Sluw of stom, wát is Kuzu nu eigenlijk?

Screenshot_80

(Door: Theresa Geissler)

Ik begin dit relaas met een enkel citaat uit een boek dat ik ooit las: “Dr. Vlimmen” van Anton Roothaert. Daarin wordt het volgende gezegd over een dienstmeisje, dat voor de voogdijraad verschijnt met de bedoeling haar werkgever om financiële redenen het vaderschap van haar buitenechtelijke kind in de schoenen te schuiven: “Schichtig flitsen de ogen heen en weer, maar ze kijkt hem (de voorzitter van de Raad) niet aan. Nee, dit is toch wel het aller-ongunstigste geval dat hij hier ooit heeft gehad: Stom en tóch sluw; een echt dégéneré’tje.” Einde citaat; heeft ook verder nul komma nul met dit onderwerp te maken. Behalve die beschrijving dan: Kunt U, geachte lezers/reageerders van “E.J. Bron”, zich voorstellen dat die bij mij plotseling associaties opriep met ene Tunahan Kuzu?

Dit markante heerschap, brón van ergernis in de Tweede Kamer en daarbuiten, heeft het deze dagen weer eens voor elkaar gekregen de gemoederen danig te verhitten door middel van medewerking aan het vlogje van “tuigvlogger” Ismael Ilgun. Naar eigen zeggen door niet meer dan één zinnetje – dat echter wél ondubbelzinnig duidelijk maakte dat hij immigratie-kritische Nederlanders zou willen aanraden “dan maar op te rotten.” Geen woord Frans bij, zogezegd. Zijn enige reactie op de commotie, die daarop ontstond, waagde hij in de volgende vorm te gieten:

“Als je het zonder context hoort, kan ik begrijpen dat het verkeerd kan overkomen. Het is echter te makkelijk om één zin uit een video van een half uur te knippen en dat los te trekken. Ik doe niet mee aan het sentiment eromheen en zal me blijven inzetten om de groeiende tendens van xenofobie, racisme en discriminatie een halt toe te roepen, zodat alle Nederlanders zich thuis voelen in ons land.”

Daar vallen twee dingen aan op: allereerst dat volkomen uitgekauwde cliché dat die ene zin “uit zijn context zou zijn gerukt” – al drukt hij het zelf weer nét even onbeholpener uit, maar allá… Context? Welke context is hiervoor vereist, vraag je je af: Heeft hij niet zes bij negen verkondigd dat Nederlanders, die moeite hebben met andere culturen in hun nabijheid, dan maar liever moeten “oprotten”? Duidelijk genoeg, zou ik zo zeggen; behóeft in het geheel geen context! Nee, Heer Weerwolf, eh, Kuzu: Dat ene zinnetje geeft glashelder aan hoe U tegen één en ander aankijkt, en als U dat had willen verdoezelen, had U het bínnen moeten zien te houden, doodsimpel. Met dat trucje van die “context” zijn té velen U té lang voorgegaan; dat kan langzamerhand wel eens definitief op de schroothoop. Alleen U bent dan weer zo stóm om het daarvan alsnog te gaan afhalen. Kijk, daar heb je het trouwens al: Stom. Een stómme aanpak; het eerste raakvlak met het door mij aangehaalde citaat! Nu meteen eens kijken of we ook dat tweede aspect weten te herkennen: Sluw. “Stom en tóch sluw.” Klopt dat?

Zelf vind ik dat in dit geval níet, eerlijk gezegd. Want – en dat was meteen het tweede wat mij opviel,  Dolfje We…, herstel, Tunahan Kuzu blijkt niet eens in staat om minimaal zijn spijt te betuigen over het feit dat zijn opmerking klaarblijkelijk verkeerd gevallen is: dat gegeven wordt door hem als het ware even “losgetrokken” (om zijn vocabulaire dan maar over te nemen) als iets overbodigs in elkaar gefrommeld en achteloos in een hoek gesmeten; niet meer naar omkijken, klaar. In plaats daarvan neemt hij onmiddellijk weer zijn overbekende stokpaardje ter hand, teneinde er voor de zoveelste maal in te rammen dat hij zich zal blijven inzetten om de “groeiende tendens van  xenofobie, racisme en discriminatie een halt toe te roepen, zodat alle Nederlanders zich thuis voelen in ´ons´ land.” Rare manier om een opmerking te verzachten: hij is dat overduidelijk dan ook geen moment van plan.

Kuzu, samen met die andere grappenmakers van DENK, heeft dat van meet af aan al gehad: die uitgesproken vechthouding, waarin de woorden “wij” en “ons” nadrukkelijk zijn ingebed; “wij” wonen hier en blijven hier, dit is “ons” land. Overigens is het een manier van benaderen waaraan de hele immigrantenmeute vanaf de tweede generatie rechten denkt te kunnen ontlenen: “Zij zijn hier geboren”, waarmee ze kennelijk van mening zijn dat daarmee alles gezegd is. Dat dat nog altijd iets is wat van geval tot geval nader dient te worden beoordeeld, past misschien wel écht niet in hun logica, die, dat mag niet worden vergeten, onwrikbaar is gestoeld op het collectivisme, zoals bij praktisch alles van hen het geval is.

