Zelden zo gelachen: Brussel zoekt partners voor opvangkampen in Afrika

Screenshot_274

(Vertaling: E.J. Bron)

Brussel – “The show must go on”: de Europese Unie wil grootschalig op zoek naar landen die opvangkampen voor migranten willen oprichten. “Dat vereist partnerschapsovereenkomsten met landen in het noorden van Afrika, die of direct aan de Middellandse Zee liggen of in de Sahel-zone”, zei de Europees commissaris Begroting en Personeelszaken Günther Oettinger (CDU) tegenover de “Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung”. Daarover zou men nu moeten onderhandelen.

journalistenwatch

“We hebben een fair concept. Het moet een einde maken aan de misdadige praktijken van de smokkelaars, maar het mag niet leiden tot ondraaglijke belastingen voor de partnerlanden.” Oettinger noemde geen namen.

Volgens informatie van de krant houdt de Europese Commissie onderhandelingen met Libië, Mali, Niger en Nigeria voor mogelijk. Oettinger bereidde de lidstaten voor op hogere betalingen aan de EU-begroting als zij het grensagentschap Frontex al tot 2020 willen uitbreiden tot 10.000 grensagenten, zoals in principe werd overeengekomen bij de Europese Raad. “Daarom verwacht ik dat de lidstaten ons voldoende financiële middelen zullen geven als dat nodig is”, zei de Europees commissaris voor Begroting en Personeelszaken.

Op dit moment zou hij ombuigingen in de begroting onderzoeken. Het doel zou echter afhangen van de arbeidsmarkt. Men zou goed opgeleide sollicitanten nodig hebben.

“De nationale autoriteiten zullen eerst personeel moeten afvaardigen om ons doel te bereiken”, zei Oettinger tegen de krant.

Laten we over drie jaar nog eens vragen, als er in Duitsland weer verkiezingen zijn, wat daarvan is terechtgekomen.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, asielwaanzin, Brussel, Elite, establishment, Europa, Europese Commissie, EUSSR, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, Naïviteit. Bookmark de permalink .

39 reacties op Zelden zo gelachen: Brussel zoekt partners voor opvangkampen in Afrika

 1. Marja zegt:

  Het is toch niet te geloven!! In plaats van het probleem bij de wortel aanpakken (buitengrenzen goed laten bewaken en parasieten terugbrengen), kunnen wij weer opdraaien voor de kosten. En het is niet eens een oplossing! Voor het goed bewaken van de buitengrenzen heb ik graag geld over. Mits er ook weer niet een addertje onder het gras zit. Ziehier de zoveelste “oplossing” die niet gaat werken. Die parasieten moeten eens weten dat ze hier niet welkom zijn. Hier wordt weer het bewijs geleverd dat de EU niet wil! Zie het Coudenhove-Kalergi plan. Het kan namelijk wel. Bijna alles kan, als je maar wilt!

  Geliked door 3 people

 2. N.E. Derlander zegt:

  Waarom zoeken? De rijkgeworden Afrikaanse en Aziatische landen zullen zich op grond van deze vraag van de EU, wel in grote getale aanmelden. Immers: de wereld is van iedereen en iedereen is van de wereld, toch?

  Like

 3. Taljaard zegt:

  Boter aan de galg.
  Wat nodig is; een Marshallplan voor Afrika.
  Met strenge voorwaarden, waarbij men zich ervan verzekert dat deze hulp ten goede zal komen aan de lokale bevolking en niet aan de machthebbers.
  Want wanneer er een ding gedurende de afgelopen 50 jaar duidelijk is geworden, dan is het wel dat postkoloniaal Afrika niet op eigen benen kan staan.

  Met de nadruk op;
  1. Innovatie in landbouw en veeteelt ter verbetering en verzekering van de voedselvoorziening.
  2. Opzetten van een duurzame en betrouwbare water- en energievoorziening.
  3. Het scheppen van een investeringsklimaat voor het opstarten van nijverheid, die gebruik maakt van de aldaar aanwezige grondstoffen en ruwe materialen.
  4. Scholing en onderwijs.
  5. Gezondheidszorg.

