Politicus aan de hemelpoort . . .

Screenshot_144

Op zekere dag wordt de leider van een bekende politieke partij op straat door een vrachtwagen aangereden en hij overlijdt ter plekke. Zijn ziel komt aan bij de hemelpoort (naar men aanneemt per ongeluk) en hij ontmoet daar de Heilige Petrus zelf. “Welkom in de hemel”, zegt Petrus. “Voordat je hier definitief komt, geloof ik dat we eerst een probleem moeten oplossen. Het komt namelijk maar zelden voor dat wij hier een politicus van zo´n hoge rang binnenkrijgen en we weten niet echt wat we met je aanmoeten.”

“Daarom zullen we het volgende doen: eerst ga je een dag kijken in de hel en daarna een dag in de hemel. Na die twee dagen kies je zelf waar je dan voor alle eeuwigheid wilt blijven.”

Petrus brengt de politicus naar de lift en ze gaan omlaag, lager, en nog lager, totdat ze bij de hel aankomen. De deuren gaan open en ze staan midden op een schitterend groene golfbaan. In de verte is een clubgebouw te zien. Daar ziet hij een hele hoop vrienden, die samen met hem in de politiek gezeten hebben. Ze zien er uitstekend gekleed en heel tevreden uit. Als ze hem in de gaten krijgen, komen ze aangelopen om hem te begroeten en al gauw worden herinneringen opgehaald aan de tijden dat ze zich aan de belastingbetalers verrijkten. Eerst spelen ze samen een partijtje golf en ´s avonds gaan ze gezellig in het clubhuis heerlijke kreeft eten. Ze brengen de nacht door met prachtige vrouwen die al hun wensen vervullen.

Satan zelf is er die avond ook en het blijkt dat hij eigenlijk heel aardig is. Er wordt gedanst, er worden moppen verteld en er wordt gedronken. De politicus amuseert zich geweldig en voordat hij er erg in heeft is het weer tijd om te gaan. Iedereen neemt hartelijk afscheid en hij stapt weer in de lift. De lift gaat omhoog, hoger, en nog hoger, totdat hij aan de hemelpoort komt, waar Petrus op hem wacht.

“Nu is het moment aangebroken om kennis te maken met de hemel”, zegt Petrus. Dus de volgende 24 uur zweeft de politicus van wolk naar wolk, daarbij een harp bespelend en zingend. Voor hij er erg in heeft, zijn de 24 uur om en komt Petrus hem weer opzoeken. “Zo”, zegt hij, “je hebt nu 24 uur in de hel en 24 uur in de hemel doorgebracht. Nu moet je kiezen in welke van de twee je tot in alle eeuwigheid wilt blijven.”

De man denkt even na en zegt: “Ik moet zeggen dat ik de hemel heel schitterend vond, maar ik geloof dat de hel me beter bevalt.” “Oké, je hebt dus gekozen”, zegt Petrus en brengt hem naar de lift. Ze gaan weer naar beneden, lager, nog lager, tot aan de poorten van de hel. Als de deuren van de lift opengaan, staat hij ineens midden in een troosteloze woestijn. De grond is bedekt met afval en uitwerpselen. Hij ziet zijn oude vrienden, maar nu gekleed in vodden. Ze zijn bezig met het inzamelen van vuilnis, dat ze in grote plastic zakken stoppen. De duivel komt er aan en grijpt hem bij zijn nekvel. “Ik snap er niks van”, stottert de politicus. “Gisteren stond ik hier met mooie vrouwen te praten, er was een schitterende golfbaan, we aten kreeft en we dansten… en nu is er alleen nog maar een troosteloze woestijn vol afval… en mijn vrienden zien er verschrikkelijk uit.”

De duivel kijkt hem aan, grijnst breed en zegt: “Gisteren voerden we nog campagne, vandaag heb je voor ons gekozen.”

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jean”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Graaien, Hypocrisie, politici, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op Politicus aan de hemelpoort . . .

 1. VarAway zegt:

  Leuk verhaal!
  Ik heb ze in vele varianten gelezen & gehoord.
  Moet altijd aan Rubberen Rutte denken met zijn € 1000 sprookje.
  Of zijn ” geen cent meer naar de Grieken “.
  Of het ” nee ” inlegvelletje n.a.v. het Oekraine referendum.