Maar niettemín: nemen wij het geval van Kuzu persoonlijk onder de loep, dan is hij in ieder geval níet in Nederland geboren, maar in Istanboel, op 5 juni 1981. Wel is hij vanaf zijn prille kinderjaren in Nederland opgegroeid, om precies te zijn in Maassluis, en heeft daar niet alleen het Gymnasium doorlopen, maar tevens een studie gevolgd aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam, waarna hij een adviserende positie wist te verkrijgen in de gezondheidszorg (zelf dus alvast geen strobreed in de weg gelegd, zou je zeggen). Wat echter juist daardoor des te meer opvalt: hoe vlot hij ook debatteren kan, het gaat allemaal wél met een onmiskenbaar accent. Hoewel hoogopgeleide Turken, Marokkanen etc., die in de loop der jaren hebben geleerd vrijwel accentloos Nederlands te spreken, een vrij gangbaar verschijnsel zijn, gaat dat zeker niet op voor Kuzu. Veeg teken, dat er binnen zijn eigen familiekring voornamelijk Turks gesproken is en dat het misschien zelfs nog steeds de taal is, waarin hij “dènk”t; wat dan meteen zijn af en toe wat onbeholpen woordkeus, zoals die ook hierboven te bespeuren valt, zou verklaren. Iemand die in het Turks dénkt en in het Turks redeneert, zo sterk, dat hij zelfs zijn accent nooit is kwijtgeraakt, wat kun je daar eigenlijk van verwachten op het gebied van “integratie”, ook al refereert hij daar zelf regelmatig aan? Integratie in het kader van “tot hier en niet verder”? Zijn al even duidelijke afkeer van “assimilatie”, alsmede zijn veelvuldig gehoorde stelling dat “integratie van twee kanten moet komen” spreekt wat dat betreft boekdelen!

Deze Grijze weerwolf, wiens sleetse, hier en daar steeds verder inscheurende schaapsvacht voornamelijk bestaat uit het benadrukken dat Nederland, dat prachtige land ,van “ons allemaal” is en dat hij en de zijnen zich “helemaal Nederlander voelen, hier wonen en hier blijven”, is aldus totaal niet in staat te verhullen dat er achter deze, naar hij zelf denkt tactische, manoeuvre maar één ding schuilt, namelijk: de Turkse identiteit, tot overmaat van ramp nog versterkt met de islam, die met de komst van Erdogan weer van stal is gehaald, als richtsnoer. En met name dat laatste aspect is voor hem essentieel: niet alleen het Turkse nationalisme moet van hem en zijn geestverwanten zegevieren, ook de islam dient hier definitief zijn vlag te planten, zoals hij dit trouwens al 1400 jaar dient te doen – wat Kuzu zich terdege realiseert: de hele slachtofferrol, waar hij uit naam van zijn landgenoten ingekropen is, het geweeklaag over xenofobie en discriminatie, de daarbij behorende rol van Turkse Robin Hood (of Don Quichotte?) dient louter om gaandeweg, en naar hij denkt met behulp van steekhoudende argumentaties, Nederland te onderwerpen aan de invloeden van wat hij als zijn werkelijke thuisland beschouwt: het Turkije van Erdogan.

“Dat mooie Nederland, waarvan hij zó veel houdt, en waarin ´hij´ wil dat ´wij´ er allemaal gelukkig en vreedzaam naast elkaar in leven”, frasen zijn het; smerige, huichelachtige frasen die te sleets zijn om zijn ware bedoelingen afdoende te verhullen: “Mooi” is Nederland voor hem vanwege de tolerantie jegens uitheemse fratsen (oftewel: ‘andere culturen’) en om zijn sociale voorzieningen, “wij” zijn niet alle Nederlanders, maar de Nederlanders met immigratieachtergrond, in de eerste plaats de Túrken, zijn ‘bloedbroeders’. Hoewel hij dit zelf donders goed beseft, hoopt hij tegen beter weten in de goegemeente met die frasen zand in de ogen te strooien… Tevergeefs, want daarvoor zijn de scheuren, zoals gezegd, te veel in het oog lopend.

Deze “politicus”, van wie nu al vrijwel vaststaat dat hij nooit meer aanhang zal veroveren dan diegenen onder de immigranten die zich in hetzelfde “utopische” gedachtegoed hebben vastgebeten als hij, in wiens krokodillentranen geen enkele autochtoon nog trapt, zelfs de meest goedmenschelijke autochtoon niet, die daarom in feite al door het overgrote deel van de Nederlandse samenleving is uitgekotst en steeds heviger golven van woede over zich heen kan verwachten naarmate hij slechter in staat blijkt zijn combinatie van hoogmoedswaanzin, arrogantie en diepe minachting jegens de oorspronkelijke Nederlanders te verbergen – want in zijn praatjes trapt, zoals gezegd, echt niemand meer… kan zo iemand nog, zoals in het boek “Dr. Vlimmen”, beschreven worden als “stom en toch sluw, een echte dégéneré”?

Ik ben geneigd, te zeggen: laat dat “sluw” er maar af; de rest klopt als een bus.

Door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "DENK", "diversiteit", "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, demoniseren, Eurabië, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Turken, Turkije, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

52 reacties op Sluw of stom, wát is Kuzu nu eigenlijk?

 1. Patriot 2.0 zegt:

  Context? Weet hij überhaupt wel wat dat betekent? Want de context is nl.: Westerse waarden in een Westerse maatschappij, die door de Verlichting is gegaan en een Joods-Christelijke basis heeft.

  Like

 2. Aegolius cs zegt:

  Een gematigde moslim?

  Geliked door 1 persoon

  • Sabeltant zegt:

   Aan de oppervlakte een “gematigde” moslim, netjes praten, beheerst en in het pak, inwendig een moslim die ONS het liefst aan een zwaard zou rijgen als hij zijn zin niet krijgt.

   Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   Ze erkennen in ieder geval niet de scheiding tussen Kerk en Staat: hoe kun je dan gematigd zijn? De absolute macht ligt bij hun geloof: dat is per definitie dus niet gematigd. Politici praten over gematigde islam om de zaken beheersbaar te houden, maar het is een kunstgreep.

   Geliked door 1 persoon

 3. koddebeier zegt:

  Geschift, is de enige juiste diagnose !

  Geliked door 2 people

 4. P. Puk zegt:

  Walgelijke figuren bij dat DENK. En naDENKen kunnen ze ook al niet. En het motto is:
  Weet wat je zegt, maar zeg niet alles wat je weet.

  Like

 5. dutchess zegt:

  Een misselijk makend stuk turkse kots, dàt is ie, betaald van Nederlands belastinggeld, en indirect dus ook door mij.
  En als wij moeten oprotten ( niks uit context getrokken maar wel degelijk gemeend) wie zal hem dan een dergelijk royaal inkomen garanderen?
  Rechters kunnen Denk niet verbieden? Dàn moet de wet worden aangepast, niet morgen maar gisteren.

