Leerling verzuimt moskeebezoek: ouders moeten boete betalen

Screenshot_368

(Vertaling: E.J. Bron)

Meldorf – Het kantongerecht Meldorf heeft ouders bestraft, omdat zij hun kind niet lieten deelnemen aan een schoolexcursie naar een moskee. De rechtbank legde hen een boete op van tweemaal € 25,-. Het echtpaar was bang dat de zoon door het bezoek religieus beïnvloed zou worden.

Junge Freiheit

De destijds 13-jarige gymnasiumleerling moest in juni 2016 in het kader van de aardrijkskundeles het islamitische gebedshuis in Rendsburg in de deelstaat Schleswig-Holstein bezoeken. De advocaat van de ouders argumenteerde dat bezoek aan een moskee onderdeel zou uitmaken van godsdienstonderwijs. De ouders zouden atheïsten zijn en vrezen voor een “religieuze indoctrinatie” van hun kind, dat eveneens niet tot een geloofsrichting zou behoren, zei de advocaat van de familie, Alexander Heumann, verleden jaar tegen de “Junge Freiheit”. De schoolleiding zou de excursie uit “pure willekeur” hebben willen doordrukken, wordt hij door de “Kieler Nachrichten” geciteerd.

Rechter: “Geen reclame voor de islam”

Deze argumentatie volgde de rechter, Melanie Bukh, niet. In haar vonnis vond zij dat er niet voldoende religieuze verbanden waren. Tijdens het bezoek kwam het tot “geen enkele reclame voor de islam”.

De juridische strijd duurt al twee jaar. Eerst had het district Dithmarschen boetes van tweemaal € 150,- opgelegd wegens opzettelijke overtreding van de schoolwet. De ouders weigerden de boetes te betalen. Omdat ze hun best gedaan hadden voor een alternatief, de zoon een goede leerling zou zijn en het incident al twee jaar geleden gebeurd zou zijn, zou de boete nu duidelijk lager uitvallen, bericht de “Schleswig-Holsteinische Landeszeitung”. Binnen een week kan beroep tegen het vonnis worden aangetekend.

De Centrummoskee in Rendsburg (foto) is van de Milli-Görüs-beweging (IGMG). De binnenlandse veiligheidsdienst heeft haar een deels extremistische en antisemitische doelstelling verweten.

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, atheïsme, Barbarisme, belangenverstrengeling, betutteling, burgermoed, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Duitsland, Elite, establishment, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

26 reacties op Leerling verzuimt moskeebezoek: ouders moeten boete betalen

 1. Cathja zegt:

  Geen enkele boete, NOOIT, betalen! De school heeft geen been om op te staan met hun bewering dat de ouders hun kind aan het onderwijs onttrekken.
  Zolang moslimouders hun kinderen verbieden om een kerk of synagoge te bezoeken, en dat wordt niet beboet, dan geldt dit ook voor ouders die hun kinderen neutraal of christelijk, Joods opvoeden en om principiële redenen moskeebezoek weigeren. Dat zal gerespecteerd moeten worden door welke school dan ook.

  Geliked door 3 people

  • Patriot 2.0 zegt:

   In hoger beroep gaan, tot aan het Hof van Justitie in Europa. Principezaak van maken.

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Dit hele gedoe is buitengewoon belachelijk.
   Elke advocaat met ’n beetje motivatie maakt gehakt van dit soort amateur-dogmatisme.
   Meer heb ik er niet over te zeggen.
   Ouders mogen natuurlijk nooit betalen maar moeten met z’n allen ’n kort geding of bezwaar-procedure aanspannen.
   Mocht de rechter met de school meegaan, dan gewoon hoger beroep, of Europees Hof.
   Wel ruime schadevergoeding eisen!

   Geliked door 1 persoon

 2. Thom zegt:

  Ik begrijp niet dat iemand niet inziet wat een grote intellectuelen de islam voortbrengt.
  Lees hieronder welke grote wetenschappers uit onder andere Afghanistan zich naar Duitsland begeven hebben.

  http://www.pi-news.net/2018/07/mufl-vom-analphabeten-zum-hauptschulabschluss-in-zwei-jahren/

  Wetenschappelijke doorbraak in Rüsselsheim?

