Heinz Buschkowsky voorspelt: “De AfD zal 25% van de stemmen krijgen.”

Screenshot_2

Heinz Buschkowsky, de voormalige burgemeester van Berlin-Neukölln.

(Vertaling: E.J. Bron)

Het sociaaldemocratische milieu van Heinz Buschkowsky (SPD) is “in aanzienlijke omvang” naar de AfD overgelopen. Het zou gaan om “caissières in de supermarkt, geschoolde arbeiders en pensioengerechtigden”, aldus de voormalige burgemeester van Berlin-Neukölln. En verder over de AfD: “Zelfs academici beschouwen haar als verfrissend. Denkt u maar aan de hoofdofficier van justitie Reusch. Een grondig jurist, die door de SPD in Berlijn werd weggepest.” Reusch, die vroeger vooral Berlijnse veelplegers aanklaagde, zit inmiddels voor de AfD in het Duitse parlement.

journalistenwatch

Buschkowsky is er van overtuigd dat het grote succes van de partij nog moet komen: “Als de AfD maar eerst een boegbeeld op ministerieel niveau heeft en zich duidelijk uitlaat over de neonazi-scene, dan vertrouw ik haar 25% toe.” De AfD zou geen voorbijgaand verschijnsel zijn, “maar de eerste partij rechts van de CDU, die zich in het parlement al ontwikkelde tot de grootste oppositiepartij.” Veel AfD-kiezers zouden “boos gemaakte en geïrriteerde SPD-aanhangers” zijn. Dat alles zegt hij in de “Welt am Sonntag”.

Buschkowsky over de vluchtelingenpolitiek: “Draai eindelijk de kraan dicht.”

Over de vluchtelingenpolitiek zegt Buschkowsky: “In goed Duits in een Berlijnse kroeg op de hoek: draai eindelijk de kraan dicht.” Er zou veel kwaad schuilen in de islampolitiek. Over zijn opvolgster in Berlin-Neukölln, Franziska Giffey, die nu minister van Familiezaken is, zei de 69-jarige: ze zou gewoonweg niet begrijpen dat het “om een maatschappelijke worsteling met diametrale waardeordes” zou gaan: “Hoofddoek, boerka, niqab en ook boerkini zijn strijdmiddelen van de politieke islam.” Giffey zou al problemen gehad hebben in Neukölln om “zich duidelijk van de politieke islam te distantiëren.” “Als ze zegt dat Moslimbroeders en Salafisten haar dialoogpartners van de toekomst zouden zijn, dan vraag ik me af: Wablief? Heeft iemand iets in haar thee gedaan?”

Bovendien zou de SPD strijden “voor maatschappelijke randgroeperingen en zich steeds verder verwijderen van de werkende bevolking.” De partij zou geld spenderen “aan mensen, die noch naar hun ouders noch naar hun leraren hebben geluisterd. Ze hebben geen beroep, liggen ´s morgens als de ploegen beginnen nog in bed, en de kinderen spijbelen van school. Ze zijn gewoon benadeeld en gediscrimineerd. Dat begrijpt geen enkele normale burger.”

Over de Berlijnse SPD: “Daar zijn veel zieken onderweg”

Vooral in de Berlijnse SPD zou wereldvreemde resolutieretoriek meer thuis zijn dan elders: “Daar zijn veel zieken onderweg.” Ze zou niet voor niets bekend staan als “ondergrondse deelstaatafdeling van de Duitse sociaaldemocratie.” Er zouden weddenschappen lopen dat Klaus Lederer van Die Linke de volgende burgemeester zou worden: “Walter Ulbricht laat in zijn graf alvast de champagne koud zetten. We bieden de SED´ers de stad aan op een zilveren presenteerblad”, beklaagt hij.

Aangesproken over Martin Schulz, Olaf Scholz en Ralf Stegner, zegt Buschkowsky: “Nu komen ze immers tegelijk met het slechtste wat hun bureaulade te bieden heeft.” Juist Stegner zou “maar heel moeilijk aan het socialistische hartenbloed over te brengen zijn. Het ontbreekt hem aan bijna alles om een leidende politieke persoonlijkheid te zijn achter wie men zich zou willen verzamelen.” De partij zou op weg zijn naar de “eenheidsbrij” – terug naar de “klassenstrijd en volkshogeschoolpolitiek. Avant-garde van het proletariaat. Een partij van betweters.”

