De mega-antisemieten in de wereld

Screenshot_337

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

In de afgelopen eeuwen was het geen probleem om de vooraanstaande antisemieten in de wereld te herkennen. Met het oog op het klassieke religieuze antisemitisme domineerde de katholieke kerk om dit soort haat te verspreiden. Generaties lang werden Joden ervan beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor de dood van God´s beweerde zoon Jezus. Dat was een leugen. Alleen de Romeinen konden – tijdens hun bezetting van Judea – iemand ter dood veroordelen en daarna terechtstellen.

Bovendien, om mensen voor iets verantwoordelijk te maken dat hun voorouders hebben gedaan – en in dit geval niet deden – is een handelwijze die haat propageert. Bij systematische toepassing gif voor iedere samenleving. Later sloten enkele protestantse leiders zich aan bij de antisemitische ophitsers; onder de ergste van hen was dat vooral Maarten Luther.

Op deze infrastructuur van extreme christelijke hetze tegen Joden ontwikkelde zich in de 19e eeuw een tweede soort klassieke Jodenhaat: etnisch/nationalistisch antisemitisme. Op dit terrein had Duitsland geen concurrentie toen het – met hulp van Europese bondgenoten – de Holocaust uitvoerde.

In de ideologisch verminkte samenlevingen van nu bestaan vele en wijd verspreide bronnen van antisemitisme. Uit deze verscheidenheid komen enkele antisemitische daders en gebeurtenissen, door hetgeen zij doen of zeggen en wie zij zijn, naar voren. Om deze ophitsers te identificeren, biedt een perspectief voor de zwaarte van hun daden.

Tot belangrijke terreinen van dit probleem behoren islamitisch antisemitisme, rechts en links antisemitisme evenals anti-Israëlisme.

Door de haat op Joden en de wijdverbreide instemming is vooral een in het jaar 2003 gehouden toespraak van de Maleisische minister-president Mohammed Mahathir zéér opvallend. Hij sprak tijdens de opening van de tiende topontmoeting van de OIC in Putrajaya in Maleisië.

Mahathir verklaarde de betrekkingen tussen moslims en Joden tot een wereldwijde confrontatie. Hij zei: “1,3 miljard moslims kunnen niet door een paar miljoen Joden overwonnen worden.” Aan de ontmoeting namen vooraanstaande politici uit 57 landen deel, die bijna allemaal de hele islamitische wereld vertegenwoordigden. Ze applaudisseerden voor zijn toespraak.

Islamitisch mega-antisemitisme is genocidaal. De leiders van Iran propageren openlijk volkerenmoord op de joodse staat. Zij zijn bovendien verantwoordelijk voor de grootste terreuraanslag op Joden na de Tweede Wereldoorlog, die in 1994 in het AMIA-gebouw in Buenos Aires plaatsvond. Behalve zij propageren Hamas en Hezbollah genocidaal antisemitisme.

Bovendien werden deze eeuw alle ideologische moorden op Joden in Europa, waarbij de daders bekend zijn, door moslims gepleegd. Niets is vergelijkbaar met de extreme haat op Joden en Israël die uit delen van de islamitische gemeenschap komt. Er bestaan geen andere staatshoofden, zowel rechts als links, die reclame maken voor wereldwijd genocidaal antisemitisme of een totale confrontatie met Israël en Joden.

Hoe onplezierig rechts antisemitisme in het actuele milieu van de haat ook is, de ene megaorganisatie steekt niet boven de andere uit. De Griekse beweging Gouden Dageraad is nooit aan de macht gekomen. Enkele van haar leiders zitten in de gevangenis en Griekenland is geen land met bijzonder veel invloed. Jobbik in Hongarije probeert gematigder te worden om meer kiezers voor zich te winnen.

Het derde type antisemitisme is het anti-Israëlisme. Bij extreemlinks kun je velen vinden die heel graag zouden willen dat Israël verdwijnt. Dat kan alleen plaatsvinden via volkerenmoord.

