CDU/CSU: Hoera, we hebben een compromis!

Screenshot_312

Seehofer en Merkel.

(Vertaling: E.J. Bron)

Wat werd er overeengekomen tussen de CDU en de CSU? Hieronder de letterlijke overeenkomst. Vanuit de SPD komt verzet tegen transitcentra: “Niet praktisch en opnieuw vol op AfD-koers!”. Ook de FDP is sceptisch.

epoch times

Het overeengekomen akkoord tussen Bondskanselier Merkel (CDU) en Horst Seehofer (CSU):

We zijn het eens geworden over de betere regeling, aansturing en beperking van de secundaire migratie:

 1. We komen aan de Duits-Oostenrijkse grens een nieuw grensregime overeen, dat garandeert dat we asielzoekers, voor wier asielprocedures andere EU-landen verantwoordelijk zijn, aan de binnenkomst hinderen.
 2. Daarvoor richten we transitcentra in, waaruit de asielzoekers rechtstreeks naar de verantwoordelijke landen kunnen worden afgewezen (afwijzing op basis van een fictie van de niet-binnenkomst). Daarvoor willen we niet ongecontroleerd handelen, maar met de desbetreffende landen bestuursovereenkomsten sluiten of zorgen voor het gedrag.
 3. In de gevallen, waarin landen bestuursakkoorden via directe afwijzing weigeren, vindt de afwijzing aan de Duits-Oostenrijkse grens op basis van een overeenkomst met de Republiek Oostenrijk plaats.

Zodoende kan Seehofer in het vervolg asielzoekers aan de Beierse grensovergangen afwijzen als zij al elders geregistreerd zijn. De plaatselijke transitcentra dienen niet als bondsterritorium te geleden, maar als gebieden zoals internationale transitzones op luchthavens. Of dat juridisch mogelijk is, is de vraag.

Merkel´s wens dat de afwijzingen in internationale overeenkomsten worden ingebonden, wordt ook vervuld. De overeenkomst met Oostenrijk bestaat echter nog helemaal niet. De Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz moet daar eerst nog van overtuigd worden.

SPD is tegen transitcentra – ze staan niet in het coalitieakkoord

Binnen de SPD is verzet te horen tegen het voorstel van de CDU en de CSU ten gunste van transitcentra aan de Duits-Oostenrijkse grens. “De transitcentra worden absoluut niet gedekt door het coalitieakkoord”, zei de landelijk voorzitter van de AG Migratie in de SPD, Aziz Bozkurt, tegen de “Welt”.

“Daarom is het niet de vraag respectievelijk mag het eigenlijk helemaal niet de vraag zijn, omdat het coalitieakkoord zich al aan de andere kant van de pijngrens bevond.”

Anders zou de SPD zichzelf “onnodig een enorme ruzie op de hals halen”, wat hij zich na de “actuele bestuursvergadering met een duidelijk standpunt niet kan voorstellen.” Bozkurt verder:

“En eerlijk gezegd, moet iemand eens uitleggen hoe deze komische constructie moet functioneren. Onpraktisch en opnieuw vol op AfD-koers!”

De CDU en de CSU waren het maandagavond eens geworden over de oprichting van transitcentra. “Vooral aan de Duits-Oostenrijkse grens” zou “een nieuw grensregime” ingevoerd worden, zei de secretaris-generaal van de CDU, Anngret Kramp-Karrenbauer, maandagavond na urenlange onderhandelingen van beide partijtoppen.

FDP is sceptisch: “Wellicht is het conflict binnen de CDU/CSU alleen maar uitgesteld”

De parlementair sevretaris van de FDP, Marco Buschmann, heeft het door de CDU/CSU bereikte compromis sceptisch beoordeeld. “Het zou goed zijn wanneer de CDU/CSU tot elkaar komen en het onacceptabele handenwringende gedoe, die zij het land hebben aangedaan, nu definitief beëindigt”, zei Buschmann maandagavond tegen het persbureau AFP. In principe zou het juist zijn dat Duitsland secundaire migratie ook aan zijn grenzen zou bestrijden.

“Of de compromistekst van de CDU/CSU daarvoor een basis biedt, blijft echter volledig open”, zei Buschmann. “Want alles wat daarin staat, is slechts onder het voorbehoud van bestuursovereenkomsten, die nog gesloten moeten worden.”

“Voordat deze overeenkomsten inhoudelijk bekend en ondertekend zijn, kan ook niet beoordeeld worden hoe effectief ze zijn”, zei Buschmann. “Wellicht is het conflict in de CDU/CSU dus alleen maar uitgesteld in plaats van opgeheven.”

Politievakbond heeft eveneens twijfels: “Dat is oude koek”

De vicevoorzitter van de vakbond van de politie, Jörg Radek, twijfelt aan het door de CDU en de CSU gevonden compromis om transitcentra voor vluchtelingen op te richten aan de Duits-Oostenrijkse grens. “Dat is oude koek”, zei hij tegen de “Mitteldeutsche Zeitung”.

