Zwitserland laat Merkel de volgende middelvinger zien – Yanis Varoufakis beschuldigt haar van leugens

Screenshot_283

(Vertaling: E.J. Bron)

Zwitserland heeft een tweede door de Europese Unie voorgesteld herverdelingsprogramma van asielzoekers afgewezen om grenslanden zoals Italië en Griekenland te ontlasten. En de voormalige Griekse minister van financiën Yanis Varoufakis beschouwt de EU-top niet alleen als “compleet mislukt”, maar beschuldigt Merkel openlijk van leugens.

journalistenwatch

Gistermorgen presenteerden de EU-regeringschefs hun nieuwe plan voor hun “vluchtelingen”politiek. Nadat er de hele nacht was onderhandeld, deelden ze hun resultaat aan het publiek mee – in het vervolg dienen zogenaamde vluchtelingen in speciale centra een versnelde asielprocedure te doorlopen, voordat ze volgens het Dublin-akkoord aan een land worden toegewezen.

Daar is niets nieuws aan – deze centra zijn er al in Italië en in Griekenland. In de kustregio´s van Italië en Griekenland wachten tienduizenden toekomstige nieuwe burgers op een asielprocedure.

Om de beide landen te ontlasten, riep de EU in de herfst van 2015 het eerste herverdelingsprogramma in het leven, waaraan ook Zwitserland deelnam en vrijwillig 1500 migranten opnam.

Maar een door de Europees commissaris voor Migratie, Binnenlandse Zaken en Burgerschap, Dimitris Avramopoulos, voorgestelde tweede editie werd door Zwitserland nu afgekeurd. “We zien op dit moment af van een deelname aan het tweede Relocation-programma”, zegt Emmanuelle Jacquet von Sury van het staatssecretariaat voor Migratie (SEM) tegenover de “SonntagsBlick”.

Volgens SEM houden zich in Griekenland en Italië niet meer genoeg asielzoekers op om aan de criteria voor een hervestiging te voldoen. Volgens deze criteria zouden de personen voor oktober 2017 door de EU-migratieautoriteiten geregistreerd moeten zijn en een grote kans op een positieve asielbeslissing moeten hebben.

Ook de Griekse ex-minister van Financiën Varoufakis stelt zich tegenover Merkel op. Hij verklaart volgens “The SundayExpress”: “Men is het echt niet met elkaar eens, dat is een typische Merkel-lekkernij. Ze zijn het eens geworden over frasen. Dat hebben ze gevierd, maar ze verbergen dat er geen substantiële overeenstemming was. Ze zijn in Brussel samengekomen om het Dublin-akkoord te hervormen, maar dat was er nooit geschikt voor om de massale migratiestromen onder de knie te krijgen”, aldus Varoufakis tegenover “Bloomberg”. “Angela Merkel liegt constant tegen de Duitse bevolking”, verweet hij haar.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", asielwaanzin, Eurabië, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Griekenland, Merkel, Zwitserland. Bookmark de permalink .

39 reacties op Zwitserland laat Merkel de volgende middelvinger zien – Yanis Varoufakis beschuldigt haar van leugens

 1. Tistochwat zegt:

  Die ‘asielzoekers’ komen me mijlenver de keel uit. Je zou ze Europa uit moeten geselen met een bos brandnetels.

  Over brandnetels gesproken:
  Ik kreeg ineens een schitterend idee om mijn tuin te laten ontdoen van onkruid.
  Aan Harry heeft men als zwaar beproefde tuineigenaar immers niks, zoals Wachteres ongetwijfeld zal beamen.
  Ik heb onze webmaster vanmiddag wijsgemaakt dat brandnetelsoep heel erg lekker en verschrikkelijk gezond is en dat je van de wortels een verrukkelijke salade kan maken.

  Altijd uit op een voordeeltje, vroeg hij me meteen of hij ze hier gratis mocht komen halen.
  Gul als ik ben, vond ik dat natuurlijk goed.

  Een half uur later scheurde hij met een aanhanger mijn oprijlaan op. Hij sprong uit zijn auto, trok een paar handschoenen aan en ging geestdriftig aan de slag. Jullie hadden hem moeten zien rukken!

  Vermoedelijk is hij momenteel thuis druk bezig om zijn schuurtje leeg te maken zodat hij het gewas daarin kan opslaan.

  Ik heb hem verteld dat wilde bramen ook overheerlijk smaken en die komt hij volgende week uitspitten.

