Geen gas en benzine naar Gaza

Screenshot_23

(Vertaling: E.J. Bron)

Israël heeft gisteravond bekendgemaakt dat de grensovergang Kerem Shalom (foto) gesloten zal worden voor de invoer van gas en benzine in de Gazastrook. Levensmiddelen en medicijnen mogen wel naar de Gazastrook geleverd worden.

Israel Heute

Daarmee reageerde Israël op de schending van de wapenstilstand door de Palestijnen, nadat gistermiddag een raket vanuit de Gazastrook richting Israël werd afgevuurd. De raket explodeerde echter nog binnen de Gazastrook.

“Op grond van voortgaande pogingen van Hamas om meer terreuraanvallen uit te voeren, heeft de Israëlische minister van Defensie Avigdor Lieberman na overleg met de generaal-stafchef besloten de grensovergang Kerem Shalom tot komende zondag voor de levering van gas en benzine te sluiten”, stond er in een verklaring van het ministerie van Defensie.

Verder verklaarde men dat medicijnen en levensmiddelen gewoon aan de Gazastrook geleverd zouden mogen worden. Deze zouden op individuele basis worden toegestaan. Verder werd besloten de visserijzone te verminderen van zes zeemijlen naar drie zeemijlen.

Als reactie dreigde Hamas met serieuze consequenties. “De Israëlische sancties laten het plan van Israël zien om de belegering van Gaza nog verder te intensiveren en nog meer misdaden tegen de burgers van Gaza uit te voeren. De wereld mag niet langer zwijgen over deze misdaden tegen de menselijkheid, die Israël uitoefent”, verklaarde de terreurorganisatie.

Tegelijkertijd kondigde Egypte aan de Rafah-grensovergang voorlopig te sluiten wegens technische problemen. Nadat een bus, die op weg was naar de grens, weer moest omkeren, verklaarden de Egyptenaren dat het probleem aan de Egyptische kant zou liggen en de sluiting slechts tijdelijk zou zijn. De Rafah-overgang was sinds het einde van de ramadan de hele week geopend, behalve op vrijdag en zaterdag.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", antisemitisme, Gazastrook, gezond realisme, Hamas, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Moslims, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

8 reacties op Geen gas en benzine naar Gaza

 1. paulzwueste zegt:

  Naar mijn mening heeft een paar dagen embargo op gas en benzine geen enkele zin.
  Israël moet minimaal twee weken de kranen dichtdraaien, en ook bekendmaken dat bij verder escalatie van het geweld de kraan voor onbepaalde tijd dicht gaat.
  Dit zijn speldenprikken die eerder de situatie continueren dan enige indruk op dat Palestijns ongedierte maken.

  Geliked door 2 people

 2. Harry zegt:

  Waarom nog wél medicijnen doorlaten ?
  Laar die moordenaarskliek toch fijn uitsterven !
  Israël is in mijn optiek nog veel te soft , laat die kutmoslims allemaal fijn de moord steken .
  Voordat ze dat een ander aandoen .
  Als ze brandbare stoffen door de lucht vervoeren om joúw eten te verzieken , liet ik ze allemaal gewoon verrekken .
  Helemaal geen brandbare stoffen meer .
  Langdurig !
  Kijken we in 2025 ( in onze jaartelling ) wel weer eens of het al beter gaat .

  Geliked door 3 people

 3. abouneenee zegt:

  Het vervolg laat zich raden: linkse schreeuwers over heel de wereld gaan de barricaden op vanwege “de onmenselijke behandeling door Israel”, eventueel gevolgd door een veroordeling door de met islamitische staten geïnfecteerde UNHCR. Steeds maar weer gaan onwetende linkse rakkers met oogkleppen op een situatie in waar ze naar toe gestuurd worden door de illuminati puur omdat zij zich laten sturen omdat zij juist bang zijn om progressie te maken in hun evolutie. Onderwijl zegt men juist van rechts dat het volgelingen zijn die geen of weinig mogelijkheden hebben om zelfstandig na te denken, de makkelijkste manier om je geweten schoon te praten is namelijk door het tegenovergestelde aan te dragen bij de beschuldigende partij.

  Like

 4. AEO zegt:

  De grens moet gewoon voor lange tijd dicht blijven. Elektriciteit moet ook afgesneden worden. Zoals het de laatste tijd gaat lost niets op. De enige juiste oplossing is de totale vernietiging van alle terroristen in de Gazastrook, met minder mag Israël geen genoegen nemen!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Ik zou die elektriciteit toch niet direct helemaal afsnijden.
   Je moet die Palestijnen toch de mogelijkheid laten om zichzelf via het hek dat Israël heeft gebouwd, te laten elektrocuteren.

   Like

 5. kampersrene zegt:

  gesloten zal worden voor de invoer van gas en benzine in de Gazastrook. Dat is niet alles wat verboden wordt …ook automatische wapens , pistolen , revolvers , handgranaten staan op de lijst

  Like

 6. boorzalf zegt:

  Gewoon ontmantelen die Gaza strook, bij elke raket aanval 1500 meter vanaf de noordkant schoon vegen en er een natuur gebied van maken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s