“Nauwelijks aangifte tegen winkeldiefstal in Amsterdam”

Screenshot_272

Tegen slechts één op de vijf winkeldiefstallen doen Amsterdamse ondernemers aangifte. Dat blijkt uit cijfers van de politie die zijn opgevraagd door LocalFocus, een datavisualisatiebedrijf voor de journalistiek. In 2017 werd bij 20% van de winkeldiefstallen aangifte gedaan. Het cijfer daalt sinds 2013. Toen was dat nog 30%. 

Het verschil ten opzichte van de landelijke cijfers is groot. In 2017 werden ruim 37 duizend winkeldiefstallen gepleegd, waarvan twee derde werd gemeld. Daarmee ligt het landelijk gemiddelde ruim drie keer zo hoog ten opzichte van Amsterdam.

Tegen LocalFocus zegt de politie dat ‘diefstallen op een andere manier worden afgehandeld’ (???), maar Detailhandel Nederland stelt juist dat winkeliers ‘steeds minder heil zien in het doen van aangifte’ (!!!).

Bron:
www.at5.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Amsterdam, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Desinformatie, establishment, Hypocrisie, Justitie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, Naïviteit, politie, praatjesmakers, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

4 reacties op “Nauwelijks aangifte tegen winkeldiefstal in Amsterdam”

 1. kampersrene zegt:

  Dat is nog maar de ouverture .Zoals die Timmermans in zijn historische redevoering zegde De Islam zal deel uitmaken van onze toekomst . Wen maar aan moorden , verkrachtingen , inbraken , terrorisme en diefstallen allerhanden . Het kan mij geen donder schelen Ik heb een rijkelijk loon , een auto met chauffeur en een woning als een versterkte burcht.Jullie kunnen allemaal de bomen in .(redevoering voor het EU parlement op 1 juni 2018)

  Like

 2. ReaGluurder zegt:

  Amsterdam, stad waar de misdaad amper bij te houden is. Is Lievvvvvvvvv…. Je moet wel van de ayatollala’s besnuffeld zijn om hier bm te willen zijn! We gaan het meemaken.

  Like

 3. williaan zegt:

  Diefstal aangeven heeft weinig zin, kost veel tijd en levert niets op. Alleen goed voor de statistiek. De politici doen er ook niets mee is te moeilijk. De hermandad staat DAAR DOOR machteloos te kijken want die mogen niks, alleen tijdrovende formulieren invullen, waar tenslotte niets wordt mee gedaan.

  Like

 4. Kanaloa01 zegt:

  Aangifte doen is zinloos. Of het nu wegens diefstal, mishandeling of oplichting is, oom agent begint met te zeggen doe het maar via internet. Dat is een vervelende en langdurige procedure voor diegenen die een mobiele telefoon hebben. Degenen die geen mobieltje hebben kunnen geen aangifte doen en als dat al wel lukt dan ben je na een gemaakte afspraak bijna 2 uur bezig op het bureau waarna na ongeveer een kleine week het bericht volgt dat er met de aangifte niets wordt gedaan. In de winkel van mijn vrouw wordt ook al geen aangifte meer gedaan.
  De politie is verworden tot een clubje kneuzen die er alles aan doen om de criminelen te pamperen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s