Gauweiler over de asielruzie: “Het ging erom Angela Merkel ten val te brengen.”

Screenshot_82

(Vertaling: E.J. Bron)

Bondskanselier Angela Merkel zou een “surfer op de golven” zijn, geen golfbreker, zegt het oergesteente van de CSU, Peter Gauweiler (foto). In de “Spiegel” gaf hij toe dat het er in de asielruzie met de CDU ook om zou zijn gegaan de bondskanselier ten val te brengen: “Dat heeft zeker ook een rol gespeeld.”

journalistenwatch

De 69-jarige had scherpe kritiek op de cheffin van de zusterpartij: “Wij bezaten vroeger als metafoor van de partij de ´vuurtoren´. De CDU moet oppassen dat zij geen vuurtoren op wielen wordt”, zei Gauweiler. Hij eiste ook dat er in de CDU plaats zou moeten blijven door democratisch rechts en voegde er aan toe: “Als politicus is men golfbreker, die zich ook schrap moet zetten tegen negatieve trends. Tenzij men Angela Merkel heet, zij is een surfer, en wel de beste ter wereld. Ze blijft boven, om het even waar de golf vandaan komt en waar ze naartoe gaat.”

Gauweiler geeft Merkel er de schuld van dat de asielruzie met de chef van de CSU, Horst Seehofer, geëscaleerd is: “Hier werd ijskoud emotioneel geëscaleerd. Tegenover een man, die nog maar zes maanden daarvoor een gedeeltelijke politieke dood had meegemaakt, die als chef van de CSU over enkele weken moeilijke verkiezingen zal moeten doorstaan.”

Over de plannen om de bondskanselier via het immigratieconflict ten val te brengen, zei Gauweiler: “Merkel´s alternatiefloosheid in haar partij is immers ook een probleem. De CDU zal in de toekomst een head hunting in haar eigen winkel moeten uitvoeren, opdat haar personeel eindelijk weer de hele breedte aan talenten weergeeft.”

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christendemocraten, Duitsland, Merkel. Bookmark de permalink .

5 reacties op Gauweiler over de asielruzie: “Het ging erom Angela Merkel ten val te brengen.”

 1. ReaGluurder zegt:

  ’t Wordt weer tijd voor een mesincidentje of een Grote Boem in Debiel-Europa!!

  Like

 2. Peter zegt:

  Tegen veel Duitsers waar ik mee te maken heb ,en die Trump bashen ,zeg ik ,waarom nöit idts slechts over Merkel? Ze laat heel het land verzuipen met Afrikanen ,en jullie kijken allemaal de andere kant op ,zeggen ze ,ja, daar heb je wel een punt ,de media daar is net zo erg als de NPO bij ons ,alleen geloven die domkoppen het ook nog .

  Like

 3. BigLJohn zegt:

  ….Het ging erom Angela Merkel ten val te brengen….Geloof je dat nu zelf Gauweiler ? Het is dus niet gelukt. Was ook nooit de bedoeling. Een toneelspel om ons een rad voor de ogen te draaien. Allemaal bla, bla, bla, waar je bijna van in slaap valt als je er naar luistert. Het is net zo’n groot drama als bij ons met Rutte. Rutte is dit, Rutte is dat. Maar een feit is dat we nu alweer voor de derde keer met die Rutte opgescheept zitten. En dat zal heus niet voor de laatste keer zijn. Zulke figuren hebben lak aan het kiezersvolk, zijn meesters in het liegen, sjoemelen met de verkiezingsuitslagen, en bepalen zelf het moment of en wanneer ze er mee ophouden. Hun opvolger hebben ze al van tevoren geselekteerd….

  Like

 4. paulzwueste zegt:

  Politici zijn er alleen voor zichzelf.
  Het is hun baan.
  Als er op democratische wijze geen verandering kan komen moet het met geweld.
  Andere oplossingen zijn er niet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s