Progressieve globalisten tegen burgerlijke patriotten

Screenshot_57

George Soros en Donald Trump.

(Vertaling: E.J. Bron)

Duidelijke fronten: splijting van de westelijke wereld is steeds duidelijker te zien

De westelijke wereld splijt steeds meer in twee kampen. Het ene kamp wil zijn cultuur, samenleving en natie behouden. Het andere kamp wil Europa ten koste van alles in een multiculturele samenleving veranderen. Er is een cultuurstrijd ontstaan, die de hele westelijke wereld omvat.

Die Freie Welt

Zijn de familie, de cultuur, de tradities, de collectieve herinnering, de natie en de taal het waard om behouden te blijven? Hebben al deze dingen een waarde op zich? Heeft iedere cultuur er recht op om zichzelf te mogen behouden? Bestaat het recht op nationaal, etnisch en cultureel zelfbehoud?

Of zijn al deze waarden in de nieuwe geglobaliseerde wereld verouderd geworden? Zijn huwelijk, familie, cultuur, taal en tradities alleen nog maar relicten van een oude tijdgeest, die overwonnen moet worden?

Dat zullen de komende decennia de beslissende vragen van Europa en de hele westelijke wereld zijn. Want deze verandert bliksemsnel. En veel van deze veranderingen worden door politiek, propaganda en massamigratie geforceerd.

De actuele conflicten hebben de maatschappelijke splijting van de westelijke wereld blootgelegd

De maatschappij is gepolariseerd als nooit tevoren. Dat geldt niet alleen voor Duitsland. Het geldt voor Europa en Noord-Amerika in zijn geheel. De splijting is in de afgelopen jaren zichtbaar geworden in talrijke gebeurtenissen en vooral in de reacties daarop.

De verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten heeft de splijting van de Amerikaanse samenleving blootgelegd. Het politieke establishment van Washington en de Amerikaanse oligarchen-mainstream-media hebben als in shock gereageerd en de mediale oorlog verklaard aan de president van hun eigen land.

De Brexit heeft een diepe kloof in de Britse samenleving laten zien. Ook hier waren vooral de economische en maatschappelijke elites, maar ook het politieke establishment en de media vanwege het referendum geschrokken en hebben met massale campagnes geprobeerd het resultaat achteraf te annuleren.

De verkiezingen in Oostenrijk, Hongarije, Polen en Italië hebben voor schokgolven in heel Europa gezorgd. Ook het resultaat van EU-kritische partijen in Frankrijk en Duitsland in staat van paraatheid gebracht.

Duidelijke fronten: to be or not to be

Het gaat om de existentie van Europa en van de westelijke beschaving zoals wij die kennen. Politici zoals Emmanuel Macron en Angela Merkel of investeerders zoals George Soros menen de noodzaak te zien de westelijke beschaving radicaal te moeten veranderen. Ze dient in een “open” samenleving veranderd te worden.

Voor Emmanuel Macron is het al lang duidelijk dat dit conflict de noodlotsvraag van Europa zal zijn. Hij voorspelt voor de toekomst van Europa een “strijd tussen isolerende nationalisten en moderne progressieven”. Hij heeft ook direct partij gekozen. Macron staat aan de kant van de progressieven. Daarmee bedoelt hij de multiculturele globalisten, ook al zou hij dit zelf niet zo uitdrukken.

De tegenstanders zijn wat hem betreft duidelijk: In Frankrijk is dat het Front National. Buiten Frankrijk zijn het burgerlijk-patriottische regeringen zoals in Polen, Hongarije, Oostenrijk en nu in Italië. Voor Macron behoren ook partijen zoals de AfD in Duitsland of de Zwedendemocraten in Zweden tot het vijandige kamp. Hier ziet hij de ware splijting van Europa: het ene kamp wil de naties behouden, het andere de naties “moderniseren”. Het ene kamp spreekt nog van volkeren, het andere beschouwt het idee van een volk als achterhaald. In Duitsland wordt daarvoor zelfs het denigrerende woord “volks” gebruikt om een negatieve bijsmaak te suggereren.

