“La ruée vers l’Europe” – De stormloop op Europa

Screenshot_76

(Door: “Young German” – Vertaling: E.J. Bron)

Emmanuel Macron citeerde eruit. De Franse pers eveneens. We hebben het over “La ruée vers l´Europe”, de “Stormloop op Europa”, waarin Stephen Smith, een Amerikaanse schrijver die jarenlang in Frankrijk heeft gewoond, een duistere toekomstprognose voor het Afrikaanse en Europese continent afgeeft. Want Afrika´s bevolking zal niet alleen verdubbelen, maar tot het eind van de eeuw wellicht zelfs verdrievoudigen. Als de huidige trends bij de bevolkingsontwikkeling aanhouden, dan staat het zwarte continent voor een bevolkingsexplosie die het potentieel bezit om niet alleen Europa, maar ook Klein-Azië te overspoelen.

Jonge Duitser

“Wanneer de Europese Unie en haar elites er dus over discussiëren of het menselijk zou zijn om ca. 5-7 miljoen Afrikanen op te nemen, dient hier opgemerkt te worden dat in 2050 binnen een periode van 14 dagen ongeveer hetzelfde aantal geboorten in Afrika geregistreerd zou kunnen worden”, waarschuwt Smith. Op dit moment zijn het 3,5 miljoen geboorten per maand. De opname van 7 miljoen Afrikanen per jaar zou dus in feite helemaal niets veranderen. De “demografische bom” in Afrika bedreigt vooral Afrika zelf en heeft het potentieel het continent voor nog eens tientallen of honderden jaren te benadelen. De gevolgen voor Europa zijn extra immigratiegolven via de Middellandse Zee.

Met mijn minimale kennis van de Franse taal duurde het een poosje om me met een woordenboek in de hand door de behoorlijk moeilijke, met feiten beladen lectuur van Smith te worstelen. Direct in het begin begint Smith ermee enkele vooroordelen uit de weg te ruimen. Bijvoorbeeld dat men bij het verzamelen van de bootmigranten de armsten van Afrika zou helpen. De armsten echter, aldus Smith, zou het nooit lukken de kust te bereiken. De armsten blijven daar waar ze geboren zijn en sterven daar meestal ook. Niet, voordat ze het veelvoudige aan kinderen in de wereld gezet hebben. Ondanks en misschien juist vanwege de verbeterde leefomstandigheden in enkele dichtbevolkte gebieden van Afrika, wordt veel Afrikanen het vertrek naar Europa pas mogelijk en aantrekkelijk gemaakt. NGO´s, moderne media, het internet en de blik door het melkglas van de wereld zouden de honger naar meer bij miljoenen mensen stimuleren. Europa´s schatten, haar economische kracht en de sprookjes over het leven in het paradijs, dat door die Afrikanen wordt verteld die al in Europa leven, zorgt bij de in Afrika achtergebleven familieleden en vrienden voor drang naar verre landen.

Zijn prognoses dat er nog vele tientallen miljoenen naar Europa zullen komen, zijn niet nieuw. Zijn manier van voordragen echter extreem nuchter en de oplossingsvoorstellen constructief. Daartoe behoort ook de opvatting dat Afrika per se een strenge geboortecontrole moet hebben als het als continent niet ineen wil storten en de aangrenzende gebieden rondom Afrika niet extra wil belasten. Zonder geboortebeperking zouden welke hulpprojecten dan ook zinloos zijn en zouden alleen maar extra schade aanrichten. Terwijl Europa´s bevolking door vergrijzing en geboortedaling tot de helft van deze eeuw verder zal krimpen, heeft Afrika op dat moment Europa al met een veelvoud ingehaald. Op dit moment bestaat er voor Smith geen reden om aan te nemen dat de bevolking van het continent ten zuiden van ons niet de drie miljard drempel zal overschrijden voordat de eeuw voorbij is. En deze mensen zullen naar Europa stormen. Dat zou eerst ook niet te veranderen zijn, zegt de schrijver. Een ommekeer van deze ontwikkeling zou echter noodzakelijk zijn en zou zo snel mogelijk in de praktijk moeten plaatsvinden. Want de arbeidsmarkt van Afrika zou de toename van het aantal geboortes gewoon niet kunnen bijhouden, en de infrastructuur al helemaal niet. Opdat beide continenten elkaar niet meer schade toebrengen, zou men afspraken met elkaar moeten maken en gezamenlijke oplossingen moeten vinden om de migratie in te dammen. Hoe dat echter precies moet gebeuren, laat Smith open. In het boek is hij geen advocaat voor de totale isolering, hij zegt echter dat ook oneindige immigratie in open sociale stelsels van het oude Europa geen enkele partij zal helpen.

