Netanyahu: “Geen wapenstilstand zonder stop op de vuurvliegers”

Screenshot_150

Begin van de Israëlische kabinetszitting van vandaag. 

(Vertaling: E.J. Bron)

De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu heeft vandaag benadrukt dat Israël in geen geval akkoord zou gaan met een wapenstilstand als deze niet ook een volledige stop van de vuurvliegers en -ballonnen zou inhouden. Vanuit de Gazastrook gingen er stemmen op volgens welke de wapenstilstand slechts een trapsgewijs einde van de vuurvliegers zou omvatten, het dus nog tot meer brandaanslagen zou kunnen komen.

Israel Heute

“Ik heb gehoord dat de wapenstilstand de voortzetting van de vlieger- en ballonterreur zou toestaan. Dat is niet waar”, zei Netanyahu aan het begin van de kabinetsvergadering van vandaag. “We zijn er niet toe bereid om aanvallen op ons te dulden en zullen desbetreffend reageren.”

Vanochtend vroeg werden al drie branden door nieuwe vliegers in de omgeving van de kibboets Erez geblust.

Minister van Defensie Avigdor Lieberman zei dat het leger noch vliegers noch raketten zou accepteren. “We hebben een stormachtig weekend achter de rug”, ze de minister. “Voor de rest van de week zijn we absoluut niet van plan om raketten, vliegers, drones of andere dingen te accepteren. Hamas heeft een serieuze klap gekregen. Er werden terreurtunnels, wapenfabrieken en –magazijnen vernietigd”, verklaarde hij verder.

Verder noemde Lieberman dat 90% van de uit de Gazastrook op Israël afgevuurde raketten of in open terrein terechtgekomen of door Iron Dome onderschept zouden zijn. “Maar ook de raketten die Israëlisch gebied hebben getroffen, de sirenes en de mensen die naar de schuilkelders moeten rennen, zijn een onlogische realiteit, waar we ons niet bij zullen neerleggen”, zei hij. “Ik hoop dat Hamas nu conclusies zal trekken, en zo niet, dan zal ze daar een hoge prijs voor moeten betalen”, waarschuwde Lieberman.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, Gazastrook, gezond realisme, Hamas, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Moslims. Bookmark de permalink .

22 reacties op Netanyahu: “Geen wapenstilstand zonder stop op de vuurvliegers”

 1. Goed zo Israël!

  Geliked door 5 people

 2. Aegolius cs zegt:

  Ook al “vuurvliegers”van die lieve Palestijnen? Gewoon om wat brandjes te stichting? Neeeehh, het is allemaal wat kinderspel dat moeilijk rustig is te houden, nietwaar?!

  Geliked door 1 persoon

 3. Cathja zegt:

  Zo is het! Israël laat zien deze aanvallen op geen enkele wijze te dulden en waarschuwt voor tegenmaatregelen. Zeer terecht. Hoeveel terrein is er al niet afgebrand door vlieger-acties van die gewetenloze Hamas-schurken? Als je ellende met Israël wilt veroorzaken door het land in brand te zetten, ga dan niet bij ‘wereldleiders’ lopen klagen wat je als ‘Palestijnen’ daarna wordt aangedaan.

  Ik sta volledig achter de besluiten van Israël. Zij hebben het volste recht om zich te verdedigen.
  Een voorbeeld voor veel Europese landen…

  Geliked door 1 persoon

 4. ReaGluurder zegt:

  Die vliegers, condooms met kerosine oid. worden MET ONZE CENTEN aangeschaft! Decennia worden er door Den Haag / Brussel miljoenen barmhartig overgemaakt naar Gaza/PA. Zeg maar gedumpt, zonder restricties en toezicht. (het is immers toch maar andermans geld, kun je lekker mee scoren) Met dit geld wordt wapentuig aangeschaft, tunnels aangelegd en families van terroristen beloond! De zwartgeblakerde akkers in Israel is indirect de schuld van die Onnozele Halzen in Den Haag en Brussel.

  Geliked door 1 persoon

 5. Bob Fleumer zegt:

  Die Palestijnen de Sinaï inschuiven en Gaza bij israel voegen binnen 5 jaar is het dan een groentetuin.

