Christenen zegevierden in de grootste veldslag van de herovering

Screenshot_74

(Door: Thomas Schlawig – Vertaling: E.J. Bron)

“Welt.de” vermeldt: In de grootste veldslag van de Spaanse middeleeuwen verslaan de geallieerde legers van de christelijke landen op 16 juli 1212 bij Navas de Tolosa in het noorden van Andalusië de troepen van de kalief van de Almohaden, Muhammad an-Nasir. De overwinning betekent het begin van het einde van de islamitische heerschappijen op het Iberisch schiereiland.”

journalistenwatch

Nadat steeds opnieuw wordt beweerd dat de christenen met de kruistochten begonnen zouden zijn, een kleine excursie in de geschiedenis. De islamitische expansie vond al in de 7e eeuw plaats. Daarbij werden christelijke gebieden onderworpen (islam = onderwerping) en door Arabisch-islamitische veroveraars gekoloniseerd. Dat gebeurde in Noord-Afrika, in het Midden-Oosten, in Italië, evenals in Spanje en Portugal. Sinds het jaar 638 stond Jeruzalem onder islamitische heerschappij.

De verovering van het Heilige Land en het terugdringen van de Arabieren werd door de kerk ondersteund en als verdediging van het christendom beschouwd. De ongehinderde toegang tot de heilige plaatsen door christelijke pelgrims moest weer hersteld worden, die door overvallen van de moslims in de havens van de Levant op aankomende pelgrims onmogelijk werd gemaakt.

De eerste christelijke kruistocht was het gevolg van een schreeuw om hulp van de Byzantijnse keizer Alexios I. Komnenos om militaire ondersteuning tegen de Turken. Paus Urbanus II. riep op 27 november 1095 op de Synode van Clermont op tot de kruistocht in het Heilige Land. Zodoende zouden de daar gevestigde moslims verdreven en de heilige plaatsen van de christenen in Jeruzalem in bezit genomen moeten worden. Sinds de verwoesting van een van de grootste heiligdommen van het christendom – de Heilig Grafkerk of Verrijzeniskerk – door moslims in het jaar 1009 waren er meer dan acht decennia voorbijgegaan.

De expansiedriften van de moslims gingen echter door. In het jaar 1361 volgde de inname van Adrianopel (Edirne) en gewonnen veldslagen aan de Mariza (Macedonië) in het jaar 1371, op het Merelveld (Kosovo) in 1389 en bij Nikopolis (Zevenburgen/Walachije) in het jaar 1396. Ook vond er nog een tweede Slag op het Merelveld (Kosovo) plaats in het jaar 1448. Zodoende waren de Osmanen een belangrijke militaire macht op Europees grondgebied, die grote delen van het Balkan-schiereiland had onderworpen.

Na de inname  van de hoofdstad van het Oost-Romeinse rijk (Byzantium) Constantinopel (Istanboel) in het jaar 1453 werden de expansies van de Osmanen een serieus en duurzaam gevaar voor de landen van het Avondland. Daar kwam verzet en herovering uit voort. Een van de grootste veldslagen was de herovering van het Iberisch schiereiland in het jaar 1212, die het begin van het einde van de moslimheerschappij was, die sinds 711 duurde.

Paus Innocentius III. riep tot deze slag op en onder leiding van koning Alfons VIII. van Castilië namen er ook andere troepen uit Aragon, Catalonië, León, Navarra en Portugal. In totaal waren het tot 70.000 man. De moslims werden verslagen, hoewel hun leger bijna tweemaal zo groot was.

In Al-Andalus raakten de islamitische veroveraars vanaf dat moment in het defensief. Córdoba valt in 1236, Sevilla in 1248 en Cádiz in 1261. Alleen Granada kan zich tot 1492 handhaven.

Op een ander toneel, het Balkan-schiereiland, rukten de Turken op naar het noorden en volgde de eerste belegering van Wenen door de Turken. Van 27 september tot 14 oktober 1529 sloten Osmaanse troepen onder het commando van sultan Süleyman I. de Prachtige Wenen in. De troepen van de Osmanen bestonden uit 150.000 man en die van de verdedigers van Wenen uit ongeveer 17.000 man. Na grote verliezen begon in de nacht naar 15 oktober de aftocht van de Turken. De troepen lieten alles achter wat hen bij de aftocht hinderde.

