BIJNA GOED

Screenshot_75

Jozias van Aartsen en Stef Blok (VVD).

(Door: Petra de Geus)

De islamiseringsmachine draait op volle toeren. Tommy zit nog steeds vast en geen spoor van actie tegen de “Aziatische” (pardon Pakistaans-islamitische) seks-jihadisten, maar wel een spreekverbod voor Geert. Britten en Zweden voelen zich in eigen land onveiliger dan ooit en een nieuwe mes-jihad in Duitsland. Gelukkig zijn er ook tegengeluiden. Want terwijl Juncker dronken de trap afstrompelt, vaart Salvini een nieuwe koers en stapt Hongarije uit het migratieverdrag van de VN. En wat doen onze eigen bewindslieden eigenlijk zo in de komkommertijd?

Werd het zowaar nog even interessant in de Nederlandse politiek. Minister van Buitenlandse Zaken Blok uit zijn onvrede over multiculturaliteit in een gelekte video en heel deugend Nederland rolllebolt over hem heen.

In een besloten bijeenkomst heeft de VVD bewindsman uitspraken gedaan over multiculturele samenlevingen. Hij heeft onder andere gezegd dat hij geen vreedzame multiculturele samenleving kent. Hij zegt dat dit genetisch bepaald is, omdat de mens zich niet aan “onbekende mensen” bindt. Hij “begrijpt” de mensen in de Schilderswijk en Amsterdam West. Want de multiculturele samenleving heeft een aantal “bijeffecten” waar je enorm last van hebt als je er midden in woont. Later trok hij zijn “keutel” in met de mededeling dat dit enkel was gezegd om discussie los te maken. Hij was dus eigenlijk goed bezig (volgens hemzelf)!

De eerste vraag die bovenkomt is: wie heeft er gelekt? Een ijverige deugreporter die graag wilde scoren of een partij die de genoemde VVD bewindsman pootje wil lichten?

Maar goed. Dan een paar vragen die er toe doen. Heeft deze minister van Buitenlandse Zaken al veel landen bezocht? Want homogene staten zijn eerder uitzondering dan regel. En om het nou op Suriname te gooien. Alsof de multiculturele problemen in Nederland en West-Europa door Suriname komen. En er wonen moslims in Suriname, maar je hoort daar nooit veel over. Blijkbaar gaat het dus wel allemaal daar en is de grootste zonde van Suriname dat men in het algemeen langs etnische lijnen stemt (nou ja? decembermoorden, totale uitverkoop van het regenwoud in de binnenlanden). Dan moeten we minister Blok eens aanraden iets te lezen over plurale samenlevingen, een woord dat al lang voor het begrip multiculturele samenleving bestond. Dan kan hij lezen dat dergelijk stemgedrag in zulke samenlevingen algemeen gangbaar is. En ondanks dat: er zijn geen Surinamers die bommen leggen bij popconcerten of met vrachtwagens op mensenmassa’s inrijden. Er is blijkbaar nog een factor in het geding, een factor die minister Blok – in zijn poging een discussie op gang te brengen – niet naar voren heeft gebracht: religie. Vergeten?

Singapore doet het volgens onze minister ook niet goed. Want het is dan weliswaar een vreedzaam en welvarend multicultureel land, maar o jee, het neemt geen “arme migranten” op en zijn volgens onze bewindsman “extreem” selectief in migratie. Hm. Maar komen de problemen dan door armoe? Ontploffen arme mensen zomaar, of steken zij zomaar mensen neer in een bus? Of is dat omdat zij een ander of geen geloof hebben? Nee minister Blok, u bent in uw openheid toch iets vergeten. En u was er zo dicht bij!

Dan vliegt de VVD bewindsman uit de bocht door te stellen dat het “genetisch bepaald” is. Oei … de genen. Mensen die de genen in het gesprek brengen, worden snel racist genoemd, want o o o. Maar mijn vraag is: zijn het wel de genen? Ontploffen alleen mensen met bepaalde genen? Is er een ontploffinggen? Of zijn dat toch meer mensen van een bepaalde religie van de vrede waar zoals u weet mensen van alle rassen bij horen? Zijn het genen of is het religie – is het nature or culture?