Afrika zou zijn jeugd op het eigen continent nodig hebben, zegt Smith, die graag wil dat de jonge mensen uit de Afrikaanse landen niet alleen Europa als toekomstperspectief zien, maar hun energie in hun eigen thuisland steken.

Bron:
https://younggerman.com
Door: “Young German”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Weg met ons!", Afrika, Demografie, Europa, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op “La ruée vers l’Europe” – De stormloop op Europa

 1. Marc zegt:

  Natuurlijk is het huidige ‘vluchtelingenprobleem’ in de eerste plaats een probleem voor de Afrikanen zelf. Zij zouden het moeten oplossen, maar willen dit niet: ze weigeren domweg hun verstand te gebruiken waar de rest van de wereld dit wel doet.

  Maar dat maakt allemaal niet uit: de meerderheid van de West-Europese volken achten zich schuldig aan de door de Duitsers veroorzaakte Holocaust. Daarvoor moeten ze eerst boeten.

  Zo nodig door zelf van de aardbodem te verdwijnen.

  De ‘goede mens’ ziet dat als juist in.

  De ‘juiste mens’ heeft het nakijken!

  Geliked door 1 persoon

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Geboortebeperking in Afrika is NOODZAAK nr. 1. Niet enkel voor Afrika zelf maar ook voor ons Europeanen. Helaas krijgt dit veel te weinig aandacht. Voor Europa zou geboortebevordering moeten gelden. Nodig om de autochtone bevolking niet te veel te laten afnemen. Tevens om op termijn voldoende man/vrouwkracht te hebben om de Afrikanen tegen te houden als we onze eigen ‘cultuur=leefwijze’ willen behouden. We zullen ook niet moeten schromen om zoveel mogelijk Afrikanen die ons continent al bereikt hebben te remigreren. (Aardiger woord voor deporteren). Persoonlijk ben ik al te oud om dit allemaal mee te maken maar ik wens mijn kinderen en kleinkinderen en hun leeftijdgenoten sterkte in deze (ongelijke) strijd die zij onvermijdelijk te verduren krijgen.

  malsion@orange.fr

  Geliked door 2 people

  • Marc zegt:

   ‘Nodig om de autochtone bevolking niet te veel te laten afnemen’.

   Geheel mee eens. Maar hoe? Nog steeds zweeft het gewenste kindertal tussen de 0 en 2. Vele paren willen er niet meer om ‘het milieu te sparen’, anderen vinden 1 kind meer dan zat; ook al omdat het financieel niet te dragen lijkt te zijn. Ondertussen zijn er ‘slimme’ politici en ondernemers die, in het ‘economisch belang van het land’ doodleuk honderdduizenden Afrikaanse moslims tot dit land toelaten. Zonder overleg of inspraak van de bevolking, natuurlijk.

   Niet dat dat veel uitmaakt, want de meeste autochtonen zijn werkelijk te stom om een evenwichtige bevolkingspolitiek te willen voeren.