In de VS werd Donald Trump overwegend door blanke Amerikanen gekozen. Dat heeft het debat rondom de etnische samenstelling van de Amerikaanse samenleving aangewakkerd. De media beschuldigen Trump ervan een “white supremacist” te zijn. Barack Obama en Hillary Clinton hebben andere ideeën: hen zweeft een “proposition nation” voor ogen.

Zo globaal en omvattend is een cultuurstrijd nog nooit geweest

Nog nooit eerder in de historie van de mensheid werd een culturele en maatschappelijke verandering zo snel en nadrukkelijk bespoedigd. Door de compleet nieuwe multimediale beïnvloeding van de burgers op alle maatschappelijke niveaus wordt een nieuwe mens gecreëerd. Wat Stalin en Mao met geweld probeerden, wordt nu met veel subtielere en effectievere methodes uitgevoerd: de mensen worden vervreemd van hun culturele en familiaire wortels.

Daarmee wordt de maatschappelijke samenhang verzwakt. Er ontstaat een samenleving die in toenemende mate geïndividualiseerd respectievelijk sociaal geatomiseerd wordt. Zodoende wordt zij meer veranderbaar en gevoeliger voor grote sociale experimenten. Het wederzijds vertrouwen lijdt daar net zo goed onder als het veiligheidsgevoel van de burgers. Steeds meer mensen voelen zich vreemd in hun eigen land. Engelsen, Fransen en Duitsers lijden in toenemende mate onder hetzelfde gevoel: machteloosheid tegen het maatschappelijk verval.

De komende jaren en decennia zullen beslissend zijn. Veel mensen slapen nog steeds. Maar een groot deel is al klaarwakker. Zij zien de beslissende vraag aan de horizon: willen we onze nationale en culturele identiteiten behouden of geven we ze voorgoed op? Deze beslissing betreft niet alleen ons, maar heeft gevolgen voor alle komende generaties.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, Communisme, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Demografie, demoniseren, Derde Wereld, dictatuur, Elite, establishment, Eurabië, EUSSR, Globalisering, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, Nationalisme, nieuw fascisme, Patriottisme, propaganda, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

28 reacties op Progressieve globalisten tegen burgerlijke patriotten

 1. Pingback: NWO, Soros, Merkel, Macron… Progressieve globalisten tegen burgerlijke patriotten | toodlessss

 2. Statler & Waldorf zegt:

  Geliked door 2 people

 3. Jules Vismale zegt:

  Eigenlijk doet deze machtsstrijd tussen de globalisten en de patriotten me denken aan verhalen uit de Donald Duck, Mickey Mouse, Flintstones, Jetsons en Suske & Wiske waarin men bijvoorbeeld toverlampen, -beelden of het beschikken van atoomenergie gebruikt waarin de hoofdpersonen, waaronder ook Lambik, dachten dat ze andere mensen (en juist ook degenen die in armoede opgroeiden en luxe niet gewend zijn) gelukkig konden maken door dezen te bedelven onder cadeau’s, machines, computers, dure kleren en huizen, bakken met geld enz.!
  In werkelijkheid maakt overdadige luxe en moderniseren mensen juist veel te afhankelijk en ontevreden waarna de machtlustige leiders ook menen dat ze hiermee het volk in hun greep konden krijgen door brood en spelen aan te bieden. Het idee om Europa kunstmatig in een eenheidsworst te veranderen was al het onzalige idee van Napoleon, Hitler, Stalin en Churchill en geen van vieren is hen dat ooit gelukt! En met de splijtzwam in de EU gaat dat godzijdank ook NOOIT lukken omdat een eenheidsstaat of wereldrijk vaak een ware nachtmerrie is! Big is not always beautiful!

