Zweden: Tandarts wordt ontslagen, omdat hij leeftijdsleugen van “asielzoekers” ontmaskert (+ video!)

Screenshot_13

(Vertaling: E.J. Bron)

Zweden – Een tandarts meldt aan de migratieautoriteit dat 80% van de door hem behandelde “asielzoekers”, die zogenaamd minderjarig waren, als volwassenen zijn. Omdat hij het bedrog bekendmaakte, werd hij ontslagen. Bovendien moet hij de proceskosten van € 45.000,- betalen.

journalistenwatch

De tandarts Bernt Herlitz (foto) was tot twee jaar geleden nog aangesteld bij de gezondheidsdienst in het Zweedse Gotland en behandelde daar vele “asielzoekers”. Op grond van de gebitsontwikkeling stelde hij in minstens zes gevallen vast dat de leeftijden van de beschermingzoekers niet konden kloppen. Hijzelf schatte de mannen op 25 jaar. Het bedrog van de “asielzoekers” meldde de tandarts bij de migratieautoriteit. Daar echter werden zijn aanwijzingen genegeerd. De bedriegers mochten als bescherming behoevend in Zweden blijven.

Zoals Zweedse media berichten, werd Herlitz twee jaar geleden ontslagen, omdat hij het voorval openbaar maakte. In het daaropvolgende rechtsgeding werd de tandarts er bovendien toe veroordeelt om de proceskosten van € 45.000,- te betalen.

In de motivering van het vonnis van de rechtbank voor arbeidszaken staat: Herlitz zou zelf en zonder opdracht de migratieautoriteit van namen, sociale verzekeringsnummers en resultaten van zijn onderzoek over de vermeende leeftijdleugen hebben geïnformeerd, de instantie er “zelfs” toe hebben opgeroepen dit te controleren, aldus het Oostenrijkse tijdschrift “Wochenblick”. Verder vond de rechtbank dat hij hiermee “de ethische principes van de gezondheidsautoriteit, de databescherming, de veiligheid en het principe van het respect voor de patiënt” zou hebben geschonden. Deze overtredingen zou hij in naam van de gezondheidsinstantie hebben begaan en deze in diskrediet gebracht hebben. Zodoende zou hij het vertrouwen in de autoriteit zwaar geschokt hebben.

Nadat “Russia Today” (RT) in een video over de zaak en de beroepsmatige en financiële puinhoop van de man had bericht, werden er binnen enkele dagen € 60.000,- ingezameld. Nu is de tandarts van plan naar het Europees Gerechtshof te gaan.

 

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, burgermoed, Censuur, Criminaliteit, cultuurrelativisme, demoniseren, discriminatie, establishment, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamisering, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfcensuur, Zweden. Bookmark de permalink .

14 reacties op Zweden: Tandarts wordt ontslagen, omdat hij leeftijdsleugen van “asielzoekers” ontmaskert (+ video!)

 1. Statler & Waldorf zegt:

  De man had ook beter op moeten letten voor zijn baan met al die Syrische tandartsen die Zweden overspoelen.

  Like

 2. mahoog zegt:

  Dus de ware leeftijd bekend maken wordt gestraft in ”kommaarbinnen land” Zwedestan.

  Like

 3. Jules Vismale zegt:

  En naar ik hoop rotten al de gebitten van al die “asielzoekers” in Zweden, die linkse mispunten van de migratie-autoriteit en de rechtbank voor arbeidszaken helemaal weg opdat ze hooguit nog gore pap kunnen eten! Wie anderen bedriegt, bedrog verheerlijkt en zelfs goedkeurt wordt daar alsnog voor gestraft!

  Like

 4. Marc zegt:

  Ik kan mij voorstellen dat deze onterecht ontslagen man zich beschikbaar stelt voor de gewapende strijd.

  Dat zou ik tenminste doen.

  En misschien doe ik dat nu al!

  Geliked door 1 persoon

 5. ruud zegt:

  Wat zielig voor die Zweedse vrouwen die dachten o,o, het is maar een jongetje.

  Geliked door 1 persoon

 6. J. C. Th. Köhler zegt:

  Min of meer vergelijkbaar met de blitz arrestatie en veroordeling van Tommy Robinson.
  Kafka meets Orwell.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 7. Jan zegt:

  Wat verbeeld die arts wel niet dat hij plompverloren zijn mening kan ventileren? Eerst voorleggen aan de Socialistische Keurcommissie Denken en Spreken, daarna kan het misschien naar buiten gebracht worden. Geestelijke opruiing leidt tot chaos en wanorde en voorkomt dat alle mensen broeders en zusters worden.

  Like

 8. Bagul zegt:

  Nauwelijks een paar jaar geleden werkte ik voor een grote bedrieglijke ziekten kosten verzekeraar. Op de klantenservice de mensen beliegen en bedriegen. Teleurstellen en deprimeren. Ik kreeg een telefoontje van een tandarts….meerdere malen lagen in zijn stoel zogenaamde asielzoekers die behandeld moesten worden aan hun rotte bekken. Sorry voor mijn taalgebruik. Meer dan 15k makkelijk per ‘patiënt’. 15 k!!!! Hij weigerde en zond ze terug naar de COA’S. WAT DENK JE? Eén telefoontje van hogerhand was genoeg om direct te voldoen aan de eisen van dit ongedokumenteerde volk. Zijn principes konden overboord. Ik was speechless. Hij kon geen kant op. Ik wel. Ben er na 7 maanden opgestapt. De collectieve mutualiteiten in België rekenen 7 euro per maand aan premie voor een volwassenen. Ik zeg…opdoeken, dat zooitje in Den Haag. Per direct. Berechten en de honderden miljarden in de oorlogs kas eerlijk verdelen! Ja mensen…zo rijk is Nederland! We mogen het alleen niet weten!

  Geliked door 1 persoon

 9. kampersrene zegt:

  Een wakkere tandarts die ze niet om de tuin konden leiden De zogezegde minderjarige kindertjes boden zich aan met een fopspeen of tutter in hun mond ….maar de arts zag geen melktandjes in de mond van de leefloonzoeker. Voor enkelen was er geen twijfel mogelijk , ze lagen in de wieg en hadden hun pampers volgescheten

  Geliked door 1 persoon

 10. Republikein zegt:

  Kan die tandarts niet zelfstandig boren vullen en trekken?
  Waarom zijn de bananen krom.

  Like

 11. Zweden ooit een welvaarststaat heden een sloeber land helemaal verloren en naar de klote, alles voor de asiel profiteurs , niets voor de echte bevolking.

  Like

 12. boorzalf zegt:

  Hij had eerst moeten vragen aan zo’n (kn)aapje wat is je leeftijd? Oh jee!! je bent 12? Nou dan moet ik al die melk tandjes trekken hoor, omdat je nog niet gewisseld hebt. Moet je eens zien hoe gauw ze hun ware leeftijd noemen.

  Like

 13. ariem44 zegt:

  Als eerlijke burger mag je dus niet ,liegende immigranten aangeven in Zweden. En owee als diezelfde burger gaat liegen, wat vinden ze dan uit die farizeeërs.

  Like

 14. Williaan. zegt:

  Ja de waarheid is de politici een doorn in het oog en moet ten koste van alles bestreden worden.
  Waar blijf die generaal die dat zootje wilde verwijderen, of is die ook al om gelegd?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s