In Zweden tekent zich een politieke revolutie af

Screenshot_84

Symbolen van Zweedse politieke partijen en de Zweedse minister-president Stefan Löfven.

(Vertaling: E.J. Bron)

Sverigedemokraterna (SD, Zwedendemocraten) in prognoses duidelijk de grootste partij.

De huidige grote bosbranden in Zweden staan symbool voor de teloorgang van de tot nu toe regerende sociaaldemocraten van minister-president Stefan Löfven. Want ook daar, ook al is het slechts in overdrachtelijke zin, staat de boom in brand.

Die Freie Welt

Op 9 september 2018 vinden in Zweden parlementsverkiezingen plaats. Voor de tot nu toe regerende rood-groene minderheidsregering van minister-president Stefan Löfven is dat de dag van de afrekening. Als je de prognoses mag geloven, dan wordt het een hele slechte dag, zowel voor de sociaaldemocraten (S) als de Groenen, die in Zweden de naam Miljöpartiet (MP) dragen. Wat betreft de partij van Löfven gaat het van iets meer dan 31% bij de vorige parlementsverkiezingen bergafwaarts naar ongeveer 21%; men verwacht een daling van ongeveer 10%. De Miljöpartiet verliest “slechts” 3%; omdat de huidige bijna 7% sowieso relatief gering was, zijn de voorspelde 4% de rekening voor een bijna compleet politiek falen.

Wie nu echter verwacht dat de eeuwige tegenspeler van de sociaaldemocraten, de Moderaterna (M), van het stemmenverlies bij de sociaaldemocraten en Groenen zou kunnen profiteren, heeft het mis. Ook zij (in Nederland het best te vergelijken met het CDA) moet bittere verliezen accepteren. De partij daalt van 23,3% naar 16%; men voorspelt voor de partij een verlies van 7-7,5%. Ook de andere parijen in de liberaal-conservatieve aaneensluiting “Alliansen” (daartoe behoren behalve de Moderaterna de Liberalen, de Christendemocraten en de Centrumpartij) blijven in het gunstigste geval staan op het percentage dat in de vorige parlementsverkiezingen werd behaald.

Volgens de prognoses zal er bij de aanstaande parlementsverkiezingen in Zweden maar één winnaar zijn, wiens zege echter het hele politieke landschap in het land compleet verandert: de Sverigedemokraterna (SD). Volgens het opinieonderzoeksinstituut “YouGov” staat de SD op dit moment op 25,7% van de stemmen. Dat is niet alleen tamelijk exact een verdubbeling van het resultaat in 2014, maar met dit resultaat zou de SD de grootste partij in het nieuwe parlement worden en opdracht krijgen om een regering te vormen. Het zou voor het eerst in meer dan 40 jaar zijn dat de minister-president noch door de sociaaldemocraten noch door de Moderaterna wordt geleverd.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Zweden. Bookmark de permalink .

19 reacties op In Zweden tekent zich een politieke revolutie af

 1. Cathja zegt:

  Zou er dan tóch nog ‘hoop op verandering’ zijn in Zweden?

  Dat het gezonde verstand moge zegevieren en het land wordt ontdaan van allerlei kwalijke zaken, waaronder illegalen die geen enkel recht op bescherming hebben.
  Terugsturen wat terug MOET. Orde en veiligheid herstellen in het hele land. NUL tolerantie ten opzichte van asielzoekers die de westerse waarden en normen niet wensen te respecteren, en alles wat geen Zweed is zal op zijn/haar tellen moeten passen.

  Laat de tijd van gedogen, wegkijken, liegen en bedriegen in het voordeel van de vreemdeling eindelijk eens voorgoed voorbij zijn!

  Dan is er misschien nog hoop voor het eens zo mooie land!

  Like

 2. Marc zegt:

  Klinkt veelbelovend, maar ik blijf sceptisch: de regerende machten zullen er alles aan doen om aan de macht te blijven en de ‘populisten’ van regeren af te houden. Kijk naar de de colleges van Rotterdam en Barendrecht!

  Geliked door 1 persoon

 3. paulzwueste zegt:

  Nou het heeft lang geduurd, maar bij de Zweden schijnt de maat vol te zijn.
  Die SD zal wel weer in de tang van ’n Sordon Sanitaire genomen worden, maar dat geeft niks.
  Het zal wat langer duren maar de tijd werkt voor rechts.