  Dat zet zoden aan de dijk.
  Maar dus wel onder strikt toezicht en structureel auspiciën van de hulpverlenings-instanties, waarbij de beslissingsbevoegdheid niet ligt bij de lokale potentaten en hun incompetente en corrupte bestuurders.
  Paternalistisch? Racistisch? Neo-koloniaal? ”White Men’s Burden?” Niet politiek correct?
  Het zij zo!
  Een andere manier om een einde te maken aan meer dan een halve eeuw Afrikaanse chaos, wanbestuur en ellende is er gewoon niet. Eigenlijk gewoon de draad weer oppakken die door het gestook van de Sowjets gedurende de jaren `50-`70 van de vorige eeuw is afgebroken.
  En op den duur wordt iedereen daar beter van.

  Like

  • Taljaard zegt:

   En wanneer ze dat niet willen; grenzen echt helemaal dichtgooien en ze verder in hun eigen sop laten gaarkoken. Dan kunnen wij de boedel over hoogstens 20 jaar zonder enige weerstand helemaal weer overnemen.
   De Chinezen doen dat trouwens nu al.

   Geliked door 2 people

   • Nemesis zegt:

    De Chinezen halen in Afrika wat ze nodig hebben, m.a.w. ze zuigen het land leeg, zonder ook maar een enkel punt uit jouw vorige reactie te verwezenlijken.
    Dus grenten potdicht gooien en in hun sop gaar laten koken.

    En hoezo kampen die wij weer moeten betalen, buiten wat die migrantenschooiers ons al kosten. En dan nog dicht bij de Midellandse Zee? Zeker om de oversteek lekker makkelijk te maken.

    Geliked door 1 persoon

   • koddebeier zegt:

    Dat is wel de beste optie !

    Like

   • Taljaard zegt:

    @bigljohn
    Mijn nick is ontleend aan een Zuid Afrikaanse kleurling; een bovenste beste kerel, die met zijn vijf zonen een familiebedrijfje had opgezet in schapen scheren, suikerriet kappen en allerlei ander zwaar snertwerk. En die mijn ouders uit de gierende armoede heeft gehaald.

    Racisme is aan mij niet besteed.
    Want er bestaan geen minderwaardige rassen.
    Wat wel bestaat zijn minderwaardige culturen en ideologieën.
    En ja, dat geef ik toe; ook minderwaardige individueen.

    Bijvoorbeeld, gewetenloze schoften die naieve en onwetende mensen vanuit Afrika naar Europa lokken met valse beloften van een luilekkerland en koeien met gouden hoorns, Ten einde hun perfide volksvervangingsagenda te bewerkstelligen. Met verdronken baby’s en peuters als resultaat. Weet niet hoe u daar tegenaan kijkt, maar ben zelf opa van een schattig kereltje van een jaar jong. En die ellende wil ik NIET meer zien!

    Daarboven; we kijken met ons allen al meer dan 40 jaar tegen verhongerende Afrikaanse kinderen aan. Met dank aan het gestook van de Sowjet Unie in Afrika tijdens de jaren `50-`70 van de vorige eeuw en het marxisme en het antikolonialisme uit eigen gelederen.
    Want het was toch zo in mode en het voelde zo goed, progressief, en bovenal ”antiracistisch”, om die mensen in feite in de steek te laten op een moment dat zij er nog lang niet klaar voor waren.

    Die hele rotzooi in Afrika hebben wij dus gewoon aan links te danken.
    En dat willen zij nu ”oplossen” door die ellende N.B. hierheen te transporteren, in plaats van hun verantwoordelijkheid daarvoor onder ogen te zien. Wat daar het gevolg van is hoef ik u toch waarachtig niet te vertellen.

