Hoe sterk is de AfD inmiddels in Duitsland verankerd?

Screenshot_372

(Door: Jürgen Fritz – Vertaling: E.J. Bron)

Landelijk staat de Alternative für Deutschland (AfD) op dit moment volgens de peilingen van de vooraanstaande instituten, die de AfD grotendeels notoir te laag inschalen, op ca. 14% tot 16,5% – duidelijk voor de Groenen op de 3e plaats, net onder de SPD. Maar hoe sterk is de AfD inmiddels ook in de deelstaten verankerd? Leest u daarover hieronder enkele zeer informatieve en verrassende feiten.

In het Duitse parlement en weldra in alle 16 deelstaatparlementen

In 14 van de 16 deelstaten is de AfD, die pas vijf jaar geleden werd opgericht, al in de parlementen vertegenwoordigd. In oktober zal ze in het 15e en 16e deelstaatparlement komen: Beieren en Hessen. Daar staat ze op dit moment op ongeveer 14% respectievelijk 15% van de stemmen. Ze zal er dus in beide deelstaten geen enkele moeite mee hebben om de kiesdrempel van 5% te halen, ze zal er zelfs ver overheen springen.

Dan zal de AfD in het Duitse parlement – daar als de op twee na grootste fractie na de CDU/CSU en de SPD – en in alle 16 deelstaatparlementen vertegenwoordigd zijn en dat ondanks enorme hetze- en belasteringscampagnes van het volkomen ongeremde grootkapitaal, de daaraan verbonden uiterst corrupte en manipulatieve massamedia respectievelijk leugen-pers, alle zes in het Duitse parlement vertegenwoordigde op macht beluste oude partijen, de gigantisch hypocriete christelijke kerken, alle aangepaste professoren en leraren, die het niet durven om tegen deze hetze-campagne in opstand te komen, en die onze kinderen, jongeren en studenten dienovereenkomstig indoctrineren, de meestal aan de SPD gelieerde volledig corrupte vakbonden, die eveneens braaf meedoen, en onze helden van de Antifa, de knokploegen van al deze krachten, die men door financiële ondersteuning evenals niet adequate strafrechtelijke vervolging er dienovereenkomstig bovenop heeft geholpen.

Maar niet alleen dat. De AfD zal na de deelstaatverkiezingen in Beieren en Hessen niet alleen in alle deelstaatparlementen vertegenwoordigd zijn, nog interessante is de vraag: in welke grootte?

Screenshot_371

In 13 deelstaten al boven de 10%

In 13 van de 16 deelstaten staat de AfD in de kiezersgunst zelfs al boven de 10%, in drie deelstaten (Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommern en Sachsen) zelfs boven de 20%. Tussen 22% en 24% om precies te zijn.

Ter vergelijking: in hoeveel deelstaten staan de andere partijen boven de 10%:

 1. CDU/CSU: 16
 2. SPD: 15
 3. AfD: 13
 4. Groenen: 10
 5. Die Linke: 9
 6. FDP: 0

Slotsom: De AfD is blijkbaar niet alleen in Duitsland aangekomen, ze is overal in het land, in iedere deelstaat na vijf jaar vast verankerd, ze heeft volledig zonder moeite zowel de FDP als Die Linke (SED, PDS), met haar enorme SED-vermogen, en ook de Groenen gemakkelijk achter zich gelaten. Ze is duidelijk, zou je het kunnen formuleren, gekomen om te blijven. En ze zou ook voor de SPD en de volledig verscheurde CDU/CSU gevaarlijk kunnen worden.

Bron:
https://juergenfritz.com
Door: Jürgen Fritz

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

9 reacties op Hoe sterk is de AfD inmiddels in Duitsland verankerd?

