Birmingham – blanke Britten worden een kleine minderheid

Screenshot_39

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

Birmingham is de op één na grootste stad in het Verenigd Koninkrijk en ontwikkelt zich geheel in de zin van de multiculti fans. Blanke Britten zullen daar binnenkort in de minderheid zijn – een bericht dat bij velen van de multiculti lovers voor gejubel zal zorgen.

journalistenwatch

In de voormalige industriemetropool wonen ongeveer 1,2 miljoen mensen. Hier regeert de linkse Labour Party, met “succes”. Bijna 50.000 inwoners spreken volgens “birminghammail.co.uk” geen woord Engels en de gehate blanke Britten zijn weldra een van de vele minderheden. Hier wonen mensen uit 200 landen – een “super diverse” samenleving, omschrijven de regerenden het nieuwe, “gekleurde” stadsbeeld. De vele etniciteiten zouden weliswaar “spanningen” en “scheiding” betekenen, maar men zou niet de voordelen van deze multiculturele samenleving moeten vergeten, zoals de nieuwe handelsbetrekkingen, aldus de bestuurders van de stad in hun nieuwe strategiedocument over de sociale samenhang.

In de laatste volkstelling uit 2011 noemde 42,1% van de burgers van Birmingham zichzelf “niet-blanke Brit”, een toename met 12% in vergelijking met de voorgaande telling in het jaar 2001. Al in 2011 was 60% van de burgers jonger dan 18 jaar en had buitenlandse wortels. Als het bij deze ontwikkeling blijft, wat aan te nemen is, zullen bij de volgende volkstelling, die over drie jaar plaatsvindt, de blanke Britten nog slechts een onbelangrijke groep in hun eigen stad zijn.

“Birmingham zal weldra een stad van de minderheden zijn”, staat er in het zojuist gepubliceerde situatierapport.

Het zou een van de grootste problemen zijn dat gebieden met een “hoge concentratie” etnische minderheden, vooral met zwarte en Aziatische gemeenschappen, sterker benadeeld worden, aldus het rapport. Ook het aantal mensen met werk is in Birmingham beneden het landelijk gemiddelde. 65% van de mensen in de werkbare leeftijd had in 2016 een baan – landelijk was dit 74%. Een groot deel van de immigranten uit Pakistan en Bangladesh hebben geen opleiding genoten. Precies 47.005 inwoners zijn niet in staat zichzelf in het Engels verstaanbaar te maken.

Het nieuwe rapport bagatelliseert de situatie dan ook: “Etnische verscheidenheid brengt vele voordelen met zich mee, zoals wereldwijde handelsbetrekkingen en culturele bronnen. Birmingham profiteert van zijn veelsoortige migrantengemeenschappen, die zich in de stad gevestigd en succesvol aan zijn economische vitaliteit bijgedragen hebben. Ze zijn leidend op het gebied van onderwijs, geneeskunde, sport, kunst en economie en bieden werk aan de lokale bevolking. Ons demografisch landschap wordt steeds meer etnisch en sociaal super divers”, verheugen zich dan ook de schrijvers over de nieuwe maatschappijstructuur, die uiteindelijk slechts één ding verenigt – de islam, en die is zoals bekend niet bijzonder gekleurd en tolerant.

Het bericht blijft – zoals altijd – vooral super optimistisch: nu zou het zaak zijn om een beter begrip voor de sociale veranderingen, de culturele normen en identiteiten te ontwikkelen. Het nieuwe strategiedocument zou erop gericht zijn een serie hindernissen voor de samenhang van de gemeenschap aan te pakken, inclusief economische groei, sekseongelijkheid, arbeidsplaatszekerheid, benadeelde stadswijken, stand van het onderwijs, inkomensongelijkheid en een vergrijzende bevolking.

“Birmingham staat voor een serie moeilijke sociale vraagstukken, die effect hebben op de samenhang. Deze zijn niet alleen in onze stad uniek… Dit zijn complexe uitdagingen en ze ontwikkelen zich ook snel verder”, oreert dan ook de gevolmachtigde gelijkheid van de linkse Labour Party, Tristan Chatfield. “Gezamenlijk zou Birmingham het goede voorbeeld moeten geven en overal vragen bij stellen wat onze burgers eraan hindert hun volledige potentieel uit te putten, inclusief discriminatie, armoede, segregatie of ontbrekende ambitie”, bazelt hij in de mooiste politieke taal.

En zo “gekleurd” zal het er in de toekomst dankzij linkse politiek niet alleen in de op één na grootste stad van Groot-Brittannië uitzien. Aan het einde van de islamitische vastenmaand ramadan vierden dit jaar 140.000 moslims het grootste Suikerfeest van Europa – in Birmingham!