  Geliked door 2 people

 6. ruud zegt:

  Hij is wel sluw (denk ik) want in de gemeenteraden krijgt hij al bijval met zijn leugens over wij dit wij dat, alleen hun wij betekent dat je dan meedoet met hun geloof lees sekte. Koezoe de griezelman.

  Like

 7. Wim zegt:

  Kuzu is helemaal niet dom en zeker ook sluw. Zijn opmerking past in het uittesten hoever de islamisering gevorderd is. Gewoon doen en dan kijken hoeveel rimpeling die steen in de vijver (politiek) veroorzaakt. En vergeet de impact van zo’n opmerking op zijn achterban niet. Ook mooi meegenomen.
  Veel schadelijker vind ik de verraderlijke NSB opmerking van Van Riessen, nu al weer 8 jaar geleden: https://www.youtube.com/watch?v=aclY_G4jrDE&feature=player_embedded

  Like

 8. spoorinmiddelsbijster zegt:

  Wederom een goed stuk Theresa (en weer heel veel typewerk😁).
  Ik geloof ook dat nooit een Nederlander blank of zwart met een beetje verstand op Denk zal stemmen. Alleen immigranten zullen dat doen maar het is wel beetje beangstigend dat die groep wel hard groeit en daarmee dus ook zijn aanhang. Als we toch met 1 ding zouden moeten stoppen is het wel met stemrecht voor mensen met 2 paspoorten.

  Like

  • theresageissler zegt:

   Essentieel is in ieder geval, dat mogelijk wel migranten in zijn onbeschaamde trucjes trappen, maar autochtonen in geen geval, Spoor’:
   ’t Is pure blufpoker, wat hij verkoopt en daar trappen louter moslims in en dan nog vooral nationalistische Turken.
   En inderdaad, die twee paspoorten! Maar gevestigde politici gaven daarvan jaren geleden al toe: “Wilders heeft een punt,” en nóg werd er niets aan gedaan! Ongelofelijk!

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Theresa.
   Je moet aan die Kuzu niet zoveel woorden vuil maken.
   Hij is /was het nooit waard en je zult het ook nooit kunnen.
   Je zult hem nooit volmaakt kunnen neerzetten zoals jij het voelt, want hij is iemand die helemaal niet in Nederland thuis hoort, en dat is het criterium.
   Hij heeft nooit iets met Nederland gehad en kan en zal van daaruit ook nooit iets met Nederland hebben.
   Een mooiprater.
   Een huichelaar en slijmende sluwe vos.
   Want sluw is hij wel.

   Meer woorden zijn overbodig.

   Like

   • theresageissler zegt:

    Dat sluwe is maar betrekkelijk, daar blijf ik bij: Juist omdát hij hier niet thuishoort, trapt geen autochtoon er in.
    En telkens als hij het presteert om een heel volk op een walgelijke manier te schofferen, mag dat best wel aan de kaak gesteld worden, vind ik persoonlijk.
    Moet je dan maar doen of er niets aan de hand is, of zo? Dat doet Geert toch zeker ook niet!

    Geliked door 1 persoon

   • Patriot 2.0 zegt:

    @Theresa
    het vervelende is dat er wel autochtonen intrappen, en dat weet die Kuzu.

    Like

   • theresageissler zegt:

    @patriot 2.0: Je hebt inderdaad van die autochtonen, die in een heleboel trappen, maar in Kuzu….Dát betwijfel ik dus ècht.

    Like

 9. Sabeltant zegt:

  Kuzu is de trekpop van Erdogan in de Nederlandse politiek.
  Vergis je niet in deze heren, dit zijn de voorbereiders van de politieke islam.
  Erdogan en daarom Kuzu ook, zijn heel duidelijk bezig de maatschappij te verdelen in moslims en niet moslims.

  Like

 10. Thoth zegt:

  Ten eerste, die gasten uit Turkije en Marokko komen hebben een lager IQ dan de autochtone Nederlanders. De eerste had 80, de 2e, etc. hebben nu opgekrikt naar 88, Nederlanders heeft 100. (VU, Nijenhuis, IQ-onderzoek*). Ten 2e, de Dyab Abou Jahjah, de islamitische ‘belgische’ uit Libanon zei hetzelfde in 2004: “De autochtonen kunnen zich niet aanpassen aan de multiculturele realiteit. Dat is wat er aan de hand is. Dan moeten ze maar emigreren. Wie het hier niet bevalt moet maar weggaan”.

  Dus, die mensen leven in een totaal andere omgeving nl. Turkije en Marokko dan de b.v. Nederlanders, hun intelligentie komt tekort. Kortom, ze horen niet thuis in Nederland, hoe je het wendt of keert.

  Zie hier een onderzoek erna :

  * Jan te Nijenhuis promoveerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam op een IQ-onderzoek in Nederland.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Nederlanders hebben een gemiddeld IQ van 102.
   Niet van 100.
   Die zg.”vrije universiteit” van Amsterdam moet je sowieso mijden als de pest.
   Is een verloederd, linkse poel van idioterie, onverstand en onwetendheid.

   Like

  • Thomasson zegt:

   @Thoth. Bedankt voor je bijdrage en vooral voor de bijgevoegde video.
   De VU professor, Jan te Nijenhuis, spreekt o.a. over Joden met een gemiddelde IQ van 112…Een verbluffende uitkomst. Echter, de realiteit laat duidelijk zien dat ook bij de Joden zijn er tussen diverse groepen enorme verschillen. De toppers met een IQ van 112 zitten in het segment: (Oost) Europese Joden en hen nakomelingen. Andere groepen de zgn. Sefardische en Oriëntale Joden scoren veel lager. Goed voorbeeld is de website https://www.worlddata.info/iq-by-country.php
   waarin Israël staat op plaats 43 op de wereldranglijst met een IQ score van 94. Deze score (lager dan de meeste Europese landen!) bevat ook de scores van Israëlische minderheden. Bijvoorbeeld: Arabieren, christelijke Palestijnen, Druzen enz. Sommige zouden zeggen: hoe kan dat nou? Het land staat bekend voor haar Nobelprijs winnaars, IT, wetenschappelijk en technologische innovaties? Het antwoord is : ongeveer 95% van deze Whizz Kids zijn van (oost)Europese afkomst. De grote immigratiegolf uit de Sovjet Unie in de jaren ’90 gaf het land een gigantische boost. Sommige Israëliërs spreken over een ‘bloedtransfusie’.

