Afrika

Screenshot_325

(Door: Rob Meyer)

Al jaren ventileer ik de stelling: laat Afrika aan de Afrikanen.  Ze willen ons, Europeanen, niet meer, zoveel is helder. En Afrika is, in mijn opinie dan, een stervend continent. Dat moeten we niet willen stoppen. Ziektes, Boko Haram, Al Shabaab e.a., stammenoorlogen, honger, armoede, oprukkende woestijnen, kortom, Afrika lijkt op haar eind. Wie nu nog over enige ondernemingslust beschikt, vlucht naar Europa. Hun wensen zijn overduidelijk: ‘Alle blanken oprotten!’

Daarnaast: wat had Jan van Riebeeck daar te zoeken? Ongevraagd een continent inlijven, de zwarten op de slavenmarkt donderen, en dan hun grond in bezit nemen? Ik geef de bevolking daar groot gelijk als ze schoon schip wil maken, ook al gaat dat op een wrede en misselijk makende manier. De Apartheid is nu omgekeerd, dat konden we aan zien komen, als we iets minder met onszelf waren bezig geweest. Na Nelson Mandela is, net zoals dit gebeurde met de Glasnost van Michael Gorbatsjov, de doos van Pandora geopend en de beer kwam los. Als een volk – nog – niet rijp is voor eigen verantwoordelijkheid, dan resulteert dat in een hel.

Nu staat een hele groep Samaritanen op de achterste benen om mij naar het schavot te willen brengen wegens een ‘godslasterlijke inhumane houding’. Zal mij worst wezen. De werkelijkheid reikt verder dan onze idealen.

Door:
Rob Meyer
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika. Bookmark de permalink .

66 reacties op Afrika

 1. theresageissler zegt:

  Tja, dat is nu iets, dat ik, ondanks alles, ook steeds ben blijven vinden: Dat de Apartheid zich ooit zou omkeren, konden we aan zien komen.
  Dat wat er nu gebeurt, onmenselijk en buitenproportioneel is, zal niemand ontkennen, maar dat aanwenden om er de Apartheid aan goed te praten…Nee, dat lukt me zomaar nog steeds niet.
  Als kind leerden wij op school bv. al: Het verschil tussen de rassen-discriminatie in Zuid-Afrika en delen van de VS: In de VS Wordt het in bepaalde staten gedaan, al mag het niet volgens de Grondwet; in Zuid-Afrika staat het in de Grondwet.
  Dat blijft je wèl bij, als kind.
  Plus wat je verder allemaal te horen, te zien en te lezen kreeg: Als ik het goed naga: De hele jaren ’60, ’70 en ’80 nauwelijks één goed woord vernomen over dat Zuid-Afrika. Van links noch van rechts. Dat zal wel meespelen, denk ik.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Rob Meyer moet toch wel ’n uitzonderlijke naïeve man zijn.
   Wat had Jan van Riebeeck daar te zoeken…?
   Gaan we weer.
   Van de vele duizenden ontdekkingsreizigers die ons de wereld hebben gegeven wordt
   Jan van Riebeeck 400 jaren later gevraagd “wat had u daar te zoeken?”
   Wat ’n idioterie en wat ’n domheid!
   Beste Meyer ga eerst eens de wereldhistorie vanaf het begin van de pakweg 16e eeuw bestuderen, van alle landen van Europa die de wereld gingen ontdekken en zich bezig gingen houden met slavenhalen en verhandelen.
   En hier nog maar eens ’n keer te meer… dankzij de apartheid heeft het blanke bewind in Zuid Afrika tot haar einde kunnen overleven.
   Wat hier in Europa zal gaan gebeuren, zal al die mensen die zo hartgrondig hardleers vasthouden aan hun eigen idioterie om menselijkheid en beschaving te zoeken bij primitieve zwarten binnenkort leren wat realiteit is!
   Lang leve de apartheid!!!

   Zij in Afrika en wij hier in Europa.!!!

   Geliked door 2 people

   • Wolf zegt:

    Verdulle! Held Jan Van Riebeeck moet alsnog herstel eer krijgen doormiddel van een 40 meter hoog standbeeld midden in die communistische rotzooi in het verdoemde vuurland zwart Zuid Afrika. De zwarten huisden daar niet toen onze Landgenoten daar aankwamen en van dat onbewoonde woeste land het welvarendste land van Afrika hebben gemaakt.En hou eens op Hr. Meijer met dat eeuwige slachtoffer gezeur over slavernij en ander gezever gelieg en gezwets. Als ik dit soort leugens wil lezen kijk ik wel de NPO en lees de MSM zoals u ook zeker weten doet Dan ben ik [ liever dood dan rood ] , dan net als u op een vies linkse rot partij te stemmen. Ik zal eerlijk zijn , ik slik uw onzin NIET!!!

    Like

   • Wolf zegt:

    Like PAUL!! de volgende keer schrijft Meijer over die haat ideologie islam ben ik bang. God beware ons voor dit soort inzendingen hier op E.J. Bron.het apelazerus ben ik geschrokken van zoveel onzin wat thuishoort bij de Joop of andersoortig linkse lieg prut. Hij is een intrigant die ons wil verdelen onderling .hij is niet naief maar vuil extreem doortrapt vals links!

    Like

 2. Marc zegt:

  “De werkelijkheid reikt verder dan onze idealen.”

  Dat is nog eens een mooie beschrijving van de werkelijkheid!

