Imams en de vijfde colonne

Screenshot_41

(Door: “Young German” – Vertaling: E.J. Bron)

De daders van ISIS, die in Barcelona voor de dood van 16 mensen en honderden gewonden verantwoordelijk zijn, planden volgens informatie van Franse rechercheurs nog een aanslag. Het doelwit zou de Eiffeltoren moeten zijn, het herkenningsteken van Parijs en het symbool van het moderne Frankrijk, van de republiek. Overeenkomstig de oorlogstactieken in Afghanistan, Irak en Syrië moest een met 200 kilogram beladen vrachtwagen met springstof tegen de Eiffeltoren rijden en ontploffen.

Het oorspronkelijke plan van de “islamisten” zou geweest zijn om na de aanval in Barcelona naar Frankrijk terug te keren en nog meer softe doelen zoals de nachtclubs in Lloret de Mar en aan de Costa Brava aan te vallen. De politie kon bewijzen dat de doelen al uitgekozen waren en dat er al concrete aanvalsplannen werden gesmeed. Daarna wilde men de serie aanvallen met een aanval op de Eiffeltoren laten culmineren.

Houssaine Abouyaaqoub, Younes Abouyaaqoub, Said Aallaa, Moussa Oukabir, Youssef Aallaa, Omar Hychami en de imam Abdelbaki Es Satty hielden zich grotendeels legaal in Europa op, hadden een normale baan, bijvoorbeeld in een kebab-zaak of als koerier. Eentje speelde zaalvoetbal, een ander gold als onopvallende en aardige scholier. Weinig concrete aanwijzingen bij een half dozijn mannen, die al maanden lang aanslagen planden om “de ongelovigen voor de roem van Allah te doden” (citaat van Moussa Oukabir, BBC). In principe ging het grotendeels om werkende, normale, jonge en rustige islamitische migranten. Een kennis van Moussa benadrukte zelfs dat hij zeer verbaasd was over zijn gedrag en dat niet van hem verwacht zou hebben. Ongeveer hetzelfde hoorde men van Houssaine, die vroeger, ongeveer drie jaar eerder, nauwelijks van een Spaanse jongere te onderscheiden geweest zou zijn. Hij dronk, vierde uitbundig feest en had een normale baan. Pas korte tijd voor de aanslag begon zijn gedrag te veranderen en begon hij salafistische neigingen te krijgen.

Quinta columna

“Es Satty onderhield al meer dan tien jaar contact met de radicaalislamitische terreurscene van Catalonië”, zegt Fernando Reinare, politiek wetenschapper aan het Elcano Royal Instituut en Spanje´s toonaangevende terreurdeskundige. “Hij was er ervaren en efficiënt in om anderen te radicaliseren, en onderhield waarschijnlijk betrekkingen tot aanhangers van de terreurmilitie ´Islamitische Staat´ in West-Europa.” – “Spiegel”, 21-08-201.

Quinta columna – de vijfde colonne

Als je kijkt naar de jonge moslims die deelnamen aan de aanslag, dan ontstaat er al snel een logisch compleet plaatje. Imam Abdelbaki Es Satty lijkt hier de spil te zijn, die maanden lang deze moslims in zijn gemeenschap kon isoleren en voor het terrorisme kon activeren, bijna met een druk op de knop. De vermeende aangepaste Mohammedanen werden binnen zeer korte tijd Jihadisten. Dat enkelen van hen daar voor al, deels verborgen, maar aanwezige antipathie tegen hun gastsamenleving hadden en er jihadistische fantasieën op nahielden, speelde Es Satty vermoedelijk in de kaart. Wie als islamitisch geestelijke in Europa op een groot potentieel, een reusachtige groep jongeren kan teruggrijpen, vindt gemakkelijk willige soldaten en boeren in de grote oorlog. Es Satty bevond zich daarvoor enige tijd in België, in de kleine stad Vilvoorde, waar hij verdacht overkwam op de lokale imam. Die lichtte vervolgens de politie in. De autoriteiten van Catalonië hebben achteraf moeten toegeven dat ze van tevoren voor Es Satty gewaarschuwd werden, die ook in Spanje al aan een strafbaar feit schuldig maakte. Op waarschuwingen met betrekking tot zijn actieve rekruteringsinspanningen werd door de autoriteiten echter niet gereageerd.

De zaak Es Satty bewijst dat de buitenlandse imams, denk hier ook aan België, Duitsland en Engeland, sleutelfiguren bij de ontwikkeling van islamitische terreurcellen in Europa zijn. Dat het Duitsland tot nu toe niet is gelukt om de imams van DITIB het land uit te zetten en moskeeën, warbij de verdenking op radicaalislamitische activiteit steeds sterker wordt, te sluiten, is nalatig en zal zich vermoedelijk binnenkort weer wreken. Amri van de Breitscheidplatz was er voor nodig, voordat er een Berlijnse moskee werd gesloten. De feitensituatie doet echter sterk vermoeden dat het hier niet om één, maar om honderden, wellicht zelfs duizenden moskeeën gaat (Ismail Tipi). Oostenrijk is verstandiger geweest en enkele imams van DITIB en overeenkomstige extremisten uit het buitenland de binnenkomst in het land geweigerd of tot vertrek gedwongen. Ook het falen van de autoriteiten speelde mee en maakte deze aanslag mogelijk, die door preventief ingrijpen gemakkelijk voorkomen had kunnen worden wanneer de link naar Es Satty door de autoriteiten serieus zou zijn genomen.

