Kamervragen over hogeschool Saxion

Screenshot_6

(Door: Inge Lengton)

DEN HAAG – Dat een hogeschool een studentenproject over de Aramese genocide heeft tegengehouden, leidt tot Kamervragen van de VVD. Hogeschool Saxion in Enschede. Een studente trok naar een uithoek van Turkije om een documentaire te maken over de Aramese genocide, maar na thuiskomst hield de school een artikel over het project tegen. Het onderwerp lag te gevoelig in de Turkse gemeenschap, kreeg ze te horen.

De Telegraaf

„Dit is precies wat we niet willen zien op onze scholen: conflicten importeren en dan ook nog een kant kiezen”, reageert Kamerlid Judith Tielen. „Een gigantische gemiste kans om studenten van verschillende afkomst juist in gesprek te laten gaan met elkaar. Dat is namelijk hoe onderwijs in een vrije samenleving werkt.”

Studente Shayno Numansen maakte een documentaire over de Aramese genocide. Daarvoor reisde ze af naar Turkije. Eenmaal thuis bleek haar hogeschool, Saxion, niet gecharmeerd te zijn van haar werk. Een artikel over het project werd tegengehouden. Het was volgens de school allemaal ’te gevoelig’ in de Turkse gemeenschap.

VVD’er Thielen wil dat minister Van Engelshoven (Onderwijs) verhaal gaat halen bij Saxion. „Wordt er op meer hogescholen censuur gepleegd?”, wil ze ook weten.

Lees eveneenswww.telegraaf.nl

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t Edwin Lauxen)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Armenië, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Genocide, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Nederland, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Turken, Turkije, verloedering, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

18 reacties op Kamervragen over hogeschool Saxion

 1. A.Waarheid zegt:

  Wat een laffe reactie van de Saxion. Ben benieuwd of ze hetzelfde hadden gedan als de film over de Holocaust zou gaan? De Saxion zou op z’n minst excuses moeten aanbieden aan de Aramese gemeenschap. Om ook niet te vergeten ook aan de vele Aramese studenten die daar op school zitten!

  Like

  • alwine kerkhof zegt:

   Terwijl er heel veel mensen van Armeense afkomst in Enschede wonen.

   Like

   • Henk Grob zegt:

    In Enschede wonen veel Arameeërs, terwijl in Almelo veel Armeniërs wonen. Beide volkeren hebben veel geleden tijdens de genocide van 1915. Ik vind het heel dapper van Shayno Numansen, een jonge Aramese filmmaker, dat zij met dit verhaal naar buiten durft toe te treden. Groot respect daarvoor. De Saxion Hogeschool moet zich diep schamen!

    Like

   • Republikein zegt:

    In Nederland wonen heel veel Nederlanders, die buitenlandse studenten moeten hier niet “studeren”, stop de subsidie.

    Like

 2. J. C. Th. Köhler zegt:

  Aramese zal wel Armeense moeten zijn.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

  • Henk Grob zegt:

   Nee hoor, het moet gewoon Aramese zijn! De Arameeërs zijn de inheemse bewoners van de vroegere Mesopotamië, dat tegenwoordig bestaat uit Syrië, Irak, Zuidoost Turkije en gedeelte van Libanon en Jordanië. De Arameeërs spreken Aramees, de taal dat vroeger ook door Jezus Christus werd gesproken. De Armenië daartegen hebben met Armenië wel een eigen land. Dit zijn dus twee verschillende volkeren. Tijdens de genocide van 1915 waren miljoenen Armeniërs, Arameeërs en Pontische-Grieken slachtoffer geworden door de toenmalige Ottomaanse leiders.

   Like

   • alwine kerkhof zegt:

    Wij noemen ze ook wel Christen Turken. Zij spreken ook Aramees, hun klooster en kerk staat in Glane, bij Enschede.