    Geliked door 1 persoon

   • Patriot 2.0 zegt:

    Europa stelt voorwaarden op gebied van mensenrechten e.d.. Daar hebben die Afrikaanse landen geen treek in, dus verkopen ze alles aan China, die stellen geen voorwaarden: het interesseert ze allemaal geen bal, dus grijpen wij weer mis.

    Like

  • bigljohn zegt:

   Taljaard 1 Juli 2018 om 12:14 Afrika er boven op proberen te helpen is hetzelfde als dat men gaat proberen om een hond te laten praten. Een dier heeft de mens niet nodig om zijn kostje bij elkaar te scharrelen, maar de Afrikaanse mens kan dat niet en moet aan het hulp infuus tot aan zijn dood toe. Er is maar een ding waar Afrikanen onovertroffen in zijn, en dat is het zich vermenigvuldigen. Vandaag is ie alleen, morgen heeft ie drie vrouwen, en over 30 jaar heeft ie 300 nakomelingen ! De Paus is tegen anticonceptie, en die Afrikaan ook, want dat gaat regelrecht tegen zijn – cultuur – in. Al diegenen die zich geroepen voelden en voelen om als zendingswerker naar Afrika te gaan zijn niet goed bij hun hoofd. Het enige wat zij daar doen is zwakke Afrikanen in leven te houden, om zo bij te dragen aan een nog grotere bevolkingsexplosie, met nog meer indringers die naar Europa zullen gaan komen !

   Geliked door 2 people

  • fleckie zegt:

