Over immigratie, Trump en andere ongemakkelijke waarheden

Screenshot_43

(Door: Wim van Rooy)

Was het maar zo simpel…

Het lijkt erop dat het Westen zich naar aanleiding van wat in de VS gebeurt, namelijk de scheiding van kinderen en hun ouders bij immigratie in dat land, in een soort existentiële crisis bevindt, en als dat te zwaarwegend klinkt, dan kan men toch spreken van een ethische crisis. Iedereen immers vindt zo’n scheiding onmenselijk, en mocht dat de finale conclusie zijn van wat er aan de hand is, dan was de (ethische) redding nabij: afschaffen die handel.

Maar er is natuurlijk meer dan de obsolete zelfverheffingsfrasen, zoals: dit kan niet in een liberale rechtsorde, Trump is een halve fascist, een onmens, hier wordt een lijn overschreden. Was het maar zo simpel, en helaas: voor velen is het zo simpel. Deze kokette uitspraken (Trump is een fascist — zoals politieagenten in de jaren zestig en zeventig door de 68’ers ‘pigs’ werden genoemd, of Gestapo), gegenereerd door wat men in het Engels ‘armchair philosophy’ noemt (leunstoeldenken), komen neer op het politiek correcte ritueel van mentale masturbatie. Dat leidt tot geen enkel waarlijk engagement, maar die hysterische uitspraken voelen weldadig in het eigen hoofd en ontwijken een probleem waarmee het Westen nu al decennia kampt: brengt deze beschaving de wil op om te overleven?

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Doorbraak.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme. Bookmark de permalink .

11 reacties op Over immigratie, Trump en andere ongemakkelijke waarheden

 1. Geronimo zegt:

  “Veel mensen danken hun goed geweten aan hun slecht geheugen”. Deze gevleugelde uitspraak van wijlen Godfried Bomans, is nu meer dan ooit van toepassing op mondiaal links, zeg maar de ‘‘Gutmenschen”, en op de Amerikaanse democraten in het bijzonder.
  Luister naar wat Bill Clinton en Sint Obama over illegale immigratie in een niet eens zover verleden te zeggen hadden. Ongestoord. En nu maar Trump bashen om krak hetzelfde. Over huichelaars gesproken, dit kan tellen !

  Geliked door 1 persoon

 2. Taljaard zegt:

  Zoals gewoonlijk legt Van Rooij de vinger weer feilloos op de zere plekken.
  Een antagonistisch spiegelbeeld van het cultureel marxistische intellectuele deconstructivisme van een Sid Lucassen, die het zelfs nog presteert om Immanuel Kant en het hele Verlichtingsdenken als ”racistisch” te bestempelen.

  Je vraagt je toch werkelijk af wat voor samenleving Lucassen c.s. voor ogen staat.
  De deontologische ”Gesinnungsethik” die door links wordt gehanteerd is in hun handen dermate moralistisch en benepen geworden, dat zij iedere pretentie van objectiviteit, laat staan wetenschappelijkheid, heeft laten varen. De ethiek van de moraal is door links losgewrikt van haar christelijke fundament en daarna tot in het psychopathologische gesubjectiviseerd.
  En daarom sluit zij nauwelijks meer aan op het existentieel menselijk bedoelde categorische imperatief van Kant, maar veeleer kan worden verbonden met de dystopische nachtmerries van Orwell’s 1984 en Spengler’s Untergang des Abendlandes.

  Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   “De ethiek van de moraal is door links losgewrikt van haar christelijke fundament en daarna tot in het psychopathologische gesubjectiviseerd.”

   Waar is de moraal van links volgens u nu gebaseerd, of ziet u die moraal slecht als een van haar Christelijke basis losgeslagen dwaling?

   Like

 3. Patriot 2.0 zegt:

  Wil het Westen vechten voor zichzelf of niet? Dat lijkt toch echt de vraag.
  Sentimenteel doen en baden in zelfgenoegzaamheid en zichzelf moreel superieur voelen t.o.v. mensen die grenzen willen stellen (waar nodig) en realistisch willen zijn, slaat nergens op.

  De realiteit is soms hard, maar zal onder ogen MOETEN worden gezien, anders gaat alles wat we hebben opgebouwd, kapot: zie West-Romeinse Rijk.

  Voorlopig komen de vakanties eraan, is de WK nog bezig en komt de Tour de France eraan en is Wet-Europa niet toe aan de harde realiteit. Trump wenst niet te wijken voor sentimentele onzin en pakt de problemen aan. En ja, hij is soms hard…. Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Het is niet anders!