 1. NederViking zegt:

  Merkels nieuwe “duitsers” gaan zich echt niet beter gedragen, immigranten zullen zich meer en meer crimineel gaan gedragen, want met de knuffel strafjes in de EU schrikt men echt niemand af. De autochtonen bevolking is als domme schapen en zullen flink meer moeten leiden. Er worden steeds meer mensen wakker, dus de AfD zal blijven groeien.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Oké.
   Ze staan op de derde plek, en daar staan ze voorlopig nog wel even.
   En maar hopen dat de komende revolutie door middel van “democratische verkiezingen” zou kunnen worden voorkomen.
   In hun plaats spaarde ik vast voor de aankoop van allerhand wapentuig en training van
   een hele nieuwe goede oude Wehrmacht.

   Like

 2. kruisridder zegt:

  Het Duitse volk begrijpt het beter dan het Nederlandse volk. De laatste TK-verkiezingen heeft de PVV er niet voor kunnen zorgen dat de VVD ook onderuit is gehaald, helaas…….

  Like

 3. droevige mof zegt:

  In gesprekken hoor je vaak: “Ze hebben gelijk, maar je kunt ze niet kiezen.”
  Met de zin “je kunt ze niet kiezen” wil je alleen jezelf beschermen tegen het vermoeden dat je rechts extremist bent.
  In het stemhokje zien de dingen er anders uit. Ik vermoed dat het aantal AfD-sympathisanten en kiezers veel groter is dan officieel wordt toegegeven. Het kan 25-30% zijn.

  Geliked door 2 people

 4. Henk.V zegt:

  De argumenten waarvan de AfD zich in Duitsland bedient zijn ijzersterk, goed doordacht en zij berusten op controleerbare feiten.
  De AfD heeft daarbij een zeer machtig politiek wapen tot haar beschikking: De boodschap van deze nieuwe politieke beweging wordt overal uitgedragen door hoog opgeleide , bevlogen mensen die verbaal heel sterk zijn De situatie in Duitsland wordt door hen op een zeer redelijke , overtuigende manier aan de bevolking uitgelegd.
  Van deze unieke presentatie gaat een grote wervingskracht uit. De zittende politiek correcte partijen kunnen daar inhoudelijk niets zinnig tegenover stellen..
  Dat blijkt ook uit de manier waarop de zittende mach zich te weer stelt: met scheldpartijen, herhaling van de gangbare doorzichtige leugens , met systematisch herhaalde lasterlijke aantijgingen.en door middel van het wapen van de politiek correcte uitsluiting.
  Wat men echter niet kan doodzwijgen is de stem van de AfD. De stem van de vrijheid en de waarheid.
  Deze klinkt door tot in de verste uithoeken van het land en ik denk dan ook dat de inschatting van ”@droevige mof” met betrekking tot het te verwachten electorale succes er niet ver naast zal zitten.

  Geliked door 1 persoon

 5. Taljaard zegt:

  De AfD beschikt over een aantal intellectuele en retorische kanonnen waar andere Europese realisten jaloers op kunnen zijn. Zij vertegenwoordigen in feite de opstand van een deel van de Duitse academische, maatschappelijke en politieke elite. In dat opzicht verschillen zij duidelijk van andere soortgelijke Europese politieke partijen en bewegingen. en juist deze politieke en intellectuele competentie maakt ze ook zo effectief.

  Het heeft verhoudingsgewijs nog lang geduurd voordat er ook bij onze buren een sterke antiglobalistische politieke beweging ontstond. Maar nu die er een keer is gaat men ook te werk met de gewoonlijke ijzeren Duitse consequentie en ingrijpende grondigheid. Programmatisch is de AfD in veel opzichten overigens weinig anders dan de CDU en de SDP van een jaar of 30 geleden.

  Als je mij vraagt zijn het gewoon voor het grootste deel een stel Duitse christendemocraten en sociaaldemocraten van de oude stempel en het goede soort. Ook een soort van GroKo dus, maar dan bestaande uit mensen die zich goed hadden thuis gevoeld in de CDU van Franz Joseph Strauss en Konrad Adenauer en de SPD van Helmut Schmidt en Willy Brandt..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s