Kardinaal Marx en bisschop Bedford-Strohm verdrijven de gelovigen uit de kerk: enorm ledenverlies

Screenshot_85

Kardinaal Reinhard Marx en bisschop Bedford-Strohm.

(Vertaling: E.J. Bron)

Complete scharen gelovigen verlaten de christelijke kerken. Dat blijkt uit de actuele statistieken van de beide kerken in Duitsland. Dat de dramatische ontwikkeling door de immigratievriendelijke en linkse koers van de kerkvorsten kardinaal Reinhard Marx en bisschop Heinrich Bedford-Strohm wordt veroorzaakt, ligt voor de hand, zoals de cijfers aantonen.

journalistenwatch

In de twee afgelopen jaren verloren beide kerken in Duitsland (de Rooms-Katholieke kerk en de Evangelische Kerk) 1,2 miljoen leden. In 2017 waren het 660.000, een jaar daarvoor 530.000. De sowieso dramatische trend zet zodoende door.

De kerkleiders hadden hun leden met omstreden optredens en uitspraken geërgerd. Meermaals distantieerden zij zich zelfs van het hoogste christelijk symbool, het kruis:

 • Voor het bezoek aan de Tempelberg in Jeruzalem, een belangrijke plek van alle drie de wereldreligies, deden ze eind 2016 uit respect voor de islam hun kruiskettingen af.
 • Onlangs verzette Marx zich zelfs tegen het besluit van de Beierse regering om staatsinstanties van kruisen te voorzien.
 • En in de vluchtelingenzomer 2015 hadden Marx en Bedford-Strohm op het centraal station van München de overwegend islamitische vluchtelingen zonder kruis begroet – zoals je kunt zien op de site van “Domradio”.

De kruisallergie van de kardinalen stuit op een door islamitische dominantie onzekere gemeente, die naar een bekentenis verlangt. Maar die willen de beide niet geven. Velen trekken daaruit hun consequenties en leven hun geloof zonder kerk: “Ik heb elk schandaal van de kerk in de afgelopen jaren verdragen”, zegt Sandra Klinder tegen “Jouwatch”. “Maar kardinaal Marx en zijn asielpolitiek evenals de verachtelijke veroordeling van andersdenkenden” zouden de druppel geweest zijn die de emmer deed overlopen: “Ik heb lange tijd met mezelf in de clinch gelegen en toen verleden jaar besloten uit te treden.” In haar hart zou ze zich altijd met “mijn kerk, zijn geschiedenis en zijn geweldige prestaties verbonden voelen.”

Ook voor veel andere gelovigen is de kerk verworden tot een rood-groene voorterrein-organisatie. Men hoort de bisschop en de kardinaal meer spreken over politiek dan over het geloof. De wereldwijde christenvervolging is voor hen geen thema. In plaats daarvan maken ze zich permanent bezorgd over de vermeende discriminatie van islamitische immigranten.

Hun kerken proberen hun dalende ledentallen te verklaren met de demografische verandering. Steeds meer leden zouden sterven. Maar dat is slechts een deel van de waarheid: alleen al in 2017 traden ongeveer 200.000 mensen uit de Evangelische Kerk uit – en dat in het Luther-jaar. Dat waren er nog eens 10.000 meer dan in 2017. Ook de katholieke kerk toonde in 2017 een golf van uittredingen – ongeveer 168.000 leden keerden de kerk de rug toe. In 2016 waren dat er 162.000.

Het ledental van de katholieke kerk van kardinaal Marx daalde volgens de Duitse Bisschoppenconferentie (DBK) verleden jaar in totaal met 270.000 naar 23,3 miljoen. Het ledenverlies door uittredingen bedroeg dus 62,2%.

De Evangelische Kerk heeft in 2017 in totaal ongeveer 390.000 schaapjes verloren. Ook hier ging meer dan de helft (51,3%) van de leden door uittredingen verloren. De Evangelische Kerk van Duitsland (EKD) heeft nu 21,5 miljoen leden. Het sprookje van de demografische ontwikkeling zou zodoende onder het thema uitvlucht geboekt kunnen worden.

Zodoende behoren nog maar 44,8 miljoen van alle 82,7 miljoen inwoners van Duitsland tot een christelijke kerk: 54,2%. Als Bedford-Strohm en Marx zo doorgaan, zou dit percentage weldra onder de 50% kunnen dalen. Duitsland zou dan geen christelijk land meer zijn.

