Italiaans parlement snoeit privilege van politici: afgelopen met de “gouden pensioenen”

Screenshot_133

(Vertaling: E.J. Bron)

Italië schrijft zichzelf een nieuwe politieke stijl voor: het Italiaanse parlement heeft nu besloten om de “gouden pensioenen” van zijn voormalige parlementariërs te korten. Hiermee wordt een verkiezingsbelofte van de regerende Vijfsterrenbeweging ingelost.

Duits - Zuerst

Na tientallen jaren zou eindelijk ook voor politici het bijdrageprincipe bij de berekening van de pensioenen worden ingevoerd, jubelde de Luigi Di Maio, de chef van de Vijfsterrenbeweging. Vanaf november moeten de voormalige parlementariërs tussen 20 en 80% minder pensioen dan tot nu toe te krijgen. Dankzij de pensioenkorting zal de staat daardoor jaarlijks € 40 miljoen minder aan voormalige parlementariërs betalen. De parlementariërs krijgen in Italië een pensioen van ca. € 14.000,- per persoon, per maand.

De vorstelijke pensioenen van de parlementariërs zijn al jarenlang een hot item in Italië. De Vijfsterrenbeweging had al jaren geleden de afschaffing in haar vaandel geschreven. Zij beschouwt de “gouden” pensioenen als onverdraaglijk privilege van de kaste van politici”. De voormalige parlementariërs kosten de Italiaanse staat jaarlijks een bedrag van in totaal € 236 miljoen, schatten deskundigen.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, establishment, gezond realisme, Graaien, Italië, Krankzinnigheid, politici, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

3 reacties op Italiaans parlement snoeit privilege van politici: afgelopen met de “gouden pensioenen”

 1. Statler & Waldorf zegt:

  Ik ben reuze benieuwd naar het juridische getouwtrek dat gaat volgen gezien het feit dat er rechten zijn die niet simpelweg met nieuwe wetgeving aan de kant kunnen worden geschoven.
  Helaas.

  Like

 2. Jan zegt:

  Eerlijk delen in de praktijk gebracht stuit slinks tegen de borst

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s