Martin Schulz jammert: “Strache, Schulz, Orbán en Salvini willen de EU ontbinden”

Screenshot_20

(Door: Hanno Vollenweider – Vertaling: E.J. Bron)

Kent u hem nog, Martin Schulz? De ontspoorde jubeltrein van de SPD, de hoop van de moederszoontjes en staatsgelovigen? Hij was (godzijdank) al bijna in vergetelheid geraakt, maar nu neemt hij het woord weer. Het thema? Zijn lieveling! Namelijk Europa. Het Europa, waarvan hij zich verbeeldt het “mede opgebouwd” te hebben. Dit Europa ziet meneer Schulz nu in gevaar.

philosophia perennis

Na eisen van de nieuwe Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, om de in Italië levende Roma-minderheid (het woord zigeuner mag immers niet meer gebruikt worden) te tellen om een overzicht te krijgen over deze migrantengroep zonder vaste woon- en verblijfplaats, brabbelde de voormalige voorzitter van de SPD in een of andere microfoon: dit zou “bijna fascisme” zijn. “Wat we meemaken, is een verruwing van de politieke taal, waarbij iedere vorm van solidariteit, van respect en van de waardigheid vernietigd wordt. Dat betekent het einde van de democratie.”

Zogenaamde “rechtse krachten” kwalificeerde het gesloopte SPD-slagschip (de SPD staat op dit moment in de peilingen overigens maar net op 19%) als randfenomeen, dat “echter sinds een bepaalde tijd begint op te dringen in de parlementaire democratie en de regeringen. Dat is gevaarlijk.”

Martin Schulz siddert dus van angst! De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Salvini, de Oostenrijkse vicekanselier Heinz-Christian Strache, de Hongaarse minister-president Viktor Orbán “en alle andere populisten” zouden, aldus Schulz, vastberaden zijn de Europese Unie te ontbinden.

Even helemaal afgezien van het feit dat het daarbij vast en zeker alleen maar om de “Europese Unie” gaat, wat Schulz en consorten van het voormalige idee van een Europese gemeenschap hebben gemaakt, zou dit nuchter bekeken zelfs absoluut begerenswaardig zijn. Let wel: nuchter bekeken.

Omdat meneer Schulz dat echter niet zomaar kan accepteren, eist hij: “We hebben een tegenbeweging nodig, een opstand van de waardigheid”.

Aha. Veel succes dan maar.

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: Hanno Vollenweider

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Populisme", achterlijkheid, belangenverstrengeling, demoniseren, Duitsland, establishment, EU-critici, Europa, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, sarcasme, sociaaldemocraten, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

19 reacties op Martin Schulz jammert: “Strache, Schulz, Orbán en Salvini willen de EU ontbinden”

 1. VarAway zegt:

  Kapo Schulz? Leeft hij dan nog?

  Geliked door 1 persoon

 2. theresageissler zegt:

  Ha ha, die Schulz! Ga zo nog even door, man: Het is meer dan vermakelijk!
  En als je geen holle frasen meer over hebt, kruip dan maar weer gauw terug onder je steen, welke dat ook mag zijn – weet je het zelf nog?
  De rol van die nar is uitgespeeld en dit zijn z’n laatste stuiptrekkingen!

  Like

 3. Marc zegt:

  “Wat we meemaken, is een verruwing van de politieke taal, waarbij iedere vorm van solidariteit, van respect en van de waardigheid vernietigd wordt. Dat betekent het einde van de democratie.”

  Schulz doet een valse voorstelling van zaken:
  1. verruwing van politieke taal heeft juist onder hem en zijn mede-culturalisten plaatsgevonden: het consequent anders uitleggen van wat tot dan geaccepteerd of normaal was. Bijvoorbeeld het begrip ‘illegaliteit’ heeft nu de connotatie van ‘onderdrukt’ , op welke wijze dan ook, en van grote hulpbehoevendheid. Dat heeft niets met de oorspronkelijke inhoud van het begrip te maken.
  Ander voorbeeld het begrip nationalisme. Dat wordt nu uitgelegd als een stroming dat uit is om anderen te vernietigen, terwijl het tegendeel daarvan tot de oorspronkelijke betekenis behoort, namelijk zelfbehoud.
  Verruwing van de politieke taal heeft dus juist door hem (en anderen als hij) plaatsgevonden!

  2. ‘iedere vorm van respect en waardigheid worden vernietigd.
  Het tegendeel is het geval: respect en waardigheid van zowel eigen volk, maar ook van de onderzochte groepen, staan bovenaan. Respect en waardigheid voor anderen kan alleen bestaan wanneer het volk dat dit onderzoek doet, zichzelf respecteert en waardigheid tegenover de eigen burger betoont. Bij multiculturalisten is dit laatste zeker niet het geval!.
  Het is aantoonbaar onjuist te stellen dat het aangaan van onderzoek naar aard en omvang van illegaliteit van bepaalde groepen binnen de eigen grenzen, een vernietiging van respect en waardigheid voor de ander zou inhouden. Het tegendeel is eerder het geval: een overheid kan dan adequaat reageren door de juiste hulp te bieden (gebod), dan wel het juiste verbod te laten functioneren, zoals het verbod voor een ieder zich illegaal binnen de grenzen van dat land te begeven.