De daling van het aantal leden raakt de kerken echter niet op het meest gevoelige punt, het geld. Door de hoge stand van de werkgelegenheid groeiden de inkomsten aan kerkbelasting in de Evangelische Kerk volgens zijn eigen informatie naar € 5,76 miljard. De katholieke kerk gaf hierover in zijn mededeling geen informatie.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, cultuurrelativisme, Demografie, demoniseren, Dhimmitude, Duitsland, Elite, establishment, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, Religie, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

36 reacties op Kardinaal Marx en bisschop Bedford-Strohm verdrijven de gelovigen uit de kerk: enorm ledenverlies

 1. lucmaeyens zegt:

  ________________________________ Van: E.J. Bron Verzonden: zaterdag 21 juli 2018 18:16 Aan: lucmaeyens@hotmail.com Onderwerp: [New post] Kardinaal Marx en bisschop Bedford-Strohm verdrijven de gelovigen uit de kerk: enorm ledenverlies

  E.J. Bron posted: ” Kardinaal Reinhard Marx en bisschop Bedford-Strohm. (Vertaling: E.J. Bron) Complete scharen gelovigen verlaten de christelijke kerken. Dat blijkt uit de actuele statistieken van de beide kerken in Duitsland. Dat de dramatische ontwikkeling door de immig”

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Op het laatst zullen beiden alléén overblijven in een lege kerk en verscheurd worden door demonen.
   Ik zou overigens die Evangelische Kerk wel eens willen ontmoeten die naar “zijn” zeggen pas weer 5.76 miljard Euro heeft ontvangen.
   Leuk zakcentje om ‘ns ’n keer helemaal vreemd te gaan, met de duivel bijvoorbeeld!
   Het wordt hoog tijd dat die landsverraderlijke Christelijke Kerk volledig vernietigd wordt in Germany.

   Dat zou pas ècht helpen!!!

   Geliked door 3 people

   • Patriot 2.0 zegt:

    Beetje extreem, vind u niet?

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Hallo Patriot.
    Wat is hier extreem aan?
    De ene keer worden we totaal extreem vernietigd door de islam de andere keer door de moslims en weer ’n andere keer door de muzelmannen, èn hun vrouwen natuurlijk.
    Nou, dus ik dacht laat ik nu ook eens wat vernietigen.
    Maar nu je het zegt ik had best iets extreems kunnen schrijven.
    Bijvoorbeeld dat je je vijanden allemaal moet vernietigen.
    Nou als dat niet extreem is weet ik het niet.
    Ik lees namelijk het Nieuwe testament niet, dus ik weet niet wat tegenwoordig als extreem gangbaar moet zijn.

    Ik houd het bij het oude Testament.
    Da’s pas extreem.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Ik geloof dat ook niet. Want als de gelovigen hier in Duitsland uit de kerk uittreden, officieel. Dat kun je aan de kerk en aan de gemeente waar je woont kenbaar maken, betaal je ook geen kerkbelasting meer. Dus dan zou ik wel eens willen weten waar ze dan plotseling dat geld vandaan halen.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Beste mensen.
    Geeft het niet te gauw op, er komt nog ’n vernietigend commentaar van mij, als afweerreactie op de verdachtmaking dat ik zogenaamd een extremist ben.
    U weet wel.
    Activist, realist, radicalist, extremist, internist, publicist, absurdist, nudist, utopist, uitgevist.
    In de mist en uit de kist, ik niet wist, ik mij vergist, bedacht een list, maar werd uiteindelijk en desondanks toch uitgewist.
    De heer Bron moet het nog goedkeuren, maar ik heb er alle vertrouwen in.

    Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    @Paulzwueste
    Ik heb niet gezegd dat u een extremist bent, of zoiets.
    Ik heb gezegd dat ik uw uitspraak over het vernietigen van de Christelijke Kerk, extreem vind.

    Like

 2. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Ik kan er niets aan doen, maar OPZET lijkt mij hier ook mogelijk. Eerst een vacuum creëren, daarna zachte dwang richting islam. Satan’s kerk!

  Geliked door 1 persoon

  • Wolf zegt:

   Inderdaad, misschien wel vooropgezet complot onder de vleugels van die gekke paus, de Bilderberg bende en Soros met zijn naar links stinkende Miljarden Dollars.

   Like

 3. fleckie zegt:

  Die protestantse ‘dominee’ hebben we al eens gezien op ejbron, testament in een lokaal? naast elkander zittend, met MERKEL. ( waar het leek of ze ‘uitdrukte’ :’DAS. HABEN. WIR. AUCH SCHON WIEDER GESCHAFFT’.