   Like

 3. Freda110 zegt:

  Goed stuk en een angstaanjagende gedachte dat hele horders halve wilden ons land overspoelen, maar als hier niets meer te halen zou zijn en je een aantal verplichtingen opgelegd zou krijgen om überhaupt toegang tot sociale voorzieningen te krijgen is het met de run naar Westerse landen heel snel gedaan.
  Het is inmiddels toch wel overduidelijk gebleken dat de meeste gelukszoekers hier niet zijn gekomen om te werken of zich anderszins nuttig te maken in de maatschappij.
  Ze stellen eisen, eisen en nog meer eisen waarbij het mij een raadsel is op grond waarvan ze denken het recht te hebben om iets te eisen, want de grootste schreeuwers hebben nog nooit ergens een cent aan bijgedragen.
  Als het zooitje wegkijkers in Den Haag eens zou beginnen met eisen aan hun te stellen dan is dat tenminste al een klein stapje in de goede richting, maar dat zal wel ijdele hoop zijn.

  Geliked door 2 people

 4. Bertg. zegt:

  Ik lees niets nieuws van wat wij hier al uitgesproken hebben.

  Like

 5. Saskia Dubbeldam zegt:

  Migratie is iets van alle tijden en ook onze regio is bevolkt geraakt door mensen die slechte omstandigheden ontvluchtten of door teveel bevolking voor het gebied waar men vandaan kwam.
  Een voorbeeld, mijn voorouderlijke lijn begint in Duitsland aan het begin van de 17e eeuw in een periode waarin dteeds meer mensen naar de Nederlandse gebieden gaan om te werken; economische omstandigheden dus. Een deel van mijn voorouders besloot om een bepaald moment om te blijven.

  Maar wat er nu gebeurt is totaal van de zotte. De migratiestroom is vele malen groter en zal zonder controle de oorspronkelijke bevolking wegdrukken. De mensen die het zich kunnen veroorloven verkassen naar afgeschermde gebieden met alleen maar gelijkgestemden. De mensen die niet de middelen hebben zullen beconcureerd worden op de arbeidsmarkt en de strijd verliezen. Of eventueel steekt men de koppen bij elkaar en begint een overlevingsstrijd, maar in elk geval zorgt de huidige migratie voor ontwrichting. En daar zit volgens mij helemaal niemand op te wachten. Ook de touwtjestrekkers niet, want wat heb je aan een in elkaar gestorte samenleving?

  Als iemand mij kan uitleggen waarom men toch maar blijft volhouden dat meer armoedzaaiers in je samenleving goed is voor die samenleving dan zou ik dat heel fijn vinden.

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Migratie is iets van alle tijden en ook onze regio is bevolkt geraakt door mensen die slechte omstandigheden ontvluchtten of door teveel bevolking voor het gebied waar men vandaan kwam.

   Het verschil met migratie vroeger en nu is dat vandaag de dag de nieuwkomers meteen doorverwezen wordt naar een sociale tiet waaraan ze de rest van hun leven blijven hangen. In vroeger tijden was er geen sociale tiet en moest vanaf dag een gewerkt worden en met het werken kwam de integratie als vanzelf.

   Dus schaf de sociale tiet voor binnendringers af en wel meteen. Wat doet Nederland? Zij geven iemand een verblijfsvergunning die 16 jaar op rij afgewezen werd. Nu wordt hij beloond voor crimineel gedrag (kraken en weigeren mee te werken aan uitzetting) en krijgt meteen in boekje in zijn eigen taal toegestopt om hem wegwijs te maken in alle sociale voorzieningen in Nederland.

   Die “rasta luizen kop” komende uit een failled state zal zijn levensdagen nooit een reguliere baan gaan vervullen. Reken er maar niet op. Wat hij wel doet is zijn familie binnen halen om de tiet nog leger te zuigen dan hij al is.

   De wal gaat het schip keren.

   Like

 6. Johan zegt:

  Congo

  Hoe zit het nou eigenlijk met die overbevolking in Afrika ? Wat ik nu ga stellen, is tegengesteld aan wat de meesten denken. Ik durf namelijk te stellen dat Afrika helemaal niet overbevolkt is. Een land als Nederland is dat daarentegen wél.