“En het beperkt zich opnieuw tot de Duits-Oostenrijkse grens. Dat is mijn belangrijkste punt van kritiek.”

Radek voegde er aan toe: “Ik ben bang dat de grensbewaking misbruikt wordt voor symboolpolitiek. Dat geldt ook voor transitcentra.” In ieder geval zou de politie voor haar optreden juridisch zuivere oplossingen nodig hebben. Hij zou er niet zeker van zijn of daat in dit geval sprake van zou zijn, aldus de man van de politievakbond.

Over het algemeen zou gelden: “We gaan van de ene symboolpolitiek naar de andere. De SPD moet nu beoordelen wat zij daar van vindt.”

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, christendemocraten, Duitsland, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, Merkel. Bookmark de permalink .

33 reacties op CDU/CSU: Hoera, we hebben een compromis!

 1. Jan zegt:

  Merkel’s kop na het ‘compromis’

  Geliked door 2 people

  • Johan de derde zegt:

   Het is een walgelijk monster, Hitler heeft zijn best gedaan maar zij en haar medemonsters bestaande uit het extreem linkse neo fasistische gedachte goed steken met kop en schouder er boven uit.

   Geliked door 1 persoon

  • theresageissler zegt:

   Nou, louter vanuit háár perspectief: Laat ze blij zijn, dat ze er nog zít.

   Like

 2. Jan zegt:

  Nigel Farage: Merkel is passé

  Like

  • theresageissler zegt:

   Angela Merkel dan misschien, maar de hele moslim-invasie, zeker in z i j n land, nog níet!
   Bekommer je dáár liever eerst eens om, Nigel…. als je tenminste wílt.

   Like

 3. Jan zegt:

  Nou, staat Timmerfranz/Schweinchen Dick mooi in zijn hemd met zijn gebral over sancties tegen o.a. Hongarije en Polen omdat zij geen door Merkel binnengesluisde moordenaars wil opnemen.

  Zo zie je maar weer dat de macht van de EU op niets is gebaseerd en zij ook zullen inbinden tegenover Trump en dat zakendoen met de momenteel moordende mullahs echt van de baan is

  Like

 4. Willem zegt:

  We raken nooit verlost van dat afgrijselijke pokkenwijf!

  Geliked door 4 people

 5. delamontagne zegt:

  Migranten überweisen 17,7 Milliarden aus Deutschland
  * * *
  Het ministerie van Ontwikkelings=Samenwerking in Berlijn gaf in 2016 ongeveer 7,8 miljard euro uit. In dat zelfde jaar stuurden “migranten” het equivalent van 17,7 miljard euro over van Duitsland naar hun land van herkomst.
  Dat is ongeveer 6,5 miljard meer dan in 2007, volgens het antwoord van de federale regering op een vraag van de AfD-fractie in de Bondsdag (…).

  De belangrijkste begunstigde landen zijn landen als India, de Filippijnen, Mexico, Afghanistan en Kosovo, maar ook Moldavië of Tadzjikistan.

  “We schatten dat in 2015 dit bedrag van vluchtelingen en migranten uit de hele wereld ongeveer $ 602 miljard bedroeg, terwijl de ontwikkelingshulp $ 440 miljard bedroeg”, zegt Kirsten Schüttler , econoom bij de Wereldbank.

  http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/hoeher-als-entwicklungshilfe-migranten-ueberweisen-17-7-milliarden-aus-deutschland-15668700.html

  Like

 6. Thom zegt:

  De SPD-er Bozkurt heeft een naam die bij een SPD-er hoort. Het is de vlag die de lading dekt. Bozkurt is Turks en betekent “Grijze Wolf”.

  Like

 7. Cathja zegt:

  Zo te zien trekt ze het niet lang meer…; vreselijk zoals dat mens er uitziet!
  Maar…eigen schuld! Ze is volledig doorgeslagen en is alle realiteit uit het oog verloren.

  Wie wind zaait, zal storm oogsten.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Jammer, ik had gehoopt dat het einde van dat takken wijf nabij was !

  Geliked door 4 people

 9. droevige mof zegt:

  Nou dan gefeliciteerd, beste Nederlanders en Belgen. Als de vluchtelingen niet via Oostenrijk naar Duitsland kunnen komen, komen ze eenvoudigweg langs uw landen. Vervolgens bouwen we de opvangcentra in Aurich, Gronau en Aken. Dan realiseren we ons tot onze groote verrassing dat wij niet bevoegd zijn voor de meesten en sturen ze naar Nederland en Belgie terug.

  Nee, zo ver zal het niet komen. We zijn al in de laatste akte van een belabberd drama.
  Ik geef de apekool nog eens vier weken. Ik wens het tenminste jullie en ons dat deze kak tot een spoedig einde komt.

  Like

 10. Harrie Vaes zegt:

  Allemaal GELOEL.

  Geliked door 1 persoon

 11. Geronimo zegt:

  @Jan
  De vieze kop van een versleten crimineel. Bah ! En dat heeft dan de pretentie en het lef een heel continent de afgrond in te sturen. Waarom krijgt zij daartoe de gelegenheid? Abführen verdomme ! Naar aloude Duitse gewoonte. De politieke woestijn.in om er nooit nog uit te komen. Een gevaar voor de mensheid.