  Like

 3. Jade zegt:

  ” Ze willen ons, Europeanen, niet meer”
  De EU moet ons ook niet meer
  met hun Kalergi-geneuzel, en de
  oneindige instroom van moslimsoldaten.
  Alleen als we ons van onze slechtste kant laten
  zien, valt er misschien nog iets te redden…

  Geliked door 1 persoon

 4. Petra DeBoer zegt:

  Schandalig, ik citeer Rob Meyer: “Ik geef de bevolking daar groot gelijk als ze schoon schip wil maken, ook al gaat dat op een wrede en misselijk makende manier”.

  Wat hebben de blanke boeren en andere blanken in Zuid-Afrika fout gedaan? Rob Meyer keurt de verschrikkelijk wrede moorden op de blanke boeren dus goed. Wat erg dat er mensen zoals Rob Meyer bestaan. Ik ben geen samaritaan maar wel medemenselijk en heb daarnaast kennis van de geschiedenis die geheel anders is dan de schrijver van dit walgelijk stuk beweerd.

  Geliked door 3 people

  • laura van der storm zegt:

   Inderdaad, een hele vreemd verhaal van deze Rob Meyer.

   Geliked door 1 persoon

   • theresageissler zegt:

    Ik vind het nu eenmaal niet zo vreemd, Zie ook mijn reacties om 21.09u. en 23.07u.
    Ik herhaal dat hier al vijf jaar lang, dus kun je nagaan, hoezeer ik het méén.

    Like

  • Wolf zegt:

   Is die Meyer familie van die Meyer die de Fuhrer is van de SP ?? Nooit heb ik zoveel leugens en nep argumenten gelezen dan het kwart van het stuk van hem wat ik daadwerkelijk heb gelezen. Ben direct afgehaakt na de eerste kwetsende rotzooi van zijn pen.

   Like

 5. Hovawart zegt:

  Overal droogte, op elk continent, zowel in de letterlijke als in de figuurlijke zin des woords, men kan het hier niet ieder naar de zin maken, behalve diegene die iets kwaads in de zin hebben, diegene die voornemens zijn iets kwaads te doen. (een mens zijn zin is een mensenleven of is een mens z`n zin een ander mens z`n leven). Laat iedereen maar toe en doen waar zij zin in hebben, ongeacht het verstandelijke vermogen, die al hun zinnen op iets zetten of iets hevig begeren of voortdurend in hun gedachten met iets bezig zijn, van hun zinnen beroofd zijn door een ideologische indoctrinatie, of van hun verstand beroofd, maar wel de volle overtuiging hebben dat de verwezenlijking van islamitische waarden in een Westerse samenleving niet mogelijk is wanneer men hier niet de religieuze factoren bij betrekt. Het kwam mij daarom in de zin en in de gedachte dat hun belofte voor de toekomst een eeuwig uitgestelde verwachting zal zijn, en net als op het Afrikaanse continent, zullen er generaties decennialang moeten vechten en sterven.

  Like

 6. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Daarnaast: wat had Jan van Riebeeck daar te zoeken? Ongevraagd een continent inlijven, de zwarten op de slavenmarkt donderen, en dan hun grond in bezit nemen?”

  Voor je dergelijke prietpraat neerschrijft zou je je eerst in de geschiedenis moeten verdiepen. Of lees Martin Bosma’s: Minderheid in eigen land – Hoe progressieve strijd ontaardt in genocide en ANC-apartheid.
  Dan zou je ook weten hoe de vork in de steel zit, met betrekking tot de door de linkse kerk heilig verklaarde Nelson Mandela.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 5 people

  • Petra DeBoer zegt:

   @J. C. Th. Köhler, inderdaad daar zouden de meelopers van Rob Meyer eens mee moeten beginnen en hijzelf ook. Wie de genocide op blanke burgers in Zuid-Afrika goed praat is van hetzelfde laken en pak als de genocide plegers. Ook kinderen en baby’s worden door de zwarten in Zuid-Afrika niet gespaard en het pijnigen is onmenselijk voor ze deze kinderen de dood in jagen.

   Like

  • Wolf zegt:

   LIKE!!!!!!! Hr. Köhler! Duizendmaal. U verwoord exact wat ik van WOEDE niet meer kan uitbrengen!

   Like

 7. theresageissler zegt:

  @Petra deBoer vraagt zich om 21.48u. af: “Wat hebben de blanke Boeren en de andere blanken in Zuid-Afrika fout gedaan?”
  Apartheid, waarschijnlijk, en dan gebaseerd op een verschrikkelijke, hemeltèrgende minachting jegens alles, wat zwart was.
  Geoordeeld, dat Zwarten wel van alles met minder toe konden, omdat ze zwart waren. Geoordeeld, dat onderscheid “van God gegeven was”, óók in ras, zodat de zwárten veelal een dienende rol werd toebedeeld – dienstbaar aan de blanken, zodat zwárten veelal niet dezelfde kansen kregen als blanken. En als zwarten dan al konden studeren, dan aan ándere scholen/universiteiten dan blanken, en als ze zo al dokter of advocaat konden worden, dan níet om blánken als patient/cliënt te krijgen… Met elkaar spelen, als kind? Mócht niet. Gemengde relaties? Mócht niet. Werd niet alleen afgeraden, maar was zelfs stráfbaar!
  Die vréselijke afwijzing/minachting, voor iedereen, die Zwart was, die overal als een rode draad doorheen liep!
  Dát hebben ze fout gedaan, omdat zoiets, voorspelbaar, wrok oproept, met alle gevolgen van dien.
  En dat wil niet zeggen, dat één en ander die vreselijke ‘plaasmoorden’ goed praat, maar wèl, dat het ergens nog te begrijpen valt, hoe het zo ver kon komen:
  Zo’n positie als de zwarten ten tijde van de Apartheid, dat wenst niemand voor zichzelf, noch voor z’n kinderen, sorry.
  Dat is nu eenmaal eveneens m i j n diepste overtuiging. En daar krijgt ook niemand m i j vanaf.