   ‘Op pag. 8, in boek ‘De Afrikaanse Crisis,’van Lloyd Timberlake,uitg .Rostrum,BV.Haar
   lem, isbn. 90.328.0410.3 het volgende:: ‘Het is moeilijk om naar zwart Afrika te kijken zonder het gevoel te krijgen dat er iets ontzettend mis is gegaan. Niet alleen worden we geraakt door het lijden dat we zien, maar ook door het gevoel dat wij westerlingen – die meenden te weten hoe deze mensen geholpen dienden te worden- het helemaal niet zo goed wisten.’ aldus Stephen Rosenfeld voor de Washongton Post.’Nu wordt in brede kring erkend dat onze adviezen fundamenteel verkeerd zijn geweest,niet alleen onder critici, maar ook in heersende kringen die voor de financiering zorgen’.::::::::::’
   De ADVISERING van Afrika heeft zich tot een bloeiende bedrijfstak ontwikkeld. Europese en Noord-Amerikaanse adviesbedrijven. brengen per jaar zo’n 180.000 dollar per medewerker in rekening. In de Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara werken in het kader van officiele. hulpprogramma’s minstens 80.000 buitenlandse functionarissen. Meer dan de helft van de 7 tot 8 miljard dollar die jaarlijks aan ontwikkelingshulp wordt uitgegegeven , gaat op aan deze mensen. Toch is Afrika in de 25 jaarb van zijn onafhankelijkheid van autarkie vervallen tot honger op grote schaal….Wordt Afrika goed geadviseerd? …volgens dit boek niet. …”We hebben gefaald in Afrika, evenals alle anderen’, erkende ERNEST STERN, vice-president van de Wereldbank. “We hebben de problemen niet volledig doorgrond, de prioriteiten niet gesteld. Onze projecten sloten niet altijd even goed aan op de problemen’.
   …….De Senegalees Djibrill Diallo, woordvoerder van het bureau voor noodprogramma’s in Afrik van de Verenigde Natoes, drukt het harder uit: …….’Het grootste probleem van AFRIKA is dat er. teveel figuren met allerlei, oplossingen komen aanzetten voor problemen die ze niet begrijpen. Veel van deze oplossingen zijn slechts halve oplossingen. Hiermee wil ik niet alle schuld op het. WESTEN schuiven. Ook veel Afrikanen hebben geen inzicht in hun eigen problemen’.
   Andere Afrikanen hebben nog veel krassere taal gebruikt. Eden Kodjo, de voormalige secretaris-generaal van de. ‘Organisatie van Afrikaanse Eenheid’, zei in 1978 tot een groep Afrikaanse leiders:’AFRIKA IS STERVENDE. Als de huidige tendens zich voortzet, zullen slechts 8 of 9 van de nu bestaande landen de komende paar jaar overleven. Absolute armoede zal niet teruggedrongen worden, maar zal verder om zich heengrijpen. Het is duidelijk dat de economie van ons werelddeel in puin ligt. Ons oeroude continent balanceert nu op de rand van de ondergang’.[2]
   Weer anderen hebben opgeroepen tot radicale veranderingen. ‘In dec jaren zestig waren we zeer bedreven in het inspelen op het geweten van onze koloniale overheersers’, schreef de Nigeriaanse journalist Peter Enaharo in het blad. ‘AFRICA NOW’.’We hebben,om het eens cru te zeggen, de vooruitstrevende tendens die toen in West -Europa heerste,op een vreselijke manier uitgebuit. Deze methode leverde zoveel buitenlandse hulp op, dat we ondanks de veranderende tijden onze taktiek niet wezenlijk hebben veranderd. Afrika moet nu maar eens volwassen worden’.
   Afrika ligt op sterven , omdat het door zijn slecht voorbereide en onberaden pogingen om te ‘moderniseren’. ,zichzelf in stukjes heeft gesneden. De steden waar de regeringen zetelen hebben zich losgemaakt van het platteland….ONTWIKKELINGSGELDEN azijn gebruikt om die steden vol te stouwen met hotels, fabrieken, universiteiten, en. auto’s.
   Dit wordt opgebracht door de Afrikanen die op het land wonen(70%) , uit te melken. In de vorm van arbeid en produktie is veel van deze mensen afgenomen en in ruil daarvoor hebben ze weinig geld of steun teruggekregen. …Wrsterse regeringen en hulporganisaties hebben Afrika in deze politiek geadviseerd, financieel en praktisch gesteund..
   Het resultaat? Steden omringd door barakken:.. hotels vol met …ONTWIKKELINGSDESKUNDIGEN; fabrieken die ofwel stilliggen,ofwel goederen produceren die bijna niemand kan betalen; universiteiten die mensen afleveren die geen werk kunnen vinden; dure auto’s gevuld met ambtenaren , zakenmensen ,soldaten en politie. In het Oost- Afrikaanse Swahili is hier een woord voor : .de WABENZI– de Mercedes – Benz- kliek”. *~*~*~###
   fleckie: uitgeverij Rostrum, Haarlem, is ook uitgeverij van het prachtige boek: ‘EEN. GROOTS. CONTINENT. AFRIKA’ van Basil Davidson. Isbn 90.328.0350.6 .*~+~+~###
   ……..ook! ……o.a. (Op internet ejbron 3.9.2016: onder ‘de acht rijkste heersers van AFRICA en hun bankrekeningen.’ )…….*~*~*~###

   Like

 4. Wachteres zegt:

  Inderdaad: “The show must go on”.

  Afrika moet naar de EU komen, of wij dat nu willen of niet en Frontex – de Gutmenschen die de ‘vluchtelingen’ overnemen van de smokkelaars – zal worden uitgebreid en dik worden betaald.

  Binnen vijf of tien jaar is Europa geen Europa meer, maar zal zij deel uitmaken van het Midden-Oosten. en de blanken zullen daar per gratie nog mogen wonen, als zij niet worden uitgeroeid.

  Het huilen staat mij nader dan het lacen, eerlijk gezegd.

  Geliked door 2 people

  • tinekevanschagen zegt:

   En ik huil met je mee @Wachteres

   Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ tinekevanschagen 1 juli 2018 om 14:41

    Hier nog eentje.
    Het is $%$#@!@#$%^^ toch gewoon hopeloos met al die schurken aan de macht?

    Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Niet huilen Wachteres, lachen hoeft ook niet. Wat dan? Op je standpunten beharren en dat uitdragen tot het bittere einde.
   Een groot deel zal wel uitgeroeid worden, maar ze zullen er wel een paar van de blanken nodig hebben (als slaven) om het werk te doen en de centjes te verdienen. Zelf zullen ze daarvoor geen poot uitsteken.

   Like

   • Wachteres zegt:

    Dank voor jullie steun en lacen is natuurlijk lacHen. De h doet het niet meer goed op mijn computer: Het wordt et bij mij.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Graag gedaan, we houden de moed maar in. Sommige letters doen het op mijn laptop ook niet goed en als het de letters niet zijn, laten de vingers het afweten.

    Like

 5. koddebeier zegt:

  De EU dwaasjes !!

  Like

 6. Patriot 2.0 zegt:

  Wij zoeken dus partners voor een probleem dat niet het onze is? Inderdaad, lachwekkend.

  Geliked door 2 people

 7. Patriot 2.0 zegt:

  Nog even lachen: Minister Blok bemoeit zich met interne gelegenheden van de staat Marokko. Wat een arrogantie. Los eerst je eigen problemen op, Stef.

  Geliked door 1 persoon

 8. williaan zegt:

  De afspraken in Brussel zijn van nul en generlei waarde, het ging uitsluitend om gezichtsverlies.
  Iedereen moest min of meer tevreden naar huis. Het instortende kaartenhuis Brussel moet steeds weer met kunst en vliegwerk met slechte lijm bijeen worden gehouden.

  Like

 9. Hannah zegt:

  Pappen en nathouden.

  Like

 10. Jean zegt:

  Wil je de grootste bende idioten zien rondlopen of liggen ga dan naar Brusselallabath, in dat gedrocht dat de aandacht trekt met die massa vlaggen ligt de massa idioten samen, er is één nadeel aan, ze liggen daar decadent te parasiteren op onze kosten en ons te irriteren met die importbarbaren.
  Conclusie: héél snel die waanzinnige handel idioten opruimen en het kot slopen zodat er geen andere parasieten in kunnen kruipen.
  Oh wat moet ik toch braken van die waanzinnige idioten met die waggelende zuipschuit voorop en die islamreetlikster uit Italië, die idioot uit Nederland, die waanzinnige hersenloze idioot uit Gent enz. enz. enz.
  Nogmaals: OPRUIMEN DAT WAANZINNIG GEDROCHT.

  Geliked door 3 people

 11. bigljohn zegt:

  Laten we liever opvangkampen gaan bouwen voor al die E.U. rotzakken. Doe ze daar maar een dwangbuis aan, ga ze platspuiten en flink hersenspoelen. Een soort van Russische psychiatrische ziekenhuizen zeg maar, maar nu voor echte rotzakken. De zware wolken boven Europa zouden spoedig weg trekken !

  Geliked door 1 persoon

 12. fleckie zegt:

  ‘De Afrikaanse Crisis’ , de oorzaken en de bestrijding van een failliet leefmilieu’ auteur Lloyd Timberlake’, uitg . Rostrum- Novib,/ Epo, isbn 90.328.0410.3 . ……….Als woorden gegeten konden worden,zouden alle woorden die gezongen, gesproken en geschreven zijn over. AFRIKA de hongersnood hebben kunnen lenigen” Maar helaas hebben al deze woorden te weinig gedaan om voor een adequate oplossing te zorgen en hebben zij zeker niet de heersende opvattingen over de Afrikaanse problemen uit de weg genomen. Door de juiste informatie over de moeilijke situatie kan wellicht efficiënt naar een oplossing toegewerkt worden. Miljoenen in Afrika hebben honger. WAAROM? Iedereen is maar al te bekend met de televisiebeelden van een Afrikaans kind dat honger lijdt en de hongersnood sterft. Iedereen meent te weten dat het door de DROOGTE. wordt veroorzaakt.Is dat wel zo? In dit boek wordt afgerekend met deze misvatting. De oorzaak moet gezocht worden bij een slecht economisch beleid, een verkeerde landbouwpolitiek. en het ontbreken van een strategie op het gebied van milieuzaken en geboorteplanning. De droogte is een bijzaak, die– ironisch genoeg — de druppel was die de emmer deed overlopen. In dit boek worden een aantal te volgen beleidslijnen en praktische oplossingen gegeven,die ervoor moeten zorgen dat de kwetsbaarheid,waardoor een dergelijke crisis ontstaat, worden verminderd en geelimineerd. De auteur,voormalig wetenschappelijk redacteur bij REUTERS, heeft gewerkt als verslaggever in Ethiopië, Soedan, de Sahel, Tanzania, Kenia en vele andere Afrikaanse landen. *~*~*~*~*~*~*~. Op internet ejbron 28.5.2015: onder ‘ vluchtelingen in Letland, no.12’ : Genetische Erosie*~*~*~*~*~*~*~