  Geliked door 1 persoon

 6. koddebeier zegt:

  Van mijn mogen ze die hele Gazastrook dat terroristen broeinest plat bombarderen !!

  Geliked door 1 persoon

 7. Harry zegt:

  Zowel Trump als Netanyahu snappen hoe ze op moeten treden als ze iets willen winnen .
  En dat lukt prima , jammer dat Israël zich om diplomatieke redenen nog zo inhoudt !

  Dit in tegenstelling tot onze “leiders” , die altijd met halfbakken maatregelen achter de feiten aanhobbelen en meestal helemaal NIKS ondernemen ,
  behalve bij een calamiteit zeggen dat “dit écht niet kán” .

  Zag die halve zachte Buma bij Jinek met een heel verbaasd gezicht vertellen dat die Trump GEWOON PRECIES DOET wat ie allemaal beloofd heeft in verkiezingstijd !

  JA BUMA , ZÓ HOORT DAT KLOOTZAK !
  WOORD HOUDEN GODVERDOMME !
  EN NIET MET JE SCHIJNHEILIGE VROME BAKKES ALLEMAAL KRONKELZINNEN GAAN ZITTEN OPZEGGEN OM TE PROBEREN JE ER UIT TE LULLEN .

  We hebben dat allang door en het moet stoppen .

  We betalen je niet om wat te roepen om daarna iets heel anders te doen !
  Geen wonder dat jullie totaal ongeschikt zijn voor het bedrijfsleven .
  Daar hoef je dat niet te flikken .
  Wat is dat nou , arrogantie ?
  Of is het een vorm van criminaliteit ?

  Andersom werkt het wél , een topondernemer kan WEL een land goed runnen ,
  heb je het gezien ? ( Trump , voor het geval je het niet snapt ) .

  In ieder geval zijn jullie politici op de enkele bekende uitzonderingen na blijkbaar de schaamte allang voorbij !
  Liegen en bedriegen is de grootste helft van je beroep .
  En maar verbaasd gaan zitten kijken als burgers walgen van de politiek .
  .

  Geliked door 1 persoon

 8. paulzwueste zegt:

  Je kunt die “vliegers” gemakkelijk met ’n jachtgeweer uit de lucht schieten.

  Like

 9. Jan zegt:

  Saoediër tegen ‘Palestijnen’: Loop naar de hel met jullie gezeik

  Geliked door 1 persoon

 10. Jan zegt:

  Israël maakt einde aan weerzinwekkende import van levende dieren vanuit Australië

  De reden

  Like

 11. fleckie zegt:

  ‘DODELIJK DILEMMA VOOR ABBAS’. …..’ISRAËL gaat de terreur- salarissen v.d. Palestijnse AUTORITEIT inhouden op belastingen die worden afgedragen aan RAMALLAH. …….Een financiele crisis dreigt.’ …………NW. ISR. WEEKBLAD 13.7.2018 …………………Bart. Schut.
  De Knesset heeft begin deze maand een wet aangenomen die bepaalt dat het bedrag dat de Palestijnse Autoriteit (PA) betaalt aan de families van gedode of gevangen. terroristen,wordt ingehouden op de belastingen die Israel int voor en doorbetaalt aan de PA. Het bedrag waar het om gaat is niet mals : in totaal bijna 300 miljoen euro,zo’n 7% van het totale budget v.d.PA.
  Het wetsvoorstel werd breed gedragen in de Knesset en ingediend door leden van zowel regerings- als oppositiepartijen: 87 KNESSETLEDEN stemden voor, 15 tegen.De wet gaat zelfs verder dan de wensen van premier Netanyahu’s rechtse regering: deze had voorgesteld het laatste woord over inhouding te krijgen, maar de Knesset dwingt de regering dat ook daadwerkelijk te doen.” We moeten de financiele stimulans tegenhouden die de Palestijnse Autoriteit aan terroristen geeft”, zei Elazar Stern, lid van de Knesset voor oppositiepartij Yesh Atid,” Elke jonge Palestijn moet begrijpen dat het niet langer lucratief is de weg van de terreur te kiezen”. Direct nadat de wet werd aangenomen opende minister van Defensie Avigdor
  Liebermann het Nationale Contra- Financieel Terreur Bureau, dat voor de uitroeiing moet zorgen. Aan het einde van elk jaar zal het bureau rapporteren over de hoogte van de terreuruitkeringen van de Palestijnse Autoriteit en op basis van dat rapport zal de Joodse staat datzelfde bedrag korten op het geld dat aan Ramallah wordt overgemaakt. De PA betaalt op dit moment 687 miljoen sjekel ( dik 160 miljoen euro) aan het ‘fonds voor de families van martelaren’ – lees: dode terroristen- en 550 miljoen(130 miljoen euro) aan de Palestijnse Gevangenenclub. Hoe langer de gevangenisstraf,hoe hoger de uitkering,wat bij levenslang kan oplopen tot meer dan 2500 euro per maand. Het ministerie van Defensie in Jerusalem heeft berekend dat een Palestijnse terrorist die Israelische burgers heeft vermoord in totaal wel 2,5 miljoen euro aan uitkeringen kan ontvangen. Deze bedragen gaat Israel nu inhouden op de belastingopbrengst die het land int voor de Palestijnse Autoriteit,bijvoorbeeld via invoerheffingen. Eerder zetten de VS en Australië hun financiele bijdragen aan de PA stop. Hierdoor dreigt deze in grote financiele problemen te raken, want de kans is miniem dat de Palestijnen erin zullen slagen alternatieve financiering te vinden in de EU,die geen aanstalten maakt de PA te straffen voor het betalen van terroristen en hun families,of de Arabische staten. . POLITIEKE ZELFMOORD
  De kans dat PA – president Mahmoud Abbas de uitkeringen zal stopzetten is al even klein- het zou politieke zelfmoord( en misschien niet alleen politieke) betekenen de geldkraan naar de 35.000 families in kwestie dicht te draaien. Afgelopen zondag liet Abbas hier geen twijfel over bestaan:’Dit zijn onze martelaren,onze gewonden en onze gevangenen.Wij zullen doorgaan hen te betalen”. ..’ .ABU MAZEN’ heeft geen keuze , het stopzetten van de uitkeringen zou onder Palestijnen gezien worden als een teken van zwakte- iets wat Abbas’ concurrenten, Hamas Ismail HANIYEH en de populaire Marwan Barghouti( zelf een veroordeelde terrorist) in de kaart zou spelen. Shukri Bishara,PA- minister van Financien,gaf toe dat de Israelische maatregel de Palestijnen financieel pijn zal doen en dat zijn begrotingstekort zal stijgen, maar zegt tegelijkertijd geen keuze te hebben. ” De verantwoordelijkheid van de[Palestijnse ] staat en het thuisland is te zorgen voor onze zonen en dochters wanneer zij illegaal gearresteerd en opgesloten worden”, zei Bishara tegen het palestijnse persbureau WAFA. Ook nadat zij worden vrijgelaten kunnen de terroristen en hun families blijven rekenen op financiele ondersteuning, hetzelfde geldt voor de families van SHUHADA( martelaren). Andere palestijnse functionarissen zien een sinister complot achter de nieuwe wet: Netanyahu is erop uit de Palestijnse Autoriteit te vernietigen door de belastingen in te houden”, zeiden zij tegen radiostation RESHET KAN BET.*~*~*~*~*~*~*~. Fleckie : de PA kan voorlig nog ‘ vooruit’ met DE MILJOENEN VANUIT NEDERLAND …’GEDONEERD’ via madam KAAG!!

  Like

 12. fleckie zegt:

  De ‘AANGERICHTE. SCHADE ‘ …aan PERSONEN! , ( INVALIDITEIT DOODSLAG, ( WEDUWEN/+WEZEN-PENSIOEN, …plus VERNIETIGING van ‘GOED’, mag toch zeker ook via de inhoudingen op de. BELASTINGOPBRENGST.EN ‘. vergoed ‘. worden?!

  toe,…VERGOED WORDEN?

