Taalscholen verdacht van fraude inburgeringsexamens

Screenshot_19

Twee taalscholen in Amsterdam en Utrecht worden ervan verdacht fraude te hebben gepleegd met inburgeringsexamens. De recherche van de Inspectie SZW heeft woensdag op elf locaties huiszoeking gedaan, maakte het Openbaar Ministerie donderdag bekend.

Het Parool

Immigranten in Nederland moeten binnen drie jaar na aankomst inburgeringsexamen doen, waarna een verblijfsvergunning kan worden aangevraagd. Ze krijgen voor de lessen een lening van maximaal 10.000 euro.

Bestuurders

De taalschool in Amsterdam beschikte vermoedelijk over examenvragen, zou de leerlingen daarop hebben getraind en eveneens te veel uren hebben geschreven. Twee bestuurders zijn als verdachte aangemerkt.

De taalschool in Utrecht wordt ervan verdacht te veel lesuren te hebben gedeclareerd en handtekeningen van inburgeraars te hebben vervalst. De taalschool zou daardoor honderdduizenden euro’s meer hebben gekregen dan waar recht op was.

Ook daar zijn twee bestuurders van de school als verdachte aangemerkt. Een van hen wordt ook verdacht van ambtelijke corruptie, omdat hij ook ambtenaar van de gemeente Utrecht was en zo een dubbelrol in de fraude zou hebben gepleegd.

Bron:
www.parool.nl
(h/t “Elisah”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, belangenverstrengeling, corruptie, Criminaliteit, cultuurrelativisme, establishment, Hypocrisie, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Multiculti, Nederland, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

14 reacties op Taalscholen verdacht van fraude inburgeringsexamens

 1. kampersrene zegt:

  Maar vier leraren voor tienduizenden migranten ,uiteraard wekte dat argwaan

  Like

 2. Statler & Waldorf zegt:

  De gemeente Utrecht heeft in de zomer ambtenaar Farid O. ontslagen wegens ernstig plichtsverzuim en belangenverstrengeling. Dat blijkt uit een onderzoek van het Algemeen Dagblad. De ambtenaar heeft vluchtelingen geworven voor taalschool Maximaal Taal, die hij zelf had opgericht.

  De gemeente Utrecht heeft ook aangifte gedaan tegen Farid O. uit Utrecht. Vanuit zijn functie bij de gemeente wierf hij vluchtelingen die hij vervolgens geen goede scholing heeft geboden.

  Like

 3. Jean zegt:

  Dat heel die import(islam)industrie zo goed draait en nergens wordt tegen gehouden “door politiekers” zegt alles over de correctheid van politiekers, in die winkels kan goed geschraapt worden w.w.z. “zij (de politiekers) de lusten en wij (de burgers ) de lasten.
  In het waanzinnige land B met een middeleeuwse totaal nutteloze folklore familie, 6 regeringen, 7 parlementen, 10 provincies, een staatszender en massa’s parasiterende clubjes leeglopers worden decadent de bankrekeningen gespekt en ondertussen wordt de autochtone bevolking, wij burgers, bestolen en bedrogen.
  Als we de laatste weken de waanzin zien op TV dan is het duidelijk dat het nog sneller naar de vernieling zal gaan, kijk naar Engeland, Frankrijk, België om er maar 3 te noemen, dan zie je ± 50% Afrikanen rondlopen, het is net of Afrika aan ’t voetballen is tegen Europa……
  Laten we maar heel snel de grenzen sluiten en de overbodige aanwezige ballast verwijderen, iedereen “zonder uitzonderingen” zijn belastingen doen betalen dan kunnen deze drastisch verlaagd worden voor iedereen en wordt het een win-win situatie voor zowel werkgevers, werknemers, zieken, gehandicapten en gepensioneerden.
  In Rusland staan die idioten voor elke wedstrijd achter een bord “tegen racisme”????? Dat ze eens beginnen met belastingen te betalen over heel hun inkomen ….

  Geliked door 2 people

 4. theresageissler zegt:

  Nou, dat is dan allemaal weer fijn. Vooral dat “prepareren” met die examenvragen is nogal kras.
  En fraude in het geval van twéé verschillende taalscholen? Je zou je bijna gaan afvragen, of die beheerders soms zelf “nieuwe Nederlanders” zijn.

  Geliked door 2 people

 5. BertG. zegt:

  Wat maakt dat nou uit.
  Of je het nou wel of niet haalt dat examen, blijven mag je toch wel.
  En terug betalen hoeven ze het ook nooit, want daar is geen stuiver te halen.
  Schaf het gewoon af, dan heb ik ook niet meer het gevoel dat ik in de maling genomen word.
  Want meer dan om ons het idee te geven dat er goed aan gewerkt wordt, gaat het niet om.

  Geliked door 3 people

  • BertG. zegt:

   En als het zou werken, dan zouden er hier nu allemaal voorbeeldige en zich goed gedragende “vluchtelingen” rond lopen.
   Waar ik overigens weinig van merk.
   Dus veel nut heeft het allemaal niet, als ze maar de indruk achter gelaten hebben dat ze hun best gedaan hebben.
   Inburgeren moet vanuit je zelf komen, dat kan je niet afdwingen, en zeker niet als er geen gevolgen zijn voor wangedrag.

   Geliked door 1 persoon

 6. koddebeier zegt:

  Gooooooooooo, hoe kan dat nou, net als al die bureautjes die mensen weer aan het werk zouden helpen zeker.

  Like

 7. annah zegt:

  heeft onze kamervoorzitster soms ook een diploma van dit taleninstituut ?

  Like

 8. Pietersen zegt:

  Ook dit wisten we van tevoren. Onze overheid wordt geleid door mensen die niets van het verleden weten en leren. Daarom zit die Koolmees D’66 ook op het verkeerde spoor door de inburgering over te laten aan de gemeenten. Dit is in het verleden al een mislukking gebleken o.a. door te weinig mankracht en slagkracht bij de gemeenten.

  Like

 9. Republikein zegt:

  Een kruisje is snel gekrabbeld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s