Nu moet u leveren, meneer Seehofer!

Screenshot_293

(Door: Walter Ehret – Vertaling: E.J. Bron)

Het uur van de waarheid nadert. Morgen wil de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Horst Seehofer (CSU, foto), uitleg geven over zijn aangekondigde grenssluiting. Mocht de CSU in deze kwestie door de knieën gaan, dan staat bij de aanstaande deelstaatverkiezingen in Beieren de boom in brand. De nieuwe EU-afspraken en bilaterale akkoorden van de bondskanselier zijn niet geschikt, afgezien van het doordrukken van het recht aan de Duitse grens.

PI News (2)

Wie beweert dat het bij het door de bondskanselier na de EU-vluchtelingentop gepresenteerde akkoord alleen maar gaat om verblinding, zou wel eens gelijk kunnen hebben. Want ion het hele akkoord werd niet één bindende regeling getroffen, die Duitsland daadwerkelijk zou ontlasten. En ook de enorm aangeprezen bilaterale repatriëringsakkoorden zijn bij nader inzien waardeloos. Wie dat niet gelooft, zou een blik moeten werpen op de feiten, want reële cijfers liegen niet.

Het sprookje van de repatriëringen

Van januari 2018 tot eind mei verzocht Duitsland aan Italië om 9233 personen terug te nemen. Italië voldeed aan deze verzoeken in 8421 gevallen. In werkelijkheid werden er echter maar 1384 personen naar Italië gebracht. De rest van de bijna 7000 repatriëringen voerde Duitsland gewoon niet uit, omdat in dit land uitzettingen van asielzoekers politiek nu eenmaal niet met nadruk worden bedreven.

Zo ging het ook in het geval van Spanje. Hier werden 1849 verzoeken ingediend. Bij 1255 toezeggingen door Spanje werden slechts 172 gevallen voltrokken. In het geval van Griekenland was bij 1714 verzoeken sprake van 36 toezeggingen, waarvan vijf (!) werden uitgevoerd. De aantallen zijn afkomstig van een interpellatie van Die Linke aan de Duitse regering.

Volledig terecht moet daarom de vraag gesteld worden wat die zogenaamd met 18 landen uitonderhandelde repatriëringsakkoorden waard zijn, terwijl de Duitse regering helemaal niet bereid is om de repatriëringen naar de desbetreffende landen uit te voeren?

Daarbij komt nog dat enkele van de verkondigde repatriëringsakkoorden met meerdere landen zich nu al ontpopten als pure propaganda van de bondskanselier. Zo ontkende Tsjechië zaterdag al ooit zo´n overeenkomst te hebben ondertekend. Ook Polen en Hongarije betwisten zulke verplichtingen tegenover Duitsland aangegaan te zijn.

Bilaterale akkoorden kosten Duitsland een vermogen

En uiteindelijk is ook de vraag te stellen welke betalingsverplichtingen de Duitse Bondskanselier voor het doorzetten van het sowieso geldende recht op asiel-repatriëringen in haar bilaterale akkoorden is aangegaan.

Zoals bekend kostte de Turkije-vluchtelingendeal de belastingbetaler al € 5 miljard. Tegenover Frankrijk stemde Bondskanselier Merkel voor de terugname van enkele honderden vluchtelingen per jaar in met het Franse project van een euro-budget. Daarvoor dient Duitsland als het aan de Fransen ligt in het vervolg jaarlijks 0,55 van zijn bruto binnenlands product (bbp) aan Brussel overmaken. Dat zijn op dit moment ongeveer € 7 miljard.

De andere verplichtingen tegenover de resterende landen, waarmee de Duitse regeringscheffin haar bilaterale akkoorden wil sluiten, werden nog niet eens openbaar gemaakt. Het vermoeden dat deze eveneens verwoestend zullen zijn, is waarschijnlijk niet overdreven.

Gezien deze feitensituatie moet minister van Binnenlandse Zaken Seehofer zich er aan laten herinneren dat hij als hoogste uitvoerend ambtenaar van het land voor de uitvoering van het recht aan de grens, maar ook voor de repatriëringen uit Duitsland verantwoordelijk is. Het is politiek onacceptabel dat Bondskanselier Merkel Duitse belasting-miljarden aan bilaterale repatriëringen verspilt, die sowieso al overeenkomen met geldend recht. Temeer daar deze repatriëringen, zoals aangetoond, door de Duitse regering helemaal niet met de daarvoor benodigde doorzettingskracht worden uitgevoerd.

