Echt Rechts

Screenshot_66

(Door: “eg regs”)

Normaal gesproken vind ik de VVD een afschuwelijke partij. Een zoethoudertje, een fopspeen van het zuiverste water. De goedgelovigen af en toe wat stoer strooivoer toewerpen, maar als het erop aankomt niet thuis geven – dat is nou de VVD. Neem Mark Rutte bijvoorbeeld. Eerst zinspelen op Turken die zouden moeten ‘op pleuren’, maar amper een dag later alles alweer inslikken. Het was namelijk – in de woorden van de premier zelf – “niet letterlijk” bedoeld. Tja, aan dit soort ‘klare taal’ heb je dus helemaal niks. Maar met de controversiële uitspraken van Stef Blok ligt het misschien toch ietwat anders. Een mens mag toch hopen?

Ten eerste zijn de gewraakte meningen (naar onze totaal verziekte maatstaven dan) zonder omwegen als ‘extreem’ te typeren. Thierry Baudet en Geert Wilders hadden zich er niet aan willen branden, maar ondertussen vertoonden ze een treffende gelijkenis met wat indertijd door apartheidsideologen in Zuid-Afrika werd betoogd. Het is allemaal nét eventjes wat anders dan de geijkte gemeenplaatsen die we van de VVD gewend zijn. Bepaald niet zoiets als ‘In Rotterdam spreken we Nederlands‘ – het is iets van een totaal verschillende orde.

Geen open deuren aan platgelopen platitudes dus, maar evenmin een stellingname die zich gemakkelijk zal laten modificeren, clausuleren of nuanceren. Daarvoor waren de gebruikte bewoordingen namelijk te stellig, te absoluut en te concreet. Zich distantiëren van wat gezegd is, zal waarschijnlijk ook niet lukken en niet alleen omdat dit natuurlijk totaal ongeloofwaardig zou zijn. Hij had – om maar even een dwarsstraat te noemen – net zo goed kunnen zeggen “homofilie is vies”. Dergelijke grove vormen van afvalligheid en ketterij laten zich binnen de progressieve orthodoxie namelijk niet verzoenen door een simpel ‘sorry, zo bedoelde ik het niet’.

De woorden van Stef Blok werden afwisselend door de mangel gehaald als ‘onprofessioneel’, ‘heel dom’, ‘lomp’, ‘achterlijk’ en – vanzelfsprekend – ‘racistisch’. Maar wat niemand kon aantonen, was waar de minister het dan precies bij het verkeerde eind had gehad. Dit weerhield een enkeling, zoals de ‘expert’ koloniale en postkoloniale geschiedenis die bij de Volkskrant zijn zegje mocht doen, er overigens niet van het evengoed nog te proberen. Maar om de één of andere reden klonk het duidelijkste voorbeeld van ‘vreedzaam multiculturalisme’ dat hoogleraar Gert Oostindie bleek te kunnen bedenken – namelijk Latijns-Amerika – niet erg overtuigend. Het deed eerder een uitzichtloze wanhopigheid vermoeden.

Toen Stef Blok het had over ‘de oorspronkelijke inwoners’, refereerde hij indirect aan de oudste en eerste rechten die deze ‘inheemsen’ hadden moeten toekomen. Rechten dus, waar wij als Nederlanders aanspraak op moeten maken voordat het ook voor óns te laat is. Verder had hij het over genen, over biologie en over geschiedenis. Voor de verandering werd multiculturalisme nu eens een keertje niet afgewezen op basis van opportunistische gelegenheidsargumenten  (bijvoorbeeld de kosten van de asielzoekers, de terrorismedreiging of Zwarte Piet), maar op basis van iets veel fundamentelers. Namelijk recht en rede.

Door:
“eg regs”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", cultuurrelativisme, gezond realisme, Hypocrisie, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Multiculti, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

7 reacties op Echt Rechts

 1. koddebeier zegt:

  Alles aan de VVD is NEP! Ze zijn Nep liberalen. Ze zijn Nep rechts want het zijn net socialisten.
  Doen stoere rechtse Nep uitspraken, dus veel gekrakeel, maar alles is Nep.
  Zijn zogenaamd druk over asielzoeker, buitenlanders, islam. terroristen,criminaliteit, enz enz., maar alles is Nep, want ze doen er helemaal niets aan.
  Kort om ze belazeren hun kiezers, het volk, het is gewoon een waardeloze Nep partij net als de meeste andere partijen.

  Geliked door 2 people

 2. Patriot 2.0 zegt:

  “Man verwondt minstens 10 Duitsers in bus”….

  Ik ben het SPUUG SPUUG SPUUG zat !!!!!!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Bob Fleumer zegt:

  Blok verwoord het beter als Rutte die zegt wel eens wat maar die woorden zijn bijna altijd als paling in een emmer snot, ongrijpbaar dus. Zo jammer dat Blok niet de moed had om te zeggen; is wat ik zeg waar of niet?

  Geliked door 1 persoon

 4. Thom zegt:

  Stef Blok heeft de landverraders in hun kruis geschopt en nou laten ze van pure opwinding hun urine lopen. Het was een toespraak in een besloten bijeenkomst. Welke landverrader lekt uit besloten bijeenkomsten? Welke zichzelf respecterende journalist publiceert dit? En zonder zijn bron te vermelden? Het is pure lafheid en landverraad van degenen die nou hun pis laten lopen.
  Het is puur links schorem dat anoniem de waarheid neersabelt. Goed dat het Blok was van de partij de Grote L….en Van Aartsen en Rutte.

  Geliked door 2 people

  • Sabeltant zegt:

   Toch fijn dat we weten dat er ook in de politiek mensen zitten die er zo als ons over denken.
   De man is gewoon bang voor zijn lekker dik betaalde baantje.
   Hij zou voor behoud van baan zelfs naakt op een varken zijn excuus aanbieden.
   Precies het type dat opper-leugenaar Rutte nodig heeft in zijn NEP-kabinet, laffe onderkruipers.

   Geliked door 2 people

 5. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Hij had – om maar even een dwarsstraat te noemen – net zo goed kunnen zeggen “homofilie is vies”. ”

  Misschien had hij daar een punt gehad. Want zeg nou zelf, stront aan je lul is niet echt hygiënisch. 🙂

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 6. bigljohn zegt:

  Stef Blok stond voor het blok en zijn keuze was al snel gemaakt. Voor het behoud van zijn lucratieve baan bood hij maar snel zijn excuses aan. Zoiets zou niet in het hoofd van Geert Wilders opgekomen zijn. Maar ja de VVD he ? Hitler Deutschland, eh, eh, links liberaal Nederland, uber alles. Kritische noten worden door links niet getolereerd !

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s