  Het is allemaal zo eenvoudig, als heren als Schulz dat gewoon maar zouden willen. En laat hij ophouden zaken anders te presenteren dan ze zijn!

  Like

 4. Sabeltant zegt:

  De euro en de EU is al dood, men probeert nog met man en macht net te doen alsof de ineenstorting komt door een handjevol populisten.
  Ik hoop alleen dat meneer Schultz samen met zijn collaborateurs voor een vuurpeloton komt te staan voor alle ellende die zij de inwoners van Europa toegebracht hebben.
  Smerige linkse landverrader.

  Like

 5. Bob Fleumer zegt:

  Een van de grootste gevaren voor Europa heet Schulz!

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Welnéé Bob!
   Schulz is het voorbeeld van de gevallen politicus die nooit meer hoeft terug te komen.
   Ze wilden hem allang kwijt bij de EU.
   Nu teert hij bij de SP nog steeds op z’n vroegere positie maar als binnenkort de SP in de peilingen nog verder naar beneden duikt verliest hij alle steun en kan hij gaan.

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    Voor de hoogmoedige en verharde EU-klootzak Schulz, die ik gewoon gelijk naar het overige EU-tuig niets anders dan ellende toewens, geldt: “Veel geschreeuw en weinig wol!”

    Like

 6. peter Sekie zegt:

  Laten we hopen en bidden, dat ze deze niets ontziende fascistische beerput kunnen opblazen en
  en de kliek parasieten achter slot en grondel stoppen.

  Like

 7. Pietersen zegt:

  Schulz 1 en Schulz 2 ? Ik denk dat er bedoelt wordt Kurz.

  Like

 8. Petra DeBoer zegt:

  Schulz in paniek dat de marxistische EU op omvallen staat.

  Frans Timmermans is ook geheel van het padje omdat de EU op omvallen staat en schreef gisteren op twitter dat de EU in Buchenwald is geboren. Zieke propaganda over de rug van Holocaust slachtoffers om de EU te promoten. De reacties zijn dan ook niet mals.

  Geliked door 1 persoon

 9. Jan zegt:

  Hij is bang dat hij niet meer geld bij elkaar kan stelen:
  – salaris €100.000
  – onkostenvergoedingen €51.500
  – standplaatsvergoeding €44.000
  – representatietoeslag €17.000
  – vergaderingsgeld €11.000 (ook tijdens zijn vakantie)
  https://www.focus.de/finanzen/karriere/wertvolle-zulagen-ist-er-schon-multimillionaer-schulz-ist-der-reichste-kanzlerkandidat-der-geschichte_id_7073248.html

  Geschat vermogen dat hij bij elkaar wist te stelen binnen de EU €1,2 miljoen
  https://gehaltsreporter.de/promi_gehaelter/politik/martin-schulz/

  Geliked door 1 persoon

 10. Bas zegt:

  Dat zou fijn zijn als Strache, Schulz, Orbán en Salvini de EU helpen te ontbinden. Hierna kan Herr Schulz en zijn companen / kornuiten direct worden voorgeleidt bij het EUtribunal.com, en kunnen de salarissen, bonussen en gouden handdrukken van alle personen werkzaam in de publieke dienst van de EU worden teruggevorderd.

  Like

 11. Mary zegt:

  Ze vrezen om de macht te verliezen en veroordeeld te gaan worden voor hun aandeel in het verwoesten, financieel leegzuigen, Islamiseren van Europa, kortom NWO plan, zo’n veroordeling wordt dan ineens heel realistisch. En dit keer worden de nazi’s niet uitgenodigd in Amerika om daar hun werk voort te zetten, Trump zit daar nu en ik geloof dat het tussen hem en de deep state niet zo botert.

  Like

 12. fleckie zegt:

  Men mag wel niet vergeten, dat IN BRUSSEL , in het EU- hoofdkantoor, ‘ doorgewinterde. kameraden’ zitten,! die vanwege, als nazaten van …onteigende ‘ ELITAIREN’!! de raffinesse en ‘ervaring’ hebben, dit gevaar van buitenaf het hoofd te bieden, desnoods met hulp van een……GEZAGHEBBENDE!! INSTANTIE!!!…….( onder HITLER was het toch het Vaticaan, dat 1 miljard mark ontving v.Hitler, ter ondersteuning van zijn regime’!?)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s