   Eigenlijk levert Israël een tastbaar bewijs voor de gevaren van de Kalergi-Plan. De ideeën van Richard von Coudenhove-Kalergi kunnen op den duur erbarmelijk zijn voor ieder land met een intelligente bevolking zoals Nederland. (Score 100 – 102). De massale vermenging van autochtonen met uitheemse bevolking uit de Derde Wereld, met veel lagere IQ,, zal funest zijn voor de toekomst. Het zal de prestaties in alle opzichten enorm schaden:van economische vooruitzichten, technische en wetenschappelijke innovatie tot het onderhouden van de waterinfrastructuur. Het kan Nederland zelfs in gevaar brengen. Israël heeft geen keuze. Het land is een tehuis voor alle Joden ter wereld. Niemand heeft daar het recht, de toegang tot het land te verbieden voor Joden die minder presteren. Voor Nederland en Andere west Europese landen ligt dat anders.

   Geliked door 1 persoon

 11. Hb.schwarz zegt:

  Sluw of stom? Maar niet echt slim.

  Like

 12. Haksteeg Anton zegt:

  Hij is en blijft niets ander dan Turk. Iemand met 2 paspoorten hoort niet in ons parlement. Is dat nu nog niet duidelijk?

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Er zijn nog héél véél mensen die dat niet weten.
   Ik bijvoorbeeld vraag het me elke dag af.
   Als ik die mevrouw Arib bezig zie en hoor, vind ik dat ze het héél goed doet.
   Iedereen die daar anders over denkt is welkom om het mij logischerwijze uit te leggen.

   Dus is er nog ’n mooie taak voor je weggelegd.
   Buiten dat ben ik het helemaal met je eens.
   Het bezit van twee of meerdere paspoorten mag niet mogelijk zijn.
   ’n Identiteit wordt niet volledig ingevuld door het paspoort.
   Aan de andere kant kan het bezit of ontbreken van een paspoort kan wel een gevoelsmatige barrière zijn voor het belevend invoelen in een identiteit.

   Like

 13. Thomasson zegt:

  @Theresa Geissler. Kuzu is een ware product van decennialange misselijkmakende beleid gevoerd door alle traditionele Nederlandse (en Europese) partijen. Dat kunnen wij ook zeggen van de Nederlandse (en Europese) burgers die als domme kudden schapen achter hen verraderlijke politieke leiders renden. Zij gedroegen zich net als de mensen in het verhaal van H.C. Andersen “De Nieuwe Kleren van de Koning”. Mensen die durfden hen twijfels te uiten, werden letterlijk aangevallen en beschouwd als vijanden van de Staat. De Kuzu’s, de Elatics en Azarkan’s enz. werden beschouwd als mensen die meer rechten hebben dan de gewone Nederlanders. Volgens onze politieke leiders – vooral aan de linkse zijde – zijn de autochtonen een bende misdadigers met bloed op hen handen die ze dragen uit de tijdperk van het Kolonialisme. Dus, daarom moeten zij moslims, Afrikanen enz. op hen knieën bedienen. ZIJ HEBBEN RECHTEN!. Al gaat het land naar de bliksem.
  Na een tijdje zagen veel politieke alfa beesten de geweldige kansen die gepaard gaan met de “naastenliefde” voor het zielige importvolk. Zij richten alle mogelijke stichtingen en organisaties op zoals bijvoorbeeld Forum, Vluchtelingenwerk Nederland en “Nederland bekent kleur” (met behoorlijk stank van geldgeur) en begonnen de staatskas flink leeg te zuigen.

  DEEL 2

  Geliked door 1 persoon

 14. alwine kerkhof zegt:

  Wat hij ook is, hij weet gewoon dat hij alles kan en mag zeggen, net zoals al dat andere geteisem, dat de islam aan hangt.

  Geliked door 2 people

 15. Thomasson zegt:

  DEEL 2
  Nee!. Kuzu is niet stom. Kuzu reageert op de wijze waarin hij al sinds zijn prille jeugd heeft geleerd te reageren. Van het linksvolk, de Gutmenschen, leerde hij dat zijn etnische afkomst geeft hem ongekende rechten. Dat de Nederlanders zijn een bende van slechteriken, bestaande uit racisten, xenofoben en zelfs fascisten. Als hij iets wil bereiken moet hij altijd drukken op de knop RACISME en hij wint het spel. Hij leerde ook dat hij en zijn import moslimvolk heeft geboorterecht op Nederland, al is hij afkomstig uit een ander land. Een land dat minder gastvrij is dan Nederland. De Islam maakt van hem en zijn vullis Űbermenschen. Iedereen die bij de bende van Allah-Kapone hoort, heeft recht over het land en het leven van mensen die niet van Allah houden. Precies op dezelfde wijze waarin de Mexicaanse Sinaloa-Kartel heeft macht over het leven van de gewone burgers in hen omgeving. Daarom is Nederland “zijn land”; al is hij hier niet geboren en geen druppel Nederlands bloed stroomt in zijn aderen. Hij kreeg hier goed leven. Dankzij zijn gastheren, kon hij studeren en iets van zijn leven maken. Maar dat is kennelijk niet genoeg. Deze Grijze Wolf gedraagt zich als een Koekoekvogel. Hij is van plan de keukens van zijn gastheren uit het nest te smijten als ze niet doen wat hij wil.

  Misschien is de tijd rijp dat wij niet meer ons gedragen als kudde laffe schapen, maar eerder als tijgers met scherpe tanden. .