In januari 1683 kwam het tot de tweede belegering van Wenen door het Osmaanse rijk. Ze duurde van 14 juli tot 12 september en de poging om Wenen mislukte, net als bij de eerste belegering. Wenen had zich twee maanden lang tegen een leger van 120.000 man verdedigd, voordat de Turken na de Slag om Wenen gedwongen werden zich terug te trekken.

De geschiedenis toont aan dat de islam al eeuwenlang geprobeerd heeft om vaste voet te krijgen in Europa. Tot nu toe werden al deze pogingen verijdeld en teruggeslagen. Het toont echter ook aan dat de Europese volkeren de islam niet als deel van hun geschiedenis beschouwen en zich met succes verzetten tegen de onderwerping. Desondanks zijn de sporen van de Osmaanse veroveraars nog tot op de dag van vandaag in enkele Zuid-Europese landen te zien, die tot uiting komen in conflicten tussen christenen en moslims. In het bijzonder in Bosnië-Herzegovina en Kosovo.

Helaas zijn de Europeanen tegenwoordig niet meer in staat om zich staande te houden tegen de expansieve islam, maar maken zij hem het hof om zichzelf te vernietigen.

“Ze hebben de oorlog aan het Westen verklaard en voeren systematisch de ene slag na de andere. En ze zullen winnen. Hun eerste overwinning bestaat erin de maatschappij bang te maken.” Boualem Sansal, Algerijns schrijver en winnaar van de Vredesprijs van de Duitse boekhandel.

Bron:
https://www.journalistenwatch.com
Door: Thomas Schlawig

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christendom, Historie, Islam. Bookmark de permalink .

28 reacties op Christenen zegevierden in de grootste veldslag van de herovering

 1. Peter zegt:

  Gezond rechts is aan de winnende hand !!!
  Nach der Ankündigung der italienischen Regierung, keine durch den EU-Einsatz „Sophia“ im Mittelmeer geretteten Flüchtlinge mehr aufzunehmen, ist die Mission einem Medienbericht zufolge vorerst eingestellt worden

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Typisch weer ’n moslim die voorspelt dat de islam gaat winnen.
   Verdomd, hij heeft de prijs nog in z’n hand en begint al victorie te kraaien.
   Je zou zo’n kerel toch gelijk neerslaan.
   En waarom moet dat stuk boeventuig weer die prijs voor de vrede krijgen terwijl we allemaal weten dat de strijd met die vervloekte islam NOOIT zal eindigen voordat we ze allemaal vernietigd hebben!!!
   De islam is geen religie maar een ideologie die de hele wereld door middel van chantage, onderdrukking en bruut geweld wil onderwerpen.
   Zoiets kan NOOIT ’n godsdienst zijn.

   Geloven doe je zelf en vrijwillig!

   Like

 2. Er is maar één strijdkreet…..STOP DE ISLAM…….wordt wakker…!

  Geliked door 3 people

 3. kampersrene zegt:

  Paus Urbanus II. riep op 27 november 1095 op de Synode van Clermont op tot de kruistocht in het Heilige Land……Paus Urbanus ….where are youuu ! we need youuu.want.. uwe zoveelste opvolger trekt op geen fluit ….Uwe heiligheid trok ten strijde tegen de Islam ….die van …nu kust de voeten van de Islam en zelfs hunne koran

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Trekt op geen fluit?
   Weet jij veel.
   Ik denk dattie op alle fluiten in dat hele Vaticaan trekt.
   Anders wassie ook nooit gekozen.

   Like

 4. Jan zegt:

  De slag bij Las Navas de Tolosa (1212)

  Like

 5. King Arthur zegt:

  Goed artikel, maar zonder de fucking faciliteerders in Brussel, Berlijn, den Haag en Parijs (soros vriendjes/adepten) hadden we helemaal geen probleem. Dit is al vanaf 1950 gaande toen NL te klein was voor 10 miljoen landgenoten. Dus emigreren met die hap en langzaamaan importeren van booslims. Een bepaalde familie uit Soestdijk en den Haag zat ook in het complot om eurazie te organiseren. Dusssssssss is islam het probleem of de faciliteerders?????