  Like

  • bigljohn zegt:

   fleckie; ….Iedereen meent te weten dat het door de DROOGTE….Laat ze maar eens kijken naar de Amerikanen. In de bloedhete woestijn van Nevada bouwden zij de stad Las Vegas….

   Like

   • Republikein zegt:

    En ook de grootste moskeet van Amerika.
    Tsa, ik blijf niet aan de gang.

    Like

   • fleckie zegt:

    Mijn bedoeling is gewoon, eventueel info’s te brengen, opdat men onderling verschil kan zien, en hoe of men dit ‘verwerkt”. …….daarom wil ik nog een boek onder de aandacht brengen nl. ‘DE AFRIKANEN’, ‘de drievoudige erfenis’ , van ALI A. MAZRUI. Uitg Rostrum Haarlem, isbn 90.328.0272.0 En alleen maar de inhoudsopgave, , :
    …Dankbetuiging,
    Inlteiding vertoornde voorouders, Verweststersing en verval- Het epos v.h.kolonialisme-
    Informatiestromen en moraal- het kolonialisme als fase in een ontwikkeling- De particuliere staat : drie versies- Triomfeert de islam?- Samenvatting.
    1. Waar ligt Afrika? De Europese visie- Drie definities van ‘Afrika- een vierde definitie
    van Afrika’. Een brug over de Rode zee.- De Afrikanisering v.h.Judaisme en de islam-
    Samenvatting.
    2. Anatomie van een continent. De oorsprong v.d.mens,de bakermat v.d.beschaving-
    conflict in hetb Nijldal- Het Afrikaans pantheïsme- Natuur en monotheïsme – Natuur
    en verwereldlijking-Islamisering en verwestering- Samenvattong.
    3. Afrika’s eigen identiteit. Een jagerscultuur-Landbouwers tegenover veehouders-
    Verschillen in organisatievorm-Nationale trots en primitivisme-Overlevering versus
    archivering-Samenvatting.
    4. De semitische invloed. Afrikaanse en niet Afrikaanse Joden- De Ster, het kruis en de
    halve maan- De Arabische factor-Afrikanen als nieuwe Arabieren- De opmars v.d.
    islam-Islamitische invloeden in de politiek- Samenvattong.
    5. Westerse bevoogding. De vorming van een identiteit- De kaart en de heetser- Het
    Europese racisme- Het westerse imperialisme- De Afrikaanse diaspora-Samenvat-
    ting.
    6. Afrika en sport. De inheemse traditie in de sport- De islam en de sport-Jagen en
    vissen- Sport: het westerse erfdeel- Sportvrouwen- Sport en de ideale vrouw-
    Vrouwen die kunnen vechten- Boksen als wapen tegen racisme- Samenvatting.
    7. Nieuwe goden . De islam: regionale verschillen- De halve maan en de klok- De taal
    van God- Goden in ballingschap- Decentralisatie v.d.islam- Christendom en ver-
    wereldlijking – Nieuwe goden- Vrouwelijke profeten- Samenvatting
    8. Uitbuiting en technologische achterstand.Het tijdperk v.d.slavenhandel-Het kolonial
    tijdperk- Delfstoffen- Industriele revolutie in Afrika- Afrika en het atoomtijdperk- De
    Islam en het atoomtijdperk- Technologische bevrijding- Samenvatting
    9. Op zoek naar stabiliteit- Politiek verval- De staat en het partijenstelsel- De klassen-
    strijd en het eenpartijstelsel- Socialisme in Afrika- Mobilisatie en rivaliteit- Stem-
    briefjes ,kogels en het partijstelsel- Anarchie of tirannie- Samenvatting
    10. Is modernisering omkeerbaar? De infrastructuur: roest en stof- Misdaad straf en
    schadevergoeding- De islam en vergelding- Samenvatting
    11. Een zoektocht naar zelfvertrouwen. Oorsprong der techniek- Kapitalisme zonder
    winter- Economische afhankelijkheid-De verstoorde verhouding tussen kapitaal en
    arbeid- Imperialisme en arbeidsethos- Samenvatting
    12. Culturele eenwording. Verschillende fasen- Wat zijn goede gedragsregels- Taal en
    cultuurwisseling- Onderwerping- Principes en culturele veranderingen- Identiteit en
    een andere cultuur- Samenvatting
    13. Opkomst v.d.Afrikasnse stast.Het monotheïsme en de oorsprong v.d.staat- Het
    Europese organisatievermogen- Politieke ontwikkelingen- Stadstaat-dynastie en
    natie- Hiërarchie en grondgebied- Samenvatting
    14. Tussen oorlog en vrede. Goddelijke wraak- De Tweede Wereldoorlog- Churchill:
    de laatste verdediger van het imperium-Zelfbeschikking: alleen voor blanken-
    Inheemse vormen van verzet- Islamitische strijdvormen- Geweldloosheid in Afrika
    -Oprukkend kapitalisme- de souvereine staat- Samenvatting
    15. Samenvatting : een algehele crisis. Afrikaanse mythen- Semieten,blanken en de
    Afrikaanse diaspora- Afrika: passief of actief- Apartheid: de mensheid versplin-
    terd – De macht van het getal- Is er leven na schuld?
    Noten, Beknopte bibliografie, Index.*~*~*~###

