Iedereen wil minder – Portugal wil meer immigranten

Screenshot_11.png

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

In tegenstelling tot alle andere Europese landen, die min of meer wanhopig proberen de ononderbroken komst van illegalen te reduceren, gaat Portugal tegen de trend in. De socialistische minister-president António Luís Santos da Costa wil meer in plaats van minder zogenaamde “vluchtelingen” in Portugal zien.

journalistenwatch

“We hebben meer immigranten nodig en we zullen geen buitenlander-vijandige retoriek dulden”, verkondigde de secretaris-generaal van de Socialistische Partij, António Costa, onder applaus op een partijconferentie in mei. De woorden werden onmiddellijk gevolgd door daden – Portugal was een van de eerste landen dat vrijwillig enkele Afrikaanse passagiers van de “Lifeline” opnam, nadat Italië het de zelfbenoemde “redders” verboden had in zijn havens aan te leggen.

Ook in Portugal neemt het inwonertal af en daarom heeft Costa in zijn vaandel geschreven dit gat met mensen uit alle hoeken van de aardbol op te vullen. Geen wonder – zijn vader, Orlando da Costa, woonde tot zijn achttiende levensjaar in Goa, dat destijds nog tot Portugees Indië behoorde, was schrijver, militant lid van de Communistische Partij, werd meermaals gearresteerd en gaf aan zijn zoon quasi de liefde tot het communisme door.

En terwijl de Europese vooraanstaande krachten op hun topontmoeting de vorige week heftig ruzie maakten over de omgang met de immigratiegolf, leidde de Portugese socialistische regering nog meer stappen in om het kleine land aantrekkelijker te maken voor nieuwe burgers uit de hele wereld. Vrijdag liet het IOM met de verkiezing van de voormalige socialistische Portugese minister António Vitorino tot voorzitter zien dat haar hoop m.b.t. het thema immigratie nu volledig op Portugal gevestigd zou zijn.

Immigratie geldt als centrale thema voor António Costa, waarmee hij volgend jaar de parlementsverkiezingen wil winnen, waarin hij volgens “france24” een goede kans maakt. Als het aan de Portugese socialist António Costa ligt, zal Portugal, een land met maar iets meer dan 10 miljoen inwoners, vanaf nu elk jaar 75.000 vreemde mensen verwelkomen om de bevolkingsaantallen stabiel te houden.

Donderdag nam de regering nieuwe reguleringsmaatregelen aan om studenten-visa te verstrekken en de oprichting van Start-up ondernemingen te vergemakkelijken. Ook dient de verblijfsstatus van de ongeveer 30.000 buitenlanders, die legaal in Portugal wonen, veranderd te worden, zodat zij een arbeidsvergunning krijgen.

Na de financiële crisis in 2011 hebben meer dan 300.000 Portugezen hun vaderland verlaten, velen van hen met een universitair diploma. Verleden jaar registreerden de autoriteiten voor het eerst in zes jaar weer een evenwicht tussen immigratie en emigratie. In 2017 verstrekten de Portugese autoriteiten 61.400 nieuwe verblijfsvergunningen – een stijging van 31% in vergelijking met het jaar daarvoor.

Het kleine land bevindt zich weliswaar dankzij de opleving van het toerisme en buitenlandse investeringen in onroerend goed weer in economische opbloei, maar ondernemers waarschuwen. Deze trend zou met het oog op het tekort aan geschoolde krachten snel weer ongedaan gemaakt kunnen worden.

Portugal heeft in het kader van het EU-hervestigingsprogramma van 2015 tot 2018 in totaal 1552 zogenaamde vluchtelingen opgenomen. De helft van hen bleef echter maar in het land, de andere helft trok verder naar EU-landen met een betere economische verzorging.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Derde Wereld, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, Multiculti, Naïviteit, onwetendheid, Overheid, political correctness, Portugal, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

26 reacties op Iedereen wil minder – Portugal wil meer immigranten

  • paulzwueste zegt:

   Geen paniek.
   Portugal is ’n arm land met “slechte” sociale voorzieningen.
   Vandaar dat er geen “vluchtelingen” willen blijven.
   Die paar van die boot zijn binnenkort ook verdwenen.
   Natuurlijk wel aan het gas met die “socialistische leiders” van Portugal.

