Erdoğan heeft een nieuw decreet uitgevaardigd; meer dan 18.000 mensen raken hun baan kwijt

Screenshot_25

(Vertaling: Z.B.)

Twee weken na de president- en parlementsverkiezingen is in Turkije op grond van de  noodtoestand een decreet uitgevaardigd waardoor 18.000 mensen uit overheidsdienst kunnen worden ontslagen. Onder hen zijn duizenden politieagenten, militairen, maar ook leraren en universitair medewerkers. Daarnaast zijn 12 verenigingen, één tv-kanaal en drie kranten opgeheven, zei DPA. Onder andere de uitgave van de pro-Koerdische krant Özgürlükcü Demokrasi wordt gestopt.

Het staats-persagentschap Anadolu  heeft verklaard dat dit het laatste decreet is dat wordt uitgevaardigd voordat de noodtoestand wordt opgeheven.  Naar verwachting zal dit maandag plaatsvinden, nadat president Recep Tayyip Erdoğan de eed heeft afgelegd.  Oorspronkelijk zou de noodtoestand op 19 juli worden opgeheven.

Erdoğan riep de noodtoestand uit na de poging tot een staatsgreep op 15 juli 2016. Erdoğan legde de schuld voor het orkestreren  ervan bij de islamgeleerde Fethullah Gülen, die in de VS woont. Gedurende  de anderhalf jaar durende noodtoestand werden in verband met een poging tot staatsgreep 100.000 mensen uit hun functie ontslagen of  geschorst,  waaronder rechters, politieagenten en docenten, waarvan meer dan 70.000 mensen achter de tralies belandden. In de Turkse gevangenissen  bevinden volgens de Journalists Association momenteel  150 journalisten. Velen van hen worden beschuldigd van steun aan het terrorisme.

Erdoğan won in de eerste ronde zowel de presidentsverkiezingen en in feite ook de parlementsverkiezingen. Zijn AKP behaalde meer dan 43% van de stemmen en meer dan 11% van de kiezers stemde op de MHP. Turkije schakelt na de verkiezingen officieel over op het presidentiële systeem met meer bevoegdheden voor het staatshoofd.

Bron:
www.novinky.cz

Vertaald uit het Tsjechisch door:
Z.B.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

 

 

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, islamofascisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken, Turkije, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

14 reacties op Erdoğan heeft een nieuw decreet uitgevaardigd; meer dan 18.000 mensen raken hun baan kwijt

 1. theresageissler zegt:

  Tja, je bent de kalief van Erdoganistanië of je ben het niet, hè?
  Nou, de Rúrken hebben het zo gewild, laat de Túrken het nu maar verder uitzoeken met die vent: Voor mijn part maakt-ie heel Turkije werkeloos:
  Misschien dat ze ervan leren, dat er ergere dingen denkbaar zijn, dan het secularisme van Atatürk.
  (Hoewel, het soort is hardleers, hebben we intussen gemerkt.

  Like

 2. Thoth zegt:

  Nog even, dan is Erdogan een Hitler, wat hij zeer mooi zou vinden. Hij moet alleen nog een aantal landen aanvallen. O.a. die gast die massaal journalisten en politieke tegenstanders opsluit, kreeg hij de vraag voorgelegd of het mogelijk is een dergelijk systeem in te voeren zonder de gecentraliseerde rol van de staat aan te tasten.

  “Er zijn voorbeelden van in de wereld. Je ziet het als je kijkt naar Hitlers Duitsland”, antwoordde Erdogan. (gepubliceerd : Today’s Zaman)

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   De zgn. “poging tot staatsgreep” is een bedenksel van Erdogan zelf. Het heeft hem de gelegenheid gegeven om de noodtoestand uit te roepen en zo hele grote hoeveelheden van zijn tegenstanders vast te zetten, te ontslaan en angst in te boezemen. In dezelfde moeite door kon hij de schuld geven aan Gülen. Hij had er alleen op gerekend dat de USA hem zou uitleveren. Dan was zijn actie compleet geslaagd geweest.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • Asgard zegt:

    Klopt Kohler,..ik ga daar helemaal met je in mee, die idioot heeft idd zijn eigen coupe in elkaar gezet, het paste precies allemaal in het plaatje van deze psychogoeroe, ik denk dat maar hooguit 10% van het Turkse volk dit doorziet, de eigengemaakte staatsgreep van deze turkse clown.

    Like

 3. Barbara Marquart Scholtz zegt:

  Erdogan wil Cyprus en Israel aanvallen. Nou dat moet hij vooral doen, de idioot, vooral Israel!
  Ze lusten hem rauw.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Hij zal dat zéker doen.
   Het resultaat zal o.a. de totale verwoesting van Istanboel, plus het einde van Erdogan zijn.
   Het grote voordeel voor onze landen is dat er dan ook heel wat Turken die hier in Europa de boel onveilig maken, zullen worden opgeruimd.

   Like

 4. Wachteres zegt:

  En als we dan bedenken dat de EU dit land bij Europa wil hebben, dan kunnen we tot de conclusie komen dat onze ‘elite’ levensgevaarlijk gestoord is. Wat Nederland betreft:

  D66 kan niet wachten tot zij Turkije juichend kan binnenhalen. De andere partijen doen er meer het zwijgen toe, maar willen ondertussen hetzelfde.

  Like

 5. paulzwueste zegt:

  Wachteres.
  Turkijë zal nimmer bij deze EU en ook niet bij de volgende komen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s