Wow! Volkskrant-columnist geeft toe: de middenpartijen hebben het migratiefiasco veroorzaakt

Screenshot_60

De illegalen van We Are Here, ook uitgeprocedeerde asielzoekers die weigeren te vertrekken.

(Door: Michael van der Galien)

Oh, en het is daarom niet minder dan logisch dat “populisten” overal in opkomst zijn.

Het gebeurt niet vaak, maar zo heel af en toe blijkt een columnist van een gevestigde krant iets van gezond verstand te hebben. In dit geval gaat het om Martin Sommer, commentator voor de Volkskrant. In een column over de immigratiecrisis in Duitsland en het asielbeleid in Europa schrijft Sommer namelijk het volgende:

Vooral de middenpartijen hebben het geweldig laten sloffen, overal in West-Europa. Centrumrechts zegt sinds jaar en dag dat de migratie moet worden beteugeld. Mensen die hier niet horen te zijn, moeten terug. Zoals blijkt uit het Rekenkamerrapport, lukt uitzetten nauwelijks in de helft van de gevallen. Er gaapt een geweldig gat tussen de officiële regels en de voornemens aan de ene kant, en de feitelijke daden aan de andere. En lange tijd is het demoraliserende effect op de bevolking genegeerd.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Populisme", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Demografie, Derde Wereld, Elite, establishment, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, moralisme, Multiculti, Naïviteit, Nederland, Overheid, politici, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

26 reacties op Wow! Volkskrant-columnist geeft toe: de middenpartijen hebben het migratiefiasco veroorzaakt

 1. koosv8 zegt:

  Links gaat het langzaam in zien denkt iedereen, nou vergeet het maar. Er moet iets gebeuren anders zijn we de macht kwijt aan partijen die dit allang al hadden zien gebeuren. Nou dan hoeft men niet op rechtse partijen te stemmen.
  Dus blijven ze in grote getale op die partijen stemmen, en blijft alles bij het oude beroerde belazer beleid, ik hoop het niet, maar ik ben bang van wel!

  Like

 2. Harry zegt:

  Heb niet zo veel vertrouwen in linkse klootzakken die opeens het licht gezien zouden hebben .
  Van binnen blijft die rot-ideologie toch smeulen .

  Net zoals dat stuk treiter-vlogger tuig Ismael Izgun , o.i.d. , die opeens een nette jongen zou worden en weer in alle linkse actualiteitenprogramma’s en praatshows op mag duiken .
  Zulk geteisem betert zijn leven niet en hij verdient geen nieuwe kans .
  Afserveren dat tuig .

  Eigenlijk heeft die turkse rotkop dezelfde mentaliteit als die van muiswinkel , eerst geld verdienen aan iets en dan het roer ineens helemaal omgooien .
  Slechts om er beter van te worden .

  Kortom een turk met een muiswinkel mentaliteit .

  Andersom kan ook natuurlijk .

  Like

 3. Veel autochtone Nederlanders in de grote steden hebben met lede ogen hun vertrouwde buurtje door de opgedrongen massa-immigratie, en de criminaliteit onder veel allochtone jongeren, zien veranderen. Indien dit “veranderende Nederland” hen niet bevalt dan moeten ze van het Turkse Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu (DENK) maar oprotten….

  Like

 4. kampersrene zegt:

  Het zijn allemaal negers , ze werden afgewezen omdat ze mensenvlees lusten ,vooral Rutte voelt zich bedreigd .Ze verdedigde zicht met de repliek ….Julie eten wel varkenvlees !

  Like

 5. theresageissler zegt:

  Rare jongen toch, die van der Galiën:
  Nú dít artikel
  en op andere momenten komen je dan weer dít soort berichten over hem onder ogen:
  https://ejbron.wordpress.com/2018/06/18/moslim-hoofdredacteur-dds-noemt-geert-wilders-een-fascist/
  Waar staat hij nu ècht?

  Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   In maart 2015 heb ik Van der Galiën, naar aanleiding van een ander moslimschandaal, de onderstaande brief gestuurd:

   “…the persecution against Christians, which the world is trying to hide..”
   “De wereld probeert het te verbergen. Jawel, Jorge Mario Bergoglio, optredend onder de artiestennaam Paus Franciscus, benoemt wel de vervolging van Christenen, maar niet de oorzaak, de daders, de bedrijvers van die vervolging.
   IT’S THE ISLAM, STUPID!
   En Michael van der Galiën, de alom gerespecteerde journalist (en moslim) doet ook weinig moeite. Begrijpelijk, hij zou ruzie met z’n thuisfront in Izmir krijgen.
   “…dat gebeurt ongetwijfeld alleen als de paus voor zoveel onrust zorgt dat westerse overheden het gevoel hebben dat ze hem niet langer kunnen negeren.”
   En welke rol denk je dat er is weggelegd voor de pers, Michael? Zou het eigenlijk niet tot de taak van de pers behoren (en dus ook tot de jouwe) om voor zoveel onrust te zorgen? Zou het niet de plicht van de pers (en dus ook de jouwe) zijn om bij elk bericht dat hier over gaat, volmondig naar buiten te brengen dat het wéér de islam is die misdaden entameert en moslims die ze uitvoeren?
   De gruwelijke geschiedenis in Rotherham wordt wel genoemd, maar angstvallig wordt verzwegen dat het moslims zijn die dit doen. Geïnspireerd door de islam. De slachtoffers waren immers infidels. Hetzelfde geldt voor IS(IS). Allemaal roeptoeteren dat dit niets met de islam te maken heeft. En zo zijn de voorbeelden legio.
   Degene die wèl durft te zeggen dat de islam een criminele organisatie is, Geert Wilders, moet hoognodig altijd gekleineerd, gebagatelliseerd, beledigd en gedemoniseerd worden. Doe eindelijk je journalistieke plicht. Doe aan waarheidsvinding en publiceer die waarheid dan. Probeer niet met verhullend taalgebruik de ware oorzaak van al die rotzooi in de wereld onder het kleed te vegen.
   Journalisten hebben de plicht om te onderzoeken en het recht om te publiceren. Doe je plicht én maak gebruik van dat recht.” Tot zover mijn brief aan hem.

   Conclusie: Jouw vraag waar Van der Galiën nu echt staat, is gemakkelijk te beantwoorden. Hij staat aan de kant die het meeste schuift en het minste risico oplevert.
   Met andere woorden: Van de Galiën is een FLAPDROL. Een journalist van drie hoog. Hij heeft, uiteraard om marketing-technische redenen, ook de (soefi) islam verloochend. Dus behalve een lul van een journalist is hij ook nog een een kutmoslim. Pardon my French.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

  • Wolf zegt:

   Exact Theresageissler, Die linksdraaiende turken lover vertrouw ik voor geen meter. Het is een Sharlatan en helper van de linkse kerk.

   Like

 6. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Gezond verstand zoekt weer naar nieuwe wegen
  waarmee ’t probleem wellicht wordt opgelost
  als wordt beaamd wat zo lang is verzwegen :
  de Centrumpartijen hebben ons haast de kop gekost !
  Zoals deze Sommer hier hardop durft te benoemen
  rechtuit en zonder aanzien des persoons
  die wil de feiten niet meer helpen te verbloemen
  en maakt de waarheid tot iets doodgewoons.
  Gezond verstand en zonder schelden en schofferen
  dat moet de sleutel tot de oplossing gaan zijn
  en als de Machthebbers dat eindelijk willen accepteren
  gaan we weer samenleven zonder angst en pijn…
  .
  Jasterke

  Geliked door 1 persoon

 7. Hovawart zegt:

  De bevolking heeft het zo ver laten komen, niet de sokpoppen in het Binnenhoftheater van de lach, met hun door Brussel gedicteerde voorstellingen.
  Draagvlak bepaald de toekomst, en een lacune het beleid, zonder steun voor hun dictatuur zal een revolte niet lang op zich laten wachten, in steeds meer landen poogt men de ondergang te voorkomen, ondanks de Brusselse sancties zullen er steeds meer volken oproepen tot het beëindigen van het neocommunistische mangelen en uitmelken van de westerse maatschappij.

  Geliked door 1 persoon

 8. Peter zegt:

  GOED NIEUWS !!
  EO durft documentaire over Aramese genocide wél aan.
  HILVERSUM – De Evangelische Omroep gaat in september een documentaire uitzenden over de Aramese genocide. Het thema ligt uiterst gevoelig in de Turkse gemeenschap. Zij weigert namelijk de dodenmarsen, die naar schatting 275.000 Aramese christenen het leven kostten, als genocide te erkennen.