  Liked by 1 persoon

   • Wachteres zegt:

    https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/100686-de-geneeskracht-van-zevenblad.html

    De geneeskracht van zevenblad

    Wanneer je een moestuin hebt dan wordt deze niet zelden overwoekerd door zevenblad. Zevenblad is het gemakkelijkst te herkennen aan het feit dat elk takje zeven blaadjes heeft. Wat moet je tegen een grote expansie van zevenblad in de tuin doen? Heel simpel: opeten! Zevenblad is namelijk een gezond, lekker en geneeskrachtig kruid. Vroeger behoorde zevenblad tot de eerste kruiden die men at na de winter. Jonge scheuten zevenblad schieten namelijk vanaf februari uit de grond. Zevenblad is een vaste plant.

    Bert, laat je niks door Tistochwat wijs maken. Zevenblad is niet alleen lekker, maar ook ERG gezond.

    Je moet een klein uurtje rijden, maar dan heb je ook wat! 😛

    Liked by 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ Wachteres 1 juli 2018 om 21:19

    Als Bert zevenblad wil, kan hij hiervoor uiteraard ook bij mij terecht.
    Ik ben in het rijke bezit van vele vierkante meters waarop deze heilzame plant groeit.
    Maar eerst moet ik van die woekerende rotbramen af gaan we over op een gewas dat zalige vruchten levert. Vervolgens breng ik mijn zevenblad onder Berts aandacht. 😛

    Like

   • Wachteres zegt:

    Ik ben bang dat wij noch Harry, noch E.J.Bron in onze tuin aan het werk krijgen, @Tistochwat.

    Op de een of andere manier pakken wij het niet goed aan.

    Liked by 1 persoon

  • tinekevanschagen zegt:

   Als je heer Bron er alles laat uitrukken,heb je op termijn helemaal geen tuinman meer nodig. Nu komt ie nog met een aanhanger,de volgende keer met een dieplader als je niet uitkijkt.
   Valt me op dat heer bronmaster wel erg snel in zijn auto springt als jij iets in de aanbieding hebt. 🙂

   Liked by 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ tinekevanschagen 1 juli 2018 om 23:29

    Er zweven mij plotseling nog meer mogelijkheden voor de geest.
    In een dieplader passen vlierbomen en -struiken. Daar heb ik er ook veel te veel van. Vlierbessen zijn heel gezond en je kan er jam van maken. En vlierbessenwijn.

    Ik had er niet over willen beginnen (dit moet onder ons blijven), maar moest je eens weten hoe snel hij hier is als ik hem vertel dat ik een zwembadfeestje geef met allemaal leuke jonge meiden. Daar zou zelfs Harry rooie oortjes van krijgen. 😛

    Like

  • BM Fidel zegt:

   Brandnetels rukken met handschoenen aan is voor mietjes. Gewoon met blote handen, goed voor de doorbloeding van de handen en het kiezelzuur helpt reumatische aandoeningen te verlichten. De pijn stelt niks voor -meer een schrikreactie- en gaat over in een aangenaam koel gevoel.
   Ook leuk om te weten, de oprichter van Marktplaats heeft zijn bedrijf voor tig miljoen euro verkocht en dat geld gestoken in het telen en verwerken van brandnetels. Die leveren nl hoogwaardige vezels, is een bodemverbeteraar(!) en heeft geen kunsmest nodig. Helaas werd hij tegengewerkt door de niets ontziende katoenmaffia die al miljoenen hectare vruchtbare landbouwgrond tot woestijn heeft gemaakt.

   Like

  • Elisabeth zegt:

   Brandnetelsoep is gezond, bevat veel ijzer, calcium, etc Je kunt er ook een pasta van maken wat goed is voor allergieën zoals hooikoorts, verlichting bij artrose, artritis. Het is bloedzuiverend en ontstekingsremmend. Je hebt zelfs brandnetelbier- kaas en er kan zelfs kleding van gemaakt worden. Er zijn zelfs nog meer mogelijkheden wat je met brandnetels kunt doen. Vroeger aten armere mensen brandnetelsoep om aan te sterken na een strenge winter.

   Like

 2. Zou Mark Rutte familie van Angela Merkel zijn ??Wie het weet mag het zeggen!! Shalom van Léon van Duren.

  Like

 3. ruud beijer zegt:

  Ach ook veel heel veel Nederlanders trappen in de leugens van Rutte.Zij zijn zo blij met de vluchtelingen en de islam dat ze meehuichelen en de toekomst van ons land en onze kinderen verraden.Hopelijk worden zij het eerste slachtoffer van de islam.

  Like

 4. abouneenee zegt:

  Zwitserland is het laatst overgebleven bastion van democratie lijkt het wel, in plaats van een Merkel moeten we hier een Trump hebben zitten in Berlijn en liefst Wilders in plaats van hielenlikker Rutte.

  Liked by 1 persoon

 5. Mary zegt:

  Niks nieuws onder de zon, Merkel en haar Eurofiele idioten die de schijn ophouden en alles aan elkaar liegen, maar goed de leugen is nog niet zo snel……………..