  Like

 4. Mary zegt:

  Ach ja het zoveelste gejank van links, Trump pakt illegale immigratie aan deze kinderen worden zonder enig pardon door hun eigen ouders misbruikt maar Trump is de schuldige…….,het achterlijke groepje wat voor Ice stond te demonstreren (schreeuwend tegen een leeg gebouw!!!!) werden in het Amerikaanse nieuws (fox) in commentaar betiteld als lelijk van binnen en van buiten, het zijn natuurlijk ook de enorme frusties uit de samenleving, dit item nu, denken ze, is hun enige houvast om naar Trump te schreeuwen daar waar dit natuurlijk al heel lang gebeurt, de Mexicaanse belanghebbende doen natuurlijk snik snik hard schreeuwend mee. Dat bijvoorbeeld een Europeaan niet zomaar de grens in Amerika over kan lopen en kan zeggen zo ik blijf hier, tenzij ik dik geld meeneem om te investeren en ellenlange immigratie procedures volg, daar hebben ze het maar liever niet over. Trump beschermd zijn land tegen Mexicanen (drugs) en Islamieten (geweld) en dat moest hij maar blijven doen, overigens zal het overgrote merendeel van de Amerikanen het hem in dank afnemen, maar de leugenachtige MSM zal ieder groepje linkse gekkies zoveel mogelijk in beeld brengen al was het maar omdat ze keer op keer niks hebben anti Trump.

  Geliked door 1 persoon

 5. Sabeltant zegt:

  Gedoe over ouders die van kinderen gescheiden worden.

  Heeft natuurlijk niets te maken met islamitische ouderen die hun kinderen als kogelschild gebruiken tijdens aanvallen, islamitische ouders die hun minderjarig kroost de wereld op schoppen zonder er naar om te kijken, islamitische ouders die hun kinderen doodleuk 20.000 km over de planeet laten zwerven om zichzelf een plek aan de Costa del subsidie in het westen te verschaffen.

  Ja beste mensen kijk vooral naar die gemene president Trump!

  Laten we vooral niet naar de afgrijselijke wereld kijken die de islam over deze planeet uitstort.
  Linkse weldoeners zijn gestoord, links is gek, links weet niet meer het verschil tussen gezond verstand en zelfopoffering. De wereld zou beter af zijn zonder islam én zonder links.

  President Trump heeft het prima in de gaten, de islam is een groot gevaar voor de wereld en illegalen moet je uit je land weren. Natuurlijk zijn linkse lieden, die het westen koste wat kost om zeep willen helpen het hier niet mee eens.

  Geliked door 1 persoon

 6. Jan zegt:

  Trump draagt conservatieve rechter voor als kandidaat Hooggerechtshof

  De keuze van een nieuwe rechter in het Hooggerechtshof kan verregaande gevolgen hebben voor de Amerikaanse rechtspraak de komende decennia. Rechters in het hof worden voor het leven gekozen. Met de komst van Kavanaugh wordt de meerheid van het hof conservatief.


  https://www.nu.nl/buitenland/5355737/trump-draagt-conservatieve-rechter-als-kandidaat-hooggerechtshof.html?redirect=1

  Linksvolk schuimbekt

  Supreme Court Nominee Kavanaugh Called Hillary Clinton a B*tch
  https://www.thegatewaypundit.com/2018/07/report-supreme-court-nominee-kavanaugh-called-hillary-clinton-a-btch/

  Maar zo noemde zij zichzelf

  Like

 7. Jan zegt:

  Linksvolk draait compleet door na voordracht van Kavanaugh:

  Protestors getting arrested in front of Trump Tower protesting president’s Scotus pick #resist #civildisobedience #trump pic.twitter.com/AW2KXDzg1b

  — Ruschell Boone (@RuschellBoone) July 10, 2018

  Protest at trump tower over president’s SCOTUS nominee #protest #resist # pic.twitter.com/HpA12ykkR9

  — Ruschell Boone (@RuschellBoone) July 10, 2018

  https://www.thegatewaypundit.com/2018/07/far-left-activists-protesting-trumps-scotus-pick-arrested-outside-of-trump-tower-new-york-video/

  Like

 8. Jan zegt:

  LEFTIST FREAK-OUT=> Schumer, Leftists Melt Down Over Trump’s SCOTUS Pick ‘Kavanaugh Will Lead to the Deaths of Countless Women’

  Reactie freak Nancy Pelosi:

  Pelosi was screeching about abortion before Trump even announced Kavanaugh as his choice.

  The Supreme Court nominee @realDonaldTrump will announce tonight will have an impact on a woman’s right to choose for generations to come. He said overturning #RoeVsWade “will happen automatically” during his presidency. We can’t let that happen. #WhatsAtStake

  — Nancy Pelosi (@NancyPelosi) July 9, 2018

  https://www.thegatewaypundit.com/2018/07/here-we-go-schumer-leftists-melt-down-over-trumps-scotus-pick-kavanaugh-will-lead-to-the-deaths-of-countless-women/

  Like

 9. ruud beijer zegt:

  Vechten voor je vrijheid?Nederlanders kijken liever weg.Nederlanders huichelen liever mee met de islam en de vluchtelingen. Nederland bestaat over pakweg 25 jaar niet meer.Dan zullen onze kinderen en kleinkinderen moeten buigen voor de islam dankzij hun ouders dankzij opa en oma die liever wegkeken. .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s