  Like

 13. Jules Vismale zegt:

  En om erachter te komen wat de Palestijnse terroristen thans voor een soort “vuurvliegers” inzetten hoef je nou eens hier te bekijken:

  Palestijnse terroristen zwaar onder vuur bij dierenbeschermers vanwege inzet van “zelfmoord-valken” met vuurbommen

  De Palestijnse autoriteiten zijn doorgaans bijzonder populair bij linkse actiegroeperingen, maar vandaag voor één keertje niet. De Hamas-lievelingetjes (het is toch allang bekend dat de islam de linkse elite helemaal NIET beschouwd als vrienden en bondgenoten maar eveneens als ongelovigen!) hebben namelijk geprobeerd om valken in te zetten voor zelfmoordaanslagen, en dat gaat er (zeer terecht!) niet bijzonder goed in bij dierenrechtenorganisaties. Met name het Amerikaanse PETA is verbolgen: “Het is onacceptabel om ze als oorlogswapens in te zetten!”

  De aanslagen die Palestijnse terroristen plegen op de natuur rondom de Gazastrook nemen steeds gekkere vormen aan. Eerst stuurde men vliegers met brandbommen eraan, die tientallen hectaren aan landbouwgrond (en dan ook nog klagen dat ze daar in Palestina aan het verhongeren zijn!) en bossen in het droge en hete zuid-Israël in as hebben gelegd.

  Maar kennelijk zijn de vliegers nu op, en zijn Hamas en consorten overgestapt op een goedkoper middel: dieren. Dat is trouwens niet eens nieuw omdat de linkse communisten tijdens WO II hetzelfde deden met honden die met explosieven onder tanks moesten lopen! Men vangt valken, en men gebruikt die vervolgens als levende dragers van brandbommen. Pro-Israël-organisatie Stand With Us reageert geschokt:
  “Afschuwelijke dierenmishandeling door Palestijnse terroristen: het gebruik van vliegers met brandbommen was nog niet genoeg – nu hebben Palestijnse terroristen valken explosieve materialen omgebonden, en sturen ze al doodmartelend naar Israël.”
  Dierenorganisatie PETA – zelfs doorgaans niet vies van provocatieve acties – wijst de Palestijnse dierenbeulen (het wordt trouwens hoog tijd dat die lui zich gewoon definitief afkeren van die zogenaamde “vredelievende” moslims!) terecht:

  “Als mensen zijn wij bij PETA allemaal bezorgd over menselijke burgers, kinderen, en iedereen die tussen twee vuren inzit. Maar als een dierenbeschermende organisatie benadrukt PETA dat dieren geen trouw aan geen enkel land hebben beloofd, geen kanten kiezen en op mensen rekenen die ze genade tonen. Het is onacceptabel om ze als oorlogswapens in te zetten.”
  Is dit eindelijk het begin van het einde van de liefdesaffaire van allerlei linkse organisaties voor Palestijns terrorisme? Vast niet, maar dat in ieder geval PETA (also zoveel om dieren geven dan moeten ze maar gewoon vredelievende methodes gebruiken) zich uitspreekt tegen deze brute dierenmishandeling door Palestijnse gewetenlozen is een uitstekende stap in de goede richting. Ga zo door!

  Ik hoop zelfs dat er eens een hele lading brandbommen op dat soort onmensen wordt gegooid, gelijk naar de IS, daar ik talloze dierenbeulen overal ter wereld gewoon het hellevuur toewens!

  Like

 14. Jan zegt:

  ‘Palestijnen’ steken vogels in brand en laten deze los richting Israël om branden te stichten

  Hamas displayed cruel animal abuse when it harnessed incendiary materials to a falcon and sent it toward Israel, marking a new development in the terror group’s arson terrorism against Israel’s south.

  Gilad Gabai, an Israel Nature and Parks Authority (INPA) ranger, discovered the bird on Monday near Nahal Habesor with the flammable materials tied to its tail. The bird was dead, after apparently igniting a fire nearby.
  Gabai told IDF Radio on Tuesday that “animals are already being burned as a result of the fire kite and balloon terrorism. Now we see that they [Hamas] have moved on to using animals as a weapon.
  ….
  http://barenakedislam.com/2018/07/18/peta-refuses-to-condemn-hamas-for-using-live-animals-as-flaming-weapons-of-war/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s