  Vergelijk nou eens bijvoorbeeld Congo met Nederland.
  Congo heeft 83 miljoen inwoners op dit moment (2018). Overigens, dat waren er in 1984 nog slechts 30 miljoen. Verder is Congo 56 keer zo groot als Nederland qua oppervlakte.
  Dus als Congo even dichtbevolkt zou zijn als Nederland, hadden ze 56 keer 17 miljoen inwoners. Dat is 952 miljoen inwoners, bijna een miljard. Dus ze kunnen nog wel even vooruit, zou je zeggen, alvorens het dichtbevolkt is.
  Vergeleken met Nederland is Congo dus dunbevolkt. Of is Nederland absurd overbevolkt ? Ik ben geneigd om voor het laatste te kiezen. Nederland is overvol. Er zou alleen op grond daarvan geen ene ´vluchteling´moeten worden toegelaten.

  Op dit moment verdubbelt de bevolking in Congo ruwweg iedere 30 jaar.
  In 2050 zijn het er dus 166 miljoen. In het jaar 2080 zijn er waarschijnlijk 332 miljoen inwoners. Deze prognoses gelden alleen voor Congo.

  Voor geheel Afrika geldt op dit moment (2018) dat het 1,3 miljard inwoners telt.
  Toch wordt het daar in Afrika een gigantisch probleem, dat helemaal uit de hand gaat lopen.
  Een van die problemen is, dat zeer veel Afrikanen naar Europa willen komen om hier een betere toekomst op te bouwen. Internet bestaat namelijk ook in Afrika en iedereen kan op zijn mobiele telefoon zien, in wat voor welvaart wij leven. Vervolgens willen zij dat ook.
  Verder zijn veel Afrikanen moslim. Als er 200 miljoen moslims deze kant op komen, is er echt een probleem in West Europa.
  Het Westen bestrijdt nu nog extremistische groeperingen zoals ISIS en Al Qaida in Afrika , maar in de toekomst wordt dit ondoenlijk. Dan heeft Afrika 3,5 miljard en Europa 0,5 miljard inwoners. Een verhouding van 7 tegen 1.
  Vervolgens, wat te denken van CO2 uitstoot in Afrika in de toekomst. Alles wat wij besparen ten koste van vele miljarden uitgaven, wordt volkomen tenietgedaan door de enorme bevolkingstoename in Afrika. Het zet ons klimaatakkoord en onze komende energietransitie volledig op losse schroeven.
  Wat te denken van de afvalproblematiek. Afrika wordt één grote vuilnisbelt.
  Wat te denken van het behoud van de vele Afrikaanse unieke diersoorten. Die worden allemaal uitgeroeid.
  En zo kan ik nog wel even doorgaan met het rijtje problemen.
  Ten slotte nog één kanttekening. Vanuit Afrikaans perspectief is de emigratie naar Europa helemaal niet zo gigantisch. Op een bevolking van uiteindelijk 3500 miljoen komen er hooguit 200 miljoen deze kant op. Dat is ongeveer 6 %.
  Vanuit Europees perspectief is het waanzinnig en staat het gelijk aan zelfmoord en vernietiging van onze cultuur. 200 Miljoen tegenover een autochtone groep van 450 miljoen tegen die tijd .
  Dat betekent dat wij ver_afrikaniseren.
  Door vergrijzing neemt de westeuropese bevolking namelijk af van 500 nu naar 450 miljoen over 50 jaar.

  Mijn advies blijft, alles overziende : Europa moet op slot en er mag geen enkele vluchteling meer worden binnengelaten.

  Geliked door 1 persoon

  • guusvelraeds zegt:

   Overbevolking heeft niet alleen te maken het het aantal beschikbare vierkante kilometers. Overbevolking heeft op de eerste plaats alles te maken met het vermogen of onvermogen van een volk zijn toekomstige generaties te voorzien van voldoende infrastructuur op gebied van wonen, werken, sociale opvang, gezondheid en ouderen en jongeren zorg. Afrika faalt op al deze gebieden en dan wordt overbevolking een probleem.