  Like

  • koddebeier zegt:

   Ik wil apartheid niet goed praten,maar riet alles was zwart/wit, ik ken verhalen over boeren die uitstekend voor hun zwarte personeel zorgden, medische zorg, onderwijs, huisvesting van gezinnen en voor Afrikaanse begrippen een goed salaris en toch werden door hun ‘eigen’ personeel’ vermoord !!
   Trouwens ze zijn nu de baas en ???? Je ziet het land alleen maar steeds verder naar de verdommenis gaan

   Geliked door 2 people

  • delamontagne zegt:

   “……….zodat de zwárten veelal een dienende rol werd toebedeeld……….”
   “* *
   Wat had hun rol dan moeten zijn ? ?
   Mensen met nauwelijks ontwikkeling !( ik denk dan aan 10-tallen jaren her, voordat in 1949 de Apartheids-politiek”werd bedacht………)
   U gaat er bij de verschillende reacties toch wel helemaal vanuit dat de SA-inboorlingen en de blanken op hetzelfde beschavings / ontwikkelingspeil stonden als de blanken.
   Als je nauwelijks ontwikkeling/scholing hebt, moet je nu eenmaal genoegen nemen met de lagere/laagste baantjes.
   Ik weet niet of U boeken heeft gelezen over SA van voor WWII.
   Veel van de zwarten/kleurlingen kwamen toen, zeg-maar, zo rechtstreeks uit de bush-bush.
   Ik denk verder dat de blanken er [veel] aan gedaan hebben om hen op hoger peil te brengen door scholing e.d.
   De apartheids politiek was bedoeld om de blanken te beschermen, NIET om de ontwikkeling van de zwarten/kleurlingen tegen te houden.

   Dat de blanken zo min mogelijk, of niet, omgang met hen mochten hebben, was een gevolg van de strikte toepassing van de Apartheidspolitiek…………

   Geliked door 1 persoon

   • theresageissler zegt:

    Delamontagne, wat U hier opmerkt:
    De apartheids politiek was bedoeld om de blanken te beschermen, NIET om de ontwikkeling van de zwarten/kleurlingen tegen te houden.

    Dat de blanken zo min mogelijk, of niet, omgang met hen mochten hebben, was een gevolg van de strikte toepassing van de Apartheidspolitiek………
    …….had het in theorie ook moeten zijn, ja.
    Maar we weten immers allemaal inmiddels, dat dat in de praktijk heel anders uitpakte. Ik zal hier niet gaan speculeren over oorzaak en gevolg; ik vermoed alleen, dat de Nederduits-Hervormde kerk, waar veel blanke Zuid-Afrikaanders bij zwóren, er iets mee te maken had: Dat die te nadrukkelijk voorhield, dat onderscheid – óók tussen rassen – van God gegeven was. Het ligt tamelijk voor de hand, dat juist die diep-religieuzen daar zelfingenomenheid uit putten.
    Ik zal er dan maar weer eens een vergelijking bijhalen, die @Kernrob ooit heeft aangehaald:
    Als in Israël een Arabier in kritieke toestand naar het ziekenhuis moet, brengen ze hem dan naar een apart, achteraf gelegen, slechter ingericht hospitaal, alleen omdat het een Arabier is? Nee!
    Nu, dat is precies, wat ze in het Zuid-Afrika van de Apartheid met een zwarte wèl deden!
    En dat is maar één voorbeeld; er zijn er ettelijke te bedenken.
    Zo ging het ook met scholen, en diverse sociale voorzieningen….
    Die Apartheid in Zuid-Afrika WAS er nu eenmaal niet alleen met het oog op de veiligheid; er zat een heel systeem van ten achterstelling achter, dat was het ‘m juist.

    Like

  • Wolf zegt:

   God heeft alle rassen apart gezet! de Afrikaander heeft een bloeiende welvaart gebracht onder de domme [IQ van 80 ] zwarten.De zwarten zijn het VERDOEMDE apenvolk van het eeuwig hongerende en blanken,Aziaten, dodende vuurland .Het STAAT in het OUDE TESTAMENT! al meer dan 6000 jaar dat zwarten het MINSTE ras is wat onze Heer Der Heerscharen heeft Geschapen.TROTS BEN IK op Onze Bloedverwanten de BLANKE Zuid Afrikaander MENS!

   Like

   • Wolf zegt:

    Theresa, De Nederduits Hervormde Kerk hield het niet voor……….. Het staat GESCHREVEN! in ons Oude Testament. Gods Boek!

    Like

  • Wolf zegt:

   Apartheid is het grootste geschenk wat die moordende nikkers zich konden wensen. Onmiddellijk overal ter wereld Auf der Stelle weer invoeren , zijnwe an alle islamofielen ,islamieten en luie dobbernikkers AF!!

   Like

 8. trebor2110 zegt:

  God heeft niet voor niks ieder soort z.n plek op aarde gegeven ,maar de mensen voor ons hebben een beetje lopen husselen en kijk wat we nu hebben .

