Wie is er bang voor de Trump-Poetin-topontmoeting?

Screenshot_344

(Door: Ron Paul – Vertaling: E.J. Bron)

Laten we hopen dat een ontmoeting tussen Trump en Poetin een stap in de richting van echte verzoening en weg van de bedreiging door atoomoorlog is.

Contra magazine

President Trump´s Nationale Veiligheidsadviseur, John Bolton, was vorige week in Moskou om een historische topontmoeting tussen zijn chef en de Russische president Vladimir Poetin te organiseren. Bolton, die al jarenlang eist dat de Verenigde Staten van Amerika Rusland en vooral Poetin “pijn” toevoegen, kreeg van Trump opdracht om zijn mening te veranderen. Hij werd gedwongen iets van zijn neoconservatieve huid te verliezen en deel te nemen aan vrede stichten. Daarvoor verdient Trump zekere enige erkenning!

Wat met het oog op het huidige politieke klimaat in de VS te verwachten was, hebben de neoconservatieven het op een akkoordje gegooid met de anti-Trump krachten van links en de Amerikaanse satellietstaten in het buitenland om zich energiek te verzetten tegen iedere beweging in de richting van vrede met Rusland. De prulmedia versterken, zoals te verwachten is, ieder protest tegen iedere stap weg van een confrontatie met Rusland.

Bolton had Moskou nauwelijks verlaten, toen de media met hun aanvallen begonnen. Amerikaanse bondgenoten zijn “nerveus” over de geplande topontmoeting, berichtte Reuters. Het citeerde geen enkele Amerikaanse bondgenoot die beweerde nerveus te zijn, maar het speculeerde dat zowel Groot-Brittannië als de Oekraïne niet blij zouden zijn wanneer de VS en Rusland hun betrekkingen zouden verbeteren. Maar waarom is dat zo? De huidige Oekraïense regering is alleen daarom aan de macht, omdat de regering-Obama een putsch tegen de democratisch gekozen president heeft uitgevoerd om de Amerikaanse marionetten aan de macht te brengen. Zij hebben gelijk dat ze nerveus zijn. En ook de Britse regering is terecht verontrust. Zij zweerde dat Rusland achter de “vergiftiging” van de Skripals zit, zonder bewijs te leveren voor haar beweringen. Alleen op grond van haar woord werden honderden Russische diplomaten uit de westerse landen verdreven. En in de afgelopen maanden zijn al haar beweringen als onwaar bewezen.

Bijzonder extreem was de reactie op Bolton´s reis naar Rusland van de kant van de door de VS gefinancierde denktank Atlantic Council, die nog vastzit in de jaren-50. Haar in Rusland gevestigde “deskundige” Anders Åslund twitterde dat de langjarige anti-Russische havik Bolton “door het Kremlin werd ingepalmd” en nu als Russische agent beschouwd moet worden, omdat hij geholpen heeft een ontmoeting tussen Trump en Poetin te arrangeren. Willen die echt liever een atoomoorlog?

De “deskundigen” hebben het in de regel verkeerd als het gaat om vrede stichten. Zij zijn erop aangewezen “officiële vijanden” voor hun levensonderhoud te hebben. In het jaar 1985 viel de “deskundige” voor nationale veiligheid, Zbigniew Brzezinski, het idee van een topontmoeting tussen president Reagan en de Sovjetleider Michael Gorbatsjov aan. Zoiets zou “vernederend” en “tactisch niet slim” zijn, zei hij, zoals de Washington Times destijds berichtte. Zo´n ontmoeting zou Gorbatsjov alleen maar “verheffen” en hem “tot eerste onder gelijken maken” zei hij. Gelukkig ontmoette Reagan Gorbatsjov bij meerdere topontmoetingen en de rest is geschiedenis. Brzezinski zat fout en de vredestichters hadden gelijk.

President Trump zou moeten begrijpen dat iedere stap tot betere betrekkingen met Rusland al de toestemming heeft van het Amerikaanse volk. Zijn standpunt over Rusland was goed bekend. Hij wierf heel duidelijk voor het idee dat de Verenigde Staten van Amerika de vijandigheid tegenover Rusland, die de regering-Obama kenmerkte, zouden moeten beëindigen en een manier zouden moeten vinden om samen te werken. De kiezers kenden zijn standpunt en kozen hem in plaats van Hillary Clinton, die met betrekking tot Rusland eveneens zeer duidelijk was: meer confrontatie en meer agressie.

President Trump zou er goed aan doen om de neoconservatieve sprekers en denktank-“deskundigen” te negeren, die door wapenondernemingen betaald worden. Hij zou de “never Trumpers” moeten negeren, die tot nu toe geen samenhangend politiek argument tegen de president voortgebracht hebben. De omvang van hun verzet tegen Trump lijkt zich erin uit te putten dat hij “gemeen en onbeschoft” is. Laten we hopen dat een Trump/Poetin-ontmoeting een stap is in de richting van echte verzoening en weg van de bedreiging door de atoomoorlog.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Ron Paul

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, gezond realisme, Poetin, Rusland, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

17 reacties op Wie is er bang voor de Trump-Poetin-topontmoeting?

 1. Marc zegt:

  Amen!

