Israël wil schepen van flottielje in beslag nemen

Screenshot_95

Schepen van de nieuwe flottielje worden op weg naar Gaza in Spanje verwelkomd. Rechts een van de Noorse schepen, de “Freedom”.

(Vertaling: E.J. Bron)

De rechtbank van het district Jeruzalem heeft opdracht gegeven tot een tijdelijke inbeslagneming van twee Noorse schepen, die deelnemen aan een nieuw flottielje naar GHaza en in de komende week in Gaza verwacht worden. De waarde van de beide schepen, “Karstein” en “Freedom”, wordt op ongeveer € 75.000,- geschat.

Israel Heute

De rechtbank besliste voor het geval de beide schepen door de Israëlische marine gestopt en daarna naar een Israëlische haven gebracht worden, dat de schepen dan verkocht kunnen worden. Met de opbrengst dienen terreurslachtoffers van Hamas geholpen te worden.

De gerechtelijke beslissing kwam na een verzoek van de organisatie “Shurat HaDin”, die zich inzet voor de belangen van terreurslachtoffers. Het verzoek werd ingediend in naam van de familie Gavish, die in het jaar 2002 bij een terreuraanslag het echtpaar David en Rachel en zijn zoon Avraham, evenals de grootvader van moeders kant Yitzhak Kaner, verloren had. Ook de familie van Adam Weinstein, die in het jaar 2001 bij een aanslag werd gedood, is bij het verzoek betrokken. Hamas had voor beide terreuraanslagen de verantwoordelijkheid opgeëist.

In het jaar 2006 veroordeelde de rechtbank Hamas tot het betalen van een schadevergoeding van 100 miljoen Shekel (ongeveer € 25 miljoen) aan de familie Gavish. De tweede familie wacht nog steeds op een uitspraak.

Tot nu toe heeft Hamas nog geen enkele Shekel betaald, zodat de opbrengst van de verkoop van de schepen naar de familie van de terreurslachtoffers zal gaan.

“De organisatoren van deze flottieljes komen elk jaar om de zeeblokkade rondom de Gazastrook te doorbreken en schenden zodoende de soevereiniteit van Israël”, verklaarde de directrice van “Shurat HaDin”, Nutzana Drshan-Leitner.

“Elk jaar worden ze door het Israëlische leger gestopt en worden hun schepen naar de haven van Ashdod gesleept, van waaruit ze dan naar huis gestuurd zouden worden alsof er niets gebeurd zou zijn. Deze keer worden de schepen aan de terreurslachtoffers overgedragen en de organisatoren van de flottielje zullen leren dat hun provocaties, hun ondersteuning van een terreurorganisatie en de schending van internationaal recht een prijs hebben.”

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", achterlijkheid, antisemitisme, Communisme, demoniseren, Gazastrook, Hamas, Hypocrisie, islam-collaboratie, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, moralisme, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering. Bookmark de permalink .

11 reacties op Israël wil schepen van flottielje in beslag nemen

 1. Williaan zegt:

  Die durven tenminste

  Geliked door 1 persoon

 2. Sabeltant zegt:

  Mooi zo. De bemanning mag daarna opdraaien voor alle kosten.
  Bij 15.000 per dag voor havengeld en bewaking kunnen ze na vijf dagen afgezonken worden.

  Geliked door 1 persoon

 3. Israël wil schepen van flottielje in beslag nemen. Ik zeg meteen doen, niet lullen maar poetsen.

  Like

 4. Qvic zegt:

  Met deze actie van Israël zorgt er voor dat die actievoeders er bewust van worden dat schendingen van grenzen en provocaties van hun kant niet zonder meer vrijblijvend is. Dat er nu paal en perk gesteld wordt, dat hun kleutergedrag afgelopen moet zijn en daarom de middelen in beslag genomen wordt. In de hoop dat er geen volgende keer komt. Tenzij die actievoeders hardleers zijn, zou het zo maar kunnen dat als ze er volgend jaar weer er zijn met andere schepen. Dan zijn zij niet alleen die schepen kwijt zijn, maar ook hun eigen vrijheid, denk ik zo.

  Geliked door 1 persoon

 5. Harry zegt:

  Goed zo , Israël !

  Niet met gelijke munt terugbetalen , maar zorgen dat de tegenpartij grote schade lijdt !
  Wie is er nog zo stom dat ie denkt dat het islamitisch tuig en hun handlangers met zachte hand tot rede kan brengen ? Dat er vrede mogelijk is met dat geteisem ?
  Het enige dat helpt is ze met grote overmacht in hun hok terug te trappen en ze maximaal te plukken .
  Anders gaan hun hersenen niet aan de gang !
  En iets begrijpen is toch hun sterke kant al niet .

  Geliked door 2 people

 6. Jan zegt:

  Gazavolk wordt vergast door Joden in Israël (1:15)

  Like

 7. Alex Delarge zegt:

  Prima actie weer van Israel.

  Like

 8. Johan de derde zegt:

  Respect voor Israel.

  Like

 9. Cathja zegt:

  Grandioos! Zo pak je dat aan. Respect voor deze actie van Israël.

  Like

 10. kruisridder zegt:

  Prima. Zo kunnen de slachtoffers van de islamitische terreur schadeloos gesteld worden en kunnen de schepen worden verkocht of gesloopt worden en te worden omgesmolten voor hergebruik.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s