Repatriëringen zijn juridisch toegestaan

Ook de rechtskwestie van de toelaatbaarheid van de repatriëringen van EU-asielzoekers kan door de minister van Binnenlandse Zaken als toereikend opgelost beschouwd worden. Grondwetsdeskundige Hans-Jürgen Papier publiceerde over dit thema vandaag een openbare inschatting, volgens welke afwijzingen aan de grens volgens geldend recht “dringend geboden zijn”. Deze rechtsvisie vertegenwoordigt zoals bekend zowel de minister van Binnenlandse Zaken als zijn partij, de CSU.

Mocht minister van Binnenlandse Zaken Seehofer daarom maandag, overeenkomstig zijn aankondiging, de grenzen niet sluiten, dan zou dat niet alleen een grof verraad aan zijn ambtseed zijn, maar ook een arglistige misleiding van de kiezer en een misdaad tegen het Duitse volk. Voor zo´n breuk van trouw zou geen rechtvaardiging bestaan.

Nu moet u leveren, meneer Seehofer!

De CSU zou zich daarom warm moeten aankleden wanneer zij het haar partijvoorzitter toestaat eens temeer het bekende windvaantje na te doen om door de knieën te gaan voor de Bondskanselier. Waarachtigheid is nu gevraagd, zelfs wanneer dit de regeringscoalitie en de fractiegemeenschap met de CDU zou opblazen. Dat gebiedt het respect voor de wet en de burger.

Als de CSU in de gedaante van haar minister van Binnenlandse Zaken in deze kwestie echter weer door de knieën gaat, zal zonder twijfel de woede van de burgers bij de deelstaatverkiezingen in Beieren op 14 oktober als een tsunami over de staatskanselarij in München vegen en politiek gezien in München geen steen op de andere laten. Om dit te voorspellen heb je geen profetische gave nodig. Per slot van rekening staat 71% van de burgers in Beieren achter de CSU-plannen om de grenzen te sluiten.

Aan de lantaarnpalen zullen dan volledig terecht opnieuw de bekende verkiezingsposters van de AfD te zien zijn, met boodschappen zoals: “De AfD doet wat de CSU belooft” en “Franz Josef Strauß zou AfD stemmen”.

U kunt dus maar beter ruggengraat tonen, meneer Seehofer!

Bron:
www.pi-news.net
Door: Walter Ehret

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, christendemocraten, Duitsland, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, Merkel, Overheid, praatjesmakers, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op Nu moet u leveren, meneer Seehofer!

 1. Qvic zegt:

  Ik denk dat Seehofer door de knieën zal gaan voor de CDU en niet zijn woorden in daden omzet. Dan zal inderdaad de Afd. het CSU wegvagen bij de deelstaatverkiezingen.

  Like

 2. Elisah zegt:

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/07/tsjechie-polen-belgie-en-hongarije-we-hebben-merkel-helemaal-niet-beloofd-om-migranten-op-te-nemen/

  Tsjechië, Polen, België en Hongarije: ‘We hebben Merkel helemaal niet beloofd om migranten op te nemen’
  Iemand liegt. Maar wie?
  Duitse media beweren dat maar liefst 14 Europese landen ermee hebben ingestemd om migranten die in Duitsland aankomen maar al bij hen asiel hebben aangevraagd sneller terug te nemen. Er zou zelfs een bilateraal asielakkoord gesloten zijn.

  Like

 3. jungleelephant zegt:

  Maar volgens de laatste krantenberichten is Seehofer vanavond opgestapt!Onbegrijpelijk!Meer nieuws volgt later!

  Like

 4. Taljaard zegt:

  Gaat Seehofer niet doen.
  Want dan brengt hij de EU aan het wankelen.
  En daarmee ook de lucratieve exportpositie van BMW.
  En BMW=Beieren=CSU.
  Tenzij hij…..nee; ik geloof dat niet.

  Like

  • Wachteres zegt:

   Het gaat erom wat de CSU gaat doen.

   Blijven ze achter het beleid van Seehofer staan of kiezen ze voor Merkel.

   Ik denk niet dat Seehofer het kan maken dat hij nu nog achter een slap atreksel van Merkel gaat staan. Dat zou de CSU alleen maar meer stemmen kosten.

   Ik vermoed dat hij zich terugtrekt en dan maar afwachten waar zijn partij voor kiest.

   Like

 5. Geert zegt:

  Deze seehofer is ook gewoon een weggooier, grote bek voor de buhne, maar het overgrote deel van zijn partij zijn gewoon domme gristen honden, hij heeft niks te vertellen.
  let maar op.

