Hongarije zal Montenegro in de strijd tegen illegale migratie ondersteunen

Screenshot_322

Péter Szijjártó (links) en Sdrjan Darmanovic.

(Vertaling: E.J. Bron)

De migratiedruk in de westelijke Balkan-landen heeft het niveau van 2015 bereikt en “overschreden”, en Hongarije is bereid om Montenegro in de strijd tegen de golven illegale migratie bij te staan, zei de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, tegen het persbureau MTI maandag na gesprekken met Sdrjan Darmanovic, zijn Montenegrijnse collega.

Mitteleuropa

“Alarmerende berichten” kwamen uit Turkije en Griekenland, zei Szijjártó, en hij voegde er aan toe dat “in enkele gevallen de situatie in Griekenland erger schijnt te zijn dan in het jaar 2015”. De hoofdroute van de illegale migratie verloopt deze keer door Albanië, Montenegro en Bosnië-Herzegovina, zei hij. Darmanovic zei dat de Montenegrijnse regering bereid zou zijn het land tegen illegale migratie te beschermen. Szijjártó beloofde hulp uit Hongarije en voegde er aan toe dat politiechefs er al mee hadden ingestemd om 25 kilometer hek-materiaal voor het meest kwetsbare deel van de grens tussen Montenegro en Albanië beschikbaar te stellen.

Szijjártó zei dat het een groot gevaar voor de veiligheid in Hongarije zou vormen wanneer zijn grenzen met Kroatië en Servië de eerste verdedigingslinie tegen een nieuwe golf van illegale migratie zouden worden. Hongarije zou er belang bij hebben dat de westelijke Balkan-landen zo stabiel en zo betrokken mogelijk zouden zijn voor de bescherming van hun eigen grenzen, zei hij. Montenegro kan erop vertrouwen dat Hongarije zijn toetreding tot de EU evenals de grensbewaking daadkrachtig ondersteunt, zei Szijjártó.

Na de grensbewakingsmissies in Servië en Slovenië zouden Hongaarse politieagenten langs de Macedonisch-Griekse grens zijn gestationeerd. Later had Szijjártó een ontmoeting met de parlementswoordvoerder Ivan Brajovic, minister-president Dusko Markovic en president Milo Djukanovic.

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, Balkan, gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie, Montenegro, Nationalisme, Patriottisme, soevereiniteit, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

6 reacties op Hongarije zal Montenegro in de strijd tegen illegale migratie ondersteunen

 1. Wachteres zegt:

  Douglas Murray spreekt over immigratie op het JFVD congres 2018

  Like

 2. Homan zegt:

  Kan Hongarije ons ook aub helpen want onze regering snapt het niet helemaal.

  Geliked door 1 persoon

 3. Marc zegt:

  Kennelijk heeft de opnieuw ‘gekozen’ Erdowie het op een tactisch-strategisch akkoordje gegooid met Soros.

  Like

 4. Peter zegt:

  Montenegro kan erop vertrouwen dat Hongarije zijn toetreding tot de EU evenals de grensbewaking daadkrachtig ondersteunt, zei Szijjártó.
  HULDE voor Hongarije !!

  Like

 5. Mary zegt:

  Geweldig dat er een Orban/Hongarije (en zijn Oost Europese collega’s) is welke daar geheel tegen de wens van Merkel/EU, Rutte en de rest van de NWO kliek in de grenzen dicht houden zodat die miljoenen uitvreters die nu onderweg zijn daar tegen een muur lopen, kijken wat ze nu weer verzinnen om ze toch naar binnen te krijgen.

  Like

 6. Hongarije weet precies wat ze moet doen.
  Dankbare rebellen binnen Europa, blijf zo doorgaan, misschien plukken wij hier ook de vruchten van.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s