  Like

 6. kampersrene zegt:

  Zwitserland heeft een prachtig initiatief dat navolging verdiend . AfD overweegt om dat in Duitsland ook toe te passen om gevaarlijke moslims op afstand te houden In Zwitserland worden Islamieten verplicht rond te lopen met een grote bel rond hun nek, zoals hun koeien .Het grote voordeel , je hoort ze op afstand naderen en geeft de gelegenheid om maatregelen te treffen

  Liked by 1 persoon

 7. Elisah zegt:

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/07/Deal-EU-blijkt-nepnieuws-Oost-Europa-wil-niets-weten-van-terugnemen-migranten
  Deal EU blijkt nepnieuws: Oost Europa wil niets weten van terugnemen migranten
  Spanning in Duitsland: Buigt CSU leider Seehofer vandaag toch wéér voor Merkel? – Marokko waarschuwt dat er nog eens 1 miljoen migranten onderweg zijn

  Like

 8. tinekevanschagen zegt:

  @Tistochwat 2juli om 11.03

  Soms probeer je je een voorstelling te maken van een reageerder.
  Dat heb ik ook wel eens bij onze bronmaster.
  Mijn visualisatie was ;een wat oudere bezadigde man,met een grote hobby,BLOGGEN
  Ik schrok dusdanig van jouw reactie een tijdje terug,dat onze webmaster kwam aanscheuren met een snelle auto op jouw oprijlaan,dat ik toen al mijn voorstelling moest herzien.

  Nooit verwacht dus,dat zo een zwembadfeest met jonge
  meiden iets voor onze bronmaster zou kunnen zijn. Al klopt dat wel weer met de snelle auto.

  Ik denk persoonlijk dat Harry niet zo snel meer rode oortjes zal krijgen.
  Ik mis hem de laatste tijd.
  Zijn aanwezigheid,zijn humor en zijn vaak goed onderbouwde reacties.

  Misschien het WK.

  PS Tis,(zou je dit ook onder ons willen houden) voor je het weet gaan mensen er misschien iets van denken.

  Liked by 1 persoon

  • E.J. Bron zegt:

   “een wat oudere bezadigde man”. . . ? 😦

   Like

   • Wachteres zegt:

    Een duidelijke beschrijving …. 😛

    Liked by 1 persoon

   • tinekevanschagen zegt:

    Jemig,Uw reactie versus de reactie van @Wachteres……..
    Nu ben ik toch wel verdomd nieuwsgierig geworden.
    Wat mij betreft gaat dat zwembadfeestje van @ Tistochwat door.
    Harry komt dan ook met zijn (ANTIEKE) hangertje….ja.ja ik neem het wel ff voor de meiden op.

    @ Harry….Vanaf welke leeftijd zijn volgens jou vriendinnen antiek?

    O, en ook graag een uitnodiging naar BertG graag.
    Die missen wij ook.
    En onder het genot van een lekkere borrel kunnen we een plan maken om de regering omver te werpen!

    Liked by 1 persoon

  • Harry zegt:

   Nou , Tineke ,

   Harry is nog steeds actief “op meerdere fronten”.
   Maar alleen op deze site .
   Helaas is dat rode oortjes gedoe een gepasseerd station
   Ik heb al zóveel rare opmerkingen door vrouwen ondergaan , dat ik nu soms dertig jaar na dato pas begrijp wat ze eigenlijk bedoelden .
   Wat zijn ze toch doortrapt !
   In dat opzicht heeft mijn jeugdige onnozelheid me veel plezier onthouden .
   Tjonge tjonge , wat was ik naïef , wat ietwat oudere vrouwen betreft .
   Ook zonder MeToo was ik nogal voorzichtig .

   Ik was zo’n onschuldig lief ventje , en diverse dames probeerden nogal eens iets .
   En ik maar denken dat ze grappig of een beetje spannend probeerden te doen !
   Wat heb ik ze teleurgesteld !

   En nu ben ik op een leeftijd , dat de grootste drang wel verdampt is .

   Ik ben hier wat minder aanwezig omdat ik het heel druk heb .
   En dat gelazer met T.G. heeft er ook geen goed aan gedaan .
   BertG is weg , dat is ook een fors gemis en nu zie ik dat T.G. ook weer kan reageren .
   Dat helpt allemaal niet .

   Wat die Bron betreft , ik dacht vroeger ook dat het al een ouwe wijze knar was .
   Tot ik door hem terecht gewezen werd .
   OK , wijs nog wel , denk ik .
   Ik heb geen idee , maar hij heeft wel een aantal antieke vriendinnen , zoals Tistochwat en Wachteres , om er maar twee willekeurige te noemen .
   Vandaar waarschijnlijk die verkeerde conclusies .