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Niks Amen!
   Dit is nou weer typisch zo’n artikel van ’n handige slinkse doorsnee linkse persjongen die zogenaamd “zijn tijd vooruit is”.
   Hij weet onderhand dat z’n collega’s aan het afsterven zijn en heeft tijdig zijn horizon verlegd.
   Hij ziet Trump als ’n vent “die die open staat voor verandering.”
   De lul.
   Kwansuis voorziet hij Trump van de nodige waarschuwingen.
   Doe dit niet, en het zou noodzakelijk zijn dat…
   Vergeten die vent.
   Er is maar één Trump en Trump gaat er voor zorgen dat we normaal met de Russen zullen kunnen samenleven.

   Russen zijn net als wij beschaafde mensen met een Joods-Christelijke cultuur.
   Iedereen die het daar mee eens is, en iedereen die het daar niet mee eens is.
   Komt u maar…

   Like

 2. Mary zegt:

  Trump en Poetin konden al uitstekend met elkaar, de “omstandigheden” vragen ander uiterlijk vertoon van beiden,

  Like

 3. Harry zegt:

  Ik kan echt geen enkele reden bedenken om te veronderstellen dat Rusland en Amerika met elkaar in oorlog zouden geraken , behalve door het idiote verraderlijke gekonkel van een groot aantal linkse politici en aanhangende journalisten .
  Wat een tuig is dat , om de levens van miljoenen op het spel te zetten door achterlijke intriges !
  En waarom ?
  Valse beschuldigingen , afgunst , links-politieke propaganda , eigen belang ?

  Ik ga ervan uit dat zowel Putin als Trump zo verstandig zijn dat ze de intriges van het linkse geteisem totaal negeren .

  En laten ze die goedmenselijke oorloghitsers spoedig opsporen en voorgoed opsluiten !

  Geliked door 6 people

  • Patriot 2.0 zegt:

   Trump en Poetin liggen elkaar. Het zijn harde jongens en niet dom. Grote mannen, die wel degelijk hun verantwoording nemen: in daden, soms keihard, en geen prietpraat.

   Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    P.S. Grote mannen begrijpen dat het leven uit “nemen en geven” bestaat, en niet alleen uit gewauwel in je eigen voordeel.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Gat in de markt.
   Nederlandse gevangenissen staan leeg en kosten geld als water.
   Er wordt al gedacht aan slopen…!
   En dat terwijl we niet zonder kunnen, want wat moet ’n land zonder gevangenissen!
   Maar dan ook èchte…

   Like

 4. J. C. Th. Köhler zegt:

  Trump en Poetin hoeven geen goede vrienden te worden. Goed samenwerkende zakenpartners is genoeg.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

 5. Pingback: Wie is er bang voor de Trump-Poetin-topontmoeting? | toodlessss

 6. guusvelraeds zegt:

  Wereldleiders van formaat hebben geen batterij adviseurs nodig zij gaan af op hun eigen intuïtie en hun visie die ze hebben van de wereld. Straks zul je zien dat de dooi met Rusland zijn intrede doet en er een definitief inhoudelijk goed akkoord met Noord Korea uit de bus rolt. Ergo Trump gaat ook zijn 2de termijn verdiend in. Dat allemaal in contrast met Jezus Obama die IS opgebouwd heeft en hiervoor op voorhand van het policor de Nobel prijs kreeg. Gelukkig heeft Obama nog gender neutrale toiletten laten bouwen in het Witte Huis hetwelk groots gebracht werd in de media. Je moet toch wat als je moreel en visie loos door het leven gaat.

  Geliked door 2 people

 7. BigLJohn zegt:

  Die komen heus niet bij elkaar om elkaar, na de nodige dialogen, een nucleaire oorlog te verklaren.
  Het zal puur zakelijk zijn. Het zal gaan over handelsbelangen ten voordele van de Verenigde Staten, en of van Rusland. Komt er een kink in de kabel ten na-dele van Rusland, dan verklaart Poetin dat hij daar totaal niet mee zit, en Rusland staal en gas (En andere zaken) makkelijk aan andere partners kan slijten. En na afloop van dit gesprek met koffie, gebak en Russische wodka, omhelzen ze elkaar als vrienden (Net als toen met Macron) en gaat ieder zijnsweegs….De volgende afspraak dat Trump naar het Kremlin mag komen zou al eens gemaakt kunnen zijn.

  Like

 8. Niemandalletje zegt:

  Sorry…. maar beetje verwarrende bronvermelding voor me. ( is het nu Ron of Rand?)
  Rand Paul (zie onder het artikel: Bronvermelding) = Senator voor Kentucky en zoon van Ron Paul.
  Ron Paul ( zie bovenaan het artikel) = Voormalig republikeins afgevaardigde van Texas en presidentskandidaat geweest.

  Like

 9. Elisah zegt:

  Interessant bericht:
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/07/Trump-dreigt-documenten-vrij-te-geven-die-medeplichtigheid-Clintons-en-Bush-911-bewijzen

  Trump dreigt documenten vrij te geven die medeplichtigheid Clintons en Bush 9/11 bewijzen
  President Trump zou volgens officials bereid zijn om tot nu toe geheim gehouden documenten vrij te geven die bewijzen dat zowel de Clintons als de Bushes medeplichtig zijn geweest bij de aanslagen van 9/11. Daarmee gaat het complot veel verder dan die van de speciale ‘Deep State’ aanklager Robert Mueller, die jarenlang de centrale rol van Saudi Arabië in 9/11verborgen heeft gehouden.

  Like

  • Dat is een bom op zichzelf als …..en ik hoop het….hij dat doet.
   Kan heel veel duistere zaken verklaren die nu een…….?…….zijn gebleven.
   Maar ik denk dat hij dit strategisch achter de hand houdt.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s