Een belangrijke linkse gedachtestroming is dat de wereld te verdelen is in onderdrukkers en onderdrukten. De onderdrukkers zijn allemaal blank, inclusief Israël en de Joden. Deze mensen negeren bewust de gemakkelijk te herkennen waarheid dat de meeste in deze eeuw in gewapende conflicten gedode mensen door andere moslims vermoorde moslims zijn. Deze groep antisemitische linkse extremisten bestaat niet uit staatshoofden en heeft niet veel invloed.

Bij mainstream links vinden we een groot aantal socialistische partijen met extreme ophitsers tegen Israël. Het op dit moment meest walgelijke voorbeeld in het Westen is dat van de door Jeremy Corbyn aangevoerde Britse Labour Party, die wellicht de volgende parlementsverkiezingen zou kunnen winnen. Labour wordt echter niet door antisemieten beheerst. Tegelijkertijd vergoelijkt het merendeel van de partijleden het antisemitisme.

De drie belangrijkste socialistische vooraanstaande politici die Israël op hetzelfde niveau plaatsten met de nazi´s, zijn dood: de Zweedse minister-president Olof Palme, de Griekse minister-president Andreas Papandreou en de Franse president François Mitterand.

De media zijn nog een andere belangrijke bron van links antisemitisme, dat zijn haat overwegend op Israël concentreert. Een van de meest weerzinwekkende antisemieten was de Duitse winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur, Günther Grass. Deze linkse schrijver was in zijn jeugd lid van de Waffen-SS. In 2012 beweerde hij dat Israël met atoombommen volkerenmoord op het Iraanse volk zou plegen. Hij moet geweten hebben dat het tegendeel waar was. De leiders van Iran hadden Israël regelmatig met uitroeiing bedreigd.

Wanneer een winnaar van de Nobelprijs de kans had om in de concurrentiestrijd van de mega-antisemieten succes te hebben, dan zou ook de Portugese schrijver Jose Saramago een kandidaat zijn. Hij vergeleek de meest florerende Palestijnse stad Ramallah met Auschwitz.

Grass werd pas een mega-antisemiet toen zijn haatgedicht enorm veel aandacht kreeg, omdat zes Europese mainstream kranten met miljoenen lezers het publiceerden. Dat waren de Duitse “Süddeutsche Zeitung”, de Italiaanse “La Repubblica”, de Britse “Guardian”, de Spaanse “El Pais”, de Deense “Politiken” en de Noorse “Aftenposten”.

Je zou ook naar het moderne christelijke antisemitisme kunnen vragen. In 1956 gaf het Vaticaan het document “Nostra Aetate” uit, de verklaring van de betrekkingen van de kerk tot niet christelijke religies. Dit document reduceerde het katholieke antisemitisme enorm.

Aanzienlijke antisemitische haat, die zich hoofdzakelijk op Israël concentreert, maar ook vaak op Joden, komt uit delen van de protestantse wereld. Het is echter moeilijk om zeer belangrijke christelijke groepen met extreme standpunten te vinden. De Wereldraad van Kerken hitst op tegen Israël. Twee linkse Amerikaanse protestantse confessies maken reclame voor BDS. Het aantal leden van beide kerken – de Presbyteriaanse kerk en de United Church of Christ – loopt terug en men verwacht dat ze nog verder zal afnemen.  Meerdere oosterse kerken kunnen eveneens als propagandisten van Jodenhaat genoemd worden. Ook moet men joodse anti-Israëlische organisaties en individuele personen niet vergeten. Gelukkig is hun invloed te gering om in de eerste divisie van het antisemitisme te kunnen komen.

Tenslotte zijn er nog diegenen die de voorstanders van de Palestijnse volkerenmoord ondersteunen. Hierin blinken de VN en meerdere bij haar aangesloten organisaties uit.

Bron:
https://heplev.wordpress.com
Door: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Barbarisme, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op De mega-antisemieten in de wereld

 1. ruud zegt:

  De haat en de schaamte daarover maken het antisemitisme weer levend in Nederland, nooit gedacht er zoveel verraders waren in Nederland. Ze kunnen nu weer meelopen met de islam.