  Geliked door 2 people

 6. droevige mof zegt:

  Een opmerkelijke uitspraak van Horst Seehofer uit het jaar 2010:
  ,,Diejenigen, die entscheiden, sind nicht gewählt und diejenigen, die gewählt werden, haben nichts zu entscheiden.” ( Degenen die beslissen zijn niet gekozen en degenen die worden gekozen hebben niets te beslissen.) https://de.m.wikiquote.org/wiki/Horst_Seehofer

  Geliked door 1 persoon

  • droevige mof zegt:

   Typische Seehofer: ik werd gekozen dus ik had niets te beslissen, dus ik ben onschuldig.
   Waarom zou een politicus niet meerdere meesters dienen?

   Like

 7. Bas zegt:

  Seehofer heeft net als de rest last van slappe knieën ! Geloof er niks van dat hij opstapt. En als hij opstapt, is dat omdat hij zijn EU loopbaan beëindigt om reden dat zijn EU salaris niet meer automatisch op zijn inmiddels overvolle spaarrekening wordt overgemaakt .

  Like

 8. Aegolius cs zegt:

  **Mocht minister van Binnenlandse Zaken Seehofer daarom maandag, overeenkomstig zijn aankondiging, de grenzen niet sluiten, dan zou dat niet alleen een grof verraad aan zijn ambtseed zijn, maar ook een arglistige misleiding van de kiezer en een misdaad tegen het Duitse volk. Voor zo´n breuk van trouw zou geen rechtvaardiging bestaan.**

  Het bovenstaande is een zware beschuldiging van Seehofer, doch naar aanleiding van de argumentatie, mede door Merkels gelogen en onuitvoerbare EU deal zal het zeker door Seehofers hoofd spoken.

  En Merkel heeft vandaag alweer een plannetje bedacht (https://www.n-tv.de 14:00 uur) en later (17:00) de finale…… Man, laat je niet langer gebruiken door je eigen/Beierse politieke integriteit te laten afbranden!

  O, ja: de “Beierse stap” in het voorkomen van ’n hernieuwd Bremen-asielschandaal https://www.n-tv.de/politik/Neuer-Bamf-Chef-wirbt-um-Vertrauen-article20490098.html zal hem niet in dank zijn afgenomen.

  Gegroet Waardig Geachte Heer Seehofer. Welke aangemelde, goed bij zinnen (…) zal deze functie onder ’n psychiatrisch gestoorde moeder zonder kinderen der Duitsers kunnen behoeden?!

  Like

 9. bigljohn zegt:

  Wie zich graag een illusie wil laten voorschotelen, hoeft voortaan niet meer naar de shows van Hans Klok te gaan. Dan kun je net zo lief datgene gaan volgen wat het MSM nieuws ons presenteert. Dit is ook pure illusie, ons een rad voor de ogen proberen te draaien. Het is wel de kunst om daar doorheen te prikken. Een eigenschap die slechts weinigen bezitten. Een Merkel die misschien gaat opstappen, een Seehover misschien ? Het lachen zal je vergaan bij deze onzin, of misschien wel het zweten als peentjes. Want wat zijn ze toch allemaal achter onze rug aan het bekokstoven ? De tijd zal het leren !

  Like

 10. droevige mof zegt:

  Als ik niets wist van deze vrouw, dan zou ik medelijden met haar hebben.
  (Angela Merkel gisteravond in Berlijn)

  Like

 11. Elisah zegt:

  https://www.geenstijl.nl/5142730/bassiehof-angela-dobbermerkel-zorgt-voor-doorbraak-in-vluchtelingen-puinhoop/
  Bassiehof – Angela Dobbermerkel zorgt voor doorbraak in vluchtelingen-puinhoop
  Blijft over de vraag waarom de ruim 50 landen van dat immense continent Afrika – zoveel keren groter dan West- en Oost-Europa samen – niet voor haar eigen vluchtelingen en gelukszoekers kunnen zorgen. Laat de Afrikaanse Unie dit zelf oplossen in plaats van de problemen op het bordje van de Europese Unie te deponeren.

  Like

 12. Eva110 zegt:

  Seehofer word in de Duitse media Drehhofer genoemd, hij wilde aftreden maar de CSU wilde dat niet.
  Als hij werkelijk van mening was dat het nonverdrag voor hem onverteerbaar is en hij had ruggengraat, had hij zijn aftreden aan de pers kenbaar gemaakt, maar nu gaat hij eerst nog eens gezellig met Merkel in overleg.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s