  Over Oekraine gesproken tijdens de Navo top en ook de EU vergadering,
  wat had daar die President van de Oekraine te zoeken? Poroshenko?
  Bij mijn weten zit dat land NIET in de EU, noch in de NATO.
  Wat doet hij dan daar met zijn corrupte bolle kop?

  Hebben de Bron lezers misschien een antwoord daarop?

  Liked by 1 persoon

 2. bozeoudeman zegt:

  Spijker op z’n kop!

  Like

 3. tinekevanschagen zegt:

  Hij is echt heel leuk @Jean.

  Like

 4. Peter zegt:

  Erg leuk………………………………………..,, maar helaas is het wat de politici ook waar !!
  Ze beloven van alles maar kunnen na verkiezing 100 % het tegenovergestelde doen.
  De mop doorgestuurd aan bekenden.

  Like

 5. Jules Vismale zegt:

  Kennen jullie trouwen dit sprookje van Grimm dat wel enigszins een vergelijking heeft met het bovengenoemde verhaal? Lees en oordeel:

  De kleermaker in de hemel

  Onze Lieve Heer wou eens gaan wandelen in de hemelse tuin en hij nam toen alle apostelen en heiligen mee, zodat alleen Sint Petrus achter bleef in de hemel. Petrus mocht daar niemand binnenlaten terwijl De Heer weg is en daarom staat Petrus naast de poort. Al snel klopt er toch iemand aan en er staat een arme eerlijke kleermaker voor de deur.
  Petrus ziet echter dat hij stoffen achterover gedrukt heeft en hij laat daarom de kleermaker de hemel niet in. De kleermaker smeekt hierna enorm om naastenliefde en uit medelijden laat Petrus hem dan toch naar binnen. De kleermaker moet zich verstoppen achter de deur, zodat De Heer niet in woede zal ontsteken (Petrus verloochende Jezus Christus tot 3x toe zoals de haan niet 2x had gekraaid) als hij de nieuweling ziet.

  Maar al snel staat de kleermaker op uit de hoek om de hemel te verkennen. Hij ziet veel mooie kostbare stoelen en in het midden staat een zetel van goud met glanzende edelstenen. De kleermaker gaat op de troon zitten en hij ziet dan opeens alles wat op aarde gebeurt.
  Hij ziet een oude lelijke vrouw die twee sluiers steelt en hij grijpt de gouden voetenbank en gooit deze naar de dief. Hij gaat snel terug naar het plekje achter de deur en doet alsof er niks is gebeurd.

  Als De Heer terugkomt, vraagt hij Petrus waar zijn voetenbank gebleven is. De kleermaker moet voor De Heer verschijnen en hij vertelt wat hij heeft gedaan. De Heer vraagt uiteindelijk hoe hij over de kleermaker moet oordelen, als hij hetzelfde zou doen had hij geen meubilair meer over. De Heer stuurt de kleermaker weer de poort uit en hij neemt een stok en gaat naar “Rust-maar-even”, waar brave soldaten plezier maken.

  Ik heb trouwens ooit een tekenfilm van Tom & Jerry gezien waarin Tom, de kat, na zijn overlijden, alleen de hemel in mocht als hij een schuldbekentenis van Jerry, de muis, loskreeg en Tom probeerde zelfs het handschrift op het document te vervalsen. Uiteindelijk belandde Tom toch in de hel bij de duivel die sterk leek op Spike, de hond!
  Later bleek dit maar een droom te wezen waarna Tom uiteindelijk uit blijdschap Jerry ging kussen waarna deze met een non-verbale uitdrukking aangaf dat hij er totaal niets van snapte!

  Like

  • Republikein zegt:

   Zou Boris Boef ook naar de heme zijn gegaan?
   ‘K denk van wel want zo’n boef was ie ook weer niet.

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    Je zou hetzelfde kunnen vragen over de Zware Jongens, de Zwarte Schim, Arend Akelig, Govert Goudglans, John Rockerduck, Zwarte Magica, Venijn Mc Snekkie, Midas Wolf, Rein vos, Bertus Bolderbast, Guus Geluk enz. want dat zijn eveneens grotendeels boeven die eigenlijk ook gigantische pechvogels zijn, iets wat soms ook voor de laatstgenoemde geldt!

    Like

 6. alwine kerkhof zegt:

  Na het lezen van al die hemelse verhaaltjes, denk ik, Jezus predikte over eenvoud enz enz, waarom is alles dan van goud in den hemel?

  Like

 7. koddebeier zegt:

  🙂 🙂 ,En toen kwam hij terecht op een plek waar veruit de meeste politici thuis horen ….. de HEL !

