Balearen worden “overspoeld”: Mallorca bereidt zich voor op “waardige onderbrenging van vluchtelingen”

Screenshot_32

(Vertaling: E.J. Bron)

Spanje/Mallorca – Onder de nieuwe socialistische regering worden nu ook de Balearen met “vluchtelingen” overspoeld. Onder het initiatief “Balearen nemen op” heeft de nieuwe minister-president Pedro Sánchez toegezegd de gematigde opname van immigranten van zijn conservatieve voorganger te willen wijzigen.

journalistenwatch

Zoals de “Mallorca Zeitung” bericht, werd speciaal voor de opname van ongeveer 25 immigranten een nonnenklooster in het stadsdeel Son Rapinya opgeknapt. De verbouwing zou nu zijn afgerond en het onderkomen klaar om bewoond te worden. Daar zullen acht medewerkers van het Rode Kruis de nieuwkomers verzorgen.

Het belangrijkste zou zijn dat de inachtneming van de mensenrechten gegarandeerd is en dat de omstandigheden waardig zijn voor de vluchtelingen, aldus de Spaanse vluchtelingen-bejubelaar van het burgerplatform “Balearen neemt op”, aldus de “Mallorca Zeitung” verder.

Bijna devoot deelt de socialiste Fina Santiago, minister van sociale Zaken op de Balearen, mee alle aangevraagde migranten opgenomen te hebben. Ook de burgemeester van Palma, kameraad Antoni Noguera, gaf te kennen nog meer asielzoekers met open armen te ontvangen: men zou ook in de toekomst bereid zijn om onderkomens en geld ter beschikking te stellen, aldus Noguera volgens de “Focus”.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, Spanje, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

33 reacties op Balearen worden “overspoeld”: Mallorca bereidt zich voor op “waardige onderbrenging van vluchtelingen”

 1. annah zegt:

  de kans om de ongewenste toeristen kwijt te raken, men wil daar veranderingen aanbrengen en het eiland meer toespitsen op de nouveau chique ???? dat zal moeilijk lukken als die nieuwkomers alle bloterikjes bespringen …..

  Geliked door 1 persoon

 2. Claudia M. zegt:

  Zo 25 stuks maar liefst… Hebben ze daar al verteld dat er nog minstens 999.975 in Afrika staan te trappelen om ook naar een EU land te komen? Hopelijk is het klooster groot genoeg en zijn de nonnen inmiddels vertrokken.

  Enfin, ik hoor t.z.t nog graag hoe de ambiance de “vluchtelingen” gaat bevallen?

  Geliked door 2 people

 3. paulzwueste zegt:

  Oh, oh!
  Tachtig procent van Mallorca is in handen van Duitsers die daar ’n huis hebben…
  Nou komen ze Merkel dáár ook tegen.

  Geliked door 2 people

 4. BertG. zegt:

  Er hebben hier mijn straat nu een paar Somaliërs of Ethiopiërs een klein starters woninkje gehad.
  Je zou er net met ze 2en kunnen wonen, maar echt niet meer.
  Ik geloof dat er wel 20 man daar wonen.
  Ik geef het een half jaar, dan is die woning tot de grond toe afgebroken en gesloopt.
  Maar ze blijven het proberen bij de woningbouw vereniging, ondanks eerdere ervaringen.

  Geliked door 3 people

  • Claudia M. zegt:

   Hoe herkenbaar. Bij mij in de buurt ook zo’n roedel. Met z’n tienen in tweekamerflatje, bedden in de keuken en een chaos van wat heb ik jou daar. Ik vermoed dat ze de lappen voor de ramen straks gewoon kunnen afbreken.

   Geliked door 2 people

 5. jungleelephant zegt:

  Je zou al die socialisten toch…………,grrrrr!

  Like

 6. Tistochwat zegt:

  Hoe meer strijders van ‘allah’ in Europa geïmporteerd worden, hoe groter het risico om straks door die moordenaars onthoofd te worden zodra ze het teken krijgen om aan te vallen.

  Wát een duivelse streek: ons onze eigen moordenaars laten betalen!