  Geliked door 1 persoon

 12. alwine kerkhof zegt:

  Er is maar 1 oplossing!
  Alle grenzen dicht, en zoveel mogelijk in korte tijd eruit donderen.
  O je hebt geen paspoort?
  Of je zegt waar je vandaan komt, anders gewoon in de woestijn droppen.

  Geliked door 1 persoon

 13. Williaam zegt:

  Niet anders verwacht! Ze zijn te bang om de knuppel in het hoenderhok te gooien.

  Geliked door 1 persoon

 14. Tistochwat zegt:

  Merkel gaat nooit weg en als ze de pijp uit gaat, komt er een ander ‘socialistisch’ monster voor in de plaats.

  Hier geldt hetzelfde:
  Rutte raken we ook nooit kwijt.
  Trump heeft nota bene gezegd dat hij ‘zeer vereerd was’ om Rutje te ontvangen.
  Waarom moest Trump Rutte nou een veer in zijn reet steken?
  Wat zál hij weer schaterend geglunderd hebben, de gore graaier!

  Het is vele malen eenvoudiger om een demon uit te drijven dan een ‘zittende’ ‘politicus’ van het pluche te verjagen.

  Ik maak me dan ook geen enkele illusie meer.

  Geliked door 1 persoon

 15. bigljohn zegt:

  Die foto’s van Merkel doen mij denken aan de portretten van Napoleon tijdens het begin, maar vooral tijdens het einde van zijn bewind toen hij naar het eiland Elba en naderhand naar het eiland St. Helena verbannen werd. In het begin zag hij er uit als een levenslustige jongeman, en op het eind zag hij er uit als een op de draad versleten oude man. Ook ziet men hem wel eens afgebeeld met zijn rechterhand in zijn vest gestoken, bang als hij was dat zijn portemonee gestolen zou worden. Hier een Url van Napoleon zo hij er uit zag op Elba; https://www.gettyimages.nl/license/50699426

  Like

 16. Aegolius cs zegt:

  De geschiedenis heeft geleerd dat uitzetten dan wel terugplaatsen naar eerste land van binnenkomst, ambtelijk geen Duits sterk punt is gebleken. Niet terugnemen in het land van eerste aanvraag, zal al snel het bedachte transitcentra doen overlopen en dan? Met bussen onder militaire bewaking bijvoorbeeld naar Italië brengen? Daar zullen zij vast wel een oplossing voor hebben: paspoortstempel “pass”. Zoiets als ’n generaal pardon (Spanje).

  Like

 17. jungleelephant zegt:

  Is niet meer dan een mini-oplossing en zal niet effectief zijn!Maar het volk zal er wel weer intrappen en voorlopig blijft dat dikke paard dus weer zitten!

  Like

 18. Jan zegt:

  Merkel liegt er zoals van ouds op los, Polen, Hongarije en Tsjechië nemen geen asielshoppers van Duitsland over, weten niets over een zogenaamde overeenkomst.

  Lügt Merkel? Polen, Tschechien und Ungarn bestreiten Abkommen zur Flüchtlingsrückführung

  Die Kanzlerin hatte am Ende des EU-Gipfels behauptet, mit 14 Staaten Abmachungen zur Rücknahme von Asylsuchenden nach der Dublin-Regelung getroffen zu haben. Doch das soll gar nicht wahr sein.

  In Polen, Tschechien und Ungarn reibt man sich verwundert die Augen über die Verlautbarungen der deutschen Bundeskanzlerin
  ….

  Like

 19. Foto Merkel in auto……niets is enger en duivels dan…….deze Duitse heks.

  Like

 20. Jan zegt:

  Kurz’ gezicht spreekt boekdelen

  Like

 21. Qvic zegt:

  Merkel blijft de Duitse grondwet aan haar laars lappen en blijft hoog verraad plegen direct op alle Duitsers en indirect op alle EU landen. Op hoog verraad staat nog steeds de doodstraf, volgens de grondwet. Wanneer wordt deze landverrader nou eens berecht volgens de Duitse grondwet?

  Like

 22. Sabeltant zegt:

  Laat het AUB snel uit de klauwen lopen.
  De Duitsers moeten elke dag de geneugten van de asiel parasieten ervaren dan draaien ze snel bij.
  Dit soort NEP- besluiten zijn niet eens meer een doekje tegen het bloeden.
  Het is een pleister op een spuitende slagaderlijke bloeding.
  Duitsers…. kom in opstand, jullie land wordt verkwanseld door een marxistische regime.
  Kom in verzet!

  Geliked door 1 persoon

 23. Eric zegt:

  De belachelijke show van Merkel-Seehofer is hopelijk nu voorbij en natuurlijk op niks uitgelopen. Nu kunnen de Beierse kiezers in de herfst Seehofer-Merkel definitief afstraffen door massaal op AfD te stemmen. Ze heeft het niet geschafft.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s