  Like

  • fleckie zegt:

   Correctie op regel 2 testament moet zijn ‘tesamen’.

   Like

  • Wolf zegt:

   “Protestant” is een verzamelnaam. Wijlen onze Dominee S.H.R. Den Admirant van de Hersteld Hervormde Gemeente zou zich omdraaien in zijn Graf uit woede. Dominee heeft ook boeken uitgegeven geschreven door zijn hand.Het mooiste en laatste exemplaar was “Schoon Schip In Kerk en Staat” waar hij alle anti Joodse sentimenten en linkse gelovigen en ongelovigen keihard straft met zijn woorden. Uitgevers in ons Nederland wilden zijn boeken NIET afdrukken dus heeft hij ze laten afdrukken in onze plaatselijke drukkerijen in Hoogeveen waar meteen een gretige afname ontstond en alles binnen de kortste keren was uitverkocht . Hij zou, denken wij, gezegd hebben, dat met deze twee NSB lui op die foto ; Het vlijmscherpe operatie mes van God diep moet snijden om het rotte vlees tot op hun botten weg te schrapen om hun tot bezinning te brengen. Dat is de enige manier van genezing wat helpt om deze twee laffe islam kruipers te straffen.

   Like

  • Wolf zegt:

   Ja, die rotkop kwam mij ook al bekend voor. En natuurlijk met Merkel twee handen op 1 Duitse bierbuik vol met halal vreten.

   Like

 4. boorzalf zegt:

  Het zijn handlangers van de antichrist.

  Geliked door 1 persoon

 5. droevige mof zegt:

  De grote kerken in Duitsland maar ook enkele kleinere zoals de Oud Katholieken zijn absoluut systeemgelovig en kruiperig. Deze kontlikkerij heeft helemaal niets met Jezus te maken. Dit zijn judaskerken, zij verraden hun baas aan zijn ergste vijanden. Degenen die deze verraders ook geld geven door “Kirchensteuer” (kerkbelasting) te betalen, doen mee aan dit verraad.
  Stop de onzin. Als er God is, dan heeft hij deze acteurs niet nodig. Als hij niet bestaat, hebben de mensen dit gespuis niet nodig.

  Geliked door 1 persoon

 6. wauso zegt:

  Modelformulier verzoek tot kerkverlating

  (door verzoeker te richten aan de pastoor van de parochie waar verzoeker woonachtig is)

  Ondergetekende…………………………………………………………………… (naam en voornamen)

  …………………………………………………………………………………………..

  bevestigt dat hij/zij de innerlijke overtuiging heeft dat hij/zij zich los wil maken van het geloof dat de Rooms-Katholieke Kerk belijdt en van de geloofsgemeenschap van de Rooms-Katholieke Kerk
  en
  bevestigt zijn/haar besluit om bij formele act de Rooms-Katholieke Kerk te verlaten en verzoekt om daarvan aantekening te (doen) maken in het doopregister van zijn/haar doopparochie en zijn/haar naam te (laten) verwijderen uit het (digitale) register van het ledenbestand van zijn/haar huidige parochie.

  Adres: ……………………………………………………………………………………………………..

  Postcode: ………………………..

  Plaats: ……………………………………………………………………………………………………..

  Telefoonnummer: ……………………………………………………………………….

  E-mail adres: ……………………………………………………………………………………………………..

  Geboortedatum:…………………………..

  Naam doopkerk:…………………………………………………………………………

  Doopparochie:……………………………………………………………………………………………………..

  Plaatsnaam van de doopparochie………………………………………………………..

  Doopdatum (indien bekend): …………………………………………….

  Datum: —————————-

  Handtekening: ………………………………………………

  Verzoeker ontvangt een schriftelijke bevestiging van de parochie waar hij/zij woont.

  Vastgesteld door de Nederlandse Bisschoppen
  Utrecht, 7 september 2016

  Like

  • delamontagne zegt:

   Die Bisschoppen worden steeds makkelijker.
   Toen mijn ouders trouwden ( 1927 ), moesten zij “Dispensatie” aan de Bisschop vragen om in de Kerk te mogen trouwen ( R.K. & Protestants ).
   Toen ik trouwde in de Kerk ( wilde m’n vrouw voor haar ouders ! ), moest ik uit buitenland van Parochie ’n geboortebewijs kunnen overleggen.
   Vond ik in trouwboekje van m’n ouders.
   Was in het Latijn !
   Veranderende Tijden ?