   Dat wel natuurlijk.

   Like

 1. Wachteres zegt:

  Dan hoeven we ook niet meer naar Portugal te emigreren.

  Geliked door 1 persoon

 2. Cathja zegt:

  Dit had ik niet van de Portugezen verwacht. Als je als land graag vooruit wilt op economisch terrein, probeer dan gunstige omstandigheden te scheppen voor mensen die een goede opleiding hebben genoten, en iets bij kunnen dragen aan de economische ontwikkeling van Portugal.
  Dan ga je toch geen kanslozen en analfabeten binnen laten, die vaak ook nog te beroerd zijn om de dag aan te kijken en daardoor het land alleen maar veel geld kosten, omdat je ze van A tot Z moet verzorgen?

  Like

  • Wachteres zegt:

   “De socialistische minister-president António Luís Santos da Costa wil meer in plaats van minder zogenaamde “vluchtelingen” in Portugal zien”.

   Dat krijg je als je een socialist als min.pres hebt, @Cathja

   Geliked door 1 persoon

   • tinekevanschagen zegt:

    Ik denk niet dat ze doorreizen naar Portugal,de uitkeringen zijn daar de helft van wat ze hier zijn. Al weet ik niet wat daar de levensstandaard is.

    Like

  • fleckie zegt:

   Misschien is de hoop van Portugal gevestigd op ‘binnenstromers’ vanuit hun voormalige kolonien!, IN. AFRIKA , ( de mentaliteit van hun voormalige kolonien ‘kennen’! ze immers al!)

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Cathja.
   Het zijn die paar socialistische leiders van de Portugese socialistische partij die het beleid maken in Portugal.
   De Portugezen hebben daar jaren lang op gestemd omdat Portugal ’n arm land is.
   Portugezen zijn heel lieve vriendelijke mensen die geen islamitisch ongedierte in hun land willen, maar te onnozel zijn om te begrijpen wat er op hun af komt….
   Maar dat zal wel overgaan.

   Als het te laat is.

   Like

 3. Petra DeBoer zegt:

  Het land komt eindelijk uit de crisis en dan haal je weer een crisis binnen. Geweldig die communisten en socialisten die hun landen altijd en eeuwig kapot maken. Als die António Costa nu eens naar de PvdA keek en andere socialistische partijen dan moet hij toch weten dat hij dom bezig is!!! Hij zal wel geld van Soros hebben gehad om deze onzin uit te kramen.

  Geliked door 2 people

 4. Elisah zegt:

  https://www.breitbart.com/london/2018/07/06/italian-newspaper-elite-working-to-transform-europe-through-mass-migration/

  Italian Newspaper Claims ‘Global Elite’ Working to Transform Europe Through Mass Migration
  Italian writer Giampaolo Rossi has claimed that elites across Europe are attempting to change the nature of the continent by facilitating the mass migration of millions from Africa to Europe.

  Like

 5. Hovawart zegt:

  De socialist wil dat de EU de uitkeringen in Portugal gaat ophoesten, het feit dat het huidige bijstandsniveau in Portugal feitelijk slechts een zakcentje is, een pleister op de schrijnende wond, en men niet kan leven van de bijdrage, zal Portugal zonder EU-steun ten onder gaan aan criminaliteit en geweld, waardoor weer extra geld en staatsleningen nodig zullen blijken, en de financiering van de vicieuze cirkel van het bedrog,wederom uit de zakken moet komen van de Noordelijke lidstaten, maken het cirkeltje weer rond……..geld uitgeven van anderen, de socialist geniet er van.

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Hovaward.
   Voorlopig is die armoede in Portugal wel de reden waarom er geen islam van betekenis in Portugal aanwezig is.
   Ook weer ’n direct voordeel, zou ik zeggen.
   Criminaliteit en geweld in Portugal?
   Denk het niet.