   Zo ook wat mij betreft .
   Het enige dat nog wild aan me is , is mijn auto .
   Verdomde ouderdom !

   Liked by 2 people

   • Tistochwat zegt:

    @ Harry 2 juli 2018 om 20:42

    hij heeft wel een aantal antieke vriendinnen , zoals Tistochwat en Wachteres

    Jij houdt toch ook van oldtimers? 😛

    Kijk eens? Een plaatje, speciaal voor jou om je op te beuren:

    Liked by 1 persoon

   • E.J. Bron zegt:

    LOL!!! 😆

    Like

   • Wachteres zegt:

    Oldtimer, @Harry? Reken naar jezelf. Ik ben nog maar ….. oeps ….

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik lees hier nog wel eens sommige reacties en uiteraard de artikelen.
    Maar als ik dan weer zo’n godsdienstwaanzinnige voorbij zie komen (en dat zijn altijd dezelfde), die ons allemaal de hel in vervloekt, beschuldigt + bijbehorende kreten en aanduidingen, dan denk ik toch, wees blij dat je je daar niet meer aan hoeft te ergeren.
    Geen moraal, geen geweten. marxistisch, communist, links, enz, dat blijft vervelend.
    Die ergernis zal nooit verdwijnen bij mij.

    En jullie hebben nou jullie eigen Dr. Klavan, die sinds kort weer mag mee reageren.
    De deskundige/ betweter die werkelijk overal verstand van had, maar eigenlijk nooit zoveel te vertellen had, behalve ze eigen mening en herhalingen van wat iedereen al wist.
    https://www.youtube.com/results?search_query=dr+klavan

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ BertG. 3 juli 2018 om 15:05

    HAHAHAHAHAAAA! 😆

    Like

  • Tistochwat zegt:

   @ tinekevanschagen 2 juli 2018 om 13:09

   Je moet je ongeveer zoiets voorstellen bij heer bronmaster:

   Dat kleurtje heeft hij omdat hij regelmatig een zonnebankkuurtje ondergaat.
   En als hij een blogpauze inlast, komt dat omdat hij dan weer meedoet aan de een of andere wedstrijd. Ook dit blijft uiteraard onder ons. 😛

   Like

   • tinekevanschagen zegt:

    @Tistochwat
    Past dat dan allemaal wel in zijn auto,of laat Heer Bron zich rijden en ligt ie zelf op de aanhanger als ie bij jou komt buurten en plukken?

    Like

   • fleckie zegt:

    Na gebruik van anabole- steroiden!

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ tinekevanschagen 2 juli 2018 om 22:46

    Soms brengt heer Bron een assistent mee als hij hier wat komt halen.

    Liked by 1 persoon

  • Harry zegt:

   P.S.

   Ik heb de pest aan voetbal !
   Mijn vinger schiet soms uit de kom door de snelheid waarmee ik de afstandbediening bedien om die narigheid wég te zappen !

   Liked by 2 people

   • Wachteres zegt:

    Heb je toch nog iets met mij gemeenschappelijk, Harry

    Helaas is Henk V. gek op voetbal. 😛

    Like

   • tinekevanschagen zegt:

    @ Harry
    OK….geen WK voor jou.
    De tijd van lekkere wijven is ook wel zo een beetje over (die verdomde ouderdom)
    Er blijft steeds minder over zo.
    Misschien wordt het tijd voor een leuke hobby.
    Is ANTIEK verzamelen misschien iets voor jou? 🙂

    Liked by 1 persoon

  • fleckie zegt:

   Auto is misschien nog wel ‘super- gestroomlijnd’.

   Liked by 1 persoon

 9. tinekevanschagen zegt:

  @BertG
  Leuk om weer een ,wat reactie van jou tegen te komen.
  Gezien jouw reactie blijft dat eenmalig,en kom je niet meer terug.

  En wat onze eigen Dr,Klavan betreft:

  Eerst afscheid nemen,wat zo een beetje op een condoleanceregister leek,en nu weer terug.
  Daar kunnen we allemaal wat van vinden,maar Heer Bronmaster bepaalt.
  Daar hebben we ons maar in te schikken.
  Je kunt ook over je schaduw heen stappen en je de vraag stellen :heb ik wat van jou nodig.
  Als het antwoord nee is,loslaten!
  Wanneer je niet op je beslissing terugkomt,wens ik je alle goeds.
  Tineke

  Liked by 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   @ tinekevanschagen 4 juli 2018 om 09:55

   En wat onze eigen Dr,Klavan betreft:

   Eerst afscheid nemen,wat zo een beetje op een condoleanceregister leek,en nu weer terug.

   We moeten het gewoon zien als het Heintje-Davidseffect. 😆

   Dit typetje vind ik ook zo geweldig:

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s