  Minderjarige vluchteling: van analfabeet tot middelbare school in twee jaar tijd
  6 juli 2018117

  De volledig bebaarde Rahmanollah uit Afghanistan is naar verluidt 18 jaar oud en heeft het binnen twee jaar zonder voorafgaande kennis van het Duits van de ongeletterde tot hetafsluiten van de middelbare school. Het wonder maakte het opleidingscentrum van de AVM in Rüsselsheim mogelijk.

  Rahmanollah (derde van links met baard) in Afghanistan naar verluidt kwam in 2016 als een 16-jarige MUFL ( “minderjarigen zonder begeleiding vluchteling”) naar Duitsland. Daarvóór had hij nog nooit een school van binnen gezien, kon hij niet lezen, schrijven en zeker niet Duits.

  Vandaag, slechts twee jaar later, is hij een van de 19 andere “jonge” gasten van de bondskanselier, die een diploma secundair onderwijs hebben. In slechts twee jaar slaagde de ongeletterde die, toen hij geen woord Duits sprak, erin geslaagd te hebben wat Duitse mutt-kinderen acht jaar nodig hebben.

  Voordat hij naar Duitsland kwam, woonde hij een jaar in Turkije, maar daar was hij niet aardig genoeg voor hem en zo vluchtte de “vluchteling” naar Germoney, waar niet alleen geld en all-round zorg wachtte, maar ook een aantal wonderdokters, die hem nu een diploma secundair onderwijs certificeren.

  In het voorjaar van 2016 gaf het jeugdwelzijnsbureau het ‘kind’ een cursus Duits in het educatiecentrum van de AVM in Rüsselsheim. De cursus Duits was tegelijkertijd geletterdheid, meldt de Frankfurter Neue Presse . Dus van ABC naar tweede taal in een recordtijd.

  Direct na de cursus Duits volgde de Afghaan een “professionele oriëntatiemaatregel van de AVM”, waar hij samen met andere “jongeren” uit Afghanistan, Syrië, Eritrea, Somalië en Kameroen zijn diploma van het secundair schoolverlaten in een mum van tijd had afgerond. Elf van de 19 beheerd volgens het jubileum, zelfs de uitgebreide Hauptschulabschluss, voor het examen moet ook worden ingediend in het Engels. Chapeau! Twee vreemde talen en een schooldiploma in de kortst mogelijke tijd, dat moeten de langverwachte toekomstige wetenschappers zijn.

  Rahmanollahs asielaanvraag is echter afgewezen, zal hij waarschijnlijk nog steeds, want nu een stage, waardoor het een “beschermde status” geeft en kan niet worden uitgezet begon hij, wat projectcoördinator Anja Kunz is bevorderd om die reden.

  Zeker, de enige vraag is of we hier zwaar worden voor de gek gehouden als “Hatespeech” en in Duitsland vervolgd kunnen worden. Met uw verlof vragen we nog steeds. (LSG)

  Geliked door 3 people

 3. Haksteeg Anton zegt:

  De meest stompzinnige beslissing van zgn. rechters. als ik niet wil dat een minderjarig kind naar een moskee gaat dan is dat onze echte geloofs besluit en overtuiging en dat moet gerespecteerd worden.

  Geliked door 1 persoon

 4. Niets veranderd, nog steeds is het Duitse Gerecht de weg kwijt en weer de burger + kind de klos.
  Duitsland is een grote Scheisssumpfe

  Like

 5. Peter zegt:

  Ik hoop dat er rijke Duitse bedrijven / organisaties opstaan die de boetes voor hun rekening nemen zodat meer ouders het kunnen permitteren dat hun kinderen niet ongewenst gedwongen mee te gaan naar de haatpaleizen.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Onzin Peter.

   Like

  • Cathja zegt:

   @Peter op 6/7 om 22:34

   Nee Peter, want dan wordt er aan deze walgelijke vertoning geld verdiend. Ouders hebben het RECHT op het laatste woord inzake deze kwestie! Kinderen zijn NIET het bezit van de staat, maar behoren onder het gezag van hun eigen ouders te vallen.
   Ouders die niet toestaan dat hun kinderen met de islam in aanraking komen zijn niet fout, maar verstandig. Wij moeten van de islam af, in plaats van er aan te wennen dat de islam ‘een deel van Europa’ is.