  Geliked door 2 people

  • BertG. zegt:

   Soms snap je gewoon niet dat er nog scholen en leerkrachten zijn.
   Geef die kinderen gewoon een stapel strips.
   Meer hoeven ze niet te weten, alles kunnen ze daar in terug vinden.

   Geliked door 1 persoon

   • Jules Vismale zegt:

    Grappig! Op mijn oude basisschool hadden ze, in de jaren ’70/80 juist hele stapel Donald Ducks die ik graag las en vooral in een gemeenschapsruimte waar ik me ooit in terug trek! Toen vonden twee monteurs mij daar in een berg papier zitten en eerst dachten ze dat daar muizen (Mickey Mouse) rondliepen!
    Daar begon toen ook langzaam mijn interesse in filosofie over stripfiguren hoewel ik ook een gigantische afkeer kreeg van bepaalde figuren uit de Donald Duck en thans ook van talloze zondige inwoners van Duckstad met hun vreselijke eigenliefde egoïsme, hebzucht, agressiviteit, bedriegen, oplichten en bestelen van anderen, chanteren enz.!

    Like

   • Republikein zegt:

    Die monteurs, de Baard en de Kale, of Piet en Jan Boef.
    Een grote maar lieve boef was de man van de hhermische lans, Aage Meinesz.
    Uit wiki
    De vader van Aage, Jelle Meinesz was kapitein bij de landmacht. Zijn moeder heette Conny de Jongh. Meinesz is geboren in een Jappenkamp op Java, waar zijn ouders op dat moment woonden. Na de oorlog kwam hij in Den Haag terecht. Zijn jeugd bracht hij grotendeels door in kampen, tehuizen en opvoedingsgestichten. Zijn vader was al jong uit het leven van Meinesz verdwenen. Zijn moeder werkte als secretaresse bij defensie en overleed in 1955 onder dubieuze omstandheden[1]. In de jaren zestig kreeg Meinesz een baantje als metaalbewerker en was achtereenvolgens spuiter en autohandelaar.[2] Meinesz woonde het grootste deel van zijn ‘werkzame leven’ in Utrecht

    Hij had een uitbundige levensstijl, waarvoor veel geld nodig was. In de misdaad was hij erop tegen om geweld te gebruiken. Hij stopte liever met inbreken dan een bewaker aan te moeten vallen. Hij kreeg zijn bijnaam de meesterkraker vanwege zijn vaardigheid met de thermische lans waarmee hij een serie bankroven pleegde. Door het grote aantal kraken en de geweldloosheid waarmee hij deze uitvoerde, kregen zijn daden een eigen stijl binnen het criminele circuit. Later vertelde hij op de televisie, bij Willem Duys, over zijn daden.

    Mijn advies: droom je leven, leef niet je dromen, dat gaat goedfout.
    AH was een dagdromer, ging fout, dromen doe je ’s nachts en dan slaap je.
    Kijk wel altijd onder je bed.

    Like

   • Jules Vismale zegt:

    Ik heb totaal GEEN interesse in de Baard en de Kale omdat deze mij niet bekoren maar alleen degenen die ik al zo vaak heb opgenoemd op E. J . Bron!

    Like

 4. Peter zegt:

  Libya’s Prime Minister rejects EU deals
  The EU is considering bringing refugees back to North Africa in the future. It wants to establish so-called “anchor centres” in your country too.

  Al-Sarraj: “No, we won’t have that here. We are strictly against Europe officially placing illegal migrants who are no longer wanted in the EU in our country. We also won’t agree on any deals with EU money about taking in more illegal migrants. The EU should rather talk to the countries that people are coming from and should put pressure on these countries instead. There won’t be any deals with us.
  I am very surprised that while nobody in Europe wants to take in migrants anymore they are asking us to take in further hundreds of thousands.”