  Like

 4. J. C. Th. Köhler zegt:

  De Sverigedemokraterna mag dan de (eerste) opdracht krijgen om een Kabinet te vormen, als de overige partijen zich net zo ondemocratisch (lees: schofterig) gedragen als de partijen in Nederland, staat de Sverigedemokraterna als grootste partij op een zijspoor. Tel uit je winst.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

  • guusvelraeds zegt:

   Dat zal het meest waarschijnlijke scenario worden. Verder zijn in de Zweedse samenleving diep etterende socialistische klimaat groene wonden geslagen die niet meer behandelbaar zijn. Zestig jaar socialistische (Olaf Palme) en milieu klimaat hysterische opvoeding heeft generaties mensen doen opgroeien met blijvende hersenschade. Dat gaat niet meer goed komen tenzij een maatschappelijke chirurg komt die weergaloos gaat snijden en verwijderen. De media moet 180 graden om en de opvoeding door de staat moet 180 graden om. Bovendien moet er een wil zijn om tot grootschalige financieel kostbare uitzet programma’s te komen zodat de demografie van islamisering weer hanteerbaar wordt. De overgrote meerderheid van de islamitische indringers wegsturen met een flinke zak geld en de grenzen sluiten is de enige garantie voor levensvatbare toekomst voor Zweden. Niet alleen voor Zweden ook voor de rest van Europa. Gebeurt dat niet zijn burger oorlogen niet te vermijden want de Europese samenlevingen zullen dan (gedwongen) via geweld naar een nieuw evenwicht zoeken.

   Like

   • M.A.L. Sion zegt:

    Volgens velen zullen in vrijwel alle West Europese landen burgeroorlogen uitbreken. Dat kunnen we beter verwelkomen want de snelste weg naar vrede is OORLOG. We zullen in die situatie zelf ook aktief moeten zijn. Wel zorgen dat we ons aan de goede kant van het vuurwapen bevinden als het er op aankomt.
    malsion@orange.fr

    Like

 5. boorzalf zegt:

  Wel typisch dat Zweden en Duitsland te maken hebben met zoveel maanaanbidders die voor problemen zorgen. Zal dat te maken hebben met de joden vervolging in de tweede wereld oorlog?

  Like

 6. Sabeltant zegt:

  Die bosbranden zijn, net als al die autobranden, aangestoken, precies op dezelfde wijze als de Palestijnen de Israëlische velden in de brand steken.
  Het hoort bij de jihad.

  Like

  • ReaGluurder zegt:

   Dit denk ik zelf ook. Deze week nog tegen een Zweed gezegd. Het is nog niet duidelijk hoe die branden zijn ontstaan. Wel hadden 2 “jongemannen” de omgeving van een visvijver waar ze weggestuurd waren, in de hens gestoken. Qudtvolk is het!

   Like

 7. boorzalf zegt:

  Uit respect voor hen die het hebben overleefd.
  (past niet bij dit onderwerp, maar toch, laten we het verleden niet vergeten)

  Like

  • M.A.L. Sion zegt:

   Onvoorstelbaar. Mentaliteit lager dan die van aasetende dieren. Neurenberg was nog te lief voor deze wrede beesten.

   Like

   • Nemesis zegt:

    In Neurenberg heeft men de meesten gewoon laten lopen. Goed er zijn er een paar veroordeeld. Maar de rest vond men dus plotseling terug in de regeringen en alle strategische posten. Tot zover Neurenberg.

    Like

 8. guusvelraeds zegt:

  Aan de politieke symbolen kun je zien dat Zweden een volkomen verwijfde en gepacificeerde samenleving geworden is.

  Deze samenleving zal met huid en haar opgevreten worden door de islamitische indringer.

  Like

 9. Mary zegt:

  Hopelijk zijn de Zweden, na een hoop ellende getolereerd te hebben, nu wakker.

  Like

 10. john van antwerpen zegt:

  Van hun vikingbloed is niets meer over….Hoe hebben ze zich zo in slaap laten sussen.
  Mischien omdat ze denken dat islamkritiek al snel aan Anders Breivik doet denken.
  Ze hebben juist velen Breiviks binnengehaald onder het mom van; We moeten toch
  lief zijn. Ondanks dat er goede schrijvers, tafeltennissers en hoogspringers
  vandaan komen moeten ze zich schamen voor hun ultra romantische onnozelheid.