   Like

 7. delamontagne zegt:

  Op bezoek in Jerusalem…
  Het Kruis even Thuis gelaten om de mufti niet op-stang te jagen…………….

  Like

 8. Patriot 2.0 zegt:

  Onbegrijpelijk, die stellingname van de Christelijke Kerken.

  Hoe kun je iemand (of: islam) tegemoet willen komen, door je eigen identiteit (gedeeltelijk) op te geven?
  Wat een ONGELOOFLIJKE blunder.

  Like

 9. Harry zegt:

  Het geloof verschaft enkel verdeeldheid binnen het anti-moslimfront .
  In die zin is het dus totaal overbodig .
  Het lijkt me beter dat de christenen hun ideologie laten varen en zich bij de rest aansluiten .
  Het huidige geloofskliekje is op geen enkele manier bruikbaar voor de strijd tegen de islam .
  Als ik kerkgangers ondervraag blijkt voortdurend dat ze ( de dominees ) het probleem van de islam in de kerken gewoon uit de weg gaan .
  Een medewerker van mij – heel kerks – is van mening dat god ook de moslims geschapen heeft .
  En dus MAG JE NIKS TEGEN DIE LUI ONDERNEMEN !
  Daarom wordt het geen donder met die strijd .

  Laffe slappe wegkijkers en draaikonten !

  Like

 10. Jack Terrible zegt:

  Ik heb twee jaar elk weekend de Katholieke Kerk bezocht. Daar was het al net als nu in Duitsland. Daarom ben ik daar ook vertrokken. Ik heb laatst een workshop schilderen in een oecumenische kerk bezocht. Daar ging de voorganger ook uitgebreid bidden voor asielzoekers (moslims) en in zijn gebed waarschuwde hij uitgebreid voor de gevaren van extreem rechts en Geert Wilders…

  Like

 11. Wachteres zegt:

  Als je in Duitsland opgeeft dat je lid van een kerk bent, dan moet je jaarlijks een bedrag betalen, dat wordt geïnd door de belasting.

  Wij waren ervoor gewaarschuwd en hebben opgegeven dat we geen lid van welke kerk dan ook waren.

  Men had ons automatisch al bl] de Reformierte Kirche [= Hervormd] ingedeeld.

  Like

 12. john van antwerpen zegt:

  De katholieken in Polen bieden wel verzet tegen de theeslurpende halal gelukszoekers.
  Evenals Oostenrijk en de gehele Balkan WETEN ze wat het is om er LETTERLIJK tegen te strijden. Niet strijden is ten onder gaan. En je over geven en kruipen voor het
  kwaad (Allah is een afgod) lijkt me eerder duivels dan Christelijk.
  Mijd de goddelozen staat er in de bijbel. Waarom slijmen ze er dan mee ?

  Like

 13. Nieuwe strategie van de katholieke kerk…….verdrijf de christenen zodat de plaats kan worden ingenomen door de moslim. Zij helpen het hele proces te versnellen.

  Like

 14. BigLJohn zegt:

  De kerk, die er altijd op uit was om kleine lieden te vernaggelen. In vroeger jaren stond de kerk aan de kant van fabrikanten, die alzo de almacht verkreeg over de arbeiders. Vandaag de dag worden we alweer vernaggelt door die smerige kerk, die zo nodig een verbond met de islam moest sluiten. Daarnaast alle overheden, justitie, politie en rechtbanken die aan de kant van de moslims staan, terwijl de MSM media alleen maar leugens verspreidt. We zullen het dus helemaal zelf moeten oplossen. En niet via demonstraties en bijeenkomsten c.q. vredesmarsen. Daar werd nog nooit een oorlog mee gewonnen. We moeten de kant op van het aktief verzet, willen we de islam gaan verslaan !

  Geliked door 1 persoon

 15. Jean zegt:

  Bekijk die smoelen van die volksverlakkers en je weet dadelijk waar het lichtje brandt…
  Dergelijk gespuis krijgt nog geen hand van mij zelfs geen blik.
  Jammer dat dergelijk zootje met ons geld betaald wordt voor hun wansmakelijke praktijken.
  Respect: -0,00.000.000%

  Like

 16. kampersrene zegt:

  Mooie foto van Marx en Bedford….maar wie is het vrouwtje en wie is de man ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s