Ondanks druk vanuit Beieren: door de CDU geleid Sachsen wil geen grenspolitie

Screenshot_88

(Vertaling: E.J. Bron)

Hof – De minister-president van de Duitse deelstaat Sachsen, Michael Kretschmer (CDU), heeft in Hof zijn Beierse collega Markus Söder (CSU) ontmoet. De beide spraken over grensbeveiliging en mensensmokkelcriminaliteit. De opbouw van een Sachsische grenspolitie zou volgens Kretschmer op dit moment niet aan de orde zijn. Reden zou het gebrek aan voldoende politieagenten zijn.

journalistenwatch

Het commentaar van Jörg Urban, de fractievoorzitter van de AfD in het deelstaatparlement van Sachsen:

“Schrikbarend dat Sachsen bij het derderangs theater ´asielpolitiek´ niet eens in staat is symboolpolitiek te bedrijven. Kretschmer moest openlijk toegeven dat Sachsen geen eigen grenspolitie kan opbouwen, omdat daarvoor simpelweg het personeel ontbreekt. Dus dat personeel, dat door de CDU-regering bij de hervorming van de politie werd weg gerationaliseerd. Destijds werden 2600 politiebanen weggestreept.

Het resultaat van de kapot bezuinigde politie is nu handelingsonbekwaamheid met al haar gevolgen. Terwijl andere landen zoals Hongarije, Oostenrijk of Denemarken in staat zijn hun landsgrenzen te controleren, zullen de facto in Sachsen ook in de toekomst geen gepaste grenscontroles plaatsvinden en zal de ongecontroleerde binnenkomst in Duitsland zodoende mogelijk blijven.

De AfD-fractie eist consequente grenscontroles door de federale politie in samenwerking met de politie van Sachsen, zolang er geen nieuwe politieagenten beschikbaar zijn.”

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", AfD (Alternative für Deutschland), Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, christendemocraten, cultuurrelativisme, Duitsland, establishment, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Merkel, Overheid, Pacifisme, politici, politie, praatjesmakers, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

4 reacties op Ondanks druk vanuit Beieren: door de CDU geleid Sachsen wil geen grenspolitie

 1. Republikein zegt:

  Dat dachten we al, veel geschreeuw en weinig wol, net zo als hier, maar nog genoeg personeel om de autochtone burger te negeren.

  Like

 2. WILLEM zegt:

  Er is geen geld voor politie,maar wel voor dat krapuul wat veel en veel meer kost en
  dat veel overlast veroorzaakt!

  Geliked door 1 persoon

 3. Martijn zegt:

  In de Huffington Post Duitsland wordt gepleit voor de uitroeing en afschaffing van het Duitse volk. https://www.huffingtonpost.de/entry/umvolkt-uns-deutsches-volk-muss-abgeschafft-werden_de_5b439482e4b048036ea12cf8?

  Like

 4. Williaan zegt:

  De druk van boven achter de, voor ons onzichtbare, schermen is enorm!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s