  Like

 11. ruud beijer zegt:

  Er is geen hoop meer voor Zweden.Alleen alla dus buigen maar stelletje Zweedse slappelingen. Lijkt Nederland wel.

  Like

 12. Jan zegt:

  MP Stefan Löfven laat zien dat hij in een gekkenhuis thuis hoort: ‘De oppositie is georganiseerd nazisme’

  Like

 13. Jules Vismale zegt:

  Doordat links en de islam Zweden jarenlang naar de kloten helpen is daar in het geheim het rechtsextremisme in opkomst. Hoewel ik van dat rechts-extremise niets moet hebben, gelijk aan het links-extremise, het moslimextremisme en de EU-elite, was dit natuurlijk ook allang te verwachten als je nieuwkomers constant voortrekt en verkeerde dingen steeds van hen gedoogd. Bekijk dit artikel daarover:

  Neonazi’s roeren zich in Zweden: man opgepakt wegens plan om twee journalisten te doden

  In deze tijden van polarisering en radicalisering komt het gevaar van extreme politieke stromingen (dat is ook wel te verwachten met het opgedrongen verenigingen van verschillende Europeanen en buitenstaanders) van alle kanten. Zij het van de islamistische kant, de linkerkant, of de rechterkant van het politieke spectrum. Zeker in landen waar ze veel migranten hebben opgenomen roert zich het extreem-rechtse netwerk. In Scandinavische landen bijvoorbeeld en dan zelfs vooral in Zweden waar tijdens WO II WEL talloze joden uit Denemarken gastvrij werden ontvangen maar waar de bankiersfamilie Wallenberg tonnen geroofd goud, gestolen door de nazi’s, bezaten van vermoorde joden en waar ook ongeveer 3000 Zweden dienden in de Waffen-SS!

  In Zweden is er een neonazi groepering in opkomst, de NMR (Nordiska Motståndsrörelsen). Deze groep wint aan invloed (en dat was toch helemaal NIET de bedoeling van de linkse politici die verwijl elke anti-islamiet daar als neio-nazi beschouwen!) en heeft zich al vaak laten gelden in de Noord-Europese landen.
  De geheime diensten in Scandinavië doen er grootschalig onderzoek naar en tot nu toe hebben ze al een aantal moorden kunnen voorkomen. Zo ook de moord op een aantal (linkse?) journalisten. De Zweedse neonazi is opgepakt en de politie heeft zijn huis doorzocht.

  Op de computer van de man vond de politie documenten met informatie over twee journalisten die werken voor het grote Zweedse mediabedrijf Mittmedia, melden Zweedse media. Onder de gegevens bevonden zich ook foto’s van de woningen van de journalisten.
  Zou dit media bedrijf soms bezig zijn om alle Zweden te blijven hersenspoelen over de mislukte intergratie daarginds?

  De autoriteiten vonden ook een zelfgemaakt geweer, munitie, geluiddempers en een tas met een verborgen vak om een wapen in te verbergen. De verdachte ontkent dat hij iets van de documenten wist en zei dat hij niet van plan was om de journalisten kwaad te doen.
  Heel erg geloofwaardig, maar niet heus. Enfin, het broeit in Europa (gelijk voor WO I en WO II) en men lijkt het niet echt op te merken, net zoals een vulkaan lange tijd inactief is en onverwachts uitbarst.
  In deze globaliserende wereld lijken dit soort ontwikkelingen terzijde (politici zijn zo arrogant geworden dat ze stronteigenwijs zijn en niet willen luisteren naar de meningen van anderen) te worden geschoven, aangezien het ‘niet belangrijk genoeg is’. Dan heb ik het niet alleen over de opkomst van neonazistische groepen, maar ook van radicaal-linkse groepen.

  Het zal mij niet verbazen als het over een aantal jaar een normaal beeld is in Europese landen. Extreem-rechtse groepen tegen extreem-linkse groepen en de rest van de mensen ertussenin. Gevangen tussen twee radicale ideologieën of maak er anders maar drie groepen van want het moslimextremisme moet hooier ook aan worden toegevoegd!
  Laten we hopen dat al deze extremistische groeperingen en de linkse elite elkaar om zeep helpen omdat ze zich allang hebben afgewend van het volk dat hen voortbracht en hen aanvankelijke goed verzorgde totdat ze volwassen (?) werden en hun eigen opvoedkunde wilden gaan toepassen wat helaas NIET zorgde voor verbondenheid, liefde, respect, draagvlak enz.!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s