  Geliked door 1 persoon

 5. De splitsing wordt al decennialang voorbereid, althans, de zaden zijn ervoor gezaaid.

  Maar dat er zo’n waanzin zou ontstaan als bij bijvoorbeeld links Amerika had ik niet verwacht, hoewel toen met die redeloze idolate verering van Obama me de koude rillingen al over de rug liepen. Sindsdiens is het niet alleen waanzinniger geworden met die gendertoestanden en white supremacy bullshit en weet ik wat nog meer, maar ook gevaarlijk agressief. Manisch.

  Geliked door 4 people

  • Taljaard zegt:

   @Marijs
   Wanneer je de hoeveelheid haatbagger die Trump over zich heen krijgt op zijn twitteraccount bekijkt lopen mij als Europeaan de koude rillingen over mijn rug.
   Dit is geen politiek discours meer, maar de opmaat voor een tweede Amerikaanse burgeroorlog. Tientallen miljoenen mensen in de VS hebben zich zo laten ophitsen door globalistische massamedia als CNN en MSNBC dat zij er rotsvast in geloven dat Trump een op een te vergelijken is met Hitler. En dat al zijn sympathisanten ook nazi’s en verachtelijke mensen die met alle middelen, inclusief wapengeweld en terrorisme, bestreden moeten worden.
   Dergelijke taal vindt je in Nederland en West Europa alleen maar bij extreem linkse idioten, maar zij is bij het zgn. ”progressieve” deel van de Amerikaanse bevolking mainstream geworden. Iets dergelijks kunnen wij echter ook in Nederland of Duitsland verwachten wanneer wij hier ooit een regering krijgen waar het FvD, de PVV en de AfD deel van uitmaken.

   Like

 6. edwin vissers zegt:

  Partijcoryfee Van Aartsen wil andere koers: ‘VVD moet moslims juist beschermen’
  De landelijk VVD kiest wat partijprominent Jozias Aartsen betreft een te negatieve koers als het gaat om Nederlandse moslims. De partij moet (strenggelovige) moslims juist beschermen, zegt hij in een interview met deze krant.
  leuk he !

  Like

  • Madhed zegt:

   En wie beschermt ons tegen van Aartsen. Hij is wel zo’n beetje de grootse salafisten konten kruiper die we kennen en de man blijft maar doorgaan Nederland te islamiseren 24/7.

   Like

  • Lucie zegt:

   Deze van Aartsen spoort voor geen meter.
   Zal ook wel een nepjood zijn,een Chazaar dus,die afstammen van een Turksestam uit lang vervlogen tijden.

   Like

  • koddebeier zegt:

   Het is gewoon een smerige linkse landverrader, die het liberale gedachtegoed van de VVD van binnenuit (net als Markje) vernietigd !

   Like

 7. Jan zegt:

  Er staat een ernstige fout in de tekst:
  ‘Het andere kamp wil Europa ten koste van alles in een multiculturele samenleving veranderen’ moet zijn ‘Het andere kamp wil Europa ten koste van alles in een multiculturele hel veranderen.’

  Geliked door 6 people

 8. Patriot 2.0 zegt:

  Gezond nationalisme heeft met identiteit te maken, niet met isoleren, maar wel met grenzen stellen, en dat hoort bij het leven.

  Like

 9. Republikein zegt:

  Combinatie van (op)voeding.

  Like

 10. koosv8 zegt:

  Moeten volgens LINKS alle dieren ook met elkaar tot één soort gefokt worden. Nee dus ,
  Want dan staan ze weer op hun achterste benen,,ER STAAT EEN DIERSOORT OP UITSTERVEN,, en bij ons zelf heeft het allemaal geen waarde. En deze onkunde is begonnen met de scholing in het lager onderwijs.
  En het raakt steeds verder achterop in de wereld. Maar dat is geen nieuws.

