Gent organiseert gewenningstraining voor jonge meisjes om zich te schikken in hun lot

Screenshot_316

(Door: Fons Duchateau)

‘Wanneer men meisjes een hoofddoek opzet, ontneemt men haar haar kindsheid en wordt ze geseksualiseerd. Ze wordt gedwongen in de rol van seksueel object en zo verhindert men haar ontwikkeling. Dat is voor mij kindermisbuik.’

De woorden komen van Seyran Ates, een Duits-Turkse vrouwenrechten activiste, advocate en gelovige moslima die in Berlijn een moskee heeft waar mannen, vrouwen en holebi’s in alle gelijkheid naast elkaar bidden. De opening van de moskee leverde haar doodsbedreigingen op uit verschillende moslimlanden, maar Ates zet haar strijd verder voor gelijkheid binnen de islam. Ze kant zich niet tegen de hoofddoek als dat een vrije keuze is, maar stelt dat een jonge vrouw die keuze maar kan maken na haar meerderjarigheid.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Doorbraak.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, Dhimmitude, Eurabië, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Vlaanderen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Gent organiseert gewenningstraining voor jonge meisjes om zich te schikken in hun lot

 1. alwine kerkhof zegt:

  Een gelovige moslima?
  Vraag me af, wat er in haar moskee gepredikt word.

  Like

  • theresageissler zegt:

   Dat is ergens anders ook al eens aan de orde gekomen: Ze geeft alles bij elkaar een zeer vrouwvriendelijke draai aan de islamitische leer,en dat is haar goed recht – tenminste in déze samenleving, maar het schijnt toch iets te zijn, wat wij hier “polder-islam” zouden noemen.
   Kijk, Baghwan knutselde óók zijn eigen “hindoestaanse” leer in elkaar, opdat het zou aanslaan bij onnozele westerlingen met harde valutae om af te troggelen, maar dat nam niet weg, dat het uiteindelijk maar kitsch was.
   Hoe sympathiek bedoeld ook, ik vrees tóch, dat het daar einigszins mee te vergelijken valt.

   Like

 2. bigljohn zegt:

  Meisjes die moeten wennen aan een hoofddoek. Zoals bij ons het boerkaverbod voor openbare ruimten, scholen en bussen in feite een wassen neus is. Zo gauw een moslima de Wet in deze overtreedt, weet een slimme advocaat haar altijd in het gelijk te stellen. Immers, we hoeven alleen maar te kijken naar de motie Halsema; Verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering GEEN doelstelling van beleid is. Om hiermede te constateren dat er door moslims altijd aan onze (ook nieuwe) Wetten te rammelen valt….

  Like

 3. Guardiaangel zegt:

  In België worden ze al net zo gek als in Zweden…Duitsland….Frankrijk….Engeland en Nederland.

  Like

 4. Henk.V zegt:

  Wanneer je zoiets leest overvalt je het loodzware besef dat er weer eens een daad van aanpassing aan de wensen van de islam plaats vindt. Nu gebeurt het weer in Gent, dan weer heel ergens anders in Europa , maar de aanpassingen en de geestelijke verdwaasdheid die zij demonstreren bezorgen mij een gevoel van toenemende geestelijke vermoeidheid.
  Die aanpassingen houden namelijk niet op. Ze nemen zelfs steeds sneller op elkaar volgend plaats . Het gevaar daarvan is dat zeer onwenselijke opvattingen, reacties en gedragingen die daaruit voortvloeien en die TOTAAL onacceptabel zouden moeten worden gevonden door iedereen (!!!) niettemin tot het gewone denken gaat behoren.
  Gewenning kan dodelijk zijn. Wij weten dat in de politiek correcte opvattingen allerlei vormen van bewuste manipulatie en verdraaiingen van de waarheid bevatten. Maar wie de waarheid verkwanselt verdwaalt in het oerwoud van verstikkende leugens die alles wat normaal zou moeten worden gevonden . En de aanblik van een ontwikkeling die ik nooit zal accepteren brengt de vermoeidheid die il boven al noemde. Ik kan niet analyseren en gelijktijdig mijn gevoel op non-actief stellen.
  Ik kom innerlijk steeds meer in opstand tegen de ontwikkelingen die ik waarneem..
  Dat innerlijk verzet moet ik beteugelen, om mijn energie voor het schrijven terug te krijgen.
  Dat schijnt veel tijd te kosten.
  Leugens verspreiden zich allereerst door woorden, die worden vergezeld door daden.
  Het moet een van onze eerste prioriteiten zijn dat wij precies die woorden van waarheid vinden die de god lasterlijke stem stem van politiek correct definitief tot zwijgen brengen. Dwaasheden die door woorden zijn ontstaan moeten ook weer door woorden van waarheid en redelijkheid kunnen worden ontkracht.

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan zegt:

  Wat wil die doek op heur bol uitdrukken? Céline Pina legt uit

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Sta compleet met mijn bek vol tanden (in mijn geval een kunstgebit) wat moet je hierop nog vertellen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s