Voorbeeldige bescherming van de eigen landgenoten in het buitenland: Hongarije wil Oekraïne blijven blokkeren

Screenshot_289

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse regering laat opnieuw zien dat zij zich op voorbeeldige wijze voor de belangen van de eigen landgenoten inzet – ook in het buitenland. Nu heeft de voorzitter van de commissie Buitenlandse Zaken van het Hongaarse parlement, Zsolt Németh, benadrukt dat Boedapest Oekraïense initiatieven in internationale organisaties zoals de VN en de NAVO zal blijven blokkeren wanneer Kiev zijn omstreden onderwijswet niet zou veranderen. Németh deelde dit mee na een ontmoeting met de president van de zogenaamde Venetië-commissie, Gianni Buquicchio. De commissie heeft al aanbevelingen over de Oekraïense onderwijswet doen uitgaan.

Duits - Zuerst

Volgens Németh verwacht Hongarije dat Oekraïne zich houdt aan de aanbevelingen van de commissie van verleden jaar december. Concreet wil de Hongaarse regering er graag naartoe werken dat privéscholen een uitzondering vormen op de omstreden wet en dat de aangevochten voorschriften voor nog een periode van vijf jaar niet worden ingevoerd.

Aan de ontmoeting met Buquicchio nam ook de voorzitter van de Hongaarse Cultuurvereniging in Transkarpatië (KMKSZ), “László Brenzovic, deel. Hoewel Oekraïne beloofd zou hebben zich te houden aan de aanbevelingen, zouden er tot nu toe “geen signalen voor daadwerkelijke maatregelen zijn”, zei Brenzovic.

Het Oekraïense parlement had in september verleden jaar een onderwijshervorming aangenomen, die het gebruik van minderheidstalen – ook van het Hongaars – op kleuterscholen en basisscholen beperkt. Dat is voor Hongarije en de Hongaarse minderheid in de Oekraïne onacceptabel. Ook de Venetië-commissie had in december aanbevolen dat Oekraïne nogmaals wijzigingen in de onderwijshervorming aanbrengt. Het officiële standpunt van de regering in Boedapest is dat Hongarije weliswaar belang zou hebben bij goede betrekkingen met de Oekraïne, maar alles in het werk zou stellen om de beperking van rechten van de Trankarpatische Hongaarse minderheid in het buurland te verhinderen.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in co-existentie, Cultuurstrijd, discriminatie, gezond realisme, Historie, Hongarije, Nationalisme, nieuw fascisme, Oekraïne, Oost-Europa, Patriottisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

2 reacties op Voorbeeldige bescherming van de eigen landgenoten in het buitenland: Hongarije wil Oekraïne blijven blokkeren

 1. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Oekraïne? Niet te vertrouwen.

  Like

 2. fleckie zegt:

  Op ejbron,23.1.2015: Video- beelden uit de. Oekraine…….:’ Oekrainse nationalisten, pro Hitler!!’

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s