  Like

 9. rob meyer zegt:

  Wat me opvalt, is dat sommige lezers mijn stukje over Afrika wel erg snel en zeer selectief lezen. Ik beschrijf het hele panoramabeeld van de situatie in South Africa, en zie daarbinnen wel enige logika m.b.t. dit actuele omgekeerde Apartheidsgebeuren. Theresageissler ziet dat ook scherp, begrijp ik uit haar reactie. Soms moet je dieper in de wortels van een beschaving duiken om het heden beter te kunnen plaatsen. Vanuit ‘blinde goedheid’ reageren strookt vaak niet met de realiteit. Soms pijnlijk om dat in te zien.

  Like

  • theresageissler zegt:

   Inderdaad, ik zie dat bijzónder duidelijk. En me dunkt,dat dat bepaald geen wonder is:
   Nota bene decennialang hebben ons van alle kanten berichten bereikt betreffende de mentaliteit, die deze Apartheidspolitiek met zich meebracht, en als ik zeg “van alle kanten” bedoel ik ook wèrkelijk “van alle kanten”: Het is veel te kort door de bocht om dat maar simpelweg af te doen als “linkse praatjes” of iets in die richting.
   En met het oog daarop word ik tamelijk wee van zo’n vraag als: “Wat hebben de blanke Boeren en de andere blanken in Zuid-Afrika dan fout gedaan?”
   Nou, dát hebben ze dus fout gedaan: Ze hebben zich superieur gevoeld. En de incidentele gevallen, waarin dat niet zo was, maken, tragisch genoeg voor hèn, die algemeen geldende tendens nu eenmaal niet goed.
   (Je kunt er zelfs nog aan toevoegen, dat ook die ‘goeden’ onder de blanken slachtoffer konden worden van die tendens, door de “90 Dagen-wet” en dergelijke. Veeg teken, dat er aan die “Apartheid” in z’n geheel iets héél erg niet deugde!)

   Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Rob Meyer, uw walgelijke stukje beschrijft de geschiedenis van Zuid-Afrika niet en is een selectief deeltje van enkele zinnen zonder kennis. Beschaving kennen de meeste zwarte bewoners in Zuid-Afrika niet en moorden elkaar en anderen al eeuwenlang uit. Nou wat een beschaving! Mensen die een genocide goed praten zijn geen mensen maar nog erger dan beesten.

   Like

   • delamontagne zegt:

    Toen Julius Maléma, een zwarte politicus in Z-Afrika die fel tekeer gaat tegen de blanken, gevraagd werd of hij achter de moorden op de blanken zat, was zijn antwoord:”Maybe, Maybe-not………”

    Like

  • Wolf zegt:

   Wat pijnlijk is in te zien dat u het toonbeeld bent van iemand uit de linkse jankers kerk die de GESCHIEDENIS niet kent en heeft geleerd! DOMLINKS noemen we dat ook wel.

   Like

 10. rob meyer zegt:

  Nogmaals: lees mijn stuk goed en verlies je niet in subjectieve emoties. Al eeuwen lang heeft het merendeel van de blanke boeren het Afrikaanse volk op gruwelijke wijze uitgebuit, onderdrukt en uitgemoord. Is het dan zo vreemd dat die – originele – bewoners van het werelddeel Afrika er nu genoeg van hebben en wraak nemen? Zeker vind ik dat verschrikkelijk, maar ik probeer het in een historisch perspectief te zien en niet te vervallen in subjectieve emoties. Jammer dat men dan i.p.v. bij de topic te blijven en te komen met steekhoudende argumenten, er weer met ‘stenen’ wordt gegooid. Dat ruikt voor mij naar de demoniserende methode van linkse met een fikse tunnelvisie behepte radicalen. En daar ligt tevens een groot deel van de wereldproblematiek.

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Rob Meyer, u hebt totaal geen kennis van de feiten want dan had u geweten dat de linkse kerk (minister Pronk, Pia Dijkstra e.v.a.) hebben gezorgd voor de huidige ellende in Zuid-Afrika door hun steun aan het ANC.

   Luister maar naar Martin Bosma van de PVV en luister dan ook goed naar wat hij zegt over de oorspronkelijke bewoners. Die waren er namelijk niet op een rondtrekkend nomadenvolk na. Ik ga de apartheid niet goed praten maar er waren toen maar 17 rassenwetten en nu meer dan 100, met als gevolg een walgelijke genocide. De blanken worden vandaag de dag afgeslacht door mensen die zich gedragen als beesten. En wilt u voorbeelden dan zou ik Martin Bosma op twitter volgen want daar komen zeer regelmatig de meest walgelijke moorden voorbij. Ze zijn nog erger dan wat IS doet omdat ze eerst een mens pijnigen. Ga u diep schamen voor uw walgelijke stukje waar de domheid vanaf spat en u uw eigen subjectieve onzin uitkraamt.

   Geliked door 1 persoon

   • rob meyer zegt:

    Beste Petra. Jammer dat je zo op de persoon schiet. Probeer je bij de topic te houden en ‘don’t shoot the messenger’. En nee, ik ga met ‘niet schamen voor mijn walgelijke stukje’. Allereerst voor de goede orde: ik ben overtuigd PVV-stemmer. Dus ik heb veel sympathie voor Bosma’s standpunt(en). En dat er verschrikkelijke dingen gebeuren in South-Africa, zoveel is helder. Maar dat er ‘slechts enkele nomadenstammen leefden’, is grote onzin. Er zijn duizenden en duizenden Afrikanen verscheept naar met name de US, alwaar ze als slaaf werden tewerkgesteld. Helaas overleed minstens de helft als ratten gedurende de barre overtocht, beneden in de ruimen van de schepen. En het is juist het bewustzijnsniveau van de oorspronkelijk bevolking dat mij zorgen baart en resulteert in de huidige genocide, zoals jij dat – terecht – noemt. Maar spijtig genoeg dragen de hedendaagse nakomelingen de schulden van hun voorouders en daar ligt de oorzaak van deze gruwelijke ontwikkelingen. Sommigen noemen dit ‘een koekje van eigen deeg’, maar zover wil ik niet gaan. Ik kan wel volledig begrijpen dat de oorspronkelijke bewoners van het Afrikaanse Continent nu wraak nemen, hoewel ik dat ten zeerste betreur voor met name de goede blanken aldaar. Maar feit blijft wel dat wij daar ongevraagd en met veel geweld voet aan wal hebben gezet en enorm hebben huisgehouden onder de inheemse bevolking. Toch niet zo vreemd dat ze nu wraak willen nemen? En ja, in deze zeer te betreuren situatie daar ruik ik ook een linkse betrokkenheid. Maar dat ziet een blinde wel tegenwoordig. Lees mijn stuk nog eens goed door en zie de nuances die ik wel degelijk aanbreng.

    Like

   • theresageissler zegt:

    @rob meyer, 12.12u.: Wat een verademing: Eindelijk horen ze het hier ook eens van een ander!

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Wat overigens niet wil zeggen dat de heer Meyer het gelijk aan zijn zijde heeft . . .

    Geliked door 3 people

   • Petra DeBoer zegt:

    @Rob Meyer, u komt met een artikeltje en dat schiet ik af en wie achter genocide staat schiet ik als persoon ook af. Zulke mensen zijn walgelijk want ze willen niet eens beseffen dat er ook kinderen, die part nog deel aan de geschiedenis hebben, vreselijk gemarteld worden voor ze de dood ingejaagd worden. Het heeft helemaal niks te maken met “don’t schoot de messenger” want het is een artikeltje zonder enige kennis van de geschiedenis.
    Voordat de Kaap in Zuid-Afrika een handelskolonie werd leefde er het volk San in Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Angola, en dat waren nomaden die rond trokken naar daar waar weer wat te eten was. Het waren geen boeren die hun land verbouwden en zelf voor voedsel zorgden. Landen met grenzen bestonden daar toen nog niet, laat staan één of andere bestuurlijke vorm. U denkt toch niet dat Martin Bosma zomaar wat beweerd.

    De slavernij op het continent Afrika kon plaats vinden omdat de zwarten andere zwarten verkochten aan de blanken. Onder de zwarten was slavernij normaal want de zwarte stammen maakten slaven buit tijdens oorlogen tegen andere stammen. Verder verkochten de zwarten criminele zwarten aan de blanken zodat ze er zelf vanaf waren en het hun geld of waren opleverde. Die nakomelingen van zwarten die als slaaf afgevoerd zijn leven niet in Zuid-Afrika maar in bijvoorbeeld Amerika en Suriname. Uw kennis in deze is schrikbarend slecht en logisch nadenken kunt u ook niet. Uiteraard vind ik slavernij walgelijk en hadden Nederlanders en andere blanken nooit in deze handel moeten stappen maar de schuldvraag ligt heel wat complexer dan u beweerd. Hoe het ook zij, je kunt nooit een genocide goedpraten en dat doet u steeds weer en is walgelijk. Met links gedachtegoed heeft het niks te maken van mijn kant want het is juist de linkse kerk wat voor deze ellende gezorgd heeft in huidig Zuid-Afrika en omdat u de genocide goedkeurt bent u zelf links en projecteert dat op anderen. De linkse kerk is namelijk heel erg stil nu er een genocide plaats vind op de blanken in Zuid-Afrika.

    Geliked door 2 people

   • theresageissler zegt:

    @E. J. Bron: Best mogelijk, dat níemand dat in deze kwestie heeft, Bert: Daarvoor is hij waarschijnlijk véél te complex.
    Het is nu eenmaal veel eenvoudiger om maar één kant van de zaak te bekijken, zodat we daar werktuigelijk – ieder voor zich – maar al te snel in vervallen.
    Maar de heer Meyer gééft toch ook volmondig toe, dat de huidige toestand daar abominabel is! Trouwens, welk normaal denkend mens zou dat níet toegeven?
    Alleen is dit voor sommigen -ook voor mij, dat weet je, denk ik, inmiddels wel van mij – geen reden om alles, wat daaraan vooraf gegaan is, maar vlotweg te vergéten… En sorry, maar als er dan gereageerd wordt met een vraag, ‘wát die blanken dan wel verkeerd hebben gedaan’, dan bespeur ik persoonlijk waarachtig wel de neiging, om dat júist te willen vergeten.
    En dát kan en wil ik persoonlijk nu juist níet, want alles wat ik door de jaren heen over die Apartheid heb gehoord en gelezen, dat zeg ik nog maar eens eerlijk, heeft me bijzónder pijnlijk getroffen, zeker de mentaliteit, waaruit ze is voortgekomen.
    Als het nu ging om ‘Apartheid’ zoals die in Israël bestaat, dus louter uit veiligheidsoverwegingen, dan zeg ik allá, maar die van het Blanke zuid-Afrika hield ècht heel iets anders in; iets héél erg akeligs, dat met ‘bigotterie’ te maken had. En ik denk zomaar, dat dat tevens datgene is, wat de heer Meyer voor ogen staat.
    En geloof me, als je daarvan doordrongen bent, wordt het meteen een stuk moeilijker om dat zomaar terzijde te schuiven.

    Like

   • Wolf zegt:

    Klasse Verwoord, PETRA!! Klasse!

