Gemeenteraad van Palermo wijst “hotspot” voor migranten af

Screenshot_370

De Siciliaanse hoofdstad Palermo.

(Door: “Patrizia von Berlin” – Vertaling: E.J. Bron)

Geen hotspot voor Palermo. Niet overal gaan politici zonder verzet akkoord met de voorschriften van de Europese Commissie wat betreft migratie. Waar parlementen zich van hun verantwoordelijkheid bewust zijn, mislukt de illegale migratie.

philosophia perennis

Hotspots zijn een concept van de Europese Commissie om aan de buitengrenzen de eerste opname van illegale migranten uit te voeren. Een onontbeerlijke bouwsteen bij de herverdeling binnen de EU. Tot nu bestaan deze centra in Italië en Griekenland. Nu zou er in het stadsdeel Filippo Neri van Palermo nog zo´n EU-hotspot worden opgericht. Maar men heeft zich vergist. Het verzet omvat alle politieke groeperingen.

“Een hotspot in Palermo is . . . een aanval op de intelligentie en absurd in stedelijk planologisch opzicht, aldus de christendemocratische afgevaardigde van het regionale parlement, Vincenzo Figuccia.”

En hij verraadt ons tegelijkertijd nog de kosten: € 7,5 miljoen. En dat, aldus Figuccia, in een regio waarin de “inwoners van Palermo andere dingen nodig zouden hebben. Infrastructuur, scholen, werk en duurzame steun ten gunste van de inwoners van Palermo.”

De buurtbewoners protesteerden, organiseerden sit-ins. En met succes.

In Italië zijn de wegen vaak iets minder rechtlijnig. Zo ook de afwijzing van het EU-project door links. Politiek links, bijvoorbeeld de communisten, begroetten het mislukken als “succes in de antiracistische strijd”. Ach ja. Comments helaas geblokkeerd. Jammer, daarover zou ik graag nadere informatie gehad willen hebben. Zelfs de “Antiracisten Palermo” zijn verbazingwekkend stil in deze aangelegenheid.

Op typisch Italiaanse wijze, zeer flexibel, heeft men daarna de hotspot begraven. Niet dat men hem niet wil, Madonna no! Maar omdat de plek “op grond van een diepgaande analyse geomorfologisch niet geschikt zou zijn en überhaupt de planningen niet adequaat zouden zijn.” Aldus de raad van de regio Sicilië.

En de burgemeester? Leoluca Orlando is internationaal bekend. Hij is in totaal 20 jaar in functie, was afgevaardigde in de parlementen van Sicilië, Italië en in het Europees Parlement. Hij werd bekend door zijn strijd tegen de maffia, waardoor hij onder persoonsbeveiliging moet leven. Tot 1991 was hij politiek bij de christendemocraten, richtte toen in 1991 de democratiebeweging “La Rete”op, waarbij verschillende linkse groeperingen zich aansloten. Hij behoort nu tot Romano Prodi´s Partito Democratico.

Desondanks prijst Orlando de mislukking:

“De mislukking van het voorstel is zeker een positieve gebeurtenis, vooral omdat het uitsluitend gebaseerd is op technische motieven van uitvoering. Palermo bevestigt een stad te zijn die staat voor de waarden van de ontvangst, de solidariteit en de verstandhouding onder de volkeren en vraagtekens zet bij de actuele praktijk. Het “nee” was niet alleen een puur technische beslissing, maar ook eentje op grond van de waarden.”

De voorzitter van de gemeenteraadsleden van de Vijfsterrenbeweging in Palermo, Gelarda, wees erop dat de mening van zijn partij zou afwijken van die van de landelijke partij. Men zou inzetten op “repatriëring en bescherming in de landen van herkomst”.

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: “Patrizia von Berlin”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Eurabië, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Italië, Patriottisme, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

2 reacties op Gemeenteraad van Palermo wijst “hotspot” voor migranten af

 1. john van antwerpen zegt:

  De Vikingen hebben ooit de moslims in Sicilie buiten gesmeten.
  Italie laat zich geen kaas van het brood eten. Oostenrijk is ook
  goed bezig.
  de gevaarlijkste gek is immers inteelt erdogan met zijn samenraapsels
  van varkens. De EU heeft dit allemaal aan zichzelf te danken.
  Maar ach…. saillant detail; Putin bouwt in Rusland volop nieuwe kerken.
  Daar is het nog steeds een Heilige oorlog. Zoals Paus Urbanus 2 ook wist.
  Dit wordt knokken geblazen met Israel en Amerika als rugdekking.

  Like

 2. Sharon zegt:

  Laat Brussel de tering krijgen !! Die willen alleen maar veel moslims om turkye zsm bij de EU te krijgen. Goorlappen , volsverlakkerij 1e klas !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s