  Geliked door 2 people

 16. Bob Fleumer zegt:

  Een betere naam zou zijn “Taqiya Kuzu” want daarmee is hij opgegroeid.

  Geliked door 1 persoon

 17. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Die Kuzu is niet sluw en niet slim. Hij is een halve gare idioot. Hij is de rechterhand van slimme lieden, die zelf buiten zicht blijven en hem van achter de schermen hun instructies geven. Kuzu is de marionet in de poppenkast, waar anderen de touwtjes in handen hebben Hij mag de hete kooltjes uit het vuur halen en het vuile werk opknappen. En als hij eerdaags op zijn bek gaat, wordt hij gewoon aan de kant geschoven en vervangen door een andere idioot.

  Geliked door 3 people

  • theresageissler zegt:

   Dank U,Oeps: Horen ze het ook nog weer eens van een ander.

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Oeps.
   Je gaat nu wel héél erg ver.
   In je enthousiasme doe je die Kuzu ernstig te kort.
   Kuzu is behoorlijk slim en sluw.
   En als je dat niet wilt erkennen zit je helemaal op het verkeerde pad.
   ’n Halve gare idioot kan niet zoveel bereiken, en zou niet zoveel steun uit Turkije krijgen.
   Hou mij ten goede, ik vind die Kuzu ’n sinistere figuur, maar dat laat onverlet dat hij donders goed weet wat hij wel en niet kan doen en zeggen.

   En Thomasson.
   Van het zelfde laken ’n pak.
   Onderschat nooit je tegenstander!

   Like

   • theresageissler zegt:

    Oh, van TURKIJE zal jij dat ongetwijfeld perfèct weten. Maar van HIER……

    Geliked door 1 persoon

   • theresageissler zegt:

    “Jij….” “Hij” bedoel ik uiteraard.

    Geliked door 1 persoon

   • Oeps zegt:

    @ paulzwueste (13 juli 2018 om 19:54)

    Dames en Heren.

    Het is inderdaad nooit een goed idee, om je tegenstander te onderschatten. Daarmee overschat je vooral je eigen capaciteiten. Een echte veldheer zal daarom altijd een gedegen analyse proberen te maken van zijn tegenstander. Hij wil vooral weten, wat diens sterke en zwakke kanten zijn. Als dat goed in kaart gebracht is, kan dat een belangrijke bijdrage leveren, om de strijd in het eigen voordeel te beslechten.

    Denk, de partij van Kuzu, is weliswaar nog steeds een kleine politieke partij, maar groeit wel gestaag en wint dus aan macht en invloed. Daar schuilt gevaar in. Denk is bezig met het bevorderen van de islamitisering van Nederland onder een Turkse vlag. Dit als onderdeel van de totale islamitisering van geheel Europa. Een dergelijk plan ontwikkelen en implementeren is geen kleinigheidje. Een paar mensen onder leiding van een miezerig manneke, als Kuzu, kunnen dat nooit verwezenlijken. Daar is een grote organisatie voor nodig, die goed georganiseerd is en over een heel groot budget kan beschikken. Ik vermoed, dat we daarbij moeten zoeken in de richting van Erdogan en de Turkse moslimbeweging. Die zijn natuurlijk volop vertegenwoordigd in de diverse moskeeën in Nederland en in andere Europese landen. Ik weet van een goede vriend van mij uit het Schiedamse, die getrouwd was met een Turkse vrouw, maar inmiddels gescheiden, dat Turkse medelanders behoorlijk geïntimideerd worden, om Turkse clubjes te bezoeken, waar ze verslag moeten uitbrengen, uitgehoord worden en instructies ontvangen.

    Als ik naar Kuzu kijk, zie ik een miezerig manneke, dat bepaaldelijk niet uitstraalt, dat hij over veel gevoelens en emoties beschikt. Hij wordt dus niet gehinderd door zijn geweten. En met zaken als liefde, ethiek en verantwoordelijkheid kan hij dus ook niet uit de voeten. Hij mag weliswaar enige jaren op de Erasmus-universiteit hebben doorgebracht, maar dat zegt niet veel. Wat heeft hij gestudeerd ??? En heeft hij zijn studie wel afgerond ??? Ik zie, dat hij vooral functioneert vanuit obsessie. <> Dit wijst op een vorm van “mind control”. Als ik Kuzu zie functioneren, dan valt mij op, dat een en ander wel zeer goed is voorbereid en ingestudeerd. Daar heeft hij persoonlijk geen tijd en niet de middelen voor. De orkestrering is uitermate goed. Vandaar het succes. Maar als Kuzu ad hoc moet reageren, bijvoorbeeld aan de interruptiemicrofoon, of door een journalist wordt aangesproken, of wordt lastiggevallen door PowNed, dan komt hij helemaal niet goed uit de verf. Dan staat hij met een bek vol tanden. Merk op, dat Kuzu nooit iemand recht in de ogen kijkt en voortdurend de blik van anderen ontwijkt. Dat zijn uitingen van onzekerheid.

    Dit alles wijst erop, dat Kuzu met zijn partij Denk deel uitmaakt van een grote organisatie, die de plannen maakt en uitwerkt. Kuzu is één van de uitvoerders. Hij krijgt zijn opdrachten in hapklare brokken aangereikt. Hij mag niet nadenken. Er wordt voor hem gedacht. “Befehl ist Befehl”. Het zou mij niets verwonderen, dat hij onder mind control staat met hypnotische triggers. <> Degenen, die deze organisatie leiden, alsmede degenen, die alles voorbereiden, blijven veilig buiten zicht, achter de schermen. De uitvoerders mogen de hete kooltjes uit het vuur halen en het vuile werk opknappen. Kuzu is zo’n uitvoerder.