Is het echt waar dat de mens zich niet makkelijk aan “onbekende mensen” bindt? Is dat de analyse? Worden de “bijeffecten” veroorzaakt doordat de mens zich niet makkelijk aan “onbekende mensen” bindt? Dat lijkt me wat kort door de bocht “om een discussie op gang te brengen”. Maar ondanks alle onvolkomenheden was het verfrissend om eens een echte gedachte te horen.

Laten we luisteren naar zijn partijgenoot Van Aartsen. Die vindt dat de islam meer beschermd moet worden. Na zijn aandeel in de sharia driehoek en de communicatielijnen met de salafisten wil hij nu meer bescherming voor de islam. Ik stel voor een prijs naar hem te noemen en hem het eerste exemplaar te geven: de Van Aartsen prijs voor dhimmi van de maand.

Leve een vrij Nederland!

Door:
Petra de Geus (juli 2018)
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Dhimmitude, Krankzinnigheid, Multiculti, VVD. Bookmark de permalink .

20 reacties op BIJNA GOED

 1. Alphons Mantel zegt:

  Van Aartsen kan beter met pensioen gaan en zijn mond houden

  Like

 2. Republikein zegt:

  Echt gezellig zou Jeltje zeggen.
  GuP.

  Like

 3. M.A.L. Sion zegt:

  @Pretra de Geus
  Beste Petra. Goede reactie op het gestuntel van Stef Blok. Er heerst duidelijk ‘onvrede’ in de gedachtenwereld van Stef. Ondanks dat hij dus zijn ‘keutel’ heeft ingetrokken heeft hij mogelijk toch een aantal mensen aan het denken gezet. Mogelijk zelfs anders dan hij eigenlijk bedoelde er vanuit gaande dat hij wat bedoelde.
  Je eindigt met: Leve een vrij Nederland.
  Het is te hopen dat meer mensen zich daarvoor in willen zetten want de ‘onderdrukkende’ werking van de islam zet met schrikbarende snelheid door.

  malsion@orange.fr

  Geliked door 6 people

  • Petra de Geus zegt:

   Beste Malsion,
   Bedankt voor je reactie. Ik bedoel met Leve een Vrij Nederland, dat dat het doel is.
   Mijn doel. En ik denk van iedereen hier op de site.
   Maar we zijn er inderdaad nog ver vandaan.
   Er zal nog heel wat moeten gebeuren!
   Het is belangrijk dat mensen deze problemen zien en erkennen.
   En dat ze zich willen inzetten voor oplossingen.

   Geliked door 1 persoon

  • reageerbuis zegt:

   Lees vooral het boek van Sam van Rooy, Doorbraak 2018 : Voor vrijheid dus tegen islamisering!

   Geliked door 1 persoon

 4. Jo han zegt:

  Tijdens de eerste wereldoorlog zijn er tienduizenden syriers en libanezen uit het ottomaanse rijk naar Brazilië gevlucht, enkele nazaten hebben het zelfs tot president geschopt… Dat is naar mijn weten de enige multiculturele natie die wel functioneert!

  Geliked door 1 persoon

 5. Peter zegt:

  Op site teletekst NOS pagina 104 tijdstip 10.30 uur
  Het OM heeft een levenslange celstraf
  geëist tegen Quincy S. voor het doden
  van een onschuldige passant in de De
  Clercqstraat in Amsterdam in 2015.De
  eis geldt ook voor het voorbereiden van
  een nieuwe liquidatie.
  Waarom vertelt de NOS niet dat het gaat om een ILLEGALE Surinamer die niet WIT is en dat het slachtoffer de 28-jarige M. el J. een crimineel is uit de Amsterdamse Diamantbuurt ??
  Dus Zwarte man doodt per ongeluk een licht getinte criminele man met MAROKKAANSE achtergrond!!

  Geliked door 1 persoon

  • Bertg. zegt:

   Als ik de naam Quincy lees, dan kan ik wel raden dat het een Surinamer of Antilliaan is.