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Barbarisme, cultuurrelativisme, Demografie, Desinformatie, Eurabië, Groot-Brittannië, Hypocrisie, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, moralisme, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op Birmingham – blanke Britten worden een kleine minderheid

 1. Cathja zegt:

  Ik kan dit verhaal alleen maar in-triest vinden! Over enkele decennia zul je in Engeland niets meer aantreffen wat puur Brits is. Misschien de woonhuizen in de kleinere dorpen, maar daarmee stopt het wel. Moskeeën zullen het dorps- en stadsbeeld gaan bepalen, evenals de islamitische kleding.

  Wij hebben er dan niets meer te zoeken.

  Geliked door 2 people

 2. g van dijk zegt:

  moet je in den haag kijken ik kom net uit het zuiderpark dat is echt niet normaal misschien nog erger dit komt echt nooit meer goed!

  Geliked door 1 persoon

 3. Merel zegt:

  Je land vol met buitenlanders die de baas gaan spelen, dat heette vroeger bezetting

  Geliked door 2 people

 4. Peter zegt:

  Birmingham – blanke Britten worden een kleine minderheid.
  Ik kan hier niet echt rouwig om zijn.
  Wie de Britten heeft meegemaakt in vakantieoorden aan de Middellandse Zee zal dit kunnen beamen.
  Luidruchtig / dronken / agressief.
  Tja, dan word je niet rouwig om het bovenstaande bericht.

  Like

  • theresageissler zegt:

   Ach, agressief….
   Luidruchtig en dronken, dat klopt:
   In Benidorm, in de jaren dat ik er kwam….Elke avond en – nacht straalbezopen. Maar ook gezèllig!
   Ik heb wat lol gehad met die mensen!
   Maar wat dan tegelijkertijd opviel – dat heb ik al eens laten vallen – juist in Benidorm waren ze zo verrukkelijk politiek INcorrect!
   Je moest al die “Paki”moppen eens horen, die de entertainers in de showbars maakten . En iedereen lag er om in een déuk!
   Of dat nu iets was van: “We zijn nu uit, dus nu mág het….” Hoogst curieus en elk geval!

   Like

  • koddebeier zegt:

   Beetje kort door de bocht, vind u niet !!

   Like

 5. M.A.L. Sion zegt:

  Eén van de oplosssingen is om bij demonstraties mensen met teksten als: “ISLAM WILL DOMINATE THE WORLD”, als staatsgevaarlijk te beschouwen, hard aan te pakken in plaats van te beschermen.

  Geliked door 1 persoon

 6. In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag is de autochtone Nederlander ook al in de minderheid. Zie CBS-cijfers.
  https://gerard1945.wordpress.com/2018/06/08/autochtone-nederlander-moet-integreren-in-eigen-stad/

  Geliked door 1 persoon

 7. Johan de derde zegt:

  Het wordt nog veel erger in Europa, met de (moslim)asielzoekers maar uiteindelijk gaat het gebeuren de vlam in de pan.
  Uitkomst miljoenen doden door een religieoorlog de oorzaak de linkse partijen en de politieke correcte mens. Hopelijk worden die net zoals de NSBers verantwoordelijk gehouden en krijgen ze een nekschot.

  Like

 8. Marc zegt:

  Ik begrijp niet zo goed waarom nou Birmingham speciaal genoemd wordt: dat moslims de meerderheid gaan uitmaken is overal in West-Europa een uitgemaakte zaak. Zie de voorspelling van Jan van Beek voor Nederland in 2100: 20 miljoen inwoners waarvan 6 tot 8 miljoen zullen behoren tot de oorspronkelijke bewoners van dit land!

  Like

 9. Wachteres zegt:

  https://fenixx.org/2018/07/08/katholieke-bisschop-europas-migrantencrisis-georkestreerd-door-internationale-machten/

  Katholieke Bisschop: Europa’s Migrantencrisis ‘georkestreerd’ door internationale machten

  De katholieke kerk wordt gebruikt als pion in een goed georkestreerd plan om de christelijke identiteit van Europese naties radicaal te veranderen door middel van massamigratie, zei bisschop Athanasius Schneider vorige week in een interview.

  Uit: Breitbart.

  Like

  • tinekevanschagen zegt:

   @Wachteres
   Dat verbaasd mij niet.
   De hele kliek van politieke leiders komt bij de paus over de vloer.
   Ook Max met die Bolle Royal.
   En echt niet om een potje te pim-pam-petten(bestaat dat spelletje eigenlijk nog wel)
   maar om de globalistische agenda door te nemen.

   Like

 10. koddebeier zegt:

  Dat importtuig heb maar één doel het veroveren van de wereld via de baarmoeder, ze trappen de ene neet na de andere de wereld op, geholpen door de westerse voortplantsubsidie kinderbijslag genaamd, hiermee help de overheid met onze belasting euro’s mee aan de ondergang van de westerse bevolking/beschaving !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s