    In het grote schaakspel van deze organisatie is Kuzu slechts een pion, een uitvoerder. Hij is dus de marionet in de poppenkast. Anderen hebben de touwtjes in handen. Kuzu is beslist niet aangetrokken vanwege zij grote politieke prestaties, maar wel vanwege zijn ondergeschikheid. Zolang hij opdrachten uitvoert, geen moeilijke vragen stelt, niet al teveel capsones krijgt en niet al te hard op zijn bek valt, mag hij dat blijven doen. Maar als hij uit de gratie valt, wordt hij gewoon genadeloos opzij geschoven en vervangen door een ander. Daarom is Kuzu een idioot. Hij laat zich, als een soldaat aan het front (kanonnenvlees), voor het karretje van zijn veldheer spannen. De idioot wordt vergeten. Hem wacht de heldendood en een steen op het veld van eer. De veldheer, in een mooi uniform, met veel gouden versierselen, een groot salaris en veilig ver weg van het front, wordt als de grote held geëerd en krijgt een standbeeld.

    Dus Kuzu is niet onze tegenstander. Maar de organisatie achter Kuzu is onze tegenstander. Deze organisatie is groot en machtig. Deze organisatie heeft vestigingen in vrijwel alle Europese landen en het hoofdkantoor staat in Turkije. De lijnen gaan uiteindelijk naar de Turkse leider Erdogan en de Turkse moslimbeweging. Met Kuzu uitschakelen bereik je dus niks. Zijn opvolgers staan al klaar. Onze echte tegenstander bestrijden is andere koek. Daar heb je een ijzervretende veldheer voor nodig, die een grote goed geöliede organisatie achter zich heeft.

    Geliked door 1 persoon

   • Oeps zegt:

    @ Oeps (14 juli 2018 om 15:49)

    Dames en Heren.

    Ik had een tweetal belangrijke definities aan mijn relaas toegevoegd. Die zijn helaas in het verzenden verloren gegaan. Ik zal ze hierbij nogmaals weergeven en toelichten.

    Obsessie is een toestand waarbij iemand dwangmatig functioneert vanuit een idee-fix, dat zich in zijn onderbewustzijn heeft genesteld en dat hij als enige juistheid erkent. Hij wil zijn idee-fix op anderen overbrengen. De persoon in kwestie is in zijn obsessie niet voor rede vatbaar, heeft geen de realiteitszin, kan niet rationeel nadenken en kan niet anticiperen op de omstandigheden. Je zou het een vorm van functioneren vanuit de programmering in het onderbewustzijn kunnen noemen.

    Mind control, ook wel brainwahsing of hersenspoeling genoemd, is een concept, waarbij met gebruik van bepaalde technieken zekere aspecten van iemands persoonlijkheid worden gewijzigd en een gewenst gedrag wordt bewerkstelligd. De persoon in kwestie zal anders gaan reageren en/of functioneren, dan normaliter. In het proces spelen propaganda, indoctrinatie en training een hele belangrijke rol. Er kan zelfs ook gebruik gemaakt worden van bepaalde drugs en hypnose. De eigen persoonlijkheid wordt overschreven door het gewenste gedrag. Er kunnen triggers worden aangebracht, zodat het gewenste gedrag alleen onder bepaalde omstandigheden optreedt. Veelal worden in het proces gevoelens en emoties beschadigd of uitgeschakeld. De persoon in kwestie wordt dan niet meer gehinderd door zijn geweten en/of verantwoordelijkheid. En zaken als liefde, ethiek, schoonheid en dergelijke doen hem dan niets meer. Hij is dan feitelijk een geprogrammeerde menselijk robot geworden. Mind control wordt vaak toegepast bij initiatierituelen in broederschappen der illuminati. Bij veel politici zijn sporen van mind control duidelijk herkenbaar.
    In het dagelijks leven staan wij allen onder een zekere vorm van mind control. Denk hierbij aan suggestieve berichtgeving in de Main Stream Media, propaganda, waarbij ons meningen worden voorgekauwd. reclames, waarbij ons een bepaalde mode of trend worden opgedrongen. De propaganda van millieu- en natuurorganisaties alsmede van gezondheidsinstanties is voor een belangrijk deel mind control. Ook in religies vinden we veel mind control (dogma’s, katechismus, sharia etc.).

    Like

   • fleckie zegt:

    ‘OPROTOPMERKING’,…COMMENTAAR v. Esther Voet, hoofdredacteur NIW. 13.7.2018. …….’ Het filmpje ging als een lopend vuurtje rond in TWITTERLAND.Tunahan Kuzu die voor de camera van ‘treitervlogger’ Ismail Ilgun zei dat Denk zo’n inclusief denkende partij was, dat ze het beste voor hadden met Nederland en dat als er groeperingen waren die hun inclusieve gedachte niet wensten te accepteren,die maar ‘moesten oprotten’. Er barstte een storm van kritiek los want we weten allemaal dat Denk in het geheel niet inclusief denkt. Niet over LGBT’ers , niet over Joden, en al helemaal niet over zionistische Joden,om maar een paar groepen te noemen.
    De camera van Ismail Ilgun liep terwijl Kuzu zich geheel veilig voelend,zijn ontboezemingen deed. Weet u nog,Ilgun,onder meer bekend als Poelenburgse pester van politie en bewoners en om uitspraken als ‘ik ben een strijder van Erdogan’. Het Zaanse raddraaiertje viel omhoog toen hij een tijdelijke baantje bij het. ALGEMEEN DAGBLAD aangeboden kreeg,een klap in het gezicht van alle Nederlanders met een Turkse achtergrond die WEL een opleiding afmaakten en graag aan de slag willen. Het was een experiment van hoofdredacteur Hans. Nijenhuis,die Ilgun omarmde nadat hij excuses had gemaakt voor zijn abjecte gedrag. Eenmaal wegbezuinigd meldde Ilgun dat al zijn excuses voor zijn raddraaiersperiodev’nep’ waren geweest,waarmee het experiment van Nijenhuis wel heel verdrietig eindigde. ………….Maar bij Kuzu kreeg hij uiteraard alle ruimte voor een filmpje- want ook strijder van Erdogan- waarin het Tweede Kamerlid tegen deze gelijkgestemde volledig leegliep, met diens oprotopmerking als resultaat. ……….Toen bleek dat de kritiek daarop maar niet wilde verstommen kwamen er excuses van Kuzu. Hij had het niet zo bedoeld,de uitspraak lag niet aan Kuzu zelf, nee ,zijn uitspraak was uit zijn verband gerukt. Zo legde Kuzu ongegeneerd de zwartepiet bij medestrijder Ismail,waaruit maar weer eens blijkt uit wat voor hout Kuzu is gesneden. ……….In de peilingen staat Denk landelijk inmiddels op 6 zetels.De partij doet het heel goed bij een ontevreden en gefrusteerde achterban.
    De opmerking was dan ook hoogstwaarschijnlijk juist voor die groep bedoeld, en daarom helemaal niet zo dom als hij op het eerste gezicht leek. Denk is de bediener van de parellelle samenleving . En met iedere zetel die zij winnen voel ik me hier een beetje minder thuis. Maar oprotten? Nee, dat kunt u vergeten. Esther Voet. *~*~*~*~*~*~*~

