? Dacht het niet.

  Geliked door 2 people

 30. annah zegt:

  die mocros vinden het normaal dat wij voor ze gaan werken … wij zijn de slaven van nu …

  Like

 31. ruud beijer zegt:

  Wat een slap geklets.Echt geklets van een onnozele ongekozen burgemeester. Ga terug naar Marokko.

  Geliked door 1 persoon

 32. Nemesis zegt:

  Oeps meneer Aboutaleb. Hier schiet u zich wel mee in uw voet. U zou dat kunnen vermijde als ook u, uw verontschuldigingingen zou aanbieden voor de vele duizende blanke slaven en slavinnen, die geroofd, verkocht en door de rijken in uw land ook gehouden werden. Marokko was daar heel groot in. Er zijn namelijk nog Nederlanders die echte geschiedenislessen hebben gehad en tevens heel veel hierover hebben gelezen. Het is maar, dat u het weet.

  Geliked door 3 people

 33. fleckie zegt:

  ‘ ARABISERING IN ZWART AFRIKA’. …….Albert Stol. Dakar. Het gebied dat de Noordafrikaanse Arabische wereld scheidt van zwart Afrika beneden de Sahara wordt vaak voorgesteld als de plaats van ontmoeting tussen twee rassen en culturen. In werkelijkheid is het een gebied waar beide rassen botsen. Dat Arabieren de zwarte bevolking van Afrika als inferieur
  beschouwen is misschien. wat al te generaliserend; maar vrienden zijn het in ieder geval niet,.
  De zwarte bevolking is altijd beschouwd als een. RESERVOIR. VOOR. SLAVEN en GEMAKKELIJKE PROOI voor de ARABISCHE NOMADEN. uit het verleden. Het wantrouwen tussen beiden lijkt niet door overleg op te lossen: het is een kruipend. en. voortwoekerend probleem van karakter en cultuur op staats- en individuele basis. …….In Mauritanië proberen blanke ARABIEREN de zwarte bevolking in het zuiden te overheersen. In Tehad bestrijden blank. en zwart elkaar en in Sudan voert het Arabische noorden oorlog tegen het zwarte christelijke / animistische zuiden. De arabisering van zwarte woongebieden kruipt gestadig door, vooral door de invoering van het Arabisch dat de lokale talen moet vervangen. In Mauritanië heeft dat geleid tot felle botsingen en betogingen. En sinds dat land in 1980 de charia , de islamitische wetgeving,invoerde,zijn de draconische lijfstraffen uitsluitend toegepast op de zwarte bevolking. Het analfabetisme. in de. landen bezuiden de Sahara is een obstakel in de ontwikkeling en noodzakelijke. alfabetiseringsprogramma’s zijn duur en tijdrovend. Bovendien is het resultaat vaak gering omdat er in de dorpen ook na de alfabetisering nauwelijks lesmateriaal is te verkrijgen. Maar kolonel Gadaffi van LIBIE heeft nu een tussenweg gevonden .Hij heeft de regering van MALI aangeboden. de alfabetisering. van. het. land te bekostigen: in de lokale talen maar wel in. Arabische karakters. Om zo via de achterdeur toch binnen te komen. Dat de Arabische cultuur-imperialistische politiek de spanningen doet toenemen is tot op heden iets dat de rest van de wereld nauwelijks beroert. Maar zwart Afrika wordt zowel in het Noorden als zuiden belaagd door blanken. In het zuiden is de situatie explosief en de gehele regio in staat van oorlog. Dat er in het noorden sprake is van een niet- geïnstitutionaliseerde apartheid valt minder op . Op langere termijn lijkt zwart Afrika er weer een probleem bij te hebben.*~*~*~*~*~*~*~

  Like

 34. ReaGluurder zegt:

  Laten die Qudtlui op Het Binnenhof eerst maar eens excuses aanbieden aan Onze Voorouders die dit land met bloed/zweet/tranen hebben opgebouwd en op een presenteerblaadje is weggeven aan De Satan. (lees net dat er een aanslag is gepleegd op een politiebureau)

  Like

 35. koddebeier zegt:

  En, vraagt hij dat ook aan z’n Arabische vrienden ???

  Geliked door 1 persoon

 36. koddebeier zegt:

  En ook aan z”n Marokkaanse, Algerijnse en Tunesische vrienden.
  https://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/10669/omvang-christenslavernij-onderschat.html

  Geliked door 1 persoon

 37. Laten de moslimleiders maar gezamenlijk hun excuus aanbieden voor het slavernijverleden van hun ‘profeet’ en zijn gevolg. Staat immers in hun ‘heilige’ boeken.

  Geliked door 1 persoon

 38. Pietersen zegt:

  About Aleb gedraagt zich als de onderkoning van Nederland. Zo populair is hij echter nou ook weer niet. Tis en blijft een sharia-liefhebber.
  Heeft meneertje de Armeens genocide al erkend ? Laat hem afblijven van onze slavernij die wij zelf al lang erkend hebben.

  Geliked door 1 persoon

 39. Republikein zegt:

  Latent homo geen sapiens.

  Like

 40. John van Antwerpen zegt:

  Dan moeten een hoop Afrikaanse stammen elkaar excuses aanbieden.
  Want voor dat wij kwamen hadden ze het al. De Inca,s moeten dan hun
  excuses aanbieden aan andere Indianenstammen.
  Abou is een schijnheilige want hij heeft de zoon van Theo van Gogh
  nooit excuses aangeboden en andere Nederlanders die mentaal gegijzeld
  worden door Mocroianen. De Poolse Paus bood zijn Turkse aanslagpleger
  vergiffenis. Recip inteelt zou dit nooit doen. Wie lult hier nou eigenlijk.
  Het zeikvolk dat bij gebrek aan zelfreflectie en teveel aan verveling zichzelf
  in de weg zit. In Rotterdam hebben niet voor niets veel witte mannen een
  zwarte vrouw. Wie wil er nou een altijd maar blowende vriend en zuipen erbij.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s