Hamas geeft opdracht tot einde van de vliegerterreur

Screenshot_33

Een vlieger uit de Gazastrook op verbrande aarde in Israël.

(Vertaling: E.J. Bron)

De druk vanuit Egypte en de vrees voor een Israëlische operatie in de Gazastrook lijken effect te hebben. Volgens berichten zou Hamas vandaag aan haar leden de opdracht hebben gegeven om een einde te maken aan de terreur met vuurvliegers en –ballonnen, die de afgelopen drie maanden tot honderden branden in het grensgebied met de Gazastrook had geleid.

Israel Heute

Ook zou Hamas zich inspannen om de vliegerterreur buiten de gelederen van de terreurorganisatie te stoppen. Hamas lijkt niet geïnteresseerd te zijn in een verdere escalatie van de situatie. Nadat gisteren een heliumballon op het terrein van een kleuterschool in de directe nabijheid van kinderen naar beneden was gekomen, leek het begin van een Israëlisch offensief in de Gazastrook nog slechts een kwestie van tijd te zijn. Het bevel om een einde te maken aan de vliegerterreur is dus een zuiver tactische beslissing en duidt geenszins op een veranderde denkwijze van Hamas tegenover Israël en haar doel de joodse staat te vernietigen.

De waarschuwingen uit Egypte voor een Israëlische operatie evenals de zich af te tekenen beginnende energiecrisis in de Gazastrook, die veroorzaakt werd door de sluiting van de grensovergang Kerem Shalom voor de levering van gas en benzine aan de Gazastrook, lijken Hamas ervan overtuigd te hebben dat een voortzetting van de vliegerterreur de situatie alleen maar erger zal maken.

Gisteren zijn de benzineprijs in de Gazastrook al enorm gestegen en men neemt aan dat er morgen helemaal geen benzine meer te krijgen is.

Hamas wil de vliegerterreur echter niet onmiddellijk helemaal beëindigen, maar stapsgewijs. Een onmiddellijk einde zou er in de ogen van velen uitzien als een capitulatie voor Israël, zei een bron tegen de Israëlische nieuwssite “Ynet”.

Hamas heeft nog een probleem. De leiding van de terreurorganisatie in het buitenland zou volgens berichten aangekondigd hebben dat zij de zogenaamde “mars van de terugkeer” niet verder financieel zou kunnen ondersteunen. Tot nu toe zou deze al meerdere miljoenen Shekel gekost hebben.

De grensovergang Kerem Shalom zal echter ondanks de nieuwste ontwikkeling zoals aangekondigd tot zondag gesloten blijven. Daarmee wil Israël een signaal afgeven dat het nog steeds geïnteresseerd zou zijn in een stabilisering van de situatie in plaats van een nieuwe ronde van geweld te beginnen.

De komende dagen zullen laten zien of de terreur van de vuurvliegers en –ballonnen werkelijk weldra tot het verleden zal behoren.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, Gazastrook, Hamas, Islam, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Moslims, Rotzakken. Bookmark de permalink .

14 reacties op Hamas geeft opdracht tot einde van de vliegerterreur

 1. Flo zegt:

  Stoppen met het financieel ondersteunen van deze misdaad organisatie zal zijn vruchten afwerpen ,Palestijnen willen nooit vrede, wanneer gaan ze dat in de politiek nou eens begrijpen ., en wil Kaag geld sturen doe dat dan van haar eigen geld ,dan heeft ze plots niet zoveel haast .

  Liked by 1 persoon

 2. BertG. zegt:

  Lekker geloofwaardig ook, we stoppen wel maar we gaan eerst nog even een tijdje door.

  Liked by 1 persoon

 3. ReaGluurder zegt:

  Die zgn. Zielenpieten in Gaza (Dries van Agt, Duitenberg, Anja M.) waar MILJOENEN van ONZE CENTEN zijn gedumpt (!!!!) gebruikten zelfs valken die met ballonnen gevuld met kerosine richting Israel gingen! Met respect voor Israel, heeft zich hartstikke ingehouden! Grote stukken land zijn in vlammen opgegaan en Israel hield zich lang rustig omdat er vooral veel kinderen ingezet werden. Totdat het geduld op was. Vanaf nu is elke vlieger een reden om terug te slaan. Mijn zegen hebben ze.

  Liked by 1 persoon

 4. Cathja zegt:

  Hamas wil alleen stoppen met de terreur tegen Israël omdat ze bang zijn voor hun achterban. Israël levert geen benzine en gas meer tot zondag, en dat alleen al kan voor een flinke opstand onder de ‘Palestijnse’ bevolking zorgen.

  Nu moet Israël de boeren schadeloos te stellen voor de verloren oogsten, en zal er geld gevonden moeten worden om dit te doen. Wellicht zijn de ‘Palestijnse’ buren hier en daar nog wat af te knijpen, zodat het Hamas duidelijk wordt dat alles wat je tegen Israël begint, gevolgen kan hebben.

  Wanneer dringt het toch eindelijk eens door tot de vijanden van Israël dat er met hen niet te spotten valt?

  Like

 5. oud-marinier zegt:

  Israel zou alsnog KEIHARD wraak moeten nemen….en voor mijn part …de hele Gaza strook pletten , en opnieuw Israeli’s laten intrekken. Stuur die Palestijnen maar terug naar Jordanie , waar ze ook vandaan komen.

  Liked by 4 people

 6. paulzwueste zegt:

  Ik heb altijd geleerd dat als je respect van Arabieren wil krijgen je ze zo hard moet slaan dat ze nooit meer terugkomen.
  Elk bewijs van toenadering, overleg of toegeving wordt veracht en als zwakheid gezien.
  Naar mijn mening had Israël die Palestijnen al veel eerder zonder gas en benzine moeten zetten en lak hebben aan alles wat zich internationaal wil bemoeien met de manier waarop de Israëlisch hun eigen vrijheid en land verdedigen.
  De situatie is immers overduidelijk.
  Israël de enige democratie in een oneindige woestijn van demagogie, onderdrukking en geweld wordt dagelijks aangevallen, en is verplicht haar bestaan en haar volk door het toepassen van geweld te verdedigen.
  Dat Hamas nu een stap terugzet is een duidelijk bewijs hiervoor.

  Liked by 4 people

 7. BigLJohn zegt:

  Waarom is israel toch zo lief voor die Palestijnen. Als het aan mij lag zouden alle voorzieningen aan die Palestijnen per direct stopgezet worden. Compleet isoleren ! De praktijk heeft het al ruimschoots bewezen; Zachte heelmeesters maken stinkende wonden !

  Liked by 1 persoon

 8. Wijze van Zion zegt:

  Kijk dat die lui vrouwen en kinderen in de vuurline zetten is een ding, maar dit slaat alles :
  https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-07-17/gaza-s-latest-weapon-arson-bird-found-near-border-with-israel

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s