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Jezus.
    Als je iets in je kop hebt gezet dan moet dat ook iedereen weten natuurlijk, en wat doe je dan…?
    Dan schrijf je hier ’n boek!
    Ja,’n heus boek.
    Niet dat dat boek gelezen wordt natuurlijk, maar het is wel afschuwelijk hinderlijk als je ’n pijnlijke rechter-vinger krijgt van het oeverloos naar beneden scrollen!

    OEPS schrijf toch niet zoveel ontzettende lange onzin!

    Dat is alles wat ik nog kan opbrengen.
    Ik schrijft deze oproep ook voor alle andere reageerders die er net als ik ook zo’n pijnlijke rechter scroll-wijsvinger aan over hielden

    Like

 18. kampersrene zegt:

  Als ik die foto zie van zijne kop bestaat er geen twijfel …..hij heeft de intelligentie te vergelijken met het achterwerk van een varken , idem zijn idool Erdogan ,De Turken zijn nog lomper om te kiezen voor dergelijke president…Wat bepaalde Nederlanders betreft , met enige invloed…..Wat doet een Turk in de Nederlandse politiek ? Gooi die samen met zijn vriendenkring de deur uit

  Geliked door 2 people

 19. Republikein zegt:

  Zo is het, echte vobuculaire heldere taal.
  Bij de weg, achterstand in de entertainmentindustrie, oh nee, ‘k bedoel het basis, hoe zou dat toch komen.
  Dat gaat steeds meer kosten hoor!

  Geliked door 1 persoon

 20. ruud beijer zegt:

  Helaas huichelen veel Nederlanders mee met kuzu.Misschien gaan ze gauw dood.Geen enkel probleem mee.

  Like

 21. Elisah zegt:

  misschien is kwaadaardig een beter woord?
  http://genocide.leadr.msu.edu/1003-2/

  Decapitation and the Genocide of Christian Minorities

  The Armenian Genocide, also known as the Ottoman Destruction of Christian minorities, is considered one of the first great tragedies of the 20thcentury. It also happens to be one of the most controversial events in the in last century because of Turkey’s vehement disapproval of the application of the term genocide despite the evidence. There are currently many photos of this genocide that can be found online and in history books though the Turkish government tends to dismiss them and state that the tragedy was not as bad as it is generally said to be. Regardless, these images tend to be incredibly graphic and show us the terrible things the Christian minorities, especially Armenians, went through. One thing in particular that stands out in these photos is the number of them that picture Turks posing with skulls or heads of their victims or even just the pictures of the disembodied heads themselves. The beheading of someone is a particularly symbolic act and what it means in the context of a genocide is very intriguing

  Geliked door 1 persoon

 22. Elisah zegt:

  Kwaadaardig en leugenachtig zijn misschien betere woorden?

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/07/kuzu-denk-stuurt-iedereen-op-boetetocht-naar-srebrenica-in-verband-met-bijzondere-verantwoordelijkheid-nederland/
  Kuzu (DENK) stuurt iedereen op boetetocht naar Srebrenica ‘in verband met bijzondere verantwoordelijkheid Nederland’

  Wat dacht kuzu hiervan…..deze genocide door de turken is doelbewust gedaan.

  http://genocide.leadr.msu.edu/1003-2/
  The Armenian Genocide, also known as the Ottoman Destruction of Christian minorities, is considered one of the first great tragedies of the 20thcentury. It also happens to be one of the most controversial events in the in last century because of Turkey’s vehement disapproval of the application of the term genocide despite the evidence. There are currently many photos of this genocide that can be found online and in history books though the Turkish government tends to dismiss them and state that the tragedy was not as bad as it is generally said to be. Regardless, these images tend to be incredibly graphic and show us the terrible things the Christian minorities, especially Armenians, went through. One thing in particular that stands out in these photos is the number of them that picture Turks posing with skulls or heads of their victims or even just the pictures of the disembodied heads themselves. The beheading of someone is a particularly symbolic act and what it means in the context of a genocide is very intriguing.

  En nog een ideetje van dit meneertje….
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/07/kuzu-wil-alle-nederlanders-op-boetetocht-naar-suriname-sturen-zie-bloed-zweet-en-tranen-van-de-slavernij/
  Kuzu wil alle Nederlanders op boetetocht naar Suriname sturen: ‘Zie bloed, zweet en tranen van de slavernij!’

  Wat dacht kuzu van deze slavernij door de turken….waar blijft de boetedoening van kuzu en de rest van de turken?