   Like

   • delamontagne zegt:

    Hoezó ?
    Ze heten niet allemaal Quincy of Quicil.
    Er zijn ook NL-namen: Bloementuin, Grasveld,
    Bloemperk, Jantiel, Vrijman
    Of Franse: “Candeuil”……………

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik bedoel dat er maar zeer weinig Nederlanders, Belgen, Fransen of Duitsers, Quincy heten.
    Ik ken ook iemand uit de Antillen die Bruno heet.
    In dat geval zou ik aan een Duitser denken i.p.v. een Antilliaan.

    Like

 6. Totaal off topic maar wetenswaardig.

  Achter het Trump-theater: Wie ‘stuurt’ echt economie en wereld?

  Er zijn van die dagen dat een mens liever geen ‘nieuws’ zou willen lezen, zien of horen. Van die ‘Trump Overal’-dagen. Het begon al de ochtend na zijn presidentsverkiezing. Het zou, het kon, het mocht toch niet waar zijn. Het was waar. En sindsdien blijft het maar doorgaan. Klimaatakkoord: vuilbak in. ‘Deal’ met Iran: prullenmand in. Palestijnen: woestijn in. Om maar dat te vermelden. Want als je alles moet opsommen waarmee de Onpresident de Onmedia haalde, moet je een encyclopedie schrijven.

  (Door Jan-Pieter Everaerts (verscheen al op 16 juni 2018 bij Uitpers.be)

  De voorbije week was het weer prijs. Trump op de G7, waar hij wegliep. Trump op een ‘historisch’ gewaande fotoklets met Merkel. Trump die Trudeau blameerde. Trump met Kim Jong-un …

  Kent u ze? De machtigste broers van de V.S.? Lees verder >>>> https://jdreport.com/achter-het-trump-theater-wie-stuurt-echt-economie-en-wereld/

  Like

 7. Peter zegt:

  NOS
  Twee Nederlanders gewond bij steekpartij Lübeck: ‘Hij bloedde vrij heftig’
  Een man en vrouw uit Friesland zijn gewond geraakt bij de steekpartij in een bus in Lübeck. De man ligt nog in het ziekenhuis. Ze waren met een andere Nederlandse man en vrouw op vakantie in Hamburg.
  Waarom vermeldt de NOS niet dat een licht getinte man ( Iraniër) twee BLANKE Friezen heeft verwond ?
  Dader: licht getinte man
  Slachtoffers : BLANKEN

  Geliked door 3 people

 8. kampersrene zegt:

  Ik vraag me af…..waarom lachen die feitelijk ?

  Like

  • Bertg. zegt:

   Omdat het niet uitmaakt hoelang ze hier de bevolking in de zeik nemen of waarmee.
   Er blijven altijd wel mensen die toch op ze stemmen.
   Wat ze ook uitspoken of uitvreten, je kan hier nooit verliezen.

   Geliked door 1 persoon

 9. jeanette k zegt:

  Totaal van de pot gerukt, die nuttige idioot* Van Aartsen! Solliciteert kennelijk naar ceo van de Nieuwe NSB.
  https://www.destentor.nl/politiek/partijcoryfee-van-aartsen-wil-andere-koers-vvd-moet-moslims-juist-beschermen~a1b3e01d/
  Ik voorspel dat als er ooit een nieuwe bijltjesdag aanbreekt, het niet beperkt zal blijven tot
  het afknippen van haren…
  *lees Heilige Identiteiten door Machteld Zee.

  Geliked door 1 persoon

 10. leefbarbaar zegt:

  Pas als Rutte ophoudt met lachen wordt de VVD weer een serieuze partij. Tot dan moeten we het doen met leugens, ontkenningen, wanbeleid en wanbestuur en clowns, die niks begrijpen of A zeggen en morgen B bedoelen.

  Geliked door 1 persoon

 11. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  daarom is die strijd hier nog lang niet beslecht,

  want wat krom is blijft krom, dat praat geen Blokhoofd ooit recht !
  .

  Like

 12. Patriot 2.0 zegt:

  Pechthold: volgens Blok is Nederland mislukt.

  Pechthold en D66 zijn mislukt, zeg ik.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s