    Like

 3. Sabeltant zegt:

  Het Saxion College zit in rooie gemeentes en moet het hebben van ultra linkse gemeenteraden. Het is niet voor niets dat Deventer Moskou aan de IJssel wordt genoemd. Ik vind het trouwens persoonlijk meer Ankara aan de IJssel met op straat bovengemiddeld veel pinguïns en baardapen.
  Dat zie je natuurlijk ook terug in de behandelde lesstof. Klimaatwaanzin, Globalisatiewaanzin en Migratiewaanzin leggen hun ei bij het Saxion.
  De hiërarchie van het Saxion is te vergelijken met de voormalige USSR, veel overhead en een ondoorzichtige wirwar van regelgroepjes en domeinen.
  Het onderwijs in ons land heeft last van de LINKSE ziekte en af en toe barst zo’n bult open en komt het pus naar buiten.

  Geliked door 1 persoon

 4. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Hier hebben we een goed voorbeeld, hoe snel de Nederlandse samenleving aan het afglijden is en steeds dieper in de afgrond dreigt te verdwijnen.

  Echte wetenschap dient zich te weerhouden van discriminatie, politieke correctheid, corrupte beïnvloeding, religieuze dogma’s, of wat voor gevoelige tendensen dan ook en dient hier ver boven te staan. Wetenschap dient fenomenen puur sang te analyseren. Wetenschappers, die zich hier niet aan houden, verlagen zichzelf tot een farce en zijn de naam wetenschapper niet waardig.

  Als we accepteren, dat Hogeschool Saxion in Enschede een scriptie over politiek gevoelige zaken als “de Aramese genocide” mag tegenhouden, dan zijn we terug bij af, in de tijd van vóór de verlichting, de donkere middeleeuwen.

  Een studente, die helemaal naar een verre uithoek in Turkije afreist, om ter plaatse onderzoek te doen over de Aramese kwestie, en daarover een documentaire maakt, verdient een pluim in plaats van afgezeken te worden.

  De affaire demonstreert de de absurditeit van de hedendaagse mentaliteit. Te gek voor woorden.
  Foei, foei, foei !!!

  Like

 5. Petra DeBoer zegt:

  Goed dat dit verhaal naar buiten kwam want de studente Shayno Numansen is de dupe geworden van een politiek correcte school wat zeer kwalijk is.

  Like

 6. paulzwueste zegt:

  Gewoon het leger inzetten en door blijven gaan totdat het weer stil wordt in de internationale pers.

  Like

 7. Heniusz zegt:

  Als je dan ook nog eens bedenkt dat deze jonge vrouw familieleden heeft verloren in deze genocide (Zie het artikel) vraag he je onderhand af wat er in dit land aan de hand is. Heel goed dat ze onderzoek heeft gedaan en nog beter dat ze daar een uitstekend werkstuk van heeft gemaakt.” Gevoeligheden in de “Turkse gemeenschap” zijn mijns inziens dan van ondergeschikt belang. It’s history, STUPID! Ben dat lange teentjes, korte lontjes domvolk wel een beetje zat.

  Like

 8. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Het logo van Saxion met de nogal apart vormgegeven “X” is voor de degenen, die ermee bekend zijn, een duidelijk symbool, waarmee wordt verwezen naar de illuminati en de sekte van het “alziend oog”. Saxion is dus een satanische instelling.

  Like

 9. john van antwerpen zegt:

  Die Turken moeten hun bek houden en op zouten als ze het hier niet gaat zoals hun het
  willen. Die politiehond bij die rellen vorig jaar had z,n ballen eraf moeten bijten en
  wij patriotten hebben dan een trofee erbij. Zoals het grootste deel van de Balkan
  onze trofee is. Putin bouwt zijn kerken wel en Polen zet zich schrap.
  En de wegkruipers onder ons willen nergens van weten. Leve Oost Europa, Italie
  en Oostenrijk. Dè gidslanden van het heden.

  Like

 10. Totaal onacceptabel wat deze Hoge school heeft geflikt……bestuur naar huis sturen.

  Like

 11. BertG. zegt:

  De Evangelische Omroep gaat in september een documentaire uitzenden over de Aramese genocide. Het thema ligt uiterst gevoelig in de Turkse gemeenschap. Zij weigert namelijk de dodenmarsen, die naar schatting 275.000 Assyrische christenen het leven kostten, als genocide te erkennen.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2280342/eo-durft-documentaire-over-aramese-genocide-wel-aan

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s