   Like

 6. FerdinanadK zegt:

  De portugezen, zijn de overheersing door de moren, zeker niet vergete.
  Nagenoeg elke week worden ze er aan herrinderd, wanneer ze hun “steensoep” Sopa de Pedra nuttigen.
  Overigens een practig verhaal, het ontstaan van deze soep.

  Like

 7. Hb.schwarz zegt:

  O Antonio! We puilen uit met illegalen in de landen van de EU. Ik denk zeker dat je scoort linkse rakker om ze allemaal te nemen. Neem alle illegalen, welke bij duizenden onze landen overspoelen, deze gelukszoekers zullen u dankbaar zijn en de EU burger U nog dankbaarder.

  Like

 8. Peter zegt:

  São estúpidos !!!!
  Ze zijn geschift ( om het maar eens in het Portugees te zeggen )

  Like

 9. Dat zullen alle Expats die er wonen erg prettig vinden……..? Uhh!

  Like

 10. Yvonne zegt:

  Ik zou er nog niet gratis willen wonen
  Ben er 1 x op vakantie geweest waardeloos , ik was blij dat ik naar huis kon

  Like

  • Elisah zegt:

   Aha Yvonne, wij ook!
   We zijn er een keertje verzeild geraakt, en na twee dagen terug naar Spanje gevlucht (inclusief voedselvergiftiging), wat een onprettig en viezig land is dat.
   Nou moet ik eerlijkheidshalve zeggen dat het zo’n 20 jaar geleden was, maar toch heb ik geen enkele behoefte er ooit nog eens heen te gaan.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Het is ook nooit goed of het deugt niet.

    Portugezen staan bekend als een van de zachtmoedigste, meest gastvrije en vriendelijke volkeren ter wereld, dames!
    Jullie hadden als goeie Nederlanders die op vakantie gaan zeker die zak met twintig kilo aardappelen vergeten mee te nemen…?

    Like

   • Elisah zegt:

    We hadden Santiago de Compostela in Spanje bezocht (prachtig) en zijn daarna uit nieuwsgierigheid doorgereisd naar Porto. We hadden een van de betere hotels gekozen, maar alles was nog met het pluche uit de jaren 70 bekleed.
    Spanje is vaak mooi, pittoresk en gezellig, maar Porto vonden we toch echt afgekloven, armoedig en kaal. We kwamen andere Nederlanders tegen, die wilden ook snel terug richting Spanje.
    Misschien is het elders in Portugal beter toeven?

    Like

 11. Marijke zegt:

  Goed nieuws. Allemaal naar Portugal. Probleem opgelost.

  Like

 12. Feniks zegt:

  Quote Maxima..
  ” Een beetje dom?”

  Like

 13. guusvelraeds zegt:

  De socialistische minister-president António Luís Santos da Costa wil meer in plaats van minder zogenaamde “vluchtelingen” in Portugal zien.

  Daar is op zich weinig mis mee, maar zorg dan wel dat het op zijn minst geen moslims zijn.

  Moslims drijven een wig in elke niet moslim samenleving. Kijk er de historie op na en leer ervan.

  Like

 14. Republikein zegt:

  Ze hadden daar ook een Judas, is weer tot leven gekomen, de haan kraait.

  Like

 15. kampersrene zegt:

  De socialistische minister-president Mutti António Luís Santos die gelooft niet in de moorden , het terrorisme de verkrachtingen We zullen geen buitenlander-vijandige retoriek dulden We moeten het zelf ondervinden of die getraumatiseerde sukkelaars op zoek naar liefde en begrip tot al die misdaden in staat zijn zoals de wereldmedia het ons doet geloven ! Och neem het hem niet kwalijk…. het is maar een socialist ! Hij zal het rap genoeg ondervinden ….maar zijn fouten toegeven , als socialist …..dat is iets anders !

  Like

 16. Albert zegt:

  Een indiër als minister president helaas…. en ja ik woon in Portugal nog…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s