   Geliked door 1 persoon

 6. NederViking zegt:

  Ik had mijn kinderen ook thuis gehouden. Dubbel moraal van de deugmensen: Ze hadden al die jaren al die antisemitische islamitische immigranten ook moeten dwingen om naar kerken, synagoges of boedistiche tempels te gaan. Bied ze ook gewoon een duitse varkenssnitzel aan, als ze politie ook naar de iftars laten gaan. Maar dat durven die deugmensen niet, maar ze verraden liever hun eigen nest, volk en cutuur. Die deugmensen zouden zelfs hun moeder nog verkopen om islamietjes tevreden te houden. De islam is kanker!

  Geliked door 2 people

 7. boorzalf zegt:

  Ik snap dat niet, bel je de school toch op, hallo!!!! pietje is ziek!!! hij kan helaas niet mee met die prachtige excursie jammer hé, nou volgende keer beter hoor!!! Doei!!!!

  Like

  • abouneenee zegt:

   Vanuit die ouders gezien was het wellicht handiger geweest, maar zo krijgt de samenleving niets mee van het principiële verzet en dat is precies wat links wil, opdat anderen niet worden aangestoken met een dergelijke ‘geestesziekte’ en ook in verzet gaan tegen de islamificering van hun kinderen. Principeloos volk is namelijk het makkelijkst te manipuleren. Zo kweek je liberalen. Die zijn makkelijk in te zetten om je plannen uit te voeren. Zolang ze maar niet het grotere plaatje van ideologische genocide zien.

   Like

 8. dolphin zegt:

  rechters krijgen er op een of andere manier vast geld voor anders kan je zo’n stupide uitspraak niet doen , maar het geeft aan hoe vrij we nog zijn……..en dat kan je niet vroeg genoeg “normaal” vinden lijkt het wel.

  Geliked door 2 people

 9. abouneenee zegt:

  Volgt er ook een boete als moslims vrouwen geen hand willen geven? Nee? Discriminatie!

  Like

 10. abouneenee zegt:

  Het hele linkse bolwerk (onderwijs, media, samenleving) zal de jeugd impregneren met de ‘vele zegeningen’, albeit non-existent, die de islam met zich meebrengt, ook al lijkt Merkel deels terug te komen van haar populistische retoriek. Overal bestaat kennelijk de deep state, geïnfiltreerd in ieder orgaan dat ook maar de kleinste hoeveelheid macht heeft over volkeren die gezombificeerd dienen te worden.

  Like

 11. Sharon zegt:

  Achterlijke zooi !! Je moet moslims eens verplichten naar een katholieke kerk te gaan, ik weet zeker dat ze dit NOOIT zullen doen ! Een school is een leer instituut en laten ze het daar bij houden !

  Geliked door 1 persoon

 12. Born to be wild zegt:

  Mensen , let op mijn woorden, waarom wordt de islam zo gepromoot, waarom laten ze miljoenen hier naar binnen terwijl ieder helder denkend mens weet dat dit alleen maar achteruitgang / barbaarse toestanden geeft ? De EU wil Turkye binnen 10 jaar erbij hebben, ,maar Turkye wil dat alleen maar als de bevolking hier voor minimaal 50% uit moslim bestaat.

  Like

 13. Republikein zegt:

  Het leven is vaak oneerlijk, overal.
  Gelijk hebben en niet krijgen is zuur.
  Maar misschien zien we het verkeerd, niks is perfect alleen in de hemel.
  En de B.V. natuurlijk, en dat vaak met een schaduwboekhouding.

  Like

 14. P. Puk zegt:

  Zijn ze nou helemaal van de pot gepleurd? Het moet niet gekker worden, maar dat gaat wel gebeuren zolang dit soort idioten dit toestaan!

  Geliked door 1 persoon

 15. Williaan zegt:

  Het kantongerecht Meldorf zal onder islamitische curatele staan.
  Ouders nimmer toestaan! Of eisen dat ALLE religieuze instellingen bezocht worden ook door de islamieten!

  Like

 16. aad zegt:

  beroep op godsdienstvrijheid, waarom komt niemand daar op.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s