  Liked by 1 persoon

 8. bertje zegt:

  het ergste wat politici kan gebeuren is de waarheid. .zie hoe ze in allerlei bochten en kronkels de waarheid verdraaien, daarmee zichzelf op een voetstuk plaatsen want ja… die bevolking is toch best dom. nou Rutte zo dom waren we niet in het referendum. maar wat deed Pinokkio ?
  afschaffen.. want een bevolking die tegen je werkt moet je niet willen. eerst nog even de btw verhogen van zes naar negen procent. drie procentjes maar toch? of van 6 naar negen % is gewoon een verhoging van 50 %.. en wij accepteren dit gewoon. benzineprijzen omhoog.. niemand hoor je erover. zorgkosten ,milieubelasting ieder jaar hoger. .geen punt. loonmatiging? tsja zal wel nodig zijn. langer doorwerken moet mogelijk worden en kan ook als je in een kantoortje zit. maar daar in die sector werken niet zoveel mensen. Wat interesseert het hun. Zij worden er rijker van. en dat is precies de bedoeling want u warmt de aarde op met uw autootje. u heeft nog geen spaarlampen, zonnepanelen en een warmtepomp? Schaam je diep. maar dit soort maatregelen is alleen om je geld af te pakken en de elite te verrijken. Opwarming van de Aarde bestaat gewoon niet. slechts een manier om je geld af te pakken. En daar gaat het om. zelfde met de geneesmiddelen industrie . mensen zo lang mogelijk ziek blijven zodat er geld verdiend word. ze hebben geen belang als u geneest …u moet ziek blijven en liefst uw hele leven want geld, geld…. niet om uw gezondheid ..dat boeit niemand. hm vandaag iemand aan de balie. hij klaagde dat hij steeds dikker en dikker word. hij houd van een lekker stukje vlees. zijn ouders aten ook veel spek maar werden niet dik. ik antwoordde dat dit komt door de groeihormonen en antibiotica aan hun vee voer toe te voegen. Hij kon het niet geloven en zou verder zoeken. ook kwam een collega naar me toe en vertelde dat ons geld in feite nep is en niet meer waarde heeft dan het papier.
  dat krijg je als je de waarde van geld aan olie koppelt i.p.v. goud.
  Dan kunnen de geldpersen aan en nu draait de economie op volle toeren. er is meer werk, maar in werkelijkheid staat alles op instorten. zorg dat je wat cash hebt voor het geval dat. en tenslotte….laat nooit maar dan ook nooit je kind vaccineren . en kinderen weten niet beter.nu niet en nooit niet, laat je kind niet inspuiten met vergif. Mensen kijken nu naar het wk. voetbal en de tour de France. ik wil nog zoveel meer vertellen maar dat word een lang verhaal, iets voor de volgende keer.. Over afleiding gesproken zeg…neem niet alles klakkeloos aan. zoek zelf.

  Like

 9. J. C. Th. Köhler zegt:

  Bij die hemelpoort waren twee ingangen, boven de ene stond: MANNEN DIE THUIS NIETS TE ZEGGEN HADDEN, bij de ander stond: OVERIGE MANNEN.

  Bij de eerste ingang stond een rij van hier tot volgende week. Bij de andere, die voor Overige Mannen, stond welgeteld één man. Petrus dacht: ik zal eerst die ene man wegwerken en dan aan die rij beginnen. Hij vraagt: Beste man, weet je wel zeker dat je aan deze kant moet zijn?
  Nee, zegt die man, ik heb geen flauw idee, Ik moest hier van m’n vrouw gaan staan.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Liked by 2 people

 10. bertje zegt:

  en toen kwam er een moslim aan de poort. Allah leg die bezem maar effe neer. er is iemand voor je

  Like

 11. Republikein zegt:

  Villa Gladiola.

  Like

 12. Hans zegt:

  En wat is er met het appartement in Scheveningen gebeurd??

  Like

 13. Bob Koster zegt:

  Redbad, koning der Friezen, had besloten om zich uit politiek opportunisme te laten dopen. Toen hij al met één voet in de doopvont stond vroeg hij aan de priester: “Als ik straks in de hemel kom zie ik dan ook mijn oude strijdmakkers terug?” Nee dus, die zaten allemaal in de hel. Hij trok zijn been weer terug en zei: “Nou, dan ga ik liever naar de hel waar ik mijn vrienden terug zal zien.”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s