SPD stelt voorwaarden aan migratieakkoord tussen CDU en CSU

Screenshot_334

Horst Seehofer en Angela Merkel.

De Duitse sociaaldemocraten stemmen niet zomaar in met het akkoord waarmee de Duitse christendemocraten hun eigen crisis over vreemdelingenbeleid hebben bezworen. De SPD stelt eisen.

Onder anderen de partijsecretaris van de SPD Lars Klingbeil en plaatsvervangend partijvoorzitter Malu Dreyer hebben zich dinsdag fel uitgelaten over het akkoord. Ze zijn tegen gesloten opvang- en doorreiscentra voor asielzoekers aan de grens. Klingbeil en Dreyer willen naar eigen zeggen geen gesloten doorreiscentra “met families die achter bewaakte afrasteringen zitten”.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, christendemocraten, Duitsland, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Linkse Kerk, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op SPD stelt voorwaarden aan migratieakkoord tussen CDU en CSU

 1. Alphons Mantel zegt:

  het beste is de EU-buitengrens te bewaken

  Like

 2. Thom zegt:

  Seehofer moet gewoon tegen de zeggen, dat ze maar naar de pomp moeten lopen. De SPD heeft niks te eisen.Ze willen niet dat de CSU vervangen wordt door Groenlinks want dan zijn ze bij de volgende verkiezingen uitgeteld. Als de regering nu valt dan verliezen CDU, CSU en SPD.
  Seehofer moet de SPD gewoon negeren want ze kunnen geen kant op en zullen eieren voor hun geld kiezen.

  Like

 3. Aegolius cs zegt:

  Met deze status, stand van peilingen, zal de SPD niet aansturen op verkiezingen. Voor de bühne wat lawaai schoppen maar dan…. Ach.

  Like

 4. Thom zegt:

  Lees wat verenoflood.nu over de SPD-eis zegt:

  http://verenoflood.nu/merkel-duitsland-er-nog-lang/

  DOOR HANNIBAL · 4 JULI 2018

  Angela Merkel is het gisteren dan wel met de CSU van Seehofer eens geworden over de aanpak van de asielmigratie in Duitsland, maar de coalitie met de SPD vereist dat ook die partij er mee instemt. En dan volgt nog een debat in de Bondsdag met de andere partijen van Duitsland. Haar situatie blijft precair.

  De gesloten doorreiscentra van maandag waren weinig anders dan het weigeren van elders al afgewezen asielmigranten. Anders gezegd, maar wellicht zelfs nog uitgebreider dan Seehofer aanvankelijk eiste. Gisteren schreef Elsevier er over:

  Maar om het akkoord te laten slagen, moet de SPD ermee akkoord gaan. Bovendien moeten EU-lidstaten er ook mee akkoord gaan om de immigranten terug te nemen. Zaterdag gaf een veertiental van hen aan daar geen problemen mee te hebben, maar landen als Oostenrijk en Italië – belangrijke spelers in de immigratiecrisis – hebben nog niets van zich laten horen.

  Het EU-migratieakkoord van vorige week
  Dat veertiental was maandagavond echter al aardig ingezakt. De Visegrad-landen (i.c. Polen, Hongarije, Tsjechië), Italië, België en Oostenrijk zagen niets in de uitleg door Merkel van het ‘akkoord’ van afgelopen week. En de inhoud daarvan is nu precies wat de SPD zegt te willen: Europese instemming met een plan dat al gedoemd is. Langzamerhand begin je je af te vragen of de SPD toch nieuwe verkiezingen wil? Want dat CDU en CSU na een lang gevecht de verantwoordelijkheid namen voor een soort oplossing zonder dat de SPD daaraan al te opzichtig werd gecommitteerd zou haar de kans geven zich er politiek aan te onttrekken. Nu zij dat niet lijkt te willen is er iets geks aan de hand.

  Niet alleen houdt de SPD vast aan het immigatie-akkoord in EU-verband, maar ook aan het regeerakkoord:

  SPD-leider Nahler: ‘… ik zie het (immigratie)akkoord voor nu als een ongedekte cheque.’
  Ook minister van Justitie Katarina Barley, eveneens een SPD’er, is kritisch op het akkoord: ‘Dit zogenaamde akkoord creëert meer vragen dan antwoorden.’ Volgens haar vormt bovendien het regeringsakkoord, waar geen transitzones aan de grens in zijn opgenomen, de basis voor welk toekomstig beleid dan ook.

  Oostenrijk
  Oostenrijk reageerde gisteren al op het Merkel/Seehofer-akkoord, door aan te geven niet alleen door Duitsland teruggestuurde asielmigranten te zullen weigeren, maar ook de zuidgrens met Italië en Slovenië te zullen afgrendelen. Italië intussen lijkt het akkoord van vorige week te zien als een toezegging van Merkel om Italië te ontlasten van migranten die noordwaarts willen. En iets anders wil men in Italië dan ook niet.

  Een Europa zonder binnengrenzen is alleen mogelijk als de buitengrens van de EU beter wordt bewaakt, zei Kurz, die een rechts-populistische regering leidt. Het motto van het Oostenrijkse voorzitterschap luidt ‘Ein Europa, das schützt’, ofwel ‘Een Europa dat beschermt’.

  Ook in de Bondsdag loopt Merkel spitsroeden:

  Sietske Bergsma

  @SBergsma
  Ondertussen in de Bondsdag. ‘Wat moet er nog gebeuren om u tot inzicht te brengen, Frau Merkel’, aldus AfD.

  09:17 – 4 jul. 2018
  21
  19 mensen praten hierover
  Informatie over Twitter Ads en privacy
  AfD en SPD
  En de AfD heeft de wind in de rug. Electoraal zal ze na dit weekend de SPD wel hebben ingehaald; dat de CDU geen klap zou krijgen van het Merkel/Seehofer-akkoord is ondenkbaar. Dat maakt de manoeuvres van de SPD nog merkwaardiger. Indien dit kabinet klapt is een vervanging van de CSU door de Grünen onmogelijk. Dan zijn nieuwe verkiezingen onafwendbaar, en het enige dat de SPD daarin helpen zal is dat Angela Merkel de CDU niet langer zal aanvoeren.

  Durft de SPD de gok te nemen dat niet zijzelf, maar de AfD de grootste partij van Duitsland zou worden? Verstandig lijkt het me niet, maar er is weinig anders dat de wijze van opereren van de SPD nu verklaart dan juist bereidheid tot die gok. Door de Merkel-crisis te verlengen benadrukt men dat haar tijd voorbij is, maar politiek zo min als sociaal heeft de partij iets te winnen met een verder vertoon van machteloosheid. En bedenk ook: machteloosheid vertaalt zich maar al te vaak naar verzet om het verzet. Een nieuwe crisis in de Duitse coalitie is niet in het belang van de SPD, maar of zij daar zelf ook zo over denkt is een vraag die zo maar actueel kan worden. Als dat gebeurt is de boot helemaal aan.

  Europe Elects
  @EuropeElects
  Germany, INSA poll:

  CDU/CSU-EPP: 29%
  SPD-S&D: 19% (-1)
  AfD-EFDD: 17% (+1)
  LINKE-LEFT: 11%
  GRÜNE-G/EFA: 11%
  FDP-ALDE: 9%

  Field work: 29/06/18 – 2/07/18

  Like

 5. Jan zegt:

  Gauland (dubbelzinnig): Mevrouw Merkel, u bent zwaar gestoord

  Merkel’s smoel zegt: Dit is jullie schuld

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s