Aan de hand van het voorbeeld van Es Satty kun je zien hoe belangrijk imams in de netwerken en de planning zijn, hoe hun contacten in het buitenland nuttig zich voor de terreurcellen en hoe zij onder de dekmantel van de godsdienstvrijheid de soldaten van een Quinta columna in Europa kunnen activeren. Velen koesteren immers de hoop dat bij een toenemend aantal moslims en islamitische parallelsamenlevingen in Europa niet tegelijk ook meer terreuraanslagen zullen betekenen. Zo´n opvatting kun je eigenlijk alleen maar met ontwikkelde cognitieve dissonantie verklaren.

Bron:
https://younggerman.com
Door: “Young German”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Elite, establishment, Eurabië, Europa, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, politici, politie, Rotzakken, Salafisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

27 reacties op Imams en de vijfde colonne

 1. BertG. zegt:

  Een politie-inspecteur uit het Belgische Heist-op-den-Berg is ontslagen omdat hij twee weken na de aanslagen in Parijs een dreigbrief in naam van terreurgroep Islamitische Staat in elkaar heeft geflanst. Die hing hij op aan de toegangspoort van het politiebureau. De twintiger ontkent en vecht zijn ontslag aan.
  https://www.ad.nl/buitenland/agent-maakt-is-dreigbrief-maar-inkt-uit-politieprinter-verraadt-hem~a506c79a/

  Geliked door 1 persoon

 2. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 3. kampersrene zegt:

  De natte droom van Emmanuel aan digelen een aanslag op de Eifeltoren verijdeld….zie E.J.Bron
  16 juli….zegde hij niet….De Franse cultuur bestaat niet…..

  Like

 4. Frans Brassens zegt:

  Waar de bedrijvers van al die islam gruwelijkheden in veel gevallen niet herkenbaar blijken te zijn, staat er maar een ding te doen.
  Zoals wespennesten worden opgeruimd om erger te voorkomen (wie herkent de stekende wesp?) zal het hele islamnest moeten verdwijnen om veiliger te zijn.
  En daar hebben we een zwaar probleem.
  Er bestaan veel te veel wespenbeschermers die voor geen enkele rede vatbaar zijn.

  Geliked door 2 people

 5. john van antwerpen zegt:

  Ze zijn onder ons. Ik hoop dat de geheime dienst genoeg sluipkennis heeft.
  Israel is officieel tot Joodse staat verklaard. dit zet nog meer kwaad bloed.
  Het zijn hun hun plannen tegenover onze verijdelde aanslagen.
  Heel die vluchtelingenstroom is 1 groot plan. Het is een 1400 jaar oud plan.
  En al 1400 jaar moeten we ons weren. Totdat TOTAAL VERRADER A. Merkel
  Europa laat verkrachten. Zoals we in Frankrijk na het wk gezien hebben.
  En de npo; zand erover, kop in het zand en vooral niet benoemen.
  We zitten werkelijk met nsb,ers onder ons.

  Geliked door 1 persoon

 6. Thoth zegt:

  In principe ging het grotendeels om werkende, normale, jonge en rustige islamitische migranten.(..)

  Hey, die hebben wij ook! Jongens, die niets op hun ‘geweten’ hebben. Die kalmte uitstralen en alleen de autochtone bevolking van boven de 70 beroven. Mooi, zeg.

  Geliked door 2 people

 7. BigLJohn zegt:

  Wie weet wat voor pure ellende nog op ons afkomt. Typisch is wel, dat na elke aanslag je te horen krijgt dat geheime diensten al informatie hadden over de aanslagplegers, maar; gewoon hun gang lieten gaan. Ook typisch is dat in veel gevallen aanslagplegers – zomaar – hun identiteitspapieren achterlaten op het plaats delict. Ook de politiek laat zich niet onbetuigd zoals, zomaar twee van de vele voorbeelden; het bashen van de PVV en de motie Halsema. De kruik gaat net zolang te water tot hij barst volgens een bekend gezegde. Dat die kruik na zovele jaren nog steeds niet gebarsten is mag een mirakel genoemd worden !

  Geliked door 5 people

 8. Tistochwat zegt:

  Blaas maar op, die Eiffeltoren.
  Wedden dat ‘ze’ de ‘migranten’ dan nog steeds naar binnen blijven harken?
  Want: ‘ze zijn niet allemaal zo’.

  Geliked door 2 people

 9. BertG. zegt:

  Het zoveelste gevalletje van zomaar een vrouw total los slaan, van een man met een licht getinte huidskleur.

  De vrouw uit West maakte die avond rond 22.00 uur een wandeling door het park, via het Westergasterrein richting Sloterdijk. Toen ze even zat uit te rusten op een bankje, werd ze plotseling van achteren aangevallen.

  “Ik kreeg een beetje de creeps, omdat verderop een jongeman stond te dralen, op zoek naar iets, maar tegelijk ook mijn richting in keek.” De man liep langs, maar kwam ook weer terug, vertelt het slachtoffer. Ze besloot te vertrekken en langs hem te lopen zonder oogcontact te maken, maar de man achtervolgde haar, “en voor ik het wist was ik onderuit geschopt en werd er op mijn gezicht ingehakt met een vuist.”
  https://www.parool.nl/amsterdam/mishandeling-west-een-vuist-hakte-in-op-mijn-gezicht~a4601738/

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Tsja.
   Wie gaat er ook alléén wandelen als vrouw als je in het islam-gebied Amsterdam woont.
   Dat komt alleen nog voor als je bij de politie undercover gaat.
   Maar aangezien die politie door Halsema is opgeheven….

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Tsja, wie gaat er als vrouw nou nog op vakantie als je in het islam gebied Europa woont.

    En dan gaat ze ook nog, zonder toestemming en begeleider, op een bankje zitten.
    Dat is natuurlijk vragen om problemen anno 2018.

    Geliked door 3 people

 10. koddebeier zegt:

  En nog steeds slapen de EU dwazen en hun regeringsvazallen verder !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s