Berlijn: Criminele clans veroveren voorname wijken

Screenshot_38

(Vertaling: E.J. Bron)

Steeds opnieuw komt het in Berlijn tot gewelddadige twisten tussen criminele clans. Vooral in de sociale knelpunten van de hoofdstad is dat een probleem – zoals in Berlin-Neukölln. Maar inmiddels verplaatsen de clans, wier belangrijkste handel de drugshandel zou zijn, hun activiteiten naar de City West – en zodoende ook naar de voorname wijken van Berlijn, zoals de “rbb” bericht. Daar kwam het enkele weken geleden tot een steekpartij voor een restaurant in de buurt van de Kurfürstendamm. De politie gaat uit van een ruzie tussen twee Arabische familieclans.

“We merken al jarenlang dat ze proberen het buitgemaakte geld wit te wassen”

De islamwetenschapper en clandeskundige Ralph Ghadban is niet verbaasd over het opdringen van deze clans in het district Berlin-Charlottenburg-Wilmersdorf. In het interview met de “rbb” zegt hij: “We merken al jarenlang dat ze proberen het buitgemaakte geld wit te wassen. Ze hebben ook al in onroerend goed in Brandenburg geïnvesteerd. En dat doen ze nu ook heel intensief in Berlijn, en wel bovenop de handel op de gebruikelijke terreinen zoals gastronomie, dus klassieke terreinen, waarin men geld witwast. En nu proberen ze het in de andere wijken van Berlijn.”

Vroeger zou het geld naar Libanon zijn gevloeid

Vroeger, aldus de deskundige, zouden de clans het geld naar hun thuisland, zoals Libanon, gestuurd hebben. Maar door de crises zou de handel de afgelopen jaren achteruit gegaan zijn. “Nu proberen ze het geld in Berlijn te investeren en hebben voor zichzelf ook een hele goede positie op de onroerend goed markt verworven”, aldus Ghadban verder. Als reden waarom het voor de politie zo moeilijk is om het clans te verhinderen hun criminele praktijken naar andere districten uit te breiden, noemt de deskundige het geld witwassen van de criminelen: “Het geld wordt gelegaliseerd en via stromannen verkregen. Als ze worden aangeklaagd, worden de clans door zeer goede advocaten en belastingadviseurs vertegenwoordigd. Dat betekent: alles is formeel legaal, en daarom is de greep van de staat op zulke zaken behoorlijk moeilijk.”

Bron:
www.focus.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Arabieren, Berlijn, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Eurabië, Graaien, Islam, Islamisering, Justitie, Krankzinnigheid, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, politie, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op Berlijn: Criminele clans veroveren voorname wijken

 1. guusvelraeds zegt:

  Dat vind ik prima.

  Want in de voorname wijken werd de multiculturele samenleving bekokstooft.

  Ik hoor Beatrix nog steeds in een van haar troonreden (ongeveer eind jaren 80tig) het volk vertellen dat Nederland een multiculturele samenleving ging worden en dat dit een verrijking ging worden voor het land.

  De schouders hebben we eronder gezet dat kan ik je vertellen. Van gratis kickbox les tot complete Vogelaar wijken. Een verrijking werd het maar niet zoals ze gedacht hadden.

  Nu nog veel moskeeën bouwen in de betere wijken.

  Tony Blair zei het al we zullen ze met de neus in de multiculturele samenleving drukken. Maar hij zal niet de betere wijken in gedachten hebben gehad en over grooming gangs zal hij ook niet nagedacht hebben.

  Like

 2. hans zegt:

  Ach geen bewijs!? Gewoon onwil om er iets aan te doen! Op een gegeven moment is het gewoon klaar en zou ik ze met of zonder bewijs oppakken, (met een grote bek kapot slaan) goederen en geld confisqueren en zo linea directa het vliegtuig in SLAAN!
  Dat is nou ferm optreden en als het niet juridisch zou kunnen (wat te verwachten is natuurlijk) dan schakelen we even lokaal de wet uit!

  Geliked door 2 people

  • Nemesis zegt:

   Nou ja, ondertussen weet toch wel zo’n beetje iedereen, dat wetten in Dld alleen nog maar op papier bestaan, ze gelden niet voor deze lui, alleen als het de bio Duitser betreft, die krijgt de volle lading. Bovendien is werkelijk en letter iedereen en alles als de dood voor die clans. Zit je ze in de weg, heb je hele grote kans plotseling zomaar dood te gaan. En dat is geen sprookje.

   Like

 3. Lars024 zegt:

  Eergisteren Zweden, gisteren Engeland, vandaag Duitsland, morgen Nederland…?