    Like

   • Rob Meyer zegt:

    Hallo,

    Had net een reactie geplaatst, maar die zie ik nergens terug. Is die nog wel binnen gekomen bij de redactie? Of is er andere reden dat mijn reactie op ‘Afrika’ niet doorkwam?

    Overigens ben ik wel geschrokken van het aantal racistische en demoniserende vuilspuiterij die ik tegenkom in EJBron.

    Termen als ”smerige nikkers’ en ‘zwartjoekels’ stuiten mij enorm tegen de borst. Alsmede het gegooi met ‘linkse rat’, terwijl ik overduidelijk had aangegeven PVV-er te zijn.

    De gezonde en leerzame discussie is blijkbaar ver te zoeken.

    Alleen Geissler komt met steekhoudende argumenten, en niet alleen omdat onze visies redelijkwijs overeen lijken te komen.

    Dat maakt dat ik geen berichten meer wens te posten.

    Graag nog wel even reactie op mijn eerste vraag.

    Vriendelijke groeten,

    Rob Meyer.

    ________________________________

    Like

 11. Wolf zegt:

  Hr. Meyer , Afrika wordt in het Oude Testament al duizenden jaren geleden het VERDOEMDE VUURLAND genoemd. Het is het continent van zwarte demonen.

  Like

  • Wolf zegt:

   citaat” daar ruik ik ook een linkse betrokkenheid”???????????/// Man het is puur fascistisch COMMUNISME daar bij de zwartjoekels!! En dan ruik jij een beetje links??? U bent erg vergiftigd door links en zelf door en door links door uw onmetelijke dom linkse wegkijken BAH!

   Like

 12. rob meyer zegt:

  Uit lezing van diverse – felle en op de persoon gerichte – reacties, moet ik helaas de conclusie trekken dat men NIET goed leest. Allereerst heb ik diverse malen aangegeven dat ik deze omgekeerde Apartheid gruwelijk vind, maar gezien de voorgeschiedenis wel kan begrijpen dat de autochtone bevolking genoeg heeft van de blanke heerschappij. De wijze waarop ze dit protest tot uiting brengen is zeer betreurenswaardig. Dan heb ik tevens diverse malen aangegeven dat ik ABSOLUUT niets heb met het linkse gedachtengoed – PETRA DE BOER!! – en zelf overtuigd PVV-stemmer ben. Hoe vaak moet ik dit schrijven alvoor men dat een keertje door heeft?? Sommigen hier bewieroken de blanken daar en noemen de autochtone bevolking ‘nikkers’. Dat vind pas onsmakelijk en ruiken naar misselijkmakend racisme. En voor Wolf: jij noemt mij een ‘onmetelijk domme linkse wegkijker’. Ik kan me daar absoluut niet in vinden. Als ik moet afgaan op jouw diverse reacties, dan kan ik me niet onttrekken aan de indruk dat jij een overtuigde ‘christelijke fascist’ bent. Tot slot: ik sta open voor elke discussie, maar als er met modder, bakstenen en demoniserende op de persoon gerichte racistische kwalificaties wordt gegooid, dan vraag ik me af wat ik hier überhaupt nog doe. Dat wilde ik even kwijt.

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Rob Meyer, u kunt dan wel een PVV stemmer zijn maar uw linkse gedachtegoed is daarmee niet verdwenen en uw opmerking “christelijke fascist” richting Wolf spreekt daarin boekdelen.
   U staat helemaal niet open voor discussie want u wilt gelijk hebben en feiten legt u naast zich neer.
   Ik bewierook de blanken niet en het woord “nikkers” heb ik niet gebruikt maar hou me aan de feiten. Zou u ook eens moeten doen voor u opkomt voor een genocide op blanken. U bent iemand zonder objectieve morele waarden en dan blijft er een subjectieve mening of voorkeur over die in dit geval walgelijk is. Het dringt niet tot u door dat een genocide nooit een rechtvaardiging kan vinden en in de verklaring van de rechten van de mens strafbaar is.

   Wie het woord racisme in de mond neemt houd zich bezig met rassenleer, waar Hitler zich ook mee bezig hield en het ANC ook, en is ook walgelijk want er zijn geen verschillende menselijke rassen. Door DNA onderzoek is dat wetenschappelijk allang bewezen. De ene mens heeft gewoon wat meer pigment dan de ander en iedereen word blank geboren. Ook de meest zwarte Nigeriaan of Zuid-Afrikaan. De binnenkant van de handen en de onderkant van de voeten blijven blank want daar is geen pigment nodig om tegen de zon te beschermen. Dus stop met het woord racisme want er zijn geen verschillende menselijke rassen en bestaan er alleen verschillende etnische groeperingen of volken.

   U beschuldigd mij er o.a. van dat ik niet goed lees. Wat een onzin want ik heb uw artikeltje heel goed gelezen en las toch echt, ik citeer u: “Ik geef de bevolking daar groot gelijk als ze schoon schip wil maken, ook al gaat dat op een wrede en misselijk makende manier”.
   Ik heb goed gelezen en uw tekst is duidelijk maar als u uw eigen tekst anders begrijpt dan er feitelijk staat dan bent u behoorlijk in de war.

