Venezuela: in 2018 een inflatie van 13.000%!

Screenshot_74

(Vertaling: E.J. Bron)

De ineenstorting van de volkseconomie in Venezuela gaat maar door. Het reëel bestaande socialisme, dat door president Nicolás Maduro wordt gepropageerd, zal volgens prognoses van economieonderzoekers van het IMF in de Zuid-Amerikaanse oliestaat in 2018 zorgen voor een inflatie van niet minder dan 13.000%. Alleen al in het eerste halfjaar van 2018 bedroeg het inflatiecijfer tot nu toe 4648,3%. De prijzen stijgen dagelijks met gemiddeld 2,8%.

ongecensureerd.at

Op dit moment beschikt de crisisstaat Venezuela, als een land met de grootste oliereserves ter wereld, nauwelijks meer over deviezenreserves, levensmiddelen en medicamenten.

De economische prestatie van Venezuela zal met 15% afnemen

Voor 2018 zou de economische prestatie van Venezuela tegen de achtergrond van hyperinflatie, wanbeheer en corruptie met 15% afnemen. Het project van de valuta Petro, dat steunt op de oliereserves van het land en als reservevaluta moet dienen, komt ook niet uit de startblokken. Nu hoopt het regime rondom Maduro op socialistische broederhulp uit Peking om de Venezolaanse volkseconomie voor de definitieve ondergang te behoeden.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", corruptie, Elite, establishment, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

23 reacties op Venezuela: in 2018 een inflatie van 13.000%!

 1. Mary zegt:

  Socialisme heeft altijd garant gestaan voor rampen en vervolgens moet een ander (in dit geval Peking) het opknappen, het aloude liedje……..

  Geliked door 1 persoon

 2. VarAway zegt:

  En daar kom ik weer:
  Nooit was een land dat zo rijk kon zijn, zo arm.

  En de kreet van de door mij zeer bewonderde Maggie Tatcher:
  Socialisme werkt alleen zo lang tot dat de socialisten het geld
  van anderen niet meer kunnen uitgeven..( vrije vertaling )

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Socialisten zijn het domste volk op aarde. Al meer dan honderd jaar zijn overal op de wereld socialistische experimenten van start gegaan en allen zijn geëindigd in groot maatschappelijk en economische rampspoed.

  De massa moorden begaan door socialisten is daarnaast een apart hoofdstuk.

  Deze massa moorden werden door Marx legitiem verklaard omdat Marx vond dat sommige groepen mensen niet in staat waren de socialistische revolutie uit te dragen.

  Mensen moesten eerst het stadium bereikt hebben van volledige “verelendung”.

  Dat stadium bereikte je pas als je door het kapitalistisch systeem (een illusionair systeem door Marx verzonnen omdat het socialisme slachtoffers en daders nodig heeft) vermalen was.

  Nooit is er een op de wereld een vast omlijnt kapitalistisch systeem geweest als tegenhanger van het socialisme. Het kapitalisme was zoals gezegd een hersenspinsel van Marx dat zonder kritiek overgenomen werd door zijn volgers.

  De grondlegger van het socialisme is derhalve Marx maar diegene die mij de grondlegger van het kapitalisme kan noemen krijgt van mij de hoofdprijs. Het zal niet lukken want de grondlegger van het kapitalisme bestaat niet zoals ook het kapitalisme als systeem niet bestaat.

  Wat Marx het kapitalisme noemde is niets anders dan een competitieve vrije wereld waarin vrije individuen hun eigen geluk kunnen najagen.

  Dat het ene individu dit beter lukt dan de ander is eigen aan het mens zijn.

  Elk mens zijn eigen unieke competenties.

  Marx en met hem de socialisten wilden en willen een nieuwe mens scheppen.

  Een mens die zijn specifiek individuele vaardigheden moest opgeven voor het collectief.

  Daarin zit de bottle neck van het socialisme.

  Geliked door 1 persoon

  • hendrikush zegt:

   Elk mens heeft competenties, maar die competenties zijn helemaal niet uniek of uitzonderlijk.
   Ze zijn normaal verdeeld over een bevolkingsgroep.

   Like

  • koddebeier zegt:

   “De massa moorden begaan door socialisten is daarnaast een apart hoofdstuk.”
   Nee dan noemen de socialisten het ineens extreem rechts, zoals de nazi’s ineens omgetoverd werden tot extreem rechts terwijl het nationaal socialisten waren, het broertje met een iets andere naam, maar beslist niet rechts..
   Vervalsing van de geschiedenis het dat !!

   Like

 4. delamontagne zegt:

  Het geld de “Bolivares” is zo weinig waard dat
  er allerlei dingetjes van worden gevlochten:portemonnaie, banden om je hoofd, mutsjes,mandjes etc,etc………

  Geliked door 1 persoon

 5. Republikein zegt:

  Hyperinflatie, ja graag!

  Een brood en een doos eieren graag, en doe er maar een pak koffie bij.
  Goed mevrouwtje, dat maakt dan 10 miljoen euro!

  De Europese Centrale Bank

  Vandaag de dag ondervinden we nog steeds een gevolg van historisch hoge inflatiepercentages in het algemeen en de Duitse hyperinflatie in het bijzonder. In maart van dit jaar was de inflatie in de Eurozone slechts 1,7 procent. De voornaamste reden hierachter is het beleid van de Europese Centrale Bank, dat gericht is op het bedwingen van inflatie. Bij de oprichting van de ECB heeft Duitsland geëist dat de hoofdtaak van de bank het bedwingen van inflatie zou worden, met de hyperinflatie van de jaren 1922-1923 in het achterhoofd.
  https://isgeschiedenis.nl/nieuws/hyperinflatie-in-duitsland-na-de-eerste-wereldoorlog

  Anders gezegd: wilt u door de hond of de kat gebeten worden.