  Like

 11. kampersrene zegt:

  Inderdaad… enerzijds het volk voor het behoud van de eigen levenswijze , cultuur ,tradities enz .Anderzijds de sprookjesbelievers die het mogelijk achten dat wij in harmonie kunnen samenleven met verkrachters , terroristen , moordenaars en geweldplegers m.a.w. de radicale islam Uiteraard zijn er ook goede islammers bij maar die komen niet naar Europa, waarom zouden ze , ze houden van HUN cultuur en levensgewoonte…De pro verrijkers en de contra verrijkers zullen elkaar meer en meer haten ….De toekomst van Europa zal zeer spannend worden behalve in landen waar ze hun verstand gebruiken , daar kan het leven rustig verder gaan met behoud van eigen identiteit…. dank zij de afwezigheid van moslimmers

  Like

 12. M.A.L. Sion zegt:

  ” die de hele westelijke wereld omvat. ”
  Foutje:
  !! Die de hele westelijke wereld onleefbaar zal maken !!

  Like

 13. john van antwerpen zegt:

  Allereerst mogen we de strips van Marc Sleen (Nero) niet vergeten. Die waarschuwde
  ons ook al. De manisch agressieve stijl van tegenwoordig vind je ook op de werkvloer,
  in kerken en het gezin.
  Zodra je kritiek hebt op vluchtelingen, de islam of criminele Antillianen dan ben je al
  razendsnel rascist of xenofoob. Maar wakkeren; valt jullie niet 1 ding op ?
  Als een witte iets doet of zegt wat taboe is, dan is ie een rascist. Doet een zwarte
  of moslim iets fout dan heet het criminaliteit of verward persoon.
  Maar ik wil de voorstanders van de multicul toch 1 ding vragen;

  WAT IS EEN MULTICULTURELE SAMENLEVING ZONDER RASCIST ?????

  Like

 14. bigljohn zegt:

  Het is altijd hetzelfde liedje. Ten eerste moet het probleem tussen de rivalen opgelost worden eer er vrede zal zijn. Lees; een oorlog met miljoenen dodelijke slachtoffers. Vervolgens is er dan die vrede, maar er ontstaan alweer rivaliserende kampen. Weer oorlog…enz. enz. De links denkende mensheid leert toch nooit wat bij, en zo zal de geschiedenis zich blijven herhalen, zo dat we naar verloop van tijd van de ene oorlog naar de andere oorlog wandelen. Want het geschiedenisboek van Europa staat bol van de oorlogen, en die van 40 – 45 zal heus de laatste niet zijn !

  Like

 15. Patriot 2.0 zegt:

  Volgens het AD zijn de diplomatieke banden tussen Nederland en Turkije hersteld. Goe zo, zo komen we er wel.

  Like

 16. Marc zegt:

  Ja, ik wil de nationale en culturele identiteit behouden!

  Maar ik vrees met grote vreze dat het daarvoor te laat is.

  Tenzij de grote massa uiteindelijk toch tot inzicht komt. Dan is er wellicht een nieuwe westers-culturele basis te bouwen. Dan nog zal het uiteindelijk tot grote veldslagen komen, omdat de islam zich zal verzetten.

  Binnen zo’n situatie is het van het grootste belang de niet-islamitische immigrantengroepen aan onze zijde te krijgen. Ze moeten het belang van een nationaal bewustzijn inzien en delen. In dat verband is het noodzakelijk de nodige wartaal over ‘genetica’ en ‘ras’, door intensief maatschappelijk debat, volledig onschadelijk gemaakt te hebben.

  Mocht dit allemaal alsnog lukken, dan nog dienen er processen gevoerd te worden tegen al die politici en ambtenaren die de multiculturele ramp bevorderd hebben. Daaronder bevinden zich niet alleen mannen als Van Aartsen, Rutte, Pechtold en Klaver, maar zeker ook oudgedienden als Wim Kok.

  Like

 17. Williaan zegt:

  Hier een goed stukje om de samenhang wat beter te begrijpen en de uitspraken van o.a. Trump in het juiste verband te zien wat de media niet wil/mag horen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s