   Vervolgens, wat te denken van CO2 uitstoot in Afrika in de toekomst.

   CO2 is een non probleem. In de CO2 hysterie is de klimaat hystericus een huwelijk aangegaan met de slimme industriële jongen die op basis van de aanwezige klimaat waan miljarden gaat binnen harken.

   CO2 is een weldaad voor de wereld en zorgt dat de aarde groen wordt.

   Bij minder dan 130 PPM CO2 zal al het plantaardig leven op aarde sterven. We zitten nu op zo’n 145 PPM terwijl we in het verleden waarden hadden die 20 to 30 maal hoger lagen.

   Via indoctrinatie werd van positief gas een milieu vervuilend gas gemaakt. Je moet het maar kunnen.

   Bovendien stop maar met uitademen want ook dat is CO2.

   Like

 7. renato zegt:

  Ik heb het al eerder opgemerkt. Zestig jaar ontwikkelingshulp en steun in de gezondheidszorg heeft weinig tot niets opgeleverd. Voor die tijd was de kindersterfte groot en was men genoodzaakt om veel kinderen te verwekken om de demografie van het stamverband te handhaven. Tijdens deze afgelopen zestig jaren is wat de verwekking van kroost betreft niet terug gekoppeld. Wellicht zit dat genetisch aan deze oeroude stammen vastgebakken. Ongetwijfeld zullen er vanuit de NGO’s signalen zijn afgegeven (of juist niet vanwege de geldstromen) om aan geboortebeperking te doen. Zeden en gewoonten binnen al die stammen zijn blijven bestaan omdat dit vele generaties duurt voordat er een lichtje gaat branden. Wij moeten eens af van het idee dat de stamhoofden (regeringsleiders) overstag willen gaan. Dat is een denkfout. Zij zijn niet zoals wij in Europa en laten het lekker doorsudderen, terwijl de financiële ondersteuning gewoon onafgebroken doorstroomt. Draai in één keer alle kranen dicht en alle besmettelijke ziekten graaien weer om zich heen en veroorzaken een, weliswaar gruwelijke, reset. De enige ander optie is dat wij in Europa ook worden besmet en in allerlei stammenoorlogen worden getrokken. Tel daar de islamitische drang tot overheersing bij op en dan is dit uw voorland. Maar ook voor uw kinderen en kleinkinderen.

  Like

 8. Hele gebieden in Afrika die niet ontgonnen zijn……zijn droge steppen…..woestenij……dorre landschappen……Doe het zelfde als Israël die via een artikel van Brabosh een mooi vergelijk maakte. Irrigeren en nog eens irrigeren en het dorre wordt vanzelf groen en kan je gaan verbouwen.

  Like

  • Leo 1 zegt:

   ehh,…… IRRIGEREN en VERBOUWEN zijn WERKwoorden.
   Gaat dus niet lukken in Afrika.

   Israelies hebben nooit hun hand opgehouden, maar ze wel laten wapperen.
   That s the difference .

   Like

   • Er zitten natuurlijk wel ‘wat’ Duitse financiele injecties aan. Maar die zijn zo bezien uitstekend besteed geweest. Daar wel. Echter niet elke leefgemeenschap heeft de discipline, de vaardigheden en de wil om uit niets iets te gaan maken, dat te blijven onderhouden en nog verder te ontwikkelen. Een van debehoorlijke beren op zo’n weg is al eeuwenlang het Mohammedanisme. Dat heeft ook in Zuid Italie, Bosnie, Albanie en Griekenland zo haar sporen nagelaten die vandaag de dag nog doorwerken.

    Like

   • fleckie zegt:

    JODEN BOUWEN ELKE KEER. OPNIEUW !!! OP!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s