  Het monetaire beleid van de ECB is nog steeds een voortdurende aanval op de Duitse belastingbetalers en spaarders. Verschillende economische experts hadden al een rechtszaak aangespannen tegen het obligatieaankoopprogramma van ECB-chef Mario Draghi. Volgens de economen zijn obligatieaankopen in principe gelijk aan overheidsfinanciering van Europese landen door de Europese Centrale Bank. Aan het begin van het obligatieaankoopprogramma kocht de ECB maandelijks 60 miljard euro aan staatsobligaties. Later werden de bedragen zelfs verhoogd tot 80 miljard euro per maand.

  Het Europees Hof van Justitie heeft nu een hoorzitting en een hoorzitting over het controversiële obligatieaankoopprogramma gepland voor woensdag. Vorig jaar riep de AfD de federale regering op om alle ECB-beslissingen (aankoop van staatsobligaties en afgeleide producten) voor het Europese Hof van Justitie te dagen. Sindsdien is het onderwerp echter van de agenda verdwenen in parlementaire debatten.

  U kunt hier pinnen!

  Like

  • Republikein zegt:

   Veel azieligen hiero krijgen (bijna) gratis tandverzorging en gouden tanden enz.
   Goud is de enige remedie tegen hyperinflatie, die badgasten zijn toch voor het geluk geboren, het was voorbestemd.

   Like

   • annah zegt:

    mijn dochter en schoonzoon zijn beide tandartsen en krijgen regelmatig een verzoek van die lui gouden tanden te plaatsen (niet dus!!!)

    Like

  • guusvelraeds zegt:

   De inflatie (prijsstijging = geldontwaarding) is niet zo zeer de angst die de EU bonzen hebben. Ze zouden zelfs graag zien dat de inflatie met kleine stappen toenam. Dus dat de producten stap voor stap duurder worden en je meer moet neerleggen voor een product. Het hele duurzaamheid geleuter en de propaganda hiervoor is erop gericht de burger te prikkelen (op schuld gevoel) investeringen op dat gebied te doen. Hun filosofie is dat de mensen de prijsstijgingen willen voor zijn en alvast nu de koelkast de T.V. of de auto kopen. Natuurlijk ook de kosten op zich nemen energie neutraal te wonen om de aarde te redden. Op dit allemaal is hun lage rente politiek gebaseerd. Dat door de lage rente onze pensioenen naar de maan zijn en onze spaarcenten in rook opgaan interesseert de elite weinig. Liefst zouden ze ook nog negatieve rente willen uitschrijven.

   Waar ze als de duivel wel bang voor zijn is devaluatie. Dus dat de goederen en producten goedkoper worden en het geld in waarde stijgt. Bij devaluatie worden de producten goedkoop en wordt het geld dus duur. Je koopt dus in dat geval voor minder geld (het is immers meer waard geworden) meer producten. Voor deze proces gang zijn ze als de dood. Want dan zou de rente omhoog moeten schieten en zijn de schulden die de landen hebben gemaakt nooit meer in te lossen. Kortom de gehele EU en het bankwezen gaat failliet.

   Dat prijs verlagingen voor de gewone burger goed zijn weten ze drommels goed maar daar is hun politiek niet op gericht. De burger heeft hun belangstelling niet. Hun politiek is gericht op het groot kapitaal en de groot industrie en die is het meest gebaat bij lage rente.

   Dus kort gezegd de burger heeft belang bij hoge rente want dan brengt zijn spaargeld zijn pensioen en andere investeringen het meeste op.

   Het groot kapitaal en het banken systeem heeft alleen maar belang bij lage rente want door de grote massa kunnen ze veel leningen uitschrijven die ook terug betaald kunnen worden en lopen dus op termijn goed binnen.

   Een paar leningen met hoge rente levert hun niets op maar miljoenen leningen met lage rente levert de globalisten van deze wereld niet meer te tellen miljarden op.

   Like

 6. Henk der Niederlander zegt:

  Zoals altijd gaat het geweldig in deze socialistische staat.
  Allemaal vallen ze op den duur om maar niet voordat de zogenaamde leiders hun geld in het buitenland hebben veilig gesteld.
  Waar hebben we dat toch eerder gezien.

  Like

 7. Jan zegt:

  Inflatie in Venezuela nu 1.000.000%

  In the Socialist mecca of Venezuela the people have resorted to eating out of trash cans and from garbage dumps.

  https://tinyurl.com/ycfp7occ
  https://www.thegatewaypundit.com/2018/08/venezuelas-socialist-economy-is-near-collapse-inflation-at-one-million-percent/

  Like

 8. Jan zegt:

  Vuilnisbak bij een tankstation in Caracas, Venezuela

  Like

 9. Jan zegt:

  Venezuela dictator Nicolás Maduro destroyed his country, starved his people, and crushed pro-democracy dissidents. So the U.N. is planning next month to elect him to its “Human Rights Council.”
  https://tinyurl.com/y62tnlf5

  Like

 10. Jan zegt:

  Gevangenbewaarders in Venezuela martelen gevangenen met hanengevecht

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s