  Like

 9. Hovawart zegt:

  Het ‘op maat maken’ van regels, wetten en plichten, van normen en waarden om iedereen maar tevreden te houden met een eigen ‘status aparte’ binnen een ‘maakbare’ maatschappij, schept een onhoudbare en wetteloze anarchie, waarbij handhaving en orde geen enkele rol meer zal kunnen spelen om de harmonie terug te vinden, in deze verdeeldheid en bandeloosheid, waarin men kinderen wil laten opgroeien, kunnen zij binnenkort niet meer ontkomen aan de tribale samenleving, een basale stammenmaatschappij, van geloofsgenoten of hechte communes.
  Een middeleeuwse vorm om een kans op overleving en welzijn te bieden, een sociaal verband ( meestal het recht van de sterkste), in reeds bestaande structuren van groepen, die zich mogelijk zullen verenigen tot post-SHTF stam, waar brave mensen hun naasten zullen verliezen a.g.v. bomaanslagen en mensen opgesloten worden en gemarteld vanwege geloof, geaardheid of politieke overtuiging, waar de zwakkeren (chronisch zieken, gehandicapten, aberrante psychische gesteldheid, en ouderen met een hoge mate van afhankelijkheid), die momenteel al de klos zijn, ten gronde gaan aan/in de strijd om de macht, succes en geld, sociaal zwakkeren geen kans meer krijgen om zich te mogen handhaven binnen de maatschappij, en derhalve de strijd zullen gaan verliezen,je zult op een gegeven moment grenzen moeten gaan trekken, om het totale verval van de wereld om ons heen niet te laten bespoedigen door linksche politici die ijveren voor een communistische wereld die drijft op corruptie en geweld.

  Like

 10. Sabeltant zegt:

  1 – Buitengrenzen Europa potdicht.
  2 – Hulp aan illegalen strafbaar stellen.
  3 – DEPORTATIE van alles wat ONS niet bevalt.

  Like

 11. Wolf zegt:

  NEEN, v d Gallien de LINKSE rot partijen!

  Like

 12. Hersenloze showbis….voetbalfanaten…..temptationidioten……lamlendelingengroengekleurde volksmeute…..hebben er voor gezorgd dat dit SLOOPKABINET er in zou slagen om alles naar het welzijn van de mensen te maken……zijzelf werden na het ontwaken buitengesloten……pas als het financieel helemaal vastloopt dan gaan ze misschien nadenken over wat er is fout gegaan…….aangezien ze over weinig hersenen beschikken….zullen ze hier niet zelf uitkomen…….klompenland…!

  Like

 13. Pietersen zegt:

  Hoe het ook zij, de Nederlanders hadden op de juiste partij moeten stemmen, maar doordat het hier zo’n rotzooitje is van allerlei clubjes (partijtjes) spint het mafiosi partijkartel er garen bij en sukkelen we gestaag door naar onze ondergang. Er gebeurt NIETS, er verandert NIETS. Hoogstens hier en daar weer een verontwaardigd sentiment dat even de gemoederen bezighoudt maar dan sukkelen we gewoon weer verder en laten de islam de overhand krijgen in ons eens zo mooie land.

  Like

 14. Elisah zegt:

  https://politiek.tpo.nl/2018/07/10/geert-wilders-pvv-tegen-tunahan-kuzu-denk-cum-suis-snel-optiefen-naar-turkije/
  Geert Wilders (PVV) tegen Tunahan Kuzu (DENK) cum suis: ‘Snel optiefen naar Turkije!’
  En hij mag ‘alle andere Erdogan-lovers’ ook meenemen

  Like

 15. Elisah zegt:

  https://politiek.tpo.nl/2018/07/10/bonusquotevideo-tunahan-kuzu-denk-autochtone-nederlander-die-veranderend-nederland-niet-bevalt-rot-maar-op/

  Bonusquotevideo – Tunahan Kuzu (DENK): Autochtone Nederlander die veranderend Nederland niet bevalt rot maar op

  Like

 16. Anneke zegt:

  Hé gaat deze journalist, z’n kont tegen de krib gooien??? En gaat hij deze houding nog enkele maanden/- tijden volhouden. Zouden anderen hem gaan volgen??? Gaat hij zo ’n eyeopener worden voor de gehersenspoelde mainstream media journalisten???

  Like

 17. Elisah zegt:

  Iets anders
  https://www.ad.nl/politiek/raadgevend-referendum-definitief-afgeschaft~a143312f/
  Raadgevend referendum definitief afgeschaft
  Een meerderheid van de Eerste Kamer heeft vanmiddag ingestemd met de afschaffing van het raadgevend referendum. Daarmee is de volksraadpleging definitief afgeschaft. Eerder stemden de coalitiepartijen in de Tweede Kamer al voor intrekking van de referendumwet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s