  Geliked door 3 people

 7. Freda110 zegt:

  De snelste manier om de toeristenindustrie om zeep te helpen is het importeren van een stel opvreters.
  Super gedaan en heel menslievend hoor, vooral ook van de nonnen die, als de Allah strijders genoeg manschappen ingevaren hebben, het eerste aan de beurt zijn want ander geloof hè.
  Fijn om te lezen dat weer een land bezig is zichzelf naar de ondergang te helpen, misschien moet de president eens op visite gaan in Italië, daar weten ze er wel raad mee.

  Geliked door 2 people

 8. Yvonne zegt:

  Dus elke rode kruis medewerker krijgt +/- 3 mensen te bedienen, poetsen voor ze,koken hun schijt opruimen,sorry dat ik beetje grof over kom, het zijn geen medewerkers het zijn stompzinnige slaven
  T.o mij is een overbuurman weg het hele rijtje is al verpauperd, alle bewoners zijn al weg die er woonden

  Like

 9. alwine kerkhof zegt:

  Gezellig he, vakantieman.

  Like

 10. delamontagne zegt:

  Niets zo traumatisch als een “Vluchteling” die bij aankomst een Selfie maakt met de laatste Samsung.!

  Geliked door 1 persoon

  • alwine kerkhof zegt:

   Misschien word ze betaald door Samsung.

   Like

  • Yvonne zegt:

   Was vanavond over Hitler op TV o.a over de hongerwinter
   Mensen zochten in vuilnisbakken naar eten, deze mensen nemen vrolijk selfies,ze heeft nog een bol hoofd ook, die stikt niet van de honger en dat in zgn vluchtelingen kampen het eten werd weg gesmeten terwijl een ander niet te eten heeft

   Geliked door 5 people

   • fleckie zegt:

    Mensen lagen ( bijna’ ). op het einde v.d.’hongerwinter’ totaal uitgehongerd , dood langs de wegen: de NAZI,s hadden immers ALLES voor HUN volk en WEHRMACHT nodig!!!t
    TOTAAL LEEGEPLUNDERD, op,alle gebied!.!

    Like

  • A Ruygrok zegt:

   Echt Grappig…,Dit is nu onvervalste humor…, heb je net een.., “dodelijk gevaarlijke”.., tocht over zee achter de rug…, dan is het tijd voor een selfie…, ik vraag mij af waar laad je die dingen steeds op…, staan er laad palen in de Sahara..?
   A.Ruygrok, Monster.

   Like

   • Westen verdraait telkens de echte feiten…….de hele meute…..miljoenen uit Afrika is een grote misleiding…….daardoor kunnen ze als een verschrikkelijke invasie Europa bezetten. De volgende 150 miljoen Afrikanen zijn onderweg na ondertekening van het smerig Verdrag van Marokko.

    Like

 11. Cathja zegt:

  Ik meen enige tijd geleden ergens gelezen te hebben dat de Spanjaarden de toeristen een beetje zat waren. Ik begreep dat toen niet helemaal. Misschien bedoelen ze de jongelui aan de Costa’s, maar de normale vakantieganger betekent toch een bron van inkomsten?

  Nu ik dit lees vermoed ik dat de toerist plaats moet maken voor de ‘kansenpareltjes’ van Juncker. Die moeten in een prachtige omgeving en een heerlijk klimaat worden verwend.
  En omdat er waarschijnlijk nog zeer veel ‘nareizigers’ verwacht worden, is er voor de toeristen geen plaats meer.

  Wat een dwaling van de Spanjaarden. Maar hun laatste dwaling zal erger uitpakken dan hun eerste. Let op mijn woorden. Mallorca wordt uitgeleefd en uitgewoond. De Mallorcanen zullen er nog heel veel plezier aan beleven!

  Geliked door 4 people

  • alwine kerkhof zegt:

   Zo stom zullen ze toch niet zijn? De gelukzoekers kosten alleen maar geld, toeristen brengen geld op.