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Slavery_in_the_Ottoman_Empire
  Slavery in the Ottoman Empire was a legal and significant part of the Ottoman Empire’s economy and society.[1] The main sources of slaves were war captives and organized enslavement expeditions in North and East Africa, Eastern Europe, the Balkans and the Caucasus. It has been reported that the selling price of slaves fell after large military operations.[2] In Constantinople (present-day Istanbul), the administrative and political center of the Empire, about a fifth of the population consisted of slaves in 1609.[3] Sixteenth- and 17th-century customs statistics suggest that Istanbul’s additional slave import from the Black Sea may have totaled around 2.5 million from 1450 to 1700.[4]

  Even after several measures to ban slavery in the late 19th century, the practice continued largely unabated into the early 20th century. As late as 1908, female slaves were still sold in the Ottoman Empire.[5] Sexual slavery was a central part of the Ottoman slave system throughout the history of the institution.[6][7]

  Geliked door 2 people

 23. Nemesis zegt:

  Ha, Trees, leuk dat de boeken van Dr. Vlimmen erbij gehaald heb als voorbeeld. Niet slecht. Dr. Vlimmen een triologie stond op de zwarte lijst van de RK kerk en mochten door de brave katholieke gelovigen niet gelezen worden. De bibiliotheek had ze wel, onder de toonbank en je moest echt zeggen dat je niet katholiek was als je ze wilde uitlenen. Ik heb ze dus toen al gelezen en ben het met je eens. Het dégeneréetje m.b.t. Kuzu, die gezien zijn plat geslagen kop beslist niet de nodige IQ heeft, een beetje boerensluw is hij wel, maar ook een stom figuur. Ik wordt misselijk van dergelijke typen, dus ik moest volgens hem maar vertrekken. OK, dat was ik al wel, maar niet zo als hij dat denkt. Want echt denken kunnen ze bij DENK ook niet. Wat moet je nu met sorry voor de Neanderthaler met zo’n figuur? Gezellig samenleven? Aan m’n nooit niet. (neanderthalers zouden in principe best een aardige soort mensen zijn geweest.)

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   De boeken waren erg goed.
   Jammer dat ze er later, toen alles mocht, zo’n ongelofelijke sfeerloze rotfilm van gemaakt hebben.
   Dr. Vlimmen gaat te paard en over het kruiende ijs omdat het veer niet vaart.

   Als je nu je huisarts na vijf uur belt krijg je ’n begrafenisondernemer.

   Like

 24. fleckie zegt:

  ‘ HET JOODSE VOLK LAAT ZIJN ZELFBEELD NIET DOOR ANDERE. VOLKEREN BEPALEN EN GAAT ZIJN. EIGEN WEG’. TAMARAH BENIMA! NW. ISR. ..WEEKBLAD. 13.7.2018
  ‘NADENKEN OVER ONSZELF’. ‘Onder de kanshebbers van de Libris Geschiedenis-
  Prijs 2018 is ook Els van Diggele.Met haar boek ‘Wij haten elkaar meer dan de Joden, tweedracht in de Palestijnse maatschappij ‘. neemt ze het op tegen negen. geduchte tegenstanders. Dit boek is het laatste in een trilogie. Het eerste was ‘Een volk,dat alleen woont, de strijd om de Joodse identiteit van de staat Israel’ , het tweede ‘Heilige ruzies, christenen in Israel’…….Het nieuwste boek is in het NIW besproken. …Mijn aandacht gaat uit naar de titel van boek EEN, afkomstig uit een zegen van de profeet Bilam.Het Toragedeelte in het boek Bemidbar / Numeri dat is vernoemd naar Balak gaat over de koning van Moav die het zo Spaans benauwd kreeg van het zeer omvangrijke Joodse volk dat aan de grenzen verscheen,dat hij Bilam inhuurde om het Joodse volk te vervloeken. De Eeuwige stak daar een stokje voor en liet Bilam het juist zegenen. Een zinnetje daaruit is: “[ het is] een volk dat alleen woont”. Doorgaans wordt dat opgevat als ‘geïsoleerd’, ‘apart’. Een niet Joodse vriendin zag het anders . Het betekent volgens haar dat Joden het met elkaar rooien, hun eigen oplossingen zoeken, zelfvoorzienend zijn. Een verfrissende interpretatie. De uitleg van ‘alleen’, ‘geisoleerd’, soms ook met de associatiev:’ in de steek gelaten’, ‘ niet gezien’, is ingegeven door het zinnetje erna:'[ een volk dat] zich niet tot de volkeren rekent”. In de Nieuwe Bijbelvertaling staat zelfs:”[ een volk dat] zich niet verbindt met andere naties”. Als er iets niet klopt met de werkelijkheid ,dan toch die vertalingen . Joden hebben zich in de loop der geschiedenis met alle volkeren op aarde verbonden. Hoe het zij, er is, denk ik een heel andere vertaling mogelijk. In de Hebreeuwse tekst staat: ‘begojiem lo jitchasjav’ ( pausa van ‘jitchasjeev’). …..’jitchasjeev’ komt alleen in dit Tenachvers voor, Bemidbar / Numeri 23:9. Het is een reflexievere *~ vorm van het werkwoord dat ‘rekenen’ kan betekenen, maar ook ‘denken’ . Met andere woorden: Het Joodse volk denkt over zichzelf niet [ in termen van] andere volkeren ‘ . Het laat zijn zelfbeeld niet door de denkbeelden van andere volkeren bepalen en gaat zijn eigen weg. Dat klopt volgens mij wel met de werkelijkheid. *~*~*~*~*~*~*~. (
  Fleckie : M.a.w ‘ o.a. ‘een mens moet zichzelf weten te behelpen’.)*~*~*~*~*~*~*~

  Like

 25. fleckie zegt:

  Op . Duitstalige blog van. TANGSIR. staat een ‘ behoorlijk verslag’ over ‘IRANISCHE JUDEN’

  Like

 26. Jan zegt:

  Zusje van Kuzu in de Amsterdamse gemeenteraad,

  video

  Wat is Amsterdam toch een kutstad

  Geliked door 1 persoon

  • Haksteeg Anton zegt:

   Kuzu is naar mijn mening vrij dom en vraag mij niet naar Amsterdam want ik ben een geboren Rotterdammer en het beste voor mij is de trein van Amsterdam naar Rotterdam Ik ken Amsterdam uit mijn opleidingstijd bij de Kon. Marine ja dat is een tijdje terug zo gaat dat.

   Like

  • ruud beijer zegt:

   Amsterdam is verloren. Hele buurten zijn al in handen van allochtonen. Loop maar eens door bepaalde buurten,het is net klein Marokko. Maar over 25 jaar zit heel Nederland vol. Einde van de toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s