Libië: “Wij willen jullie illegale migranten niet.”

Screenshot_83

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

De minister-president van de door het Westen erkende Libische regering wil geen “vluchtelingendeal” met de EU. Merkel en Seehofer hebben in toenemende mate een probleem.

Contra magazine

Merkel´s “Europese oplossing”, die ook voorziet in de oprichting van migrantenkampen in Noord-Afrika, blijkt, naar verwachting, een onuitvoerbare utopie te zijn. Nadat al andere Noord-Afrikaans elanden de oprichting van kampen voor de irreguliere immigranten afwezen, komt er nu ook een afzegging uit Libië – het op dit moment belangrijkste transitland via de Middellandse Zeeroute.

De minister-president van de door het Westen geaccepteerde regering, Fayez al-Sarraj, wijst de EU-plannen om “ontschepingscentra” in zijn land op te richten van de hand. “Wij zijn er absoluut tegen dat Europa geheel officieel migranten bij ons wil onderbrengen die men in de EU liever niet wil hebben”, zei Al-Sarraj tegen “Bild” op de vraag wat hij zou vinden van mogelijke ankercentra in zijn land. “Nee, die zullen er bij ons niet komen”.

Verder zei Al-Sarraj dat zijn land ook niet met geld te beïnvloeden zou zijn in deze kwestie. “We zullen ook geen deals met geld met de EU maken om illegale migranten op te nemen. De EU zou veelmeer met de landen moeten praten waar de mensen vandaan komen en daar ook druk uitoefenen”, aldus de Libische minister-president. Hij vraagt zich af waarom niemand in Europa meer migranten zou willen opnemen, maar Libië zou verzoeken “hier nog eens honderdduizenden op te nemen.”

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Afrika, Derde Wereld, Europa, EUSSR, Illegalen, Immigratie, Libië. Bookmark de permalink .

16 reacties op Libië: “Wij willen jullie illegale migranten niet.”

 1. Claudia M. zegt:

  Dat had iedereen toch op z’n klompen al kunnen aanvoelen! Natuurlijk heeft Libië geen zin in half ongeletterd en veelal ook nog crimineel Afrika op haar grondgebied! Dat laatste is overigens exact waarom landen van herkomst ze ook niet terug willen. Libië zal echter ook de grenzen moeten sluiten, want het is ook niet mogelijk al deze mensen hier in Europa te huisvesten. Libië zal de doorvoerhaven dus ook met onmiddellijke ingang moeten sluiten.

  Geliked door 3 people

  • Nemesis zegt:

   Ka Libië geen ongelijk geven, die willen dat gespuis niet en al helemaal geen zwart gespuis, want die arabieren haten de negers als de pest en de cholera samen. Ze pakken er bij tijd en wijlen wel een kudde van op en dumpen die ergens in de onafzienbare woestijn en zeggen loop maar naar huis. Waarschijnlijk zijn die binnen no time uitgedroogd en overleden.

   Like

 2. Cathja zegt:

  Wij, Europeanen zitten dus met de gebakken peren. Ik kan Libië geen ongelijk geven dat ze illegale immigranten niet wil opvangen. Zelfs niet voor geld.
  Merkel en geestverwanten zullen dus aan moeten kloppen bij de Afrikaanse landen van waaruit velen naar Europa zijn gekomen. Wij moeten van ze af. Onze culturen botsen teveel.

  Kijk nu weer eens naar die Iraniër die met een rugzak vol vuiligheid de bus in stapte en op mensen begon in te steken. De dader bezit een Duits paspoort. Waarom verstrekt men toch zo snel paspoorten aan vreemdelingen? Nu kan hij moeilijker worden uitgezet. omdat hij ook de Duitse nationaliteit heeft. De politie kon nog geen motief voor zijn daad noemen. Hoeft niet. Dat weten wij toch wel. Hij is moslim en dat verklaart gewoon alles.

  Ik hoop dat de regeringen die al te gemakkelijk paspoorten uitdelen zich nu eens achter de oren krabben. Wacht eerst eens 10 tot 15 jaar en kijk hoe de vreemdeling zich gedraagt en of hij/zij zich aanpast. Zo niet, dan retour herkomstland.

  Geliked door 2 people

  • Joannes den Hollander zegt:

   Deze pak ik er even uit Cathja: ” Kijk nu weer eens naar die Iraniër die met een rugzak vol vuiligheid de bus in stapte en op mensen begon in te steken.”

   Een messteek in de hartstreek van deze terrorist had erger kunnen voorkomen. De juridische consequenties echter is wat veel mensen hiervan weerhoudt. Vandaar dus (vooralsnog) deze passieve houding van de autochtoon.

   Geliked door 1 persoon

  • Patriot 2.0 zegt:

   Moet je een motief hebben dan?

   Like

  • fleckie zegt:

   MOSLEMS zijn. AL geïnfiltreerd op gemeente- ambtenaar-niveau!!! Zodoende!!!

   Geliked door 1 persoon

 3. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 4. Marc zegt:

  Volstrekt logische reactie van die Libiërs. Die centra zijn ook volstrekt de verkeerde oplossing. De vluchtelingenverdragen dienen opgezegd te worden, vervolgens de buitengrenzen tot het uiterste verdedigen tegen illegale grensoverschrijdingen door met baby’s bewapende vrouwen, of ‘ongewapende’ testosteronbommen (u weet wel, die overbekende islamitische ‘oorlog via de baarmoeder’.)

  Elke politicus die weigert de buitengrenzen van de EU, dan wel die van het eigen land desnoods gewapender hand te verdedigen is een landverrader en dient per direct door het OM voor het gerecht gesleept en tot dertig jaar cel (onverkort!) veroordeeld te worden.

  Geliked door 1 persoon

 5. Marc zegt:

  De EU dient nu naar moslimnaties aan te geven dat al die moslims, indien op de vlucht, opgevangen dienen te worden in moslimlanden. Dus een Syriër die vlucht voor oorlogsgeweld vlucht naar Saoudie-Arabië. Een Jemeniet die vlucht voor de Saoedie’s vlucht naar Iran of Irak. Und so weiter!

  Geliked door 1 persoon

 6. Sabeltant zegt:

  Tja, dan moeten we maar zorgen dat er geen barbaar meer van die stranden vertrekt.
  Een beetje van wat je hebt mag je houden.

  Geliked door 1 persoon

 7. Peter zegt:

  1.Do not search !
  2. If you happen to be on the spot : Rescue.
  3. BRING them back to where they belong. Which means e.g. Africans to Africa and Europeans to Europe.
  Common sense is so simple !

  Geliked door 1 persoon

 8. ruud beijer zegt:

  Gelukkig blijft het overgrote deel van de wegkijkers in Nederlanders voor de opvang van asiel en uitkeringstoeristen.Het overgrote deel draagt hiermee bij aan de teloorgang van Nederland.

  Like

  • BertG. zegt:

   Zou je dit even kunnen aanpassen zodat wij het hier ook begrijpen met onze domme boerenlullen verstand.
   Je zit hier niet op facebook, waar de wat slimmere zich ophouden.
   Het volk wat jij hier niet kan verwachten of op kan rekenen, maar dat wist je al.
   Je zal het toch echt een stuk simpeler moeten houden hier in je reacties.

   Like

 9. fleckie zegt:

  MEN. wil ze toch liever NIET als buren, ‘meemaken’. ( dan blijft ‘het ver van mijn bed’).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s