De voormalige burgemeester onderbouwt dat met een voorbeeld: “Wanneer ik hier in Berlin-Neukölln in de jaren-70 naar een plaatselijke partijbijeenkomst van de SPD ben gegaan, dan zaten daar ongeveer 50 mensen, die de omgeving kenden: politieagenten, vuilnismannen, pensioengerechtigden – een dwarsdoorsnede van de stadsbevolking.” Wanneer hij tegenwoordig naar een vergadering van dezelfde plaatselijke SPD-afdeling zou gaan, “dan zitten er misschien acht figuren, waarvan minstens een derde deel pas zes maanden geleden naar Berlijn is verhuisd.” En voor de helft zouden “de eigen gevoeligheden en voorliefdes, mogelijk nog in het onderlijf, de leidraad van hun handelen vormen.” Men zou zich in de SPD grotendeels volledig verwijderd hebben van de levensrealiteit, de zorgen en noden van de mensen: “Over de contourloze houding van de SPD betreffende de binnenlandse veiligheid – een kerntaak van de politiek – wil ik het al helemaal niet hebben. Wanneer de burgers zich niet beschermd, maar bedreigd voelen, worden ze giftig.”

“De terugdringing van de normale Duitser”

Het academisme van de SPD zou hebben geleid tot “de terugdringing van de normale Duitser”: “Eeuwig gebazel tot middernacht in de plaatselijke afdelingen over het late kapitalisme en kerncentrales. Wie kan dat volhouden wanneer hij ´s morgens in de ploegen moet werken?” Ook kanselierskandidaat Schulz zou “ontgoochelend zijn mislukt, omdat hij volledig aan de zorgen van de mensen voorbij zou praten. Schulz heeft gewoon veel te lang in de ivoren toren in Straatsburg en Brussel doorgebracht. Dat heeft hem bedorven en onbruikbaar gemaakt voor de stamtafel. Wat wist hij eigenlijk nog van de emoties en opwindingen ter plaatse?”

De partij zou ook de kiezers zijn kwijtgeraakt, omdat Angela Merkel “de beste sociaaldemocratische kanselier die Duitsland ooit had” zou zijn: “De CDU van nu heeft met de CDU van Adenauer en Kohl helemaal niets meer te maken.” Over minister-president Armin Laschet (CDU) van de deelstaat Nordrhein-Westfalen zegt hij: “die geeft toch een fantastische rechtse sociaaldemocraat af. Als ik met hem bij discussies was, hebben de mensen gevraagd wie van de beide eigenlijk de betere sociaaldemocraat is. De volkspartij SPD is het volk kwijtgeraakt, en ze heeft het niet gemerkt.”

Zijn prognose voor de partij luidt: “Om Die Linke links in te halen mag dan wel een lekkernij voor ideologen zijn, het eindigt echter onvermijdelijk als lemmingen naar de rand van de afgrond met verkiezingsresultaten onder de 10% en de hang naar sektarisme.”

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", AfD (Alternative für Deutschland), Berlijn, Duitsland, gezond realisme, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Patriottisme, sociaaldemocraten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op Heinz Buschkowsky voorspelt: “De AfD zal 25% van de stemmen krijgen.”

 1. paulzwueste zegt:

  Ook 25% zal niet genoeg zijn om een “cordon sanitaire” te vermijden.

  Geliked door 1 persoon

 2. koddebeier zegt:

  “De volkspartij SPD is het volk kwijtgeraakt, en ze heeft het niet gemerkt.”
  Dat komt bekend voor …….Het lijkt de PvdA wel !!

  Geliked door 1 persoon

  • guusvelraeds zegt:

   Van vertegenwoordigers van het volk zijn het ideologisch geïndoctrineerde principe ridders geworden die meer affiniteit hebben met de Palestijnen dan met de autochtone bewoners in de grote steden.

   Geliked door 2 people

  • hans-e-pans zegt:

   Laten we het er maar op houden, “Goed voorbeeld doet goed volgen”.

   Like

  • ieznogoedh zegt:

   Dat kan ook niet anders.
   Zodra de partij bevolkt wordt met beroepspolitici dan raken ze het contact met de bevolking niet kwijt, want dat contact hebben ze nooit gehad.
   Het volk raken ze dan kwijt omdat altijd de dag komt dat de mooie praatjes geen gaatjes meer vullen en het volk er niet meer intrapt.
   Maar dan is daar altijd een nieuwe doelgroep: arbeiders > criminelen > allochtonen (van een bepaalde soort). Er zijn natuurlijk altijd weer groepen die er opnieuw intrappen, maar die groepen worden wel steeds kleiner, vandaar het zetelverlies.
   Dat geeft de gewone dan weer moed.

   Geliked door 1 persoon

 3. john van antwerpen zegt:

  Alle menschen werden bruder, aber OHNE wir schaffen das !!!

