Oostenrijkse journalisten dienen zich in het vervolg neutraal te gedragen – graag nadoen MDR!

Screenshot_284

(Vertaling: E.J. Bron)

De Österreichische Rundfunk (ORF) is van plan zijn redacteurs en presentatoren comments op sociale media te verbieden. Ze dienen in het vervolg ook op privéaccounts geen meningen te uiten die “objectiviteit, onpartijdigheid en onafhankelijkheid van de publiekrechtelijke omroep zouden kunnen ondermijnen”, meldt het weekblad “Junge Freiheit”.

journalistenwatch

Daarover verklaarde de vicevoorzitter van de AfD, Maximilian Krah:

“Sinds in Oostenrijk de zusterpartij van de AfD, de FPÖ, meeregeert, waait er een verfrissende politieke wind door ons buurland. Sinds mei 2018 is de FPÖ-politicus Norbert Hofer voorzitter van de ORF-stichtingsraad, die de publiekrechtelijke omroep van Oostenrijk controleert.

Juist journalisten zouden zich de grote woorden van ´Hajo´ Friedrichs moeten herinneren, die zei: ´Een goede journalist herkent men daaraan dat hij geen afstand houdt van een zaak – ook van een goede zaak´. Wanneer Duitse redacteurs of schrijvers echter – zoals is gebeurd bij de laatste AfD-demonstratie in Berlijn – onder de vlaggen en achter de banieren van de gewelddadige Antifa meelopen en hun leuzen brullen, om daarna in de redactiekantoren ophitsende berichten over de AfD te schrijven, zijn zij hun geloofwaardigheid kwijtgeraakt.

Screenshot_286

De publiekrechtelijke omroep van Midden-Duitsland, de MDR, zou het voorbeeld van Oostenrijk moeten volgen en zijn journalisten aan hun eigenlijke taak moeten herinneren: verslag geven en berichten. Mondige burgers hebben geen schrijvende of bazelende nannies nodig.”

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), belangenverstrengeling, democratie, Desinformatie, Duitsland, establishment, FPÖ, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Oostenrijk, propaganda, publieke omroep, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

3 reacties op Oostenrijkse journalisten dienen zich in het vervolg neutraal te gedragen – graag nadoen MDR!

 1. Haksteeg Anton zegt:

  Als dit ook in Nederland zou gelden zou het beginnen een fantsoenlijk land te worden en niet meer bijna uitsluitend afhankelijkl te zijn van de linkse media.

  Like

 2. Pingback: Oostenrijkse journalisten dienen zich in het vervolg neutraal te gedragen – graag nadoen MDR! en Nederlandse Pers! | toodlessss

 3. T.Troubadour zegt:

  Evenmin als bij de NPO en kompanen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s