  Like

 2. Aegolius cs zegt:

  “Gelukkig voelen” we ons in NL betekend, niet dat geluk met geloof of politiek heeft te maken…….. Het zijn tijdelijke incidenten/tijdperken die toekomstig met alsnog bereikte kunnen, worden weggevaagd. Bestuurlijk en economisch kan “ons” koninkrijkje (zee om de kuiten) zomaar in elkaar lazeren. Uitstekend artikel !

  Like

 3. VarAway zegt:

  En dan JUIST Pres.Francois Mitt…..Denk even goed na!
  Hij zat de eerste jaren van WW2 aan de verkeerde kant en heulde met de Duitsers.
  Maar toen hij zag dat de nazis het waarschijnlijk niet zouden redden, schoof hij op
  naar de toekomstige bevrijders van Europa.
  Daarom zat het tussen hem en Generaal De Gaulle natuurlijk helemaal fout.
  De Gaulle WIST dat ook.
  Maar ja, van nationaal socialist naar socialist is maar een heel klein stapje.
  U weet wel….” de kogel komt ALTIJD van LINKS “.

  Overigens, DANK voor de fraaie vertaling Hr.Bron!

  Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   De Gaulle was zelf een antisemiet van het zuiverste water.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • VarAway zegt:

    Zeer zeker, maar dat was Wilhelmientje ook! ( erg genoeg )
    Maar ik reageerde op de naam Francois Mit.
    Ik denk niet dat veel mensen wisten dat Francois een heuler
    met de vijand was.
    Trouwens in Londen pruimde men De Gauule helemaal niet.
    Men vond hem een lange opgeblazen arrogante Fransoos.
    “‘A windbag “

    Like

 4. Haksteeg Anton zegt:

  Ja en wie heeft de moord uitgevoerd op Jezus Christus? waren dat niet de Romeinen? De hele kruisiging werd door de Romeinen uitgevoerd en niemand anders. Ja hoor Pilatus waste zijn handen “in onschuld” maar hij gaf toch de opdracht, de Romeinen waren de baas.

  Geliked door 1 persoon

 5. Zina zegt:

  Niet de Joden maar de Moslims moeten uitgeroeid worden vreselijk geloof wat ze verkondigen vreselijk volk van de Joden ken je dat niet zeggen mensen die altijd werken zijn intelligent ken je van een Moslim niet zeggen haatzaaiers anders niks uitroeien die gasten en niet de Joden

  Like

 6. fleckie zegt:

  ‘Christenen veroordelen Sörensen’, …NW. ISR. Weekblad 6.7.2018. Micky Cornelissen.
  N.a.v. Ons artikel over de antisemitische’apostel’David Sörensen doen christelijke organisaties publiekelijk afstand van zijn uitspraken. ” Doodeng, deze man”.. Het artikel over de zelfbenoemde ‘apostel’ David Sorensen( NIW 36) heeft veel stof doen opwaaien in Joods Nederland en daarbuiten. Sörensen zegt te spreken ‘namens’ Jezus Christus’, maar grote christelijke organisaties in Nederland kunnen zich niet vinden in zijn anti-Joodse uitspraken.
  Zo laat de stichting Christenen voor Israel op zijn website weten zich ‘volledig te distantieren ‘ van Sörensens gedachtegoed::” Christenen voor Israel is het hartgrondig oneens met het onverbloemde antisemitisme van Sorensen in dit interview in diverse artikelen op zijn websites”. Sorensen beschuldigt Christenen voor Israel in het interview van’nazipraktijken’,omdat de organisatie christenen zou ‘ dwingen’ pro-Israel te zijn. Volgens Sorensen zouden christenen die achter Israel staan’onwetend’ zijn en ‘de bijbel verkeerd begrijpen’. Ook over die beschuldigingen is de organisatie duidelijk:” Onze stichting intimideert of vervloekt niemand.Onze boodschap is een boodschap van hoop,een boodschap van Gods trouw aan Zijn beloften. Dat Sorensen die boodschap verwart met nazisme zegt meer over zijn geestelijk welzijn dan het onze”.
  GIFTIGE BOODSCHAP Ook Piet van Midden,voorzitter van het Overlegorgaan van Joden en Christenen( OJEC) ,veroordeelt de uitspraken van Sorensen.In deze organisatie zitten o.a. vertegenwoordigers van de rooms-katholieke, gereformeerde en hervormde kerken. Van Midden vergelijkt Sorensen met Marcion,de kerkleider die rond het jasr 140 de boodschap verspreidde dat de Hebreeuwse bijbel kwaadaardig en gevaarlijk zou zijn.”De kerk heeft Marcion eruit gegooid,maar met zijn gedachtegoed is dat niet gelukt. Het bleef in allerlei gestalten opspelen,zelfs onder in christelijke kring grote namen als Adolf von Harnack en RUDOLF Bultmann,met alle gevolgen van dien. En nu onder de naam David Sorensen. Doodeng”. Volgens Van Midden mag de website van Sorensen dan professioneel ogen,de teksten raken kant noch wal.” Je valt,als je ook maar een klein beetje theologisch geschoold bent,van de ene verbazing in de andere.Het zou me niet verbazen als hij verder doordraait en zichzelf als de dertiende discipel gaat zien. Veel belangrijker is dat het een tot in detail’ontjoodste’ boodschap is.
  Zo heeft hij het over de apostelen die de Bijbel hebben samengesteld( welke bijbel?) en over de Griekse grondtekst van de Bijbel, alsof het allergrootste deel niet in het Hebreeuws geschreven is. Joden bestaan niet in zijn simplistische theologie. Hij zit voortdurend in de hoek waar het antizionisme en antisemitisme bloeien”. De OJEC- voorzitter waarschuwt voor de manier waarop Sorensen zijn boodschap verspreidt. ” Als je een flesje vergif in je hanpnden hebt,waarop een duidelijke doodskop staat, is er niet zoveel aan de hand. Maar als je er ‘soja’ op zet,wordt het levensgevaarlijk. Dat is met Sorensen het geval.” Ook maakt Van Midden zich zorgen over de rol van sociale media in de verspreiding van Sorensens gedachtegoed. ” In het verleden konden we dit soort’apostelen’ redelijk aan,door hen geen podium te bieden.Maar het internet, Facebook en andere sociale media maken het Sorensen eindeloos gemakkelijk zijn flesjes gif te distribueren”.
  Ook Cornelis Blok,voorzitter v.d. christelijke anti-Israel- organisatie Kairos- Sabeel,laat weten zich niet te kunnen vinden in de antisemitische ideeen van Sorensen.”Zijn opmerkingen zijn schandelijk en zeer verwerpelijk .Elk weldenkend mens wil daar niets mee van doen hebben. Ik verwerp dit soort denken en dito geschriften”. Sorensen zelf noemt in een reactie op Face- book de beschuldigingen van antisemitisme ‘absurd’. Het zou volgens hem gaan om een’misverstand’.” Dat misverstand is ontstaan omdat ik aantoon dat veel mensen sie zich vandaag ‘Jood’ noemen bijbels gezien niet echt Joods zijn”, aldus de profeet.*~*~*~*~*~*~*~

  Like

 7. M.A.L. Sion zegt:

  Een zeer verhelderend artikel. Ik heb vanaf mijn jeugd Luther en Calvijn gezien als prominente (fatsoenlijke) grondleggers van het protestantisme. Het antisemitisme van Luther is me in mijn 80 jaar ontgaan. Eigenlijk schaam ik me daar zelfs voor. Ik ben sterk anti-Islam. Intuifief ben ik al geruime tijd pro-Israël. Ik laat me in comments zeer regelmatig uit als tegenstander van de islam en ben van plan daar nog wel mee door te gaan. Ik overweeg om naar een manier te zoeken om steeds de koppeling te maken van anti-Islam en pro-Israël. Ik veroordeel antisemitisme omdat het een ideologie is gebaseerd op haat. Omdat ik persoonlijk atheïst ben spreek ik me niet uit als pro-Jodendom maar support wel de staat Israël. Niet kritiekloos maar met besef dat sommige niet al te sympathieke optredens van Israël doorgaans een antwoord zijn op de dodelijke vijandigheid van de buren van deze kleine, democratische staat temidden van een in vergelijking gigantische islamitische omgeving.

  ISLAM ??? – Weg ermee !!! – Steun Israël in de strijd om het bestaan.

  Malsion@orange.fr – de patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s