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   De hersenrot bij de SPD is al begonnen bij Willy Brand. Helmut Schmidt stond nog met twee benen op de grond maar na hem ging het snel bergafwaarts.

   Like

 4. Republikein zegt:

  Meer dan honderd organisaties hadden
  opgeroepen tot de betoging.

  Like

 5. BigLJohn zegt:

  ….De AfD zal 25% van de stemmen krijgen….Als het er dan net zo toe gaat als bij ons met de PVV bashen, kon het nog wel eens 20 jaar duren. Als, ja als de islam dan al niet de totale macht gegrepen heeft. Daar komt de invloed van de Bilderberg-groep en eventuele stembusfraude nog boven op. Ja, eigenlijk ook de invloed van de Soros groep. Links zal nooit toestaan dat rechts het roer overneemt. Dat zag je bij ons al met de tegenwerking van links tegen Jan Maat, gevolgd door Pim Fortuijn, tot aan Geert Wilders toe. Al die vele, vele jaren kon rechts geen vuist maken omdat links steeds weer een spaak in het wiel bleef steken. Al die vele positieve berichten over de AFD….Eerst zien , dan geloven zegt men wel eens !

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Bij de PVV is het probleem dat het niet voldoende academici en bestuurders van niveau weet te strikken in de AFD wemelt het van hoog tot extreem hoog opgeleiden. De AFD is een grass root beweging die vooral uit en in bezorgde academische kringen is ontstaan.

   In het Duitse Parlement heeft elke 2de spreker van de AFD een academische graad en of op andere wijze zijn brede maatschappelijke sporen achtergelaten en verdient.

   Geliked door 1 persoon

   • Taljaard zegt:

    @guus
    De AfD heeft hoe dan ook nu al een grote invloed op het Duitse politieke discours en die gaat alleen maar groeien. Het heeft lang geduurd voordat men bij de buren de ramp van de multikul inzag. Daar was een door Merkel c.s. in gang gezette asielcrisis voor nodig.
    Maar nu die tegenbeweging er eenmaal is gaat die ook, op zijn Duits, met een ijzeren consequentie, grondigheid en onstuitbaarheid, te werk.

    Wanneer de politieke wind in Duitsland een keer is gedraaid houdt niemand dat meer tegen. In andere landen lukt dat tot op zekere hoogte nog wel, maar Duitsers zijn een geval apart. Want compromissen sluiten en relativeren ligt niet in hun aard.
    ”Hier stehe ich. Ich kann nichts Anderes. Gott helfe mir. Amen’ (Luther)
    ‘Tout ou rien/ Alles oder Nichts”, (Frederik de Grote) ”Es muss jetzt das Schwert entscheiden.” (Wilhelm II) Inderdaad ook; ”Wollt ihr den Totalen Krieg?” (Goebbels)
    En; ”Wir sind ein Volk!” (1989)

    Er waren ten tijde van de DDR mensen die zich beide benen lieten amputeren om in de koffer van een scooter naar het Westen gesmokkeld te kunnen worden. Zoiets zie ik Nederlanders nog niet doen. En andere Europeanen al evenmin. Duitsers dus wel.
    Die geest krijg je niet meer in de fles, hoezeer je in de afgelopen decennia ook je best hebt gedaan om de autochtone Duitse bevolking te verdunnen.

    Like

 6. Marc zegt:

  Dit commentaar kunnen ze in hun zak steken.

  Like

 7. peter zegt:

  AFD zal niet in de regering komen ,maar dat de Duitsers langzamerhand wakker worden is de hoogste tijd .
  Ik blijf erbij ,Journalisten in de media zijn de grootste misdadigers ,zij verzwijgen alle misstanden voor de rest van de bevolking .E.J Bron hulde aan u ,voor het naar buiten brengen van de werkelijkheid .

  Geliked door 1 persoon

 8. lucmaeyens zegt:

  ________________________________ Van: E.J. Bron Verzonden: zondag 22 juli 2018 20:04 Aan: lucmaeyens@hotmail.com Onderwerp: [New post] Heinz Buschkowsky voorspelt: “De AfD zal 25% van de stemmen krijgen.”

  E.J. Bron posted: ” Heinz Buschkowsky, de voormalige burgemeester van Berlin-Neukölln. (Vertaling: E.J. Bron) Het sociaaldemocratische milieu van Heinz Buschkowsky (SPD) is “in aanzienlijke omvang” naar de AfD overgelopen. Het zou gaan om “caissières in de supermarkt, gesc”

  Like

 9. Jan zegt:

  de waarheid over de gimmigrants

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s