  @Identitair #kominverzet #pakjelandterug

  Geliked door 1 persoon

 4. duurt niet lang meer en Merkel kan straks niet meer naar het kabinet….maar dat zou ook niet zo erg zijn……erger is het voor de burgers.

  Like

 5. ik heb het al vaker gezegd, het is volgens mij een smerig vooropgezet plan dat 50% van de bevolking uit moslim moet bestaan om Turkye bij de EU te krijgen , de grootheidswaanzin van Brussel. Het komt er op neer dat de oorspronkelijke bevolking moet oprotten, Waarom laten ze anders al die moslims toe ? Werken doen ze hier niet 98% zit in de bijstand wat zich asielzoeker noemt. Alles voor een grotere EU, walchelijk hoe we besodemieterd worden door onze regeringsleiders

  Geliked door 1 persoon

 6. Thomasson zegt:

  Allochtone (vooral islamitische) criminele clans hebben al hele buurten veroverd in grote en middelgrote Nederlandse steden. Zij zijn er nu op uit om hele stukken ook buiten de steden in hen tengels te krijgen. Op gegeven moment zouden ze Nederland van binnenin veroveren van Schiermonnikoog tot de laatste Limburgse gehucht. Samen met hen zou ook de Sharia over het land heersen.

  Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   Femke gaat de criminaliteit aanpakken, haha….

   Like

  • Gert Baken zegt:

   Zeker. Was voor 2 jaren niet meer in Egmond aan Zee geweest. We kwamen op het strand rn het viel op dat er significant veel moslims en ergelijk vrouwen in stompzinnige hoofddoeken daar waren. Ook in het dorp meer dan we ze 2 jaar geleden zagen. Toen was het een enkeling. Ook in recreatiegebieden en in dorpjes zie ik ze steeds weer. Voor enkele jaren niet. Ergelijk. Donkere wolken en verpauperingvoor ons. Ons Joods,Christelijk,humanistisch erfgoed en onze vrijheden. Want die komen onder druk te staan. Het islamofascisme wil ze niet. Links helpt hen wel. Die zijn ook tegen ons. Zoals een ex moslim die zich bekeerde tot het Christendom zei. De islam is liefdeloosheid en duisternis. Gelijk heeft hij. Voor de verandering. Alles is mogelijk. Wereldwijd hebben 10 miljoen moslims zich bekeerd tot het Christendom of afvallige geworden. Geeft wat verlichting en hoop.

   Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   Dat klopt, ÓVERAL merk je ‘ ZWARTE. WAGGELTENTEN’ op, in bijna alle steden, is me opgevallen gi. tijdens een busreis,door NL.

   Like

 7. Peter zegt:

  Troonrede 19 september 1995
  Onze samenleving wordt gevormd door mensen afkomstig uit verschillende culturen. Nieuw is dat niet. Door de eeuwen heen hebben velen in Nederland een thuis kunnen vinden. Het multiculturele karakter van onze samenleving is in menig opzicht verrijkend.

  http://www.troonredes.nl/troonrede-19-september-1995/

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Zoals minister Blok terecht zei; “Als je in het Benoordenhout woont is het nog reuze gezellig om naar de Turkse bakker in het Bezuidenhout te gaan, maar als je er tussenin woont is het plots een heel ander verhaal (of woorden van gelijke strekking).
  Het is voor de Pechtolds van deze wereld reuze gemakkelijk om vanuit hun blanke enclaves anderen de les te lezen. In de zestiger jaren toen de toestroom van Turken en Marokkanen begon liet men het aan de ‘gewone Nederlander’ in de arbeiderswijken over om de multiculturele samenleving uit te vinden en daar waar het mislukte (waar niet eigenlijk) werd met een beschuldigende vinger gewezen. Toen in een Rotterdamse wijk de eerste rellen kwamen werden de arbeiders daarin nog gesteund door de SP. Helaas was dat snel afgelopen, de arbeiders werden in de steek gelaten door hun eigen zogenaamd socialistische partijen.
  Ondanks dat het hem ongetwijfeld niet makkelijk gevallen zal zijn was het niet voor niks dat de grote Willem Drees in de zeventiger jaren zijn lidmaatschap van de PvdA op te zeggen.

  Geliked door 2 people

 9. Peter zegt:

  Als fenomeen is het fantastisch, leuk en gezellig om eens een boerka in levende lijve te zien langslopen.
  Maar we moeten dit natuurlijk NIET in de wijken van de gewone man zien.
  Boerka’s en Nikab’s zouden eigenlijk alleen moeten worden toegestaan in wijken waar de elite en de opiniemakers van de linkse kerk wonen.
  Dan is het snel voorbij.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s