  Like

 6. Peter zegt:

  Onze “vriendje” Juncker blijft de aandacht trekken !!!!
  EU-Abgeordneter will Aufklärung von Juncker.
  Nach Jean Claude Junckers (63) peinlichem Torkel-Auftritt beim Nato-Gipfel vor neun Tagen in Brüssel verlangt ein erster Europa-Abgeordneter eine persönliche Stellungnahme von Juncker.
  Der Generalsekretär der CDU in Sachsen-Anhalt Sven Schulze (38) sagte zu BILD:
  „Juncker muss selbst ausführlich Stellung beziehen, ansonsten werden die Alkoholgerüchte um den Kommissionspräsidenten nicht enden und sein Verbleib im Amt ist fraglich.“

  Like

 7. Peter zegt:

  Oud-koning Juan Carlos opnieuw middelpunt schandaal
  De Spaanse justitie is een onderzoek begonnen naar een corruptieaffaire, waarbij ook de vorige koning van Spanje Juan Carlos is betrokken. Een politiechef is in de zaak door een rechter in Madrid opgeroepen voor een hoorzitting donderdag, melden Spaanse media.
  Tja, royals en poen …………………………. ( Z.K.H. prins Bernjard )

  Like

 8. Peter zegt:

  Bernhard !!

  Like

 9. BertG. zegt:

  De Evangelische Kerk in Duitsland (EKD) wil gaan samenwerken met het Vaticaan om de ‘noodreddingen’ op de Middellandse Zee te ‘reactiveren’, om zo nog meer migranten uit Afrika naar Europa te halen.
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/07/Evangelisch-Kerk-wil-samen-met-Vaticaan-nog-meer-migranten-naar-Europa-halen

  Like

  • Wolf zegt:

   BertG. Dat zijn nou de typisch zeverige linkse CU CDA groenlinkse pvda wereldverbeteraars! Zo dom als hun meesters de negers en islamieten! [Varkens zeg ik niet wat die zijn WEL intelligent.]

   Geliked door 1 persoon

 10. Patriot 2.0 zegt:

  Dat Andalusie was echt niet zo ’n multi-culti paradijs, zoals weleens wordt gesuggereerd.

  Geliked door 1 persoon

 11. Patriot 2.0 zegt:

  Europa is te laf om zich te verdedigen: verzwakt door welvaart en drugs.

  Geliked door 1 persoon

 12. lucmaeyens zegt:

  ________________________________ Van: E.J. Bron Verzonden: zaterdag 21 juli 2018 01:06 Aan: lucmaeyens@hotmail.com Onderwerp: [New post] Christenen zegevierden in de grootste veldslag van de herovering

  E.J. Bron posted: ” (Door: Thomas Schlawig – Vertaling: E.J. Bron) “Welt.de” vermeldt: In de grootste veldslag van de Spaanse middeleeuwen verslaan de geallieerde legers van de christelijke landen op 16 juli 1212 bij Navas de Tolosa in het noorden van Andalusië de troepen v”

  Like

 13. Bob Fleumer zegt:

  De situatie waarin we verkeren komt door onze eigen regeringen, die hebben niet geregeerd maar gereageerd en dat is met het oog op de toekomst een verkeerde politiek want regeren is vooruitzien en dat hebben ze verzuimd. Het was de lafheid die hoogtij vierde en nog steeds kijkt men weg van het probleem islam. De islam moet verboden worden als de terroristische organisatie die het is. islam zaait uitsluitend dood en verderf als we dat nu nog steeds niet willen inzien verraden we onze kinderen en kleinkinderen.

  Geliked door 1 persoon

 14. Wolf zegt:

  Grote Klasse ,dit stuk .

  Like

 15. Barbara Marquart Scholtz zegt:

  Na de Spaanse veldslag van 1212 is de Islam eeuwenlang verboden geweest in Spanje.
  Those were the days …….

  Like

 16. mahoog zegt:

  Tja,…….en hoe gaan we nù verder?

  Like

 17. Charles Martel zegt:

  Merkel voor de rechtbank wegens hoogverraad. In Spanje weten ze hoe het moet, vraag maar aan Puigdemont.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s