    Like

 13. Marc zegt:

  Het enige wat EU en consorten willen bewaren zijn Europese principes!

  Like

 14. Pietersen zegt:

  De oplossing is heel eenvoudig. De EU moet zijn buitengrenzen sluiten zodat er niemand meer in kan. Noord-Afrika moet dan zelf maar zien hoe ze met al die economische vluchtelingdieven omgaan. Dat is niet ons probleem.
  Nu kun je er vergif op in nemen dat half Afrika klaar staat om deze kant op te komen aangezien vluchtelingkampen de kaffers nog een sprankje hoop biedt op asiel.
  Via een omweggetje blijft de EU zich dus opwerpen als redder van de mensheid dankzij ‘hun verheven normen en waarden’ en wij als normale burgers moeten dit gaan betalen.
  Wij als burger hebben niets meer met deze waarden van een kliekje EU dictators, want die zogenaamde normen en waarden doen Europa de das om.
  De burgers voelen dit haarfijn aan, maar de EU-fascisten willen niet voor populistisch worden uitgemaakt en dus gaan zij door, waar al vele individuele landen binnen de EU hebben afgehaakt.
  Financiële en morele chantage liggen al klaar voor ons. Heel logisch, want de vluchtelingen zijn niet het probleem van Noord-Afrika; zij hebben er niets mee.
  Integendeel, zij schoppen asielzoekers rücksichtlos hun landen uit, maar voor zakken geld willen zij het spelletje wel even meespelen met de EU.

  Like

 15. vreeswyk.wte@ziggo.nl zegt:

  Die Noord-Afrikaanse hebben het al niet breed en die gaan er echt niet aan beginnen, ook niet met een vergoeding van de EU

  WIM

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s