   Like

  • theresageissler zegt:

   Er zit, als U het mij vraagt, veel angst en verkramptheid achter bij sommigen, Hr. Meyer. Ik ben zelf óók PVV- stemmer èn een stabiele, vind ik van mezelf. Wat dan wel weer inhoudt, dat ik in principe anti-islám ben en niet automatisch anti-zwárt. Persoonlijk denk ik, dat het feit, dat zich onder de zwarte immigranten, legaal en illegaal, veel moslims bevinden, er de oorzaak van is, dat verschillende mensen op deze site de begrippen ‘zwart’ en ‘moslim’ met elkaar zijn gaan vereenzelvigen, wat op zichzelf natuurlijk veel te ver gaat: Je hoeft maar waar te nemen, hoeveel kleurlingen er telkens weer spontaan aan anti-islam-manifestaties deelnemen,om dat in te zien – maar niet iedereen hier bezoekt dan ook zulke manifestaties regelmatig.
   Het is hoe dan ook een betreurenswaardige ontwikkeling, want oorspronkelijk helemaal niet de bedoeling van de PVV. Het ware eigenlijk het beste, de hele Zuid-Afrikaanse kwestie als iets anders te beschouwen, dan het EU- en immigratie-vraagstuk, dus niet iets om ons maar zonder meer mee te vereenzelvigen.
   Alweer vier jaar geleden of daaromtrent hadden we hier een blauwe maandag een, een tamelijk instabiele indruk makende, reageerster, die in een onbewaakt ogenblik geestdriftig uitkreet: “Het blanke ras is het beste van allemaal; BLANK is SUPERIEUR!!!” – Moet U nagaan, welke praatjes dat over deze site zou geven, als buitenstaanders zoiets te lezen zouden krijgen! Dus maakte ik maar een opmerking: “Kan het ook even wat rustiger? Je lijkt wel een blanke Zuid-Afrikaander van de meest verstokte soort!”
   Maar geloof me, voor het grootste deel is het angst en verkramptheid: Sommige mensen zien geen uitweg uit de huidige ontwikkelingen en klampen zich als in een reflex vast aan elke strohalm binnen hun bereik: Iets van: Ben je niet vóór de blanken (autochtoon=blank) dan ben je tegen ze.
   Véél te kort door de bocht, natuurlijk.

   Like

   • Wolf zegt:

    Als Dhr.Meyer PVV stemt ben ik de Keizer van China. Zou wel eens hem willen horen oreren w.b.t. Zuid Afrika tegen Dhr. Bosma of Geert Wilders en onze andere miljoenen stemmers op een podium bijv. Dan mag hij zich wel bergen. Zijn typische ge- jij en ge- jouw en ge- je is ook een teken aan de wand dat hij een oude PvdA /GroenLinks/CU/Dom66 stemmer is in hart en nieren. Een niet te reddende in en indoor linkse zeveraar. Over Zuid Afrika [en niet linksig noemend South-Africa zoals hij doet] moet hij eerst maar eens de GESCHIEDENIS des verledens en het lijden der Zuid Afrikaanders 400 jaren her in zijn kop met een metersdikke plaat proberen te stampen. Een bij elkaar geraapt zooitje liegende letters hierboven in zijn bijdrage op E.J.Bron!

    Like

   • Wolf zegt:

    @ Theresa , wij hebben Zuid Afrikanen gezinnen waaronder ook kleurlingen[niet pik-zwart] in een paar van onze Veenkoloniën wonen, die daarginder in Z.A. met de dood werden geconfronteerd. Ze gaan bij ons naar de Ned. Herv. Kerken van allerlei gezindten en zullen huiveren bij de uitlatingen van Hr.Meyer wanneer ze dat stukje van hem zouden lezen.Hij spreekt als een Engelsman die ons Zuid Afrika hebben AF-GESTOLEN! Net zoals Engelsen ons [NEDERLANDERS] Australië, Noord Amerika, Indonesië, Zuid Amerika, India, Nieuw Zeeland, Hongkong, hebben AF-GESTOLEN. Zei vertelden ons dat ze werden belaagd , gedood en vernederd als waren ze dieren.Nu zijn het succesvolle harde werkers die zich onder ons [ wijzelf door honderden jaren gemixt] VEILIG voelen tussen ons ,voor de meest in natuurgoden en het katholicisme [lees linkse] met KAPMESSEN dansende ANC ZWARTEN!.

    Like

   • Rob Meyer zegt:

    Ik begin me nu toch wel af te vragen wat die Wolf voor iemand is?

    In ieder geval een persoon die ik niet kan volgen.

    Groet, Rob Meyer.

    ________________________________

    Like

   • theresageissler zegt:

    Niemand die het ontkent, Wolf, Rob Meyer misschien wel als laatste, heb ik de indruk.
    Het enige, wat hij oppert is, dat de wraakzucht van de zwarten mogelijk nog is aangewakkerd doordat ze tijdens de Apartheid niets dan minachting ontmoetten. En dat onderschrijf ik.
    Ik zou ernstige gewetensbezwaren krijgen, als ik dat voor mezelf zou verloochenen. Ik wil, wat dat betreft EERLIJK zijn, zeker naar iedereen hier toe, en voor mijn overtuiging in dit opzicht uitkomen.

    Like

   • Wolf zegt:

    P.s. Waarom heeft schrijver dezes inzending een foto geplaatst van Afrika zo GROOT net alsof de halve wereld bestaat uit Afrika????? Een typisch links wensdenkend mens vergroot Afrika met foto shoppen zo groot uit. Waarom nou niet een foto van Zuid Afrika met de Oud Nederlandsche namen der steden en gronden????? Het ging toch over Zuid Afrika? Schrijver scheert alles over 1 kam. Afgrijselijk.

    Like

 13. rob meyer zegt:

  Alles bijeen genomen ben ik bang dat dit geen plek is voor mijn stukken. Men reageert veelal zo dermate op de persoon gericht en termen als ‘zwarte joekels’, nikkers en fascisme vliegen over en weer over het tabloid. Nog los van die Wolff die ‘vanuit de Bijbel’ aanhaalt dat Afrika een demonisch continent zou zijn. Ik kan daar niks mee. Jammer, maar ik zoek wel een andere blog waar men zich fatsoenlijk kan houden aan de inhoud zonder de poster voor van alles uit te maken en die met woede en veroordelingen – die dikwijls de plank volkomen misslaan, in mijn opinie – te overgieten, haast bombarderen, reagerend vanuit de onderbuik. Als je te kampen hebt met woede, zoek een therapeut en giet geen kokende olie over mensen die een andere visie aanhangen. Gegroet.

  Like

 14. rob meyer zegt:

  Nog even voor de goede orde: die foto van Afrika is niet door mij geplaatst. Waarschijnlijk door de redactie vermoed ik. Dit mogelijkerwijs ter illustratie bij mijn artikel. Was dus misplaatste kritiek van Wolf.

  Like

 15. Wolf zegt:

  Mijn verontschuldigingen Rob Meyer, Dat wist ik niet.

  Like

 16. Wolf zegt:

  p.s. U speelt ook erg op de man!

  Like

 17. dutchdl zegt:

  Dit is op dutchdl herblogd.

  Like

 18. rob meyer zegt:

  Mag ik weten waarom dit artikel van mijn hand herblogd is, zonder mij daarvan op de hoogte brengen?

  Like

  • Bertg. zegt:

   Dan had je het op je eigen site moeten zetten met de mededeling dat dit niet over genomen mag worden, omdat je er anders werk van gaat maken.
   En het dus niet hier moeten indienen.
   Hier is iemand anders de baas.

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    En zo is het maar net!

    Like

   • Rob Meyer zegt:

    Beste Hr. Bron,

    Dank voor de uitleg.

    Was van deze regel niet op de hoogte.

    Op zich maakt het niet zoveel uit, want heb dat artikel al eerder in een stuk of 8 groepen geplaatst op FB.

    Ik moet wel zeggen dat de vele reacties daar van een iets hoger niveau waren dan ik hier zie. Met alle respect.

    Dus een vergissing van mijn kant om mijn journalistieke diensten hier aan te bieden. Mijn excuses voor het ongemak.

    Dan nog de vraag waarom ik – na mij te hebben ‘uitgeschreven’ bij EJBron – toch nog een reactie gaf? Iemand in één van mijn Facebookgroepen had mij gevraagd om eens een kijkje te nemen naar dit Tommy-artikel en alle reacties. In één van de groepen staat een link naar dat artikel. Tommy is nu eenmaal hot topic, bij EJBron en op Facebook (velen op Facebook overigens kennen de artikelen van Theresa. Ze wordt veel gelezen).

    Ik had mijn mening over de reacties daarover in een vorige mail geventileerd, maar die is nergens terug te vinden. Hetgeen iets laat zien.

    Resumé: ik lees al jaren met veel interesse de topics bij EJBron, weliswaar dan wel heel selectief. Heb me nooit verdiept in de reacties van anderen. Dat is toch meestal ‘holle vaten klinken het hardst’ en een encounter of the third kind met modder-ego’s. Toch blijf ik wat mij betreft trouw lezen, want er valt nog altijd veel te leren in deze turbulente wereld van vandaag.

    Mijn oprechte dank en veel succes met Uw blog.

    Vriendelijke groeten,

    Rob Meyer.

    ________________________________

    Like

   • Wolf zegt:

    @ Bert.G. Precies!

    Like

   • Bertg. zegt:

    Rob, volgens mij heb ik je zitten uitleggen.
    En BertG. is toch echt iemand anders dan E.J. Bron.

    “Ik moet wel zeggen dat de vele reacties daar van een iets hoger niveau waren dan ik hier zie. Met alle respect. ”

    Kan je het nog een beetje uithouden hier, tussen dat domme volk.

    Like

   • Rob Meyer zegt:

    Beste Hr. Bron,

    Dank voor de mail met uitleg.

    Ik denk dat ik het nu snap.

    Over Uw vraag ‘of ik het een beetje kan uithouden hier tussen al dat domme volk’, kan ik kort zijn:

    zolang ik – selectief – de artikelen lees, dan is het prima uit te houden, zoals dat al jaren was.

    Zolang ik de reacties maar niet lees, want dan krijg ik huiduitslag.

    Persoonlijk zou ik daar een bezem doorheen halen, maar dat is uiteraard niet aan mij.

    Nogmaals veel succes met Uw blog en ik blijf een trouwe lezer.

    Vriendelijke groeten,

    Rob Meyer.

    PS Het zou zomaar kunnen gebeuren dat ik in de nabije toekomst zelf een blog op ga zetten. We gaan het wel zien.

    ________________________________

    Like

   • BertG. zegt:

    De enige overeenkomst is dat we ons beide Bert noemen.
    Officieel heet ik Egbert, maar misschien staat daar de E ook wel voor in E.J. Bron.

    Like

   • BertG. zegt:

    Hey Rob, je begint nou echt vervelend te worden door mij met E.J. Bron te verwarren.

    Like

 19. BertG. zegt:

  Beste Bert, kan jij die Rob niet even corrigeren.
  Die man haalt alles door mekaar.
  Een tijdje geleden was er ook al iemand die hetzelfde dacht.
  En waar ze dat toch vandaan halen ontgaat mij in ze geheel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s