   Geliked door 1 persoon

  • @ Cathja, even een toelichting op uw comment. Het gaat om Salou waar de Britten elk jaar de beest uithangen, rotzooi schoppen, doden vallen doordat ze bezopen van balcons in het zwembad springen en de nodige knokpartijen. (Ook op Mallorca). Daarnaast gaat het vooral om Barcelona, waar Spanjaarden hun tweede woning onderverhuren aan buitenlanders, dus tijdelijke toeristen, die met de rol-trolly over de kinderhoofdjes veel lawaai maken, zowel vroeg in de morgen en laat in de avond als ze vertrekken of aankomen. Daarnaast de vele bars die in kleine straatjes te vinden zijn waar tot diep in de nacht wordt doorgefeest op straat, met veel luidruchtig geschreeuw en zwaar beschonken toeristen die de boel daarna op stelten zetten.
   Tegen deze zaken keren de bewoners zich omdat ze werken en vroeg weer op moeten staan terwijl ze niet of nauwelijks konden slapen.
   Twee zaken om het tegen te gaan, meer optreden tegen overlast, vroegere sluitingsuur van bars. En het beboeten van onderverhuur terwijl er woningnood is onder werkend personeel en studenten. Bij onderverhuur hebben de hotels ook nog verlies te lijden omdat via de verhuursites veel zwart geld verdient wordt.

   Like

 12. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  “Ook de burgemeester van Palma, kameraad Antoni Noguera, gaf te kennen nog meer asielzoekers met open armen te ontvangen….”

  En in het nonnenklooster worden ze met open benen ontvangen?

  Geliked door 3 people

 13. Republikein zegt:

  Nee, niet bij mij!

  De zin Mag ik dan bij jou uit het gelijknamige nummer van cabaretière Claudia de Breij wordt vrijwel zeker opgenomen in De Dikke Van Dale. Dat heeft hoofdredacteur Ton den Boon dinsdag bevestigd naar aanleiding van een item in het Radio 5-programma Volgspot.

  “Deze zin is sinds 2015 zo’n gevleugelde uitdrukking in de Nederlandse taal geworden”, legt Den Boon uit. De Breij zong het lied in 2009 in haar bekroonde theaterprogramma Hete vrede. Pas na vertolkingen in DWDD in 2012 en The Passion in 2015 kreeg het nummer landelijke bekendheid. “Het verwoordt heel goed de tijdgeest van de vluchtelingenproblematiek”, denkt de hoofdredacteur. “Het was de juiste tekst op het juiste moment. We weten niet precies wat we kunnen doen en drukken dus maar een soort empathie uit.”

  Soms duurt het tientallen jaren voordat een strofe uit een lied of een boek zich nestelt in het collectieve Nederlandse taalgebruik. “Maar bij Mag ik dan bij jou is het echt heel snel gegaan”, bevestigt Den Boon. Sinds 2015 heb ik de zin vele honderden keren aangetroffen in zoveel media, buiten de context van het lied. Het is een iconische zinsnede geworden.” Het lied werd ook al vele malen gecoverd. “Daarnaast heeft het lied in de begrafenislijstje Waarheen leidt de weg van Mieke Telkamp na vele decennia zeer overtuigend van de eerste plaats gedrukt.”

  They are going to take me away.
  Ook voor Jules.

  Geliked door 2 people

 14. Peter zegt:

  suggestie aan Spaanse ambassade :
  Why not open Gates of Melilla ??
  Thousands of illegals can than come to your beautiful country !!

  They don’t have to risk their lives anymore in small boats.

  You can alreaydy welcome them at the gates.

  Like

 15. Republikein zegt:

  Alleen een toevluchtsoord voor hen die gehoor gaven aan de boodschap uit 1968, make love, no war!
  Ik heb het met eigen ogen aanschouwd, zowel op Mallorca alsook op Ibiza.
  They are going to take me away, echter nemen ze altijd de verkeerde mee, het schuim der aarde laten ze met.
  Schuim van onbegrepen woede verscheen op mijn lippen, ben ik debiel aan het worden, heb ik iets gemist?

  Like

  • Dit komt ook van een Engelse song…..They are going to take me away………en er achteraan klonk dan nog ” hi hi ha ha”.

   Like

   • Republikein zegt:

    ‘K zal het hier ff plakkuh beste man uit Spanje.

    Napoleon XIV (echte naam: Jerry Samuels, New York, 3 mei 1938) is een Amerikaanse singer-songwriter. Als liedjesschrijver geniet hij enige bekendheid dankzij het liedje The Shelter of Your Arms, het titelnummer van een succesvol album van Sammy Davis jr. Als zanger is hij een eendagsvlieg. In 1966 had hij zijn enige hit, They’re Coming to Take Me Away, Ha-Haaa!

    In het nummer reciteert hij meer dan hij zingt hoe zijn hond is weggelopen. Daarvan is hij compleet buiten zinnen geraakt, maar gelukkig verwacht hij elk moment ‘die aardige jongemannen in hun schone witte jassen’, die hem naar een ‘gelukkig tehuis’ zullen brengen. De manier waarop het nummer wordt gebracht, doet denken aan het latere hiphop. Op sommige plaatsen wordt het nummer versneld afgespeeld om de waanzin van Napoleon XIV te benadrukken. Op de achterkant stond hetzelfde nummer, maar dan achterstevoren: !aaaH-aH, yawA eM ekaT oT gnimoC er’yehT van VIX noelopaN.

    Het nummer haalde in de Verenigde Staten de derde plaats in de Billboard Hot 100 en in Groot-Brittannië de vierde plaats in de UK Singles Chart. In Nederland bereikte het nummer de dertiende plaats, maar wel samen met twee vertalingen: Ze nemen me eindelijk mee, ha-haaa! van Floris VI (Dick Rienstra) en een nummer met dezelfde titel, maar een andere tekst, van Hugo de Groot (Cees de Man).

    Er kwam al direct in 1966 een antwoord van ‘Josephine XV’: I’m Happy They Took You Away, Ha-Haa! Het lied is diverse malen gecoverd (bijvoorbeeld door Amanda Lear) en geparodieerd (bijvoorbeeld door The Barron Knights). Er kwamen diverse vertalingen, ook in het Nederlands. Naast die van Floris VI en Hugo de Groot was er ook een vertaling (of meer een bewerking) van Bob Bouber onder de titel Ik wil me Donaldukkie terug.

    In de Vlaamse serie Lili en Marleen is het nummer te horen wanneer één van de hoofdpersonages een act uitvoert met dit lied.

    Na zijn hit maakte Napoleon XIV nog een tweede single, een lp en in 1990 een vervolg op They’re Coming to Take Me Away, Ha-Haaa!: They’re Coming to Get Me Again, Ha-Haaa! Het publiek hield het echter voor gezien.

    Momenteel werkt Jerry Samuels nog steeds als zanger en als agent die optredens boekt voor artiesten.

    Geliked door 1 persoon

 16. Republikein…..geweldig. Vroeger koppelde ik dit nummer aan automatisch aan iemand die de krankzinnig geworden was en ook aan de clip van Gary Cooper dat hij in de gevangenis zit en een dramatische song zingt.
  Het mooie van onze tijd was dat al die songs direct verband hielden met de maatschappij, goed ritme, mooie teksten, ik kijk er graag op terug en heb ook deze muziek voor in de auto.

  Like

  • Republikein zegt:

   Ja Don, daar kunnen die jonkies van nu niet aan tippen, mijn zoon was nog fan van Eminem, ik vond het bagger, linxe rotzooi, ik wees hem op de waanzin.
   Hij is van mening dat problemen verdwijnen via o.a. kunstmatige intelligentie.
   Vaak moet hij ook een beetje smalend lachen om zijn oude vader, hij zingt dan de song van Roger Waters, the lunarics are in my hall en met bepaalde bedoeling natuurlijk,
   Hij is zeer slim en ik heb hem gemaakt m.m.v. zijn moeder natuurlijk.
   Overigens ontkent Waters antisemiet te zijn.
   Cheers.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s