Italië eist het inzetten van de NAVO in de Middellandse Zee

Screenshot_71

De secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg (links), en de Italiaanse minister-president Giuseppe Conte.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken, Enzo Moavero Milanesi, maakte bekend dat Italië op de aanstaande NAVO-topontmoeting in Brussel een afweging van de NAVO-bronnen van de oostelijke grenzen van Europa naar de zuidelijke grenzen zou eisen. Zo zou de illegale immigratie bestreden moeten worden.

journalistenwatch

Volgens Moavero Milanesi zou er bewijs voor bestaan dat buitenlandse strijders de migrantenboten, die starten vanuit Libië, infiltreren. Zodoende vormen zij een veiligheidsbedreiging voor Europa, die de deelname van de NAVO zou rechtvaardigen, bericht “businessinsider.de

“We zullen op de NAVO-topontmoeting nadrukkelijk om een nieuwe afweging van de betrokkenheid van het Atlantische Bondgenootschap tegenover de Middellandse Zee verzoeken. We zouden dezelfde verplichting tegenover het oosten en het zuiden moeten hebben”, aldus de 63-jarige jurist en partijloze politicus Milanesi tegenover het parlement.

Ook Oostenrijk wil zijn soldaten inzetten tegen de illegale immigratie. Minister van Defensie Mario Kunasek en minister van Binnenlandse Zaken Herbert Kickl verklaarden dat de troepen ook ingezet zouden kunnen worden aan de buitengrenzen van de Europese Unie door bilaterale akkoorden voor “Assistance Missions” of ter ondersteuning van Frontex, het Europese grensagentschap. Op dit moment ondersteunen meerdere honderd militairen de Oostenrijkse politie met controles aan de grenzen met Slovenië, Hongarije en Italië.

Kickl zei dat de militairen sinds 2016 de politie ondersteunen, die op grond van gebrekkige controle aan de EU-buitengrenzen overbelast zou zijn.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Europa, EUSSR, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Italië, NAVO. Bookmark de permalink .

20 reacties op Italië eist het inzetten van de NAVO in de Middellandse Zee

 1. koddebeier zegt:

  Ze beginnen te ontwaken, hopelijk niet te laat !

  Geliked door 1 persoon

 2. Jan zegt:

  Niet waarschuwen, direct visvoer van maken

  Like

 3. Marc zegt:

  Dat is natuurlijk veel te laat, maar wellicht dat we nog om de eer kunnen spelen. Rond 2100 is een islamitisch Europa definitief een feit. Tenzij we NU echt rigoureuze maatregelen nemen. Daarvoor is het uitschakelen van politici die de nationale identiteit bedreigen nodig.

  Like

 4. Peter zegt:

  Italië eist het inzetten van de NAVO in de Middellandse Zee
  Eindelijk !! Onze grenzen moeten worden beveiligd.

  Het Noord-Atlantisch Verdrag
  De partijen bij dit Verdrag bevestigen opnieuw hun vertrouwen in de doeleinden en beginselen van het Handvest van de Verenigde Naties en hun wens om in vrede te leven met alle volkeren en alle regeringen. Zij hebben de vaste wil de vrijheid, het gemeenschappelijk erfgoed en de beschaving van hun bevolking, welke zijn gegrondvest op de beginselen van democratie, persoonlijke vrijheid en rechtsorde te beschermen. Zij streven naar het bevorderen van stabiliteit en welzijn in het Noord-Atlantisch gebied. Zij zijn vastbesloten hun krachten te verenigen voor de gemeenschappelijke verdediging en voor het behoud van vrede en veiligheid. Zij verklaren daarom, in te stemmen met dit Noord-Atlantisch Verdrag:

  Like

 5. Het zou kunnen zijn dat dit voorstel beter werkt dan Frontex…….maar als ze een bootje zien vertrekken wel even een schot voor de boeg geven…….kunnen die probeerde te vertrekken meteen terug keren naar wal.

  Like

 6. Eindelijk hebben die onnozels in Brussel het door dat je niet 10 miljoen asiel profiteurs hier gratis kan huisvesten op kosten van de werkende belasting betalende bevolking.

  Like

 7. Pietersen zegt:

  Wat nou ‘illegale immigratie’ ? 97% Van de asielzoekers zijn illegaal. Niet alleen op de Middellandse Zee, maar overal in Europa.

  Like

 8. Republikein zegt:

  Duizenden Europeanen demonstreren tegen de NAVO-top – de media zwijgen.

  Vorig jaar demonstreerden meer dan 10.000 mensen uit meer dan 15 landen tegen de NAVO-top in Brussel. Ook dit jaar vond in Brussel een massale demonstratie plaats tegen de “Alliantietop”. De reguliere media hebben echter geen melding gemaakt van de protesten. Alleen op de pagina’s van de activisten die deelnamen aan de demo was de rally te lezen. Uiteraard had de mainstream er geen belang bij om de vrijheid van meningsuiting van dit evenement te vertegenwoordigen. De NAVO-top vindt plaats op 11 en 12 juli 2018.

  De protesten van zaterdag waren vooral gericht tegen de Amerikaanse president Donald Trump. Banners met slogans als “Tromp not welcome”, “Make peace great again” of “No to NATO – No to war” werden getoond tijdens de mars naar het Noordstation in Brussel. Onder de demonstranten bevonden zich activisten bij verschillende organisaties die door de stad marcheerden. Zij bekritiseerden de verhoging van militaire en bewapeningsuitgaven die door Tromp wordt geëist en riepen op tot ontwapening. In plaats daarvan eisten de demonstranten dat scholen of alternatieve energiebronnen door de staat zouden worden gefinancierd in plaats van belastinggeld aan bewapening uit te geven.

  https://www.watergate.tv/tausende-europaeer-demonstrieren-gegen-nato-gipfel-medien-schweigen/

  Like

 9. hans zegt:

  Het is niet incompetentie, maar doelbewust niks doen aan de grenzen! Dus OPHANGEN ALS ZE VALLEN KANKERLIJERS! Linkse marxisten, brussel en navo

  Heeft niks van doen met verkiezingen of keuzes of overvallen worden.

  Like

 10. fleckie zegt:

  ‘Artsen zonder Grenzen’ ‘ verschijnen ook weer met zieligheids- bedelverhalen op de t.v. ( hoe lang? trouwens , worden zo’ n ‘verhalen’ verteld en, …KINDEREN getoond, ( DIE….. als ze eenmaal volwassen, of bijna volwassen zijn!…….als dank, aan diegenen die gesponsord hebben, …..en .. in leven gehouden, zijn, door giften…….???

  Like

 11. kampersrene zegt:

  Dat kan alleen maar lukken als ze Junckers een paar borrels Cognac doen drinken

  Like

 12. dutchdl zegt:

  Dit is op dutchdl herblogd.

  Like

 13. Elisah zegt:

  In Spanje,
  https://www.hln.be/nieuws/buitenland/spaans-hooggerechtshof-veroordeelt-spaanse-staat-omdat-ze-te-weinig-asielzoekers-opneemt~a6826ca1/

  Spaans hooggerechtshof veroordeelt Spaanse staat omdat ze te weinig asielzoekers opneemt
  De Spaanse staat is door het Spaanse hooggerechtshof veroordeeld omdat Spanje aanzienlijk minder asielzoekers uit Italië en Griekenland heeft opgenomen dan beloofd. Dat heeft het hooggerechtshof vandaag laten weten.

  Like

 14. Jan zegt:

  FOX Business Network stelt het parasitaire gedrag van de EU aan de kaak wat defensie betreft

  Hey Europe! Pay your bills! Honor your commitments! Don’t be a bunch of deadbeats (wanbetalers)!

  Trump:
  What good is NATO if Germany is paying Russia billions of dollars for gas and energy? Why are there only 5 out of 29 countries that have met their commitment? The U.S. is paying for Europe’s protection, then loses billions on Trade. Must pay 2% of GDP IMMEDIATELY, not by 2025.

  — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 11, 2018

  Synoniem voor socialist is dan ook bloedzuiger

  Like

 15. Jan zegt:

  Stoltenberg tegen Trump bij NATO-top: Vanwege u spenderen de landen nu meer
  Trump: Hou op man, dat stelt geen flikker voor, stelletje parasieten
  (vrij vertaald)

  resident Trump: It’s a very small amount of money to what they owe and to what they should be paying. And it’s an unfair burden on the United States. So we’re here to talk about that and I’m sure it will be resolved.

  Secretary General Stoltenberg: We all agree that we have to do more. But also we’ve seen the biggest increase in defense spending … in a generation.

  President Trump: Why was that last year?

  Secretary General Stoltenberg: It’s also because of your leadership and your message.

  President Trump (pointing to liberal media): They won’t write that but that’s OK.

  Like

 16. Elisah zegt:

  Afrikaanse migranten dreigen de bemanning van een Italiaans schip te vermoorden…

  https://www.thetimes.co.uk/article/mutinous-migrants-threaten-to-kill-italian-crew-after-rescue-p23wgf80h

  Mutinous migrants threaten to kill Italian crew after rescue
  African migrants threatened to kill the crew of an Italian cargo vessel that had rescued them